StoryEditorOCM
Regijadječak ubojica

Razrednica Koste K. na sudu: ‘On je ili najbolji ili ga neće biti. Sjećam se zahtjeva njegove majke‘

Piše vijesti sd
4. travnja 2024. - 15:01

U parničnom postupku koji roditelji djece ubijene u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu vode protiv Koste K., njegovih roditelja i škole, nakon oca dječaka ubojice, koji je pred sudom izjavio da "nije u stanju ponovo prolaziti kroz sve" te je odbio odgovarati na pitanja sutkinje, ali i roditelja djece koju je njegov sin 3. svibnja prošle godine usmrtio, svjedočila je nastavnica srpskog jezika, koja mu je bila razrednica godinu prije masakra.

"Bio je odličan učenik, imao je sve petice, išao je na natjecanja, kulturan i nije imao problema s drugom djecom. Međutim, ono što sam primijetila jest da je bio dominantan. Kada je razgovarao s nastavnikom, recimo, postavljao se kao da je on iznad svih, a mi neka sredina. Nije on bio drzak, ali se ponašao superiorno u odnosu na sve", izjavila je pred sudom nastavnica Nada Radonjić Bulatović, piše Jutarnji list.

Ona je potvrdila da je majka Koste K. pred kraj šestog razreda tražila da on bude prebačen u drugu smjenu i da je spomenula kako ga "neka djeca u svibnju nisu zvala na rođendan i da mu je zbog toga bilo krivo", prenosi Kurir.

Želio je biti znanstvenik

"Ne znam bi li itko ranije mogao pomisliti da jedno dijete može učiniti tako nešto. Kada razmislim, prije nisam primjećivala nedostatak empatije, ali nakon svega sjećam se da su imali zadatak da recitiraju izuzetno emotivnu pjesmu, ali da on nije uspijevao prenijeti emociju. Moje osobno mišljenje je da je razlog što je želio prijeći u drugu smjenu to što je u ovoj bio najbolji učenik i što je želio da se u drugoj smjeni natječe s djecom", iznijela je svoja zapažanja o dječaku ubojici njegova bivša razrednica, koja je navela i da je neobično to što je još u petom razredu govorio da želi biti znanstvenik kad odraste.

image

Parnični postupak poveli su roditelji djece ubijene u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu

Cropix

"Ja mislim da je on takvo dijete, sklono natjecanju, ili je najbolji ili ga neće biti. Puno sam razmišljala nakon 3. svibnja, od tada nitko od nas više nije isti. Funkcioniram kao zombi, robot koji sve potiskuje. Nepristojno je da govorim o svom bolu pred ovim ljudima", rekla je nastavnica, misleći na roditelje ubijene djece koji su sjedili u sudnici.

Otac dječaka ubojice prethodno je odbio odgovarati na njihova pitanja navevši, kao razlog "pijetet prema žrtvama". Međutim, iako je na početku suđenja rekao da mu nije bitno kako će ga sud osuditi "jer je on zbog najveće tragedije na svijetu koju je počinio njegov sin mrtav čovjek", pažljivo je zapisivao svjedočenje nastavnice i pitanja koja joj je preko svoje odvjetnice postavio.

Na kraju je zatražio da iz pritvora bude doveden i sutra, kada bi trebala biti saslušana njegova supruga, majka Koste K.

image

Vladimir Kecmanović, otac Koste K., zatražio je da bude prisutan na sutrašnjem svjedočenju supruge

Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:07