stdClass Object ( [id] => 1310806 [title] => ‘Slobodna‘ na kupalištu u Tuzli: ‘Svi mogu doć, ali ne u burkiniju - muslimanskom kupaćem! I ja sam musliman, ali...‘ [alias] => slobodna-na-kupalistu-u-tuzli-svi-mogu-doc-ali-ne-u-burkiniju-muslimanskom-kupacem-i-ja-sam-musliman-ali [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vijest o jedinom "burkini not friendly" kupalištu u Bosni i Hercegovini odjeknula je i do Hrvatske, a to je - osim na odjevno-higijenski i vjerski aspekt priče - pozornost javnosti skrenulo i na samo kupalište.

Govorimo o slanoj vodi u Tuzli, tri jezera sa slanim slapovima i bazenima koja čine Panonska jezera odnosno atraktivni kupališni kompleks Pannonica. Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili. 

Tuzla, koju zovu "Grad na zrnu soli" ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog: nevjerojatno niske cijene, što znači da ćete na odmoru potrošiti manje nego u svom gradu. Naročito ako je taj grad Split.

A možete se kupati, jesti, piti, imati odličan smještaj, čak i obaviti kupovinu. Provjerili smo sve za vas, a za početak idemo na - kupanje.

---

image

Tuzla, koju zovu "Grad na zrnu soli" ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog - nevjerojatno niske cijene

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image

Tuzla je imala tri-četiri motela, a danas ima 80 hotela i motela plus privatni smještaj! Buknula je i stanogradnja...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

‘Aj se vi zamotajte, pa kupajte!‘

Dugovječni direktor Pannonice, kupališta koje ove godine slavi 20 godina od osnutka, jest Majid Porobić, čovjek koji je rekao "odlučno ne" burkini odjeći u jezerima. Na plaži se, veli, može šetati bilo kako odjeven(a), ali u jezero ući - ne.

- Hajde, može se noge skvasit, malo "kiselit", ali zna se red. Ni na nudističku plažu nećete ići odjeveni, niti ćete, štajaznam, na sud i katastar ići u šorcu. Nema ovo veze s vjerom, i ja sam musliman; samo želimo postavit jasna pravila. Vjernik ne bi trebao uopće gledat polugole ljude oko sebe, nego nać neku skrovitu plažu. A kad stare nene (bake - op.) vide odjevenu ženu u jezeru, hoće i one unutra u donjem vešu. Sto problema - bez gorčine će Porobić. U svom stavu da zadrži sekularnu - pa i mediteransku - notu kupališta ustraje unatoč pritiscima.

---

image

Direktor Pannonice, Majid Porobić: - Mi smo htjeli zadržat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupalište za narod, svima pristupačno

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

- Dolaze mi u kancelariju muškarci u kupaćem i zamotane žene s njima, pa muškarci sa mnom raspravljaju, a ja im kažem: "Aj se vi zamotajte, pa kupajte!" Šalju mi i mejlove, najavljuju tužbe, pišu "dabogda vam ovo, dabogda vam ono" - kiša vam cijelu sezonu padala, jezero presušilo, i takve stvari... Evo, danas bi mogla kiša - primjećuje direktor kupališta Pannonica, kojim grad Tuzla gospodari kao javnim dobrom.

Socijalna nota 

- Mi smo htjeli zadržat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupalište za narod, svima pristupačno. Nemaju svi para za more, ali vjerujte da Panonska jezera nisu ništa lošija od mora, ja sam hodo po morskim plažama i gledo koji su uslovi za Plavu zastavu. Ovdje je formalno nema jer nije ko takva certificirana, ali svi standardi su tu - govori nam Porobić dok u šetnji razgledavamo tri jezera.

Prvo je nastalo početkom tisućljeća, treće prije desetak godina. Tuzla, grad na soli, prije dvadesetak je godina zbog dubinskih iskopa kvalitetne kamene soli - počeci datiraju još iz Austro-ugarske - počela bukvalno propadati. Tlo se uleknulo, a tadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razabrao je da je od vrućeg krumpira najbolje napraviti krumpir-salatu. I osmislio u uleknutom tlu jezera koja su Tuzlu dovela do ekspanzije ljetnog turizma.

Grad koji je nekoć (u doba Jugoslavije) bio prepoznatljiv po industriji, soli i ugljenu, sad privlači turiste na kupanje. Priču dodatno začinjava okolnost da je Tuzla nekoć doista bila laguna presahlog Panonskog mora, koje je možda za sobom u tlu i ostavilo u kamen ugrađene solne resurse.

No, kupalište Pannonica je "dorađeno", naime napaja se vodom iz nedalekog jezera Modrac, a ta se (slatka jezerska) voda potom tehnološkim procesom miješa sa "slanicom", vodom s izrazito visokom koncentracijom soli koja se iz kamena razbija u rudniku Majevica. Slanica ima 300 grama soli po litri; u Mrtvom moru, usporedbe radi, ima sto grama soli na litru vode.

- Dobro, nije tol‘ki koncentrat soli ovdje, razrjeđuje se voda i u nju dodaje malo klora jer ipak su jezera stajaća voda. Ko prirodni bazen. Al svejedno se zadrže minerali iz soli, koji su odlični za zdravlje, inhalaciju i slično. Ne, nema u jezerima života u smislu riba i biljaka, to je po tom pitanju mrtva voda - otklanja Porobić, ponosan na činjenicu da je tijekom dvadesetak godina kroz kupalište prošlo preko pet milijuna kupača, a o njihovoj sigurnosti trenutno brine 40 spasilaca.

- Imali smo samo dva slučaja utapanja u dvadeset godina: jedno dijete i mladić epileptičar, na žalost. Ta statistika, reko bih, nije tako strašna u dvije decenije. Inače dubina jezera nije velika: najdublji dijelovi imaju 1,78 metara. Tu su i kola Hitne pomoći stalno na dežurstvu - domeće.

Voda se, naglašava, testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na "dnevnoj bazi".

---

image

Voda se testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na "dnevnoj bazi"

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image

Vodena atrakcija od tri umjetna jezera sa slanom vodom, slanim vodopadima...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

‘Govorili su mu da je lud - a vidite sad!‘

- Znate, Tuzla je čudo od grada, spoj da u zemlji na istom mjestu imate i ugljen i sol je prirodni raritet. Ali, Tuzla je puno više od toga: industrija baš i ne privlači turiste, ali s ovim smo kupalištem napravili bum! Sjećam se da su gradonačelniku Imamoviću koji je ovo osmislio u početku govorili da je lud - a vidite sad. Nekad smo bili zaobilaženi grad, niko nas nije posjećivo. Godine 2003. Tuzla je imala tri-četir‘ motela, danas ima 80 hotela i motela plus privatni smještaj! Buknula je i stanogradnja. Pannonica se inače ne bavi smještajem - domeće direktor kupališta, ponosan što je na njemu nedavno pjevao i Gibonni.

- Imamo i festival alternative Kaledioskop, već trinest godina ide. Jaku hiphopersku scenu, street-art, dolaze nam pjevati i TBF, Darko Rundek... A na kupanje dolaze svi. Slovenci, iz Zadra su nekidan došli gosti. Iz Osijeka stalno voze autobusi, dovoze ljude na kupanje. Šteta šta zasad nemamo auto-kamp, ali imamo arheološku atrakciju, neolitsko naselje, repliku.

---

image

Arheološki park s replikom  neolitskog sojeničkog naselja

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

Ulaz je jednu marku (pola eura) za vanjske, kupačima gratis. Imamo i prirodoslovni postav u zatvorenom, veliki izbor rekreacije, hrane i pića, park sa umjetničkim kipovima. Eno vam tamo kip Kupačice autora Mirka Ostoje iz 1960. godine. Izmješten je iz gradskog parka na kupalište jer tu lijepo pristaje - pokazuje Porobić na statuu na koju umnogome podsjeća "Spomenik nesavršenom tijelu - boli me Pipi" na Bačvicama. No, ovdje je autor u likovnim krugovima dobro poznati kiparski velikan. Klasik s Brača - usred Tuzle.

---

image

Kip Kupačice autora Mirka Ostoje iz 1960. godine izmješten je iz gradskog parka na kupalište jer tu lijepo pristaje 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image

U blizini su tri vjerska objekta: džamija, katolička i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauličkim nosačima zbog poljuljane statike tla

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

- Zadržali smo multietnički duh, meni je na primjer žena Hrvatica. Želimo bit otvoreni svima - uz poštivanje pravila. Evo, u blizini su vam tri vjerska objekta: džamija, katolička i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauličkim nosačima zbog poljuljane statike tla. Ma, mi smo vam super grad - veli ponosni direktor kupališta Pannonica, Majid Porobić.
---

Balkanska egzotika - po sitniš

Pannonica izgleda sjajno: obluci su ugodni za "ugaz", voda izgleda čisto i dobro održavano, sanitarni prostori su čisti i besplatni, trava je svugdje uredno podšišana, hortikulture se ne bi posramilo ni Bledsko jezero. Usporedbe radi, ulaznica za Gradsko kupalište Bled stoji deset eura za odrasle, na Pannonici Tuzla, pak, oko tri eura, vikendom euro više. Možda zato Slovenci stižu na kupanje u Tuzlu?

Takozvane povlaštene ulaznice (za građane s tuzlanskim prebivalištem) još su jeftinije. Najam ležaljke iznosi tri eura (cjelodnevni), toliko stoji i na Bledu (eto jedne dodirne točke). Najam ležaljki na Kašjunima u Splitu ovaj put nećemo spominjati, to nam je postao nedostižan luksuz.

Ozračje balkanske egzotike je "bonus faktor" Pannonice; šećeš jezerskom plažom, a s radija čuješ: "Poručite u toj-i-toj pečenjarnici što vam srce poželi! Za mir u kući i pun stomak...".

Ćevapa ne nedostaje nigdje, na kupalištu ima više objekata gdje se može dobro i jeftini pojesti, a tu je - uz fast food stil ponude - i nešto otmjeniji restoran "Panonski lovac". Kupalište inače ima nešto više cijene od ostatka grada, pa tako "kratka crna kafa" stoji 1,5 KM ili oko 70 centi, dok kava s mlijekom, kapučino, makjato, mokačino i topla čokolada stoje - jedan euro!

CocaCola i druga gazirana pića cijene se euro i pol (3KM), osim domaće Olimpija-vode koja je jeftinija, stoji jedan euro. Sva piva u boci koštaju samo dvije i pol konvertibilne marke, dakle manje od deset kuna odnosno niti euro i pol. Odlične ćevape možete jesti za nekoliko eura, primjerice u restoranu Limenka pored kupališta porcija od sedam ćevapa s lepinjom te pomfrit s kečapom stoje oko pet maraka - dakle niti tri eura.

Više o gastronomskoj ponudi u Tuzli i nevjerojatnim cijenama pisat ćemo u zasebnom tekstu.

---

---

image

Obluci su ugodni za ugaz, voda izgleda čisto i dobro održavano, sanitarni prostori su čisti i besplatni, trava je svugdje uredno podšišana...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Hajdučka suvenirnica

Jedina službena suvenirnica na Pannonici puna je zanimljivih, autohtonih predmeta u vintage-duhu, a stoje od nekoliko do dvadesetak maraka, dakle, desetak eura. Kukičane stvari, sve od konca djelo su ruku Mirsade Bebe Baralić, a trguje zajedno s bratom Mirsadom Kurtovićem. Osim što imaju divnu ponudu po povoljnim cijenama, Beba i Mirsad su nam zanimljivi jer su strastveni navijači - Hajduka.

- Jes nam drago što je nekidan potuko Dinamo! Odero ga! - veselo će, bez zlobe, sestra i brat. Tuzlanski je klub inače NK Sloboda, ali trenutno im njegov status nije baš na diku.

- Ispo - sažimaju braco i seka s Pannonice.

---

---

image

Umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac dolaze iz Osijeka autobusnim turama po 20 eura: "Tu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru"

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Ča će mi Copacabana...

Osječanke na kupalištu Pannonica su brojna i česta svita.

- Dokazimo autobusnim turama po 20 eura dnevni prijevoz. Tu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru - pričaju nam umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac.

- Imamo mi u Osijeku preuređenu, prekrasnu Kopiku (Copacabana, osječko javno kupalište - op.), ali tamo zna bit gužva, a i prijaju nam ovi minerali iz soli. Idemo mi i na more - namiguju Osječanke, koje povremeno ljetuju u Poreču, Omišlju...

- Preko Veteranskog centra ću ove godine najprije u Šibenik, imam sve besplatno: smještaj i puni pansion, samo prijevoz platim. Pokojni suprug bio je branitelj - veli nam Ljubinka.

Ići će i do Poreča, tu pak plaća, ali vrlo povoljno.

- Sedam dana polupansiona me izađe 510 eura, ali soba nema klimu, niti televizor. Ironično, hotel se zove Dijamant - smije se.

Važno da je na moru. Ili na jezeru u Tuzli, skoro kao na moru.

---

---

image

One su došle iz Srbije: Marijana Lazarević, Ljiljana Marković i (u kolicima) Nevenka Lazarević

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Iz Srbije na ‘tuzlansko more‘ - Tuzla bolja od Neuma

Puno je turista iz Srbije na Pannonici, među njima su i tri dame iz Vršca. One su pripadnice Protestantske Evanđeoske crkve i žive u zajednici kao familija, a međusobno se nazivaju sestrama u Kristu, mada nisu u biološkom srodstvu. Točnije, Ljiljana Marković zvana Bosa (Bosanka) je rodom iz Brčkog, otac joj je bio udarnik na gradnji pruge Brčko-Banovići, ali se davnih dana preselila u Srbiju. Predaje srpsko-hrvatski jezik u Srednjoj medicinskoj školi u Vršcu. Njene sestre u Kristu su Marijana Lazarević i majka joj Nevenka. Sve tri ljetuju u Tuzli na Pannonici već godinama.

- Otkad sam ovo otkrila, ne treba mi ništa više za odmor i kupanje - vedro će Ljiljana, koja je nekoć u bivšoj državi ljetovala i "kod Vinka i Dese" u Kaštel Starom, pa i u Rovinju. Nekoć je, prije spoznaje Krista, bila i nudistica, pa nam je zanimljivo čuti njezin stav o burkinijima na kupalištu.

- Mislim da se takva odjeća ne uklapa u pravila, a i kontradiktorna je ta situacija čak i s vjerskog aspekta jer golotinja uokolo nije prizor za oči konzervativnog vjernika - smatra Ljiljana zvana Bosanka iz Vršca u Srbiji. Na Panonici je ranije viđala burkinije tu i tamo, ali topless - kao neki kontrapunkt - nikad.

- Žao mi je što ne možete upoznati Muju Sinanovića, legendu kupališta Panonika koji je doživio preko 90 godina; nedavno je umro. Bio je sudionik Igmanskog marša, jedva preživio, sto dijagnoza je imao a ova voda mu je sve liječila i blažila. Na plaži smo svake godine slavili njegov rođendan, tortu bi mu donijeli, kačket poklonili, i tako. On je bio dokaz koliko je zdrava voda Pannonice, i dobra za dugovječnost - sažima Ljiljana.

- Ja kažem ljudima: idete u Neum iz Tuzle, a imate svoje more ovdje, to nema smisla. I maminom kardiologu sam rekla: "Što ćeš u Grčkoj, tamo su požari. Dođi fino na Panoniku", Ljiljana će.

---

---

Apartman iz snova za sitniš

Apartman su tri dame iz Vršca platile - 25 eura dan. Sve tri zajedno, 25 eura.

- Zapravo smo po toj cijeni unajmile prekrasan stan sa liftom i ulazom za invalide (zbog mame) na skoro mjesec dana, i kupile karte za cijelu sezonu kupanja. Sve tri full-pretplate su nas došle 100 eura, neograničeno kupanje. Apartman je u zgradi odmah do kupališta, a u njemu imamo sve: prašak za pranje veša, kavu, svo posuđe. Divna žena nam je za dobrodošlicu još ostavila i tri bočice dobrog vina, slatkiše, voće, čak i kobasice! Mnogo je pažljiva, tu je za sve šta nam treba - zahvalno primjećuje Ljiljanina sestra u Kristu, 49-godišnja Marijana Lazarević. Ona je administratorica u Evanđeoskom udruženju Srbije pa može puno posla obavljati od kuće, dok je Ljiljana Marković kao prosvjetarka na školskim praznicima. Zato su za njih krasna Pannonica i povoljne cijene u Tuzli (slične onima u Vojvodini, vele) - kao izmišljeni.

- Čak je gorivo jeftinije u BiH nego u Srbiji, pa ovde i natankam - namiguje Ljiljana zvana Bosa.

---

---

image

Aldin Osmanović (22) i njegova djevojka i vršnjakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu - njemu su roditelji otišli iz Tuzle nakon rata i rodio se u Danskoj, ali dođe ovdje ljeti 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Bosna:Danska - 1:0

Aldin Osmanović (22) i njegova djevojka i vršnjakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu. Oni su tipičan primjer dijaspore koji se vraća korijenima, svake godine na ljetovanje - a otprije dvadesetak godina, i na kupanje.

- Moji su iz Tuzle, mama i tata, otišli su u Dansku iza rata ali sad su u penziji i sve više borave u Tuzli. Imam tu i staru nenu (baku, nap.a.). Ja sam se rodio u Danskoj, al dođem ljeti s curom - veli Aldin.

Ljetovali su mladi Tuzlak i Dankinja i na moru - al jedna je Bosna.

- Bili smo u Hrvatskoj (Crikvenica) i Španiji. Svugdje je lijepo, al ovdje smo kod kuće - sažima završeni trgovac Aldin. Camille je studentica sestrinstva u Danskoj, a u Tuzli joj je, kaže, super.

- Ima ovdje klubova za mlade, i na plaži isto ima sadržaja: igramo tenis, idemo na tobogan i tako. Ima i jelo, kafa na plaži. Ma sve šta treba - jednostavno će simpatični Tuzlak iz dijaspore.

---

---

image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => grad sa ‘zrnom soli‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => grad sa ‘zrnom soli‘ 2 0 7329 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-07-28 09:51:41 [created_by] => 3154 [created_by_alias] => Lenka Gospodnetić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-07-30 11:51:00 [modified_by] => 3154 [publish_up] => 2023-07-29 20:39:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Na jedinstvenom kupalištu u Tuzli: 'Otvoreni smo svima, ali ne može se kupat u burkinijima! I ja sam musliman, ali...' [metakey] => Kupališni kompleks Pannonica, Tuzla, Majid Porobić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25355665.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353449.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353447.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353445.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353443.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353452.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353451.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353462.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353427.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353426.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353432.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353419.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353416.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353481.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353488.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353476.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353469.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353466.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353467.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353475.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353478.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353496.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353501.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25353494.jpg","\/images\/slike\/2023\/07\/28\/25355612.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix","JO\u0160KO \u0160UPI\u0106\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Rije\u010d je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smje\u0161tenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili<\/p>","

Aldin Osmanovi\u0107 (22) i njegova djevojka i vr\u0161njakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu - njemu su roditelji oti\u0161li iz Tuzle nakon rata i rodio se u Danskoj, ali do\u0111e ovdje ljeti\u00a0<\/p>","

One su do\u0161le iz Srbije: Marijana Lazarevi\u0107, Ljiljana Markovi\u0107\u00a0i (u kolicima) Nevenka Lazarevi\u0107<\/p>","

Marijana Lazarevi\u0107\u00a0i Ljiljana Markovi\u0107<\/p>","","","","","

Umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac\u00a0dolaze iz Osijeka autobusnim turama po 20 eura:\u00a0\u201dTu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru\u201d<\/p>","","","

Arheolo\u0161ki park s replikom\u00a0 neolitskog sojeni\u010dkog naselja<\/p>","

Unutra\u0161njost jedne od sojenica u arheolo\u0161kom parku<\/p>","

Direktor Pannonice, Majid Porobi\u0107:\u00a0- Mi smo htjeli zadr\u017eat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupali\u0161te za narod, svima pristupa\u010dno<\/p>","

Tuzla, koju zovu \u201dGrad na zrnu soli\u201d ima sve za\u010dine za nezaboravno ljetovanje, k tomu jo\u0161 jedan izuzetno va\u017ean prilog -\u00a0nevjerojatno niske cijene<\/p>","

Kip Kupa\u010dice autora\u00a0Mirka Ostoje\u00a0iz 1960. godine izmje\u0161ten je iz gradskog parka na kupali\u0161te jer tu lijepo pristaje\u00a0<\/p>","

U blizini su tri vjerska objekta: d\u017eamija, katoli\u010dka i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauli\u010dkim nosa\u010dima zbog poljuljane statike tla<\/p>","

Tuzla je imala tri-\u010detiri\u00a0motela, a danas ima 80 hotela i motela plus privatni smje\u0161taj! Buknula je i stanogradnja...<\/p>","

Obluci su ugodni za ugaz, voda izgleda \u010disto i dobro odr\u017eavano, sanitarni prostori su \u010disti i besplatni, trava je svugdje uredno pod\u0161i\u0161ana...<\/p>","","","","

Voda se testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na \u201ddnevnoj bazi\u201d<\/p>","","

Vodena atrakcija od tri umjetna jezera sa slanom vodom, slanim vodopadima...<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","96:19","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1252","hd_25355665_1920.jpg":"1920x1080","k_25355665_1280.jpg":"1280x1280","k_25355665_1024.jpg":"1024x1024","k_25355665_640.jpg":"640x640","k_25355665_480.jpg":"480x480","k_25355665_340.jpg":"340x340","k_25355665_220.jpg":"220x220","o_25355665_1280.jpg":"1280x834","o_25355665_1024.jpg":"1024x667","o_25355665_640.jpg":"640x417","o_25355665_480.jpg":"480x313","o_25355665_340.jpg":"340x221","o_25355665_220.jpg":"220x143","h_25355665_1280.jpg":"1280x854","h_25355665_1024.jpg":"1024x683","h_25355665_640.jpg":"640x427","h_25355665_480.jpg":"480x320","h_25355665_340.jpg":"340x227","h_25355665_220.jpg":"220x147","pp_25355665_1280.jpg":"1280x1628","pp_25355665_1024.jpg":"1024x1303","pp_25355665_640.jpg":"640x814","pp_25355665_480.jpg":"480x611","pp_25355665_340.jpg":"340x432","pp_25355665_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1222","hd_25353449_1920.jpg":"1920x1080","k_25353449_1280.jpg":"1280x1280","k_25353449_1024.jpg":"1024x1024","k_25353449_640.jpg":"640x640","k_25353449_480.jpg":"480x480","k_25353449_340.jpg":"340x340","k_25353449_220.jpg":"220x220","o_25353449_1280.jpg":"1280x814","o_25353449_1024.jpg":"1024x651","o_25353449_640.jpg":"640x407","o_25353449_480.jpg":"480x305","o_25353449_340.jpg":"340x216","o_25353449_220.jpg":"220x140","h_25353449_1280.jpg":"1280x854","h_25353449_1024.jpg":"1024x683","h_25353449_640.jpg":"640x427","h_25353449_480.jpg":"480x320","h_25353449_340.jpg":"340x227","h_25353449_220.jpg":"220x147","pp_25353449_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353449_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353449_640.jpg":"640x814","pp_25353449_480.jpg":"480x611","pp_25353449_340.jpg":"340x432","pp_25353449_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25353447_1920.jpg":"1920x1080","k_25353447_1280.jpg":"1280x1280","k_25353447_1024.jpg":"1024x1024","k_25353447_640.jpg":"640x640","k_25353447_480.jpg":"480x480","k_25353447_340.jpg":"340x340","k_25353447_220.jpg":"220x220","o_25353447_1280.jpg":"1280x854","o_25353447_1024.jpg":"1024x683","o_25353447_640.jpg":"640x427","o_25353447_480.jpg":"480x320","o_25353447_340.jpg":"340x227","o_25353447_220.jpg":"220x146","h_25353447_1280.jpg":"1280x854","h_25353447_1024.jpg":"1024x683","h_25353447_640.jpg":"640x427","h_25353447_480.jpg":"480x320","h_25353447_340.jpg":"340x227","h_25353447_220.jpg":"220x147","pp_25353447_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353447_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353447_640.jpg":"640x814","pp_25353447_480.jpg":"480x611","pp_25353447_340.jpg":"340x432","pp_25353447_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25353445_1920.jpg":"1920x1080","k_25353445_1280.jpg":"1280x1280","k_25353445_1024.jpg":"1024x1024","k_25353445_640.jpg":"640x640","k_25353445_480.jpg":"480x480","k_25353445_340.jpg":"340x340","k_25353445_220.jpg":"220x220","o_25353445_1280.jpg":"1280x854","o_25353445_1024.jpg":"1024x683","o_25353445_640.jpg":"640x427","o_25353445_480.jpg":"480x320","o_25353445_340.jpg":"340x227","o_25353445_220.jpg":"220x146","h_25353445_1280.jpg":"1280x854","h_25353445_1024.jpg":"1024x683","h_25353445_640.jpg":"640x427","h_25353445_480.jpg":"480x320","h_25353445_340.jpg":"340x227","h_25353445_220.jpg":"220x147","pp_25353445_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353445_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353445_640.jpg":"640x814","pp_25353445_480.jpg":"480x611","pp_25353445_340.jpg":"340x432","pp_25353445_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2721","hd_25353443_1920.jpg":"1920x1080","k_25353443_1280.jpg":"1280x1280","k_25353443_1024.jpg":"1024x1024","k_25353443_640.jpg":"640x640","k_25353443_480.jpg":"480x480","k_25353443_340.jpg":"340x340","k_25353443_220.jpg":"220x220","o_25353443_1280.jpg":"1280x1814","o_25353443_1024.jpg":"1024x1451","o_25353443_640.jpg":"640x907","o_25353443_480.jpg":"480x680","o_25353443_340.jpg":"340x481","o_25353443_220.jpg":"220x311","h_25353443_1280.jpg":"1280x854","h_25353443_1024.jpg":"1024x683","h_25353443_640.jpg":"640x427","h_25353443_480.jpg":"480x320","h_25353443_340.jpg":"340x227","h_25353443_220.jpg":"220x147","pp_25353443_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353443_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353443_640.jpg":"640x814","pp_25353443_480.jpg":"480x611","pp_25353443_340.jpg":"340x432","pp_25353443_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25353452_1920.jpg":"1920x1080","k_25353452_1280.jpg":"1280x1280","k_25353452_1024.jpg":"1024x1024","k_25353452_640.jpg":"640x640","k_25353452_480.jpg":"480x480","k_25353452_340.jpg":"340x340","k_25353452_220.jpg":"220x220","o_25353452_1280.jpg":"1280x854","o_25353452_1024.jpg":"1024x683","o_25353452_640.jpg":"640x427","o_25353452_480.jpg":"480x320","o_25353452_340.jpg":"340x227","o_25353452_220.jpg":"220x146","h_25353452_1280.jpg":"1280x854","h_25353452_1024.jpg":"1024x683","h_25353452_640.jpg":"640x427","h_25353452_480.jpg":"480x320","h_25353452_340.jpg":"340x227","h_25353452_220.jpg":"220x147","pp_25353452_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353452_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353452_640.jpg":"640x814","pp_25353452_480.jpg":"480x611","pp_25353452_340.jpg":"340x432","pp_25353452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1206","hd_25353451_1920.jpg":"1920x1080","k_25353451_1280.jpg":"1280x1280","k_25353451_1024.jpg":"1024x1024","k_25353451_640.jpg":"640x640","k_25353451_480.jpg":"480x480","k_25353451_340.jpg":"340x340","k_25353451_220.jpg":"220x220","o_25353451_1280.jpg":"1280x804","o_25353451_1024.jpg":"1024x643","o_25353451_640.jpg":"640x402","o_25353451_480.jpg":"480x301","o_25353451_340.jpg":"340x213","o_25353451_220.jpg":"220x138","h_25353451_1280.jpg":"1280x854","h_25353451_1024.jpg":"1024x683","h_25353451_640.jpg":"640x427","h_25353451_480.jpg":"480x320","h_25353451_340.jpg":"340x227","h_25353451_220.jpg":"220x147","pp_25353451_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353451_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353451_640.jpg":"640x814","pp_25353451_480.jpg":"480x611","pp_25353451_340.jpg":"340x432","pp_25353451_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1299","hd_25353462_1920.jpg":"1920x1080","k_25353462_1280.jpg":"1280x1280","k_25353462_1024.jpg":"1024x1024","k_25353462_640.jpg":"640x640","k_25353462_480.jpg":"480x480","k_25353462_340.jpg":"340x340","k_25353462_220.jpg":"220x220","o_25353462_1280.jpg":"1280x866","o_25353462_1024.jpg":"1024x692","o_25353462_640.jpg":"640x433","o_25353462_480.jpg":"480x324","o_25353462_340.jpg":"340x230","o_25353462_220.jpg":"220x148","h_25353462_1280.jpg":"1280x854","h_25353462_1024.jpg":"1024x683","h_25353462_640.jpg":"640x427","h_25353462_480.jpg":"480x320","h_25353462_340.jpg":"340x227","h_25353462_220.jpg":"220x147","pp_25353462_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353462_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353462_640.jpg":"640x814","pp_25353462_480.jpg":"480x611","pp_25353462_340.jpg":"340x432","pp_25353462_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1229","hd_25353427_1920.jpg":"1920x1080","k_25353427_1280.jpg":"1280x1280","k_25353427_1024.jpg":"1024x1024","k_25353427_640.jpg":"640x640","k_25353427_480.jpg":"480x480","k_25353427_340.jpg":"340x340","k_25353427_220.jpg":"220x220","o_25353427_1280.jpg":"1280x819","o_25353427_1024.jpg":"1024x655","o_25353427_640.jpg":"640x409","o_25353427_480.jpg":"480x307","o_25353427_340.jpg":"340x217","o_25353427_220.jpg":"220x140","h_25353427_1280.jpg":"1280x854","h_25353427_1024.jpg":"1024x683","h_25353427_640.jpg":"640x427","h_25353427_480.jpg":"480x320","h_25353427_340.jpg":"340x227","h_25353427_220.jpg":"220x147","pp_25353427_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353427_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353427_640.jpg":"640x814","pp_25353427_480.jpg":"480x611","pp_25353427_340.jpg":"340x432","pp_25353427_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1172","hd_25353426_1920.jpg":"1920x1080","k_25353426_1280.jpg":"1280x1280","k_25353426_1024.jpg":"1024x1024","k_25353426_640.jpg":"640x640","k_25353426_480.jpg":"480x480","k_25353426_340.jpg":"340x340","k_25353426_220.jpg":"220x220","o_25353426_1280.jpg":"1280x781","o_25353426_1024.jpg":"1024x625","o_25353426_640.jpg":"640x390","o_25353426_480.jpg":"480x293","o_25353426_340.jpg":"340x207","o_25353426_220.jpg":"220x134","h_25353426_1280.jpg":"1280x854","h_25353426_1024.jpg":"1024x683","h_25353426_640.jpg":"640x427","h_25353426_480.jpg":"480x320","h_25353426_340.jpg":"340x227","h_25353426_220.jpg":"220x147","pp_25353426_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353426_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353426_640.jpg":"640x814","pp_25353426_480.jpg":"480x611","pp_25353426_340.jpg":"340x432","pp_25353426_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25353432_1920.jpg":"1920x1080","k_25353432_1280.jpg":"1280x1280","k_25353432_1024.jpg":"1024x1024","k_25353432_640.jpg":"640x640","k_25353432_480.jpg":"480x480","k_25353432_340.jpg":"340x340","k_25353432_220.jpg":"220x220","o_25353432_1280.jpg":"1280x854","o_25353432_1024.jpg":"1024x683","o_25353432_640.jpg":"640x427","o_25353432_480.jpg":"480x320","o_25353432_340.jpg":"340x227","o_25353432_220.jpg":"220x146","h_25353432_1280.jpg":"1280x854","h_25353432_1024.jpg":"1024x683","h_25353432_640.jpg":"640x427","h_25353432_480.jpg":"480x320","h_25353432_340.jpg":"340x227","h_25353432_220.jpg":"220x147","pp_25353432_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353432_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353432_640.jpg":"640x814","pp_25353432_480.jpg":"480x611","pp_25353432_340.jpg":"340x432","pp_25353432_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1228","hd_25353419_1920.jpg":"1920x1080","k_25353419_1280.jpg":"1280x1280","k_25353419_1024.jpg":"1024x1024","k_25353419_640.jpg":"640x640","k_25353419_480.jpg":"480x480","k_25353419_340.jpg":"340x340","k_25353419_220.jpg":"220x220","o_25353419_1280.jpg":"1280x818","o_25353419_1024.jpg":"1024x654","o_25353419_640.jpg":"640x409","o_25353419_480.jpg":"480x307","o_25353419_340.jpg":"340x217","o_25353419_220.jpg":"220x140","h_25353419_1280.jpg":"1280x854","h_25353419_1024.jpg":"1024x683","h_25353419_640.jpg":"640x427","h_25353419_480.jpg":"480x320","h_25353419_340.jpg":"340x227","h_25353419_220.jpg":"220x147","pp_25353419_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353419_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353419_640.jpg":"640x814","pp_25353419_480.jpg":"480x611","pp_25353419_340.jpg":"340x432","pp_25353419_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1181","hd_25353416_1920.jpg":"1920x1080","k_25353416_1280.jpg":"1280x1280","k_25353416_1024.jpg":"1024x1024","k_25353416_640.jpg":"640x640","k_25353416_480.jpg":"480x480","k_25353416_340.jpg":"340x340","k_25353416_220.jpg":"220x220","o_25353416_1280.jpg":"1280x787","o_25353416_1024.jpg":"1024x629","o_25353416_640.jpg":"640x393","o_25353416_480.jpg":"480x295","o_25353416_340.jpg":"340x209","o_25353416_220.jpg":"220x135","h_25353416_1280.jpg":"1280x854","h_25353416_1024.jpg":"1024x683","h_25353416_640.jpg":"640x427","h_25353416_480.jpg":"480x320","h_25353416_340.jpg":"340x227","h_25353416_220.jpg":"220x147","pp_25353416_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353416_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353416_640.jpg":"640x814","pp_25353416_480.jpg":"480x611","pp_25353416_340.jpg":"340x432","pp_25353416_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1200","hd_25353481_1920.jpg":"1920x1080","k_25353481_1280.jpg":"1280x1280","k_25353481_1024.jpg":"1024x1024","k_25353481_640.jpg":"640x640","k_25353481_480.jpg":"480x480","k_25353481_340.jpg":"340x340","k_25353481_220.jpg":"220x220","o_25353481_1280.jpg":"1280x800","o_25353481_1024.jpg":"1024x640","o_25353481_640.jpg":"640x400","o_25353481_480.jpg":"480x300","o_25353481_340.jpg":"340x212","o_25353481_220.jpg":"220x137","h_25353481_1280.jpg":"1280x854","h_25353481_1024.jpg":"1024x683","h_25353481_640.jpg":"640x427","h_25353481_480.jpg":"480x320","h_25353481_340.jpg":"340x227","h_25353481_220.jpg":"220x147","pp_25353481_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353481_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353481_640.jpg":"640x814","pp_25353481_480.jpg":"480x611","pp_25353481_340.jpg":"340x432","pp_25353481_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25353488_1920.jpg":"1920x1080","k_25353488_1280.jpg":"1280x1280","k_25353488_1024.jpg":"1024x1024","k_25353488_640.jpg":"640x640","k_25353488_480.jpg":"480x480","k_25353488_340.jpg":"340x340","k_25353488_220.jpg":"220x220","o_25353488_1280.jpg":"1280x854","o_25353488_1024.jpg":"1024x683","o_25353488_640.jpg":"640x427","o_25353488_480.jpg":"480x320","o_25353488_340.jpg":"340x227","o_25353488_220.jpg":"220x146","h_25353488_1280.jpg":"1280x854","h_25353488_1024.jpg":"1024x683","h_25353488_640.jpg":"640x427","h_25353488_480.jpg":"480x320","h_25353488_340.jpg":"340x227","h_25353488_220.jpg":"220x147","pp_25353488_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353488_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353488_640.jpg":"640x814","pp_25353488_480.jpg":"480x611","pp_25353488_340.jpg":"340x432","pp_25353488_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1241","hd_25353476_1920.jpg":"1920x1080","k_25353476_1280.jpg":"1280x1280","k_25353476_1024.jpg":"1024x1024","k_25353476_640.jpg":"640x640","k_25353476_480.jpg":"480x480","k_25353476_340.jpg":"340x340","k_25353476_220.jpg":"220x220","o_25353476_1280.jpg":"1280x827","o_25353476_1024.jpg":"1024x661","o_25353476_640.jpg":"640x413","o_25353476_480.jpg":"480x310","o_25353476_340.jpg":"340x219","o_25353476_220.jpg":"220x142","h_25353476_1280.jpg":"1280x854","h_25353476_1024.jpg":"1024x683","h_25353476_640.jpg":"640x427","h_25353476_480.jpg":"480x320","h_25353476_340.jpg":"340x227","h_25353476_220.jpg":"220x147","pp_25353476_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353476_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353476_640.jpg":"640x814","pp_25353476_480.jpg":"480x611","pp_25353476_340.jpg":"340x432","pp_25353476_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25353469_1920.jpg":"1920x1080","k_25353469_1280.jpg":"1280x1280","k_25353469_1024.jpg":"1024x1024","k_25353469_640.jpg":"640x640","k_25353469_480.jpg":"480x480","k_25353469_340.jpg":"340x340","k_25353469_220.jpg":"220x220","o_25353469_1280.jpg":"1280x854","o_25353469_1024.jpg":"1024x683","o_25353469_640.jpg":"640x427","o_25353469_480.jpg":"480x320","o_25353469_340.jpg":"340x227","o_25353469_220.jpg":"220x146","h_25353469_1280.jpg":"1280x854","h_25353469_1024.jpg":"1024x683","h_25353469_640.jpg":"640x427","h_25353469_480.jpg":"480x320","h_25353469_340.jpg":"340x227","h_25353469_220.jpg":"220x147","pp_25353469_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353469_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353469_640.jpg":"640x814","pp_25353469_480.jpg":"480x611","pp_25353469_340.jpg":"340x432","pp_25353469_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1194","hd_25353466_1920.jpg":"1920x1080","k_25353466_1280.jpg":"1280x1280","k_25353466_1024.jpg":"1024x1024","k_25353466_640.jpg":"640x640","k_25353466_480.jpg":"480x480","k_25353466_340.jpg":"340x340","k_25353466_220.jpg":"220x220","o_25353466_1280.jpg":"1280x796","o_25353466_1024.jpg":"1024x636","o_25353466_640.jpg":"640x398","o_25353466_480.jpg":"480x298","o_25353466_340.jpg":"340x211","o_25353466_220.jpg":"220x136","h_25353466_1280.jpg":"1280x854","h_25353466_1024.jpg":"1024x683","h_25353466_640.jpg":"640x427","h_25353466_480.jpg":"480x320","h_25353466_340.jpg":"340x227","h_25353466_220.jpg":"220x147","pp_25353466_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353466_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353466_640.jpg":"640x814","pp_25353466_480.jpg":"480x611","pp_25353466_340.jpg":"340x432","pp_25353466_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1150","hd_25353467_1920.jpg":"1920x1080","k_25353467_1280.jpg":"1280x1280","k_25353467_1024.jpg":"1024x1024","k_25353467_640.jpg":"640x640","k_25353467_480.jpg":"480x480","k_25353467_340.jpg":"340x340","k_25353467_220.jpg":"220x220","o_25353467_1280.jpg":"1280x766","o_25353467_1024.jpg":"1024x613","o_25353467_640.jpg":"640x383","o_25353467_480.jpg":"480x287","o_25353467_340.jpg":"340x203","o_25353467_220.jpg":"220x131","h_25353467_1280.jpg":"1280x854","h_25353467_1024.jpg":"1024x683","h_25353467_640.jpg":"640x427","h_25353467_480.jpg":"480x320","h_25353467_340.jpg":"340x227","h_25353467_220.jpg":"220x147","pp_25353467_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353467_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353467_640.jpg":"640x814","pp_25353467_480.jpg":"480x611","pp_25353467_340.jpg":"340x432","pp_25353467_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1125","hd_25353475_1920.jpg":"1920x1080","k_25353475_1280.jpg":"1280x1280","k_25353475_1024.jpg":"1024x1024","k_25353475_640.jpg":"640x640","k_25353475_480.jpg":"480x480","k_25353475_340.jpg":"340x340","k_25353475_220.jpg":"220x220","o_25353475_1280.jpg":"1280x750","o_25353475_1024.jpg":"1024x600","o_25353475_640.jpg":"640x375","o_25353475_480.jpg":"480x281","o_25353475_340.jpg":"340x199","o_25353475_220.jpg":"220x128","h_25353475_1280.jpg":"1280x854","h_25353475_1024.jpg":"1024x683","h_25353475_640.jpg":"640x427","h_25353475_480.jpg":"480x320","h_25353475_340.jpg":"340x227","h_25353475_220.jpg":"220x147","pp_25353475_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353475_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353475_640.jpg":"640x814","pp_25353475_480.jpg":"480x611","pp_25353475_340.jpg":"340x432","pp_25353475_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1181","hd_25353478_1920.jpg":"1920x1080","k_25353478_1280.jpg":"1280x1280","k_25353478_1024.jpg":"1024x1024","k_25353478_640.jpg":"640x640","k_25353478_480.jpg":"480x480","k_25353478_340.jpg":"340x340","k_25353478_220.jpg":"220x220","o_25353478_1280.jpg":"1280x787","o_25353478_1024.jpg":"1024x629","o_25353478_640.jpg":"640x393","o_25353478_480.jpg":"480x295","o_25353478_340.jpg":"340x209","o_25353478_220.jpg":"220x135","h_25353478_1280.jpg":"1280x854","h_25353478_1024.jpg":"1024x683","h_25353478_640.jpg":"640x427","h_25353478_480.jpg":"480x320","h_25353478_340.jpg":"340x227","h_25353478_220.jpg":"220x147","pp_25353478_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353478_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353478_640.jpg":"640x814","pp_25353478_480.jpg":"480x611","pp_25353478_340.jpg":"340x432","pp_25353478_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1147","hd_25353496_1920.jpg":"1920x1080","k_25353496_1280.jpg":"1280x1280","k_25353496_1024.jpg":"1024x1024","k_25353496_640.jpg":"640x640","k_25353496_480.jpg":"480x480","k_25353496_340.jpg":"340x340","k_25353496_220.jpg":"220x220","o_25353496_1280.jpg":"1280x764","o_25353496_1024.jpg":"1024x611","o_25353496_640.jpg":"640x382","o_25353496_480.jpg":"480x286","o_25353496_340.jpg":"340x203","o_25353496_220.jpg":"220x131","h_25353496_1280.jpg":"1280x854","h_25353496_1024.jpg":"1024x683","h_25353496_640.jpg":"640x427","h_25353496_480.jpg":"480x320","h_25353496_340.jpg":"340x227","h_25353496_220.jpg":"220x147","pp_25353496_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353496_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353496_640.jpg":"640x814","pp_25353496_480.jpg":"480x611","pp_25353496_340.jpg":"340x432","pp_25353496_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1335","hd_25353501_1920.jpg":"1920x1080","k_25353501_1280.jpg":"1280x1280","k_25353501_1024.jpg":"1024x1024","k_25353501_640.jpg":"640x640","k_25353501_480.jpg":"480x480","k_25353501_340.jpg":"340x340","k_25353501_220.jpg":"220x220","o_25353501_1280.jpg":"1280x890","o_25353501_1024.jpg":"1024x712","o_25353501_640.jpg":"640x445","o_25353501_480.jpg":"480x333","o_25353501_340.jpg":"340x236","o_25353501_220.jpg":"220x152","h_25353501_1280.jpg":"1280x854","h_25353501_1024.jpg":"1024x683","h_25353501_640.jpg":"640x427","h_25353501_480.jpg":"480x320","h_25353501_340.jpg":"340x227","h_25353501_220.jpg":"220x147","pp_25353501_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353501_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353501_640.jpg":"640x814","pp_25353501_480.jpg":"480x611","pp_25353501_340.jpg":"340x432","pp_25353501_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1200","hd_25353494_1920.jpg":"1920x1080","k_25353494_1280.jpg":"1280x1280","k_25353494_1024.jpg":"1024x1024","k_25353494_640.jpg":"640x640","k_25353494_480.jpg":"480x480","k_25353494_340.jpg":"340x340","k_25353494_220.jpg":"220x220","o_25353494_1280.jpg":"1280x800","o_25353494_1024.jpg":"1024x640","o_25353494_640.jpg":"640x400","o_25353494_480.jpg":"480x300","o_25353494_340.jpg":"340x212","o_25353494_220.jpg":"220x137","h_25353494_1280.jpg":"1280x854","h_25353494_1024.jpg":"1024x683","h_25353494_640.jpg":"640x427","h_25353494_480.jpg":"480x320","h_25353494_340.jpg":"340x227","h_25353494_220.jpg":"220x147","pp_25353494_1280.jpg":"1280x1628","pp_25353494_1024.jpg":"1024x1303","pp_25353494_640.jpg":"640x814","pp_25353494_480.jpg":"480x611","pp_25353494_340.jpg":"340x432","pp_25353494_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1445","hd_25355612_1920.jpg":"1920x1080","k_25355612_1280.jpg":"1280x1280","k_25355612_1024.jpg":"1024x1024","k_25355612_640.jpg":"640x640","k_25355612_480.jpg":"480x480","k_25355612_340.jpg":"340x340","k_25355612_220.jpg":"220x220","o_25355612_1280.jpg":"1280x963","o_25355612_1024.jpg":"1024x770","o_25355612_640.jpg":"640x481","o_25355612_480.jpg":"480x361","o_25355612_340.jpg":"340x255","o_25355612_220.jpg":"220x165","h_25355612_1280.jpg":"1280x854","h_25355612_1024.jpg":"1024x683","h_25355612_640.jpg":"640x427","h_25355612_480.jpg":"480x320","h_25355612_340.jpg":"340x227","h_25355612_220.jpg":"220x147","pp_25355612_1280.jpg":"1280x1628","pp_25355612_1024.jpg":"1024x1303","pp_25355612_640.jpg":"640x814","pp_25355612_480.jpg":"480x611","pp_25355612_340.jpg":"340x432","pp_25355612_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7525310 Threads: 1 Questions: 1608071076 Slow queries: 4772142 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110708437 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/slobodna-na-kupalistu-u-tuzli-svi-mogu-doc-ali-ne-u-burkiniju-muslimanskom-kupacem-i-ja-sam-musliman-ali-1310806 [printLink] => /vijesti/regija/slobodna-na-kupalistu-u-tuzli-svi-mogu-doc-ali-ne-u-burkiniju-muslimanskom-kupacem-i-ja-sam-musliman-ali-1310806?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 724852 [name] => Kupališni kompleks Pannonica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-29 09:38:21 [main_article_id] => 0 [alias] => kupalisni-kompleks-pannonica [link] => /tag/kupalisni-kompleks-pannonica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 191303 [name] => tuzla [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tuzla [link] => /tag/tuzla ) [2] => stdClass Object ( [id] => 724853 [name] => Majid Porobić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-07-29 09:38:21 [main_article_id] => 0 [alias] => majid-porobic [link] => /tag/majid-porobic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => grad sa ‘zrnom soli‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Slobodna‘ na kupalištu u Tuzli: ‘Svi mogu doć, ali ne u burkiniju - muslimanskom kupaćem! I ja sam musliman, ali...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3154 [name] => Lenka Gospodnetić [username] => lenka-gospodneti [email] => lenka-gospodneti@sd.hr [password] => $2y$10$qDoQbPZciwHCmq8bxd4fSetkQTRo3MRUagZG7Q0uCw6Sm/reSwBQO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lenka-gospodnetic-3154 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1672 [gender] => m [description] => [image] => 1672.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1672.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25355665.jpg [galleryCount] => 25 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix [mainImageDesc] =>

Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25355665.jpg [title] =>

Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353449.jpg [title] =>

Aldin Osmanović (22) i njegova djevojka i vršnjakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu - njemu su roditelji otišli iz Tuzle nakon rata i rodio se u Danskoj, ali dođe ovdje ljeti 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353447.jpg [title] =>

One su došle iz Srbije: Marijana Lazarević, Ljiljana Marković i (u kolicima) Nevenka Lazarević

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353445.jpg [title] =>

Marijana Lazarević i Ljiljana Marković

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353443.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353452.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353451.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353462.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353427.jpg [title] =>

Umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac dolaze iz Osijeka autobusnim turama po 20 eura: ”Tu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru”

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353426.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353432.jpg [title] => Josko Supic/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353419.jpg [title] =>

Arheološki park s replikom  neolitskog sojeničkog naselja

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353416.jpg [title] =>

Unutrašnjost jedne od sojenica u arheološkom parku

Josko Supic/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353481.jpg [title] =>

Direktor Pannonice, Majid Porobić: - Mi smo htjeli zadržat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupalište za narod, svima pristupačno

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353488.jpg [title] =>

Tuzla, koju zovu ”Grad na zrnu soli” ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog - nevjerojatno niske cijene

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353476.jpg [title] =>

Kip Kupačice autora Mirka Ostoje iz 1960. godine izmješten je iz gradskog parka na kupalište jer tu lijepo pristaje 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353469.jpg [title] =>

U blizini su tri vjerska objekta: džamija, katolička i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauličkim nosačima zbog poljuljane statike tla

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353466.jpg [title] =>

Tuzla je imala tri-četiri motela, a danas ima 80 hotela i motela plus privatni smještaj! Buknula je i stanogradnja...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353467.jpg [title] =>

Obluci su ugodni za ugaz, voda izgleda čisto i dobro održavano, sanitarni prostori su čisti i besplatni, trava je svugdje uredno podšišana...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353475.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353478.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353496.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353501.jpg [title] =>

Voda se testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na ”dnevnoj bazi”

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25353494.jpg [title] => JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/07/28/25355612.jpg [title] =>

Vodena atrakcija od tri umjetna jezera sa slanom vodom, slanim vodopadima...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vijest o jedinom "burkini not friendly" kupalištu u Bosni i Hercegovini odjeknula je i do Hrvatske, a to je - osim na odjevno-higijenski i vjerski aspekt priče - pozornost javnosti skrenulo i na samo kupalište.

Govorimo o slanoj vodi u Tuzli, tri jezera sa slanim slapovima i bazenima koja čine Panonska jezera odnosno atraktivni kupališni kompleks Pannonica. Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili. 

Tuzla, koju zovu "Grad na zrnu soli" ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog: nevjerojatno niske cijene, što znači da ćete na odmoru potrošiti manje nego u svom gradu. Naročito ako je taj grad Split.

A možete se kupati, jesti, piti, imati odličan smještaj, čak i obaviti kupovinu. Provjerili smo sve za vas, a za početak idemo na - kupanje.

---

image

Tuzla, koju zovu "Grad na zrnu soli" ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog - nevjerojatno niske cijene

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image

Tuzla je imala tri-četiri motela, a danas ima 80 hotela i motela plus privatni smještaj! Buknula je i stanogradnja...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

‘Aj se vi zamotajte, pa kupajte!‘

Dugovječni direktor Pannonice, kupališta koje ove godine slavi 20 godina od osnutka, jest Majid Porobić, čovjek koji je rekao "odlučno ne" burkini odjeći u jezerima. Na plaži se, veli, može šetati bilo kako odjeven(a), ali u jezero ući - ne.

- Hajde, može se noge skvasit, malo "kiselit", ali zna se red. Ni na nudističku plažu nećete ići odjeveni, niti ćete, štajaznam, na sud i katastar ići u šorcu. Nema ovo veze s vjerom, i ja sam musliman; samo želimo postavit jasna pravila. Vjernik ne bi trebao uopće gledat polugole ljude oko sebe, nego nać neku skrovitu plažu. A kad stare nene (bake - op.) vide odjevenu ženu u jezeru, hoće i one unutra u donjem vešu. Sto problema - bez gorčine će Porobić. U svom stavu da zadrži sekularnu - pa i mediteransku - notu kupališta ustraje unatoč pritiscima.

---

image

Direktor Pannonice, Majid Porobić: - Mi smo htjeli zadržat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupalište za narod, svima pristupačno

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

- Dolaze mi u kancelariju muškarci u kupaćem i zamotane žene s njima, pa muškarci sa mnom raspravljaju, a ja im kažem: "Aj se vi zamotajte, pa kupajte!" Šalju mi i mejlove, najavljuju tužbe, pišu "dabogda vam ovo, dabogda vam ono" - kiša vam cijelu sezonu padala, jezero presušilo, i takve stvari... Evo, danas bi mogla kiša - primjećuje direktor kupališta Pannonica, kojim grad Tuzla gospodari kao javnim dobrom.

Socijalna nota 

- Mi smo htjeli zadržat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupalište za narod, svima pristupačno. Nemaju svi para za more, ali vjerujte da Panonska jezera nisu ništa lošija od mora, ja sam hodo po morskim plažama i gledo koji su uslovi za Plavu zastavu. Ovdje je formalno nema jer nije ko takva certificirana, ali svi standardi su tu - govori nam Porobić dok u šetnji razgledavamo tri jezera.

Prvo je nastalo početkom tisućljeća, treće prije desetak godina. Tuzla, grad na soli, prije dvadesetak je godina zbog dubinskih iskopa kvalitetne kamene soli - počeci datiraju još iz Austro-ugarske - počela bukvalno propadati. Tlo se uleknulo, a tadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović razabrao je da je od vrućeg krumpira najbolje napraviti krumpir-salatu. I osmislio u uleknutom tlu jezera koja su Tuzlu dovela do ekspanzije ljetnog turizma.

Grad koji je nekoć (u doba Jugoslavije) bio prepoznatljiv po industriji, soli i ugljenu, sad privlači turiste na kupanje. Priču dodatno začinjava okolnost da je Tuzla nekoć doista bila laguna presahlog Panonskog mora, koje je možda za sobom u tlu i ostavilo u kamen ugrađene solne resurse.

No, kupalište Pannonica je "dorađeno", naime napaja se vodom iz nedalekog jezera Modrac, a ta se (slatka jezerska) voda potom tehnološkim procesom miješa sa "slanicom", vodom s izrazito visokom koncentracijom soli koja se iz kamena razbija u rudniku Majevica. Slanica ima 300 grama soli po litri; u Mrtvom moru, usporedbe radi, ima sto grama soli na litru vode.

- Dobro, nije tol‘ki koncentrat soli ovdje, razrjeđuje se voda i u nju dodaje malo klora jer ipak su jezera stajaća voda. Ko prirodni bazen. Al svejedno se zadrže minerali iz soli, koji su odlični za zdravlje, inhalaciju i slično. Ne, nema u jezerima života u smislu riba i biljaka, to je po tom pitanju mrtva voda - otklanja Porobić, ponosan na činjenicu da je tijekom dvadesetak godina kroz kupalište prošlo preko pet milijuna kupača, a o njihovoj sigurnosti trenutno brine 40 spasilaca.

- Imali smo samo dva slučaja utapanja u dvadeset godina: jedno dijete i mladić epileptičar, na žalost. Ta statistika, reko bih, nije tako strašna u dvije decenije. Inače dubina jezera nije velika: najdublji dijelovi imaju 1,78 metara. Tu su i kola Hitne pomoći stalno na dežurstvu - domeće.

Voda se, naglašava, testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na "dnevnoj bazi".

---

image

Voda se testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na "dnevnoj bazi"

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image

Vodena atrakcija od tri umjetna jezera sa slanom vodom, slanim vodopadima...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

‘Govorili su mu da je lud - a vidite sad!‘

- Znate, Tuzla je čudo od grada, spoj da u zemlji na istom mjestu imate i ugljen i sol je prirodni raritet. Ali, Tuzla je puno više od toga: industrija baš i ne privlači turiste, ali s ovim smo kupalištem napravili bum! Sjećam se da su gradonačelniku Imamoviću koji je ovo osmislio u početku govorili da je lud - a vidite sad. Nekad smo bili zaobilaženi grad, niko nas nije posjećivo. Godine 2003. Tuzla je imala tri-četir‘ motela, danas ima 80 hotela i motela plus privatni smještaj! Buknula je i stanogradnja. Pannonica se inače ne bavi smještajem - domeće direktor kupališta, ponosan što je na njemu nedavno pjevao i Gibonni.

- Imamo i festival alternative Kaledioskop, već trinest godina ide. Jaku hiphopersku scenu, street-art, dolaze nam pjevati i TBF, Darko Rundek... A na kupanje dolaze svi. Slovenci, iz Zadra su nekidan došli gosti. Iz Osijeka stalno voze autobusi, dovoze ljude na kupanje. Šteta šta zasad nemamo auto-kamp, ali imamo arheološku atrakciju, neolitsko naselje, repliku.

---

image

Arheološki park s replikom  neolitskog sojeničkog naselja

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

Ulaz je jednu marku (pola eura) za vanjske, kupačima gratis. Imamo i prirodoslovni postav u zatvorenom, veliki izbor rekreacije, hrane i pića, park sa umjetničkim kipovima. Eno vam tamo kip Kupačice autora Mirka Ostoje iz 1960. godine. Izmješten je iz gradskog parka na kupalište jer tu lijepo pristaje - pokazuje Porobić na statuu na koju umnogome podsjeća "Spomenik nesavršenom tijelu - boli me Pipi" na Bačvicama. No, ovdje je autor u likovnim krugovima dobro poznati kiparski velikan. Klasik s Brača - usred Tuzle.

---

image

Kip Kupačice autora Mirka Ostoje iz 1960. godine izmješten je iz gradskog parka na kupalište jer tu lijepo pristaje 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image

U blizini su tri vjerska objekta: džamija, katolička i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauličkim nosačima zbog poljuljane statike tla

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

- Zadržali smo multietnički duh, meni je na primjer žena Hrvatica. Želimo bit otvoreni svima - uz poštivanje pravila. Evo, u blizini su vam tri vjerska objekta: džamija, katolička i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauličkim nosačima zbog poljuljane statike tla. Ma, mi smo vam super grad - veli ponosni direktor kupališta Pannonica, Majid Porobić.
---

Balkanska egzotika - po sitniš

Pannonica izgleda sjajno: obluci su ugodni za "ugaz", voda izgleda čisto i dobro održavano, sanitarni prostori su čisti i besplatni, trava je svugdje uredno podšišana, hortikulture se ne bi posramilo ni Bledsko jezero. Usporedbe radi, ulaznica za Gradsko kupalište Bled stoji deset eura za odrasle, na Pannonici Tuzla, pak, oko tri eura, vikendom euro više. Možda zato Slovenci stižu na kupanje u Tuzlu?

Takozvane povlaštene ulaznice (za građane s tuzlanskim prebivalištem) još su jeftinije. Najam ležaljke iznosi tri eura (cjelodnevni), toliko stoji i na Bledu (eto jedne dodirne točke). Najam ležaljki na Kašjunima u Splitu ovaj put nećemo spominjati, to nam je postao nedostižan luksuz.

Ozračje balkanske egzotike je "bonus faktor" Pannonice; šećeš jezerskom plažom, a s radija čuješ: "Poručite u toj-i-toj pečenjarnici što vam srce poželi! Za mir u kući i pun stomak...".

Ćevapa ne nedostaje nigdje, na kupalištu ima više objekata gdje se može dobro i jeftini pojesti, a tu je - uz fast food stil ponude - i nešto otmjeniji restoran "Panonski lovac". Kupalište inače ima nešto više cijene od ostatka grada, pa tako "kratka crna kafa" stoji 1,5 KM ili oko 70 centi, dok kava s mlijekom, kapučino, makjato, mokačino i topla čokolada stoje - jedan euro!

CocaCola i druga gazirana pića cijene se euro i pol (3KM), osim domaće Olimpija-vode koja je jeftinija, stoji jedan euro. Sva piva u boci koštaju samo dvije i pol konvertibilne marke, dakle manje od deset kuna odnosno niti euro i pol. Odlične ćevape možete jesti za nekoliko eura, primjerice u restoranu Limenka pored kupališta porcija od sedam ćevapa s lepinjom te pomfrit s kečapom stoje oko pet maraka - dakle niti tri eura.

Više o gastronomskoj ponudi u Tuzli i nevjerojatnim cijenama pisat ćemo u zasebnom tekstu.

---

---

image

Obluci su ugodni za ugaz, voda izgleda čisto i dobro održavano, sanitarni prostori su čisti i besplatni, trava je svugdje uredno podšišana...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Hajdučka suvenirnica

Jedina službena suvenirnica na Pannonici puna je zanimljivih, autohtonih predmeta u vintage-duhu, a stoje od nekoliko do dvadesetak maraka, dakle, desetak eura. Kukičane stvari, sve od konca djelo su ruku Mirsade Bebe Baralić, a trguje zajedno s bratom Mirsadom Kurtovićem. Osim što imaju divnu ponudu po povoljnim cijenama, Beba i Mirsad su nam zanimljivi jer su strastveni navijači - Hajduka.

- Jes nam drago što je nekidan potuko Dinamo! Odero ga! - veselo će, bez zlobe, sestra i brat. Tuzlanski je klub inače NK Sloboda, ali trenutno im njegov status nije baš na diku.

- Ispo - sažimaju braco i seka s Pannonice.

---

---

image

Umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac dolaze iz Osijeka autobusnim turama po 20 eura: "Tu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru"

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Ča će mi Copacabana...

Osječanke na kupalištu Pannonica su brojna i česta svita.

- Dokazimo autobusnim turama po 20 eura dnevni prijevoz. Tu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru - pričaju nam umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac.

- Imamo mi u Osijeku preuređenu, prekrasnu Kopiku (Copacabana, osječko javno kupalište - op.), ali tamo zna bit gužva, a i prijaju nam ovi minerali iz soli. Idemo mi i na more - namiguju Osječanke, koje povremeno ljetuju u Poreču, Omišlju...

- Preko Veteranskog centra ću ove godine najprije u Šibenik, imam sve besplatno: smještaj i puni pansion, samo prijevoz platim. Pokojni suprug bio je branitelj - veli nam Ljubinka.

Ići će i do Poreča, tu pak plaća, ali vrlo povoljno.

- Sedam dana polupansiona me izađe 510 eura, ali soba nema klimu, niti televizor. Ironično, hotel se zove Dijamant - smije se.

Važno da je na moru. Ili na jezeru u Tuzli, skoro kao na moru.

---

---

image

One su došle iz Srbije: Marijana Lazarević, Ljiljana Marković i (u kolicima) Nevenka Lazarević

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Iz Srbije na ‘tuzlansko more‘ - Tuzla bolja od Neuma

Puno je turista iz Srbije na Pannonici, među njima su i tri dame iz Vršca. One su pripadnice Protestantske Evanđeoske crkve i žive u zajednici kao familija, a međusobno se nazivaju sestrama u Kristu, mada nisu u biološkom srodstvu. Točnije, Ljiljana Marković zvana Bosa (Bosanka) je rodom iz Brčkog, otac joj je bio udarnik na gradnji pruge Brčko-Banovići, ali se davnih dana preselila u Srbiju. Predaje srpsko-hrvatski jezik u Srednjoj medicinskoj školi u Vršcu. Njene sestre u Kristu su Marijana Lazarević i majka joj Nevenka. Sve tri ljetuju u Tuzli na Pannonici već godinama.

- Otkad sam ovo otkrila, ne treba mi ništa više za odmor i kupanje - vedro će Ljiljana, koja je nekoć u bivšoj državi ljetovala i "kod Vinka i Dese" u Kaštel Starom, pa i u Rovinju. Nekoć je, prije spoznaje Krista, bila i nudistica, pa nam je zanimljivo čuti njezin stav o burkinijima na kupalištu.

- Mislim da se takva odjeća ne uklapa u pravila, a i kontradiktorna je ta situacija čak i s vjerskog aspekta jer golotinja uokolo nije prizor za oči konzervativnog vjernika - smatra Ljiljana zvana Bosanka iz Vršca u Srbiji. Na Panonici je ranije viđala burkinije tu i tamo, ali topless - kao neki kontrapunkt - nikad.

- Žao mi je što ne možete upoznati Muju Sinanovića, legendu kupališta Panonika koji je doživio preko 90 godina; nedavno je umro. Bio je sudionik Igmanskog marša, jedva preživio, sto dijagnoza je imao a ova voda mu je sve liječila i blažila. Na plaži smo svake godine slavili njegov rođendan, tortu bi mu donijeli, kačket poklonili, i tako. On je bio dokaz koliko je zdrava voda Pannonice, i dobra za dugovječnost - sažima Ljiljana.

- Ja kažem ljudima: idete u Neum iz Tuzle, a imate svoje more ovdje, to nema smisla. I maminom kardiologu sam rekla: "Što ćeš u Grčkoj, tamo su požari. Dođi fino na Panoniku", Ljiljana će.

---

---

Apartman iz snova za sitniš

Apartman su tri dame iz Vršca platile - 25 eura dan. Sve tri zajedno, 25 eura.

- Zapravo smo po toj cijeni unajmile prekrasan stan sa liftom i ulazom za invalide (zbog mame) na skoro mjesec dana, i kupile karte za cijelu sezonu kupanja. Sve tri full-pretplate su nas došle 100 eura, neograničeno kupanje. Apartman je u zgradi odmah do kupališta, a u njemu imamo sve: prašak za pranje veša, kavu, svo posuđe. Divna žena nam je za dobrodošlicu još ostavila i tri bočice dobrog vina, slatkiše, voće, čak i kobasice! Mnogo je pažljiva, tu je za sve šta nam treba - zahvalno primjećuje Ljiljanina sestra u Kristu, 49-godišnja Marijana Lazarević. Ona je administratorica u Evanđeoskom udruženju Srbije pa može puno posla obavljati od kuće, dok je Ljiljana Marković kao prosvjetarka na školskim praznicima. Zato su za njih krasna Pannonica i povoljne cijene u Tuzli (slične onima u Vojvodini, vele) - kao izmišljeni.

- Čak je gorivo jeftinije u BiH nego u Srbiji, pa ovde i natankam - namiguje Ljiljana zvana Bosa.

---

---

image

Aldin Osmanović (22) i njegova djevojka i vršnjakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu - njemu su roditelji otišli iz Tuzle nakon rata i rodio se u Danskoj, ali dođe ovdje ljeti 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

Bosna:Danska - 1:0

Aldin Osmanović (22) i njegova djevojka i vršnjakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu. Oni su tipičan primjer dijaspore koji se vraća korijenima, svake godine na ljetovanje - a otprije dvadesetak godina, i na kupanje.

- Moji su iz Tuzle, mama i tata, otišli su u Dansku iza rata ali sad su u penziji i sve više borave u Tuzli. Imam tu i staru nenu (baku, nap.a.). Ja sam se rodio u Danskoj, al dođem ljeti s curom - veli Aldin.

Ljetovali su mladi Tuzlak i Dankinja i na moru - al jedna je Bosna.

- Bili smo u Hrvatskoj (Crikvenica) i Španiji. Svugdje je lijepo, al ovdje smo kod kuće - sažima završeni trgovac Aldin. Camille je studentica sestrinstva u Danskoj, a u Tuzli joj je, kaže, super.

- Ima ovdje klubova za mlade, i na plaži isto ima sadržaja: igramo tenis, idemo na tobogan i tako. Ima i jelo, kafa na plaži. Ma sve šta treba - jednostavno će simpatični Tuzlak iz dijaspore.

---

---

image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
------
image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

---

image
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix Josko Supic/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix Josko Supic/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix
JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Aldin Osmanović (22) i njegova djevojka i vršnjakinja Camilla Flintholm su iz Danske stigli na Pannonicu - njemu su roditelji otišli iz Tuzle nakon rata i rodio se u Danskoj, ali dođe ovdje ljeti 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

One su došle iz Srbije: Marijana Lazarević, Ljiljana Marković i (u kolicima) Nevenka Lazarević

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Marijana Lazarević i Ljiljana Marković

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Umirovljenice Marija Blank i Ljubinka Mravinac dolaze iz Osijeka autobusnim turama po 20 eura: ”Tu nam je blizu, a i puno je jeftinije nego na moru”

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Arheološki park s replikom  neolitskog sojeničkog naselja

Josko Supic/Cropix

Unutrašnjost jedne od sojenica u arheološkom parku

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Direktor Pannonice, Majid Porobić: - Mi smo htjeli zadržat tu jednu socijalnu notu, da ovo ostane kupalište za narod, svima pristupačno

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Tuzla, koju zovu ”Grad na zrnu soli” ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog - nevjerojatno niske cijene

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Kip Kupačice autora Mirka Ostoje iz 1960. godine izmješten je iz gradskog parka na kupalište jer tu lijepo pristaje 

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

U blizini su tri vjerska objekta: džamija, katolička i pravoslavna crkva; pravoslavna je na hidrauličkim nosačima zbog poljuljane statike tla

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Tuzla je imala tri-četiri motela, a danas ima 80 hotela i motela plus privatni smještaj! Buknula je i stanogradnja...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Obluci su ugodni za ugaz, voda izgleda čisto i dobro održavano, sanitarni prostori su čisti i besplatni, trava je svugdje uredno podšišana...

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Voda se testira na Zavodu za javno zdravstvo triput tjedno, ali se kontrolira i na ”dnevnoj bazi”

JOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Vodena atrakcija od tri umjetna jezera sa slanom vodom, slanim vodopadima...

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/slobodna-na-kupalistu-u-tuzli-svi-mogu-doc-ali-ne-u-burkiniju-muslimanskom-kupacem-i-ja-sam-musliman-ali-1310806 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=39d2e63640a95c9f6588aafb17012246aa51c139 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Slobodna%E2%80%98+na+kupali%C5%A1tu+u+Tuzli%3A+%E2%80%98Svi+mogu+do%C4%87%2C+ali+ne+u+burkiniju+-+muslimanskom+kupa%C4%87em%21+I+ja+sam+musliman%2C+ali...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fslobodna-na-kupalistu-u-tuzli-svi-mogu-doc-ali-ne-u-burkiniju-muslimanskom-kupacem-i-ja-sam-musliman-ali-1310806 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fslobodna-na-kupalistu-u-tuzli-svi-mogu-doc-ali-ne-u-burkiniju-muslimanskom-kupacem-i-ja-sam-musliman-ali-1310806 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => grad sa ‘zrnom soli‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Regijagrad sa ‘zrnom soli‘

‘Slobodna‘ na kupalištu u Tuzli: ‘Svi mogu doć, ali ne u burkiniju - muslimanskom kupaćem! I ja sam musliman, ali...‘

Piše Lenka Gospodnetić
29. srpnja 2023. - 22:39
Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadiliJOŠKO ŠUPIĆ/Cropix

Vijest o jedinom "burkini not friendly" kupalištu u Bosni i Hercegovini odjeknula je i do Hrvatske, a to je - osim na odjevno-higijenski i vjerski aspekt priče - pozornost javnosti skrenulo i na samo kupalište.

Govorimo o slanoj vodi u Tuzli, tri jezera sa slanim slapovima i bazenima koja čine Panonska jezera odnosno atraktivni kupališni kompleks Pannonica. Riječ je o jedinim slanim jezerima u Europi, k tomu smještenima usred grada, koje smo evo posjetili i - ugodno se iznenadili. 

Tuzla, koju zovu "Grad na zrnu soli" ima sve začine za nezaboravno ljetovanje, k tomu još jedan izuzetno važan prilog: nevjerojatno niske cijene, što znači da ćete na odmoru potrošiti manje nego u svom gradu. Naročito ako je taj grad Split.

A možete se kupati, jesti, piti, imati odličan smješt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:12