StoryEditorOCM
RegijaDRAMA IZNAD VALJEVA

Srbi uočili neidentificiranu letjelicu u svom zračnom prostoru, Vučić naredio dizanje MiG-ova!

Piše piše JL
30. ožujka 2024. - 18:55

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je u subotu da su u zrak podigli dva borbena zrakoplova nakon što su primijetili neidentificiranu letjelicu u svom zračnom prostoru. Zrakoplov im je nestao iz vida, a MiG-ovi su se vratili u bazu. Nepoznata letjelica primijećena je iznad Valjeva, prenosi Jutarnji list.

Na temelju naredbe predsjednika Srbije, koji je i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije, Aleksandra Vučića, u dežurstvo je dignut par borbenih zrakoplova MiG-29, te raketne jedinice protuzračne obrane i radarska oprema. Dežurni je nastavio nadzor zračnog prostora, stoji u priopćenju Ministarstva obrane Srbije.

"Prilikom navođenja dežurnog para zrakoplova u zonu presretanja došlo je do gubitka cilja od refleksije radarskih kazaljki. Lovci su nastavili let i pretražili zonu prema proceduri, s ciljem utvrđivanja situacije“, dodaju iz Ministarstva.

Nakon pretrage zone, dežurni borbeni par dobio je zapovijed da se vrati na matično uzletište, dok su ostale snage nastavile s redovitim motrenjem i nadzorom zračnog prostora.

Stalno aktivne snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta zračnog prostora Srbije otkrile su nepoznati zrakoplov u 10.39 sati na visini od 5.500 metara, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:12