StoryEditorOCM
Svijetgovor bilijuna

Apple više nije najvrjednija kompanija na svijetu, da stvar bude gora, pretekao ju je stari rival

Piše vijesti sd
11. siječnja 2024. - 22:37
Vrijednost Appleovih dionica u ovom mjesecu je smanjena za 3,3 posto zbog vrlo lošeg početka poslovanja u ovoj godini u usporedbi s prethodnimaNicholas Kamm/Afp

Apple više nije najvrjednija kompanija na svijetu, već je to Microsoft. To se dogodilo u trenutku kada Apple ima vrlo loš početak poslovanja u ovoj godini u usporedbi s prethodnim godinama.

Vrijednost Microsoftovih dionica su porasle za 1,5 posto, čime je tržišna vrijednost te kompanije porasla na 2,888 bilijuna dolara. Rast vrijednosti je posljedica prihoda od umjetne inteligencije koja je privukla investitore.

Appleova tržišna vrijednost iznosi 2,887 bilijuna dolara te je ovo prvi put od 2021. da je tržišna vrijednost te kompanije manja od Microsoftove. Vrijednost Appleovih dionica u ovom mjesecu je smanjena za 3,3 posto, dok je vrijednost Microsoftovih dionica u ovom mjesecu porasla za 1,8 posto.

Razlog za smanjenje vrijednosti Appleovih dionica jest zabrinutost u vezi s prodajom njegovih proizvoda. Očekuje se da će ta prodaja biti slaba, posebno na velikom kineskom tržištu. Na Wall Streetu trenutno postoji pozitivno raspoloženje kada je u pitanju Microsoft, tj. brokeri preporučuju kupovinu dionica te kompanije, izvještava Reuters, prenosi Klix.ba.

image

Rast vrijednosti Microsoftovih dionica posljedica je prihoda od umjetne inteligencije koja je privukla investitore

Josep Lago/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:47