stdClass Object ( [id] => 1229628 [title] => Novac, droga, ubojstva: uloga žena u ‘kavačkom‘ i ‘škaljarskom klanu‘ puno je više od epizodne, zato ‘opakoj‘ Tamari Zvicer tepaju da je ‘prva dama podzemlja‘ [alias] => novac-droga-ubojstva-uloga-zena-u-kavackom-i-skaljarskom-klanu-puno-je-vise-od-epizodne-zato-opakoj-tamari-zvicer-tepaju-da-je-prva-dama-podzemlja [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Već mjesecima prostor regionalnih medija puni mafijaški sukob između "škaljarskog" i "kavačkog klana". A kako i neće kada se u gotovo pravilnim razmacima događaju okrutna ubojstva, i to širom svijeta.

Tako se poslovično brzim srpskim medijima proširila vijest da je u petak u Panami ubijen prvi čovjek kavačkog klana Radoje Zvicer. Budući da su panamski mediji izvijestili tek o pucnjavi, a kako opis ranjenih ne odgovara Zviceru, nagađa se da je riječ o dezinformaciji.

Kako je izvijestila Nova.rs, "vijest" se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, u ovom slučaju preko TikToka, a dijelili su je, pretpostavlja se, simpatizeri i ljudi bliski škaljarskome klanu. Rodbina Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog "škaljara" Jovana Vukotića, objavila je snimke slavlja nakon vijesti o Zvicerovu ubojstvu. Zato se u srpskim medijima spekulira da iza širenja te neprovjerene vijesti vjerojatno stoje pripadnici "škaljarskoga klana". Međutim, postoje i spekulacije da je informacija o ubojstvu došla od "kavčana" da se zavara trag o tome gdje se Zvicer zaista skriva. Zvicerova supruga i kćeri nisu demantirali navode, a objave kćeri Ive nimalo se ne referiraju na taj slučaj.

---

image

Ubojstvo Radoja Zvicera u Panami po svemu sudeći lažna je vijst, samo je pitanje tko ju je plasirao
 

Screenshot RTL Danas
---

Da je Panama - omiljeno mjesto za skrivanje kriminalaca, gdje se navodno skrivao i narko boss Darko Šarić - mjesto opasnog življenja, potvrđuje izvješće lokalnih medija, koje je i dalo motiva za spekulaciju. Toga je kobnog dana, kako je izvijestila Nova.rs, u sačekuši u automobilu ubijen muškarac star između 40 i 45 godina, a u taksiju u jednoj od glavnih ulica ranjena su dva muškarca. Za jednog od njih spekuliralo se da je Zvicer. Sudeći po panamskim medijima i reakcijama Zvicerove obitelji, teško je povjerovati da je vođa "kavačkoga klana" ubijen.

 Kako je Maša raskrinkala trovače hrane?

Radoja Zvicera godinama se sa Slobodanom Kašćelanom identificira kao vođu Kavačkog klana koji se povezuje s trgovinom drogom, ubojstvima i drugim kriminalnim radnjama. Prije pet godina na YouTubeu je objavljen 15-minutni video s detaljnim informacijama o "kavačkom klanu", vođi, pripadnicima klana, kriminalnim aktivnostima i državama u kojima djeluju. Tu je objavljeno da se Zvicer koristi tuđim identitetom i pod imenom Josip Babić slobodno putuje Europom.

Kada je nakon raspada jedinstvenog škaljarskog klana formiran novi, kavački klan, Zvicer i ekipa počeli su tražiti suradnike u regiji. I našli su ih u Beogradu, gdje su navijačke skupine preuzele su primat u prodaji narkotika. Odabrali su najopasnije, Veljka Belivuka i navijačku skupinu FK Partizan, "Janjičare", piše Blic.

S druge strane, vijest o ubojstvu vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića 9. rujna u Istanbulu bila je brzo potvrđena i nije ostavljala nedoumice. Ubojstvo je izvedeno s motora s pet metaka pred očima Vukotićeve nevjenčane supruge Maše i kćeri, koje je vozio u šoping centar. Analitičari su, na temelju preciznosti hitaca, utvrdili da je riječ o vrhunskom profesionalcu, koji je pazio i na doseg sigurnosnih kamera. Ubojicu do danas policija nije uspjela pronaći.

---

image

Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu 9. rujna pred očima nevjenčane supruge koja mu je već jednom spasila život
 

Screenshot Instagram
---

Crna Gora je za Vukotićem raspisala tjeralicu zbog sumnje da je 2020. godine organizirao ubojstva vođa "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Jovan Vukotić je u Turskoj već bio uhićen 2018. godine i izručen Srbiji na temelju potjernice, za koju se poslije pokazalo da ne postoji. Unatoč tome osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog krivotvorenih dokumenata. U zatvoru su ga pripadnici "kavačkog klana" pokušali ubiti tako da su, prerušeni u policajce, zaustavili taksi u kojem je bila Vukotićeva zaručnica. Oni su znali da mu ona iz restorana donosi ručak pa su mu htjeli otrovati hranu. Međutim, Maša je tek išla u restoran po ručak, a kako su joj bili sumnjivi, nazvala je policiju koja je kod njih pronašla cijanid koji su hjeli staviti u hranu, od čega bi Vukotić umro za manje od minute, piše Blic.

 Tamar Zvicer, naoružana i opasna

To je potvrda teze kako su supruge "škaljarskog", ali i "kavačkog klana" ne samo pratilje ili neposredne svjedokinje zločina, nego i aktivne protagonistice koje spašavaju živote svojim muževima. Takva je i supruga Radoja Zvicera, Tamara Zvicer, koju srbijanski tabloidi zovu "opaka Tamara". Jedan događaj najbolje pokazuje zašto je Zvicerova supruga zaslužila taj nadimak.

 Zvicer je dugo bio u bijegu na različitim adresama, no "škaljarci" su ga locirali u Ukrajini, gdje su ga 2020. pokušali ubiti. Zaskočili su ga dok je džogirao i na njega ispalili deset hitaca, od kojih ga je pet pogodilo, međutim od zadnjeg metka "ovjere" spasila ga je supruga Tamara. Ona je, naouružana i opasna, istrčala iz stana s pištoljem i zapucala na napadače, koji su pobjegli, piše Blic.

---

image

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, s pištoljem kojim je 2020. godine u Ukrajini uspjela otjerati ubojice i spasiti mužu život, ali i steći titulu ‘prve dame podzemlja‘
 

Screenshot
---

Pod naslovom "Lijepa i opaka Tamara" Blic piše da Tamara Zivcer godinama nosi titulu prve dame podzemlja, koja se razlikuje od svih ostalih. Naravno glavni adut je njena uloga u filmskoj sceni pucnjave u Ukrajini. Priprema za tu "rolu" bio joj je navodno preživljeni atentat nekoliko godina prije kada joj je, navodno, u Kotoru Jovan Vukotić prepriječio put automobilom i pucao na nju. Tamara se tada osobno izložila - što mafijaške supruge obično ne rade, pa ni kada su "prve dame" podzemlja - i prijavila ga policiji. Vukotić je te optužbe negirao, pa je poslije i oslobođen, dok je Tamara optužena za lažno prijavljivanje. No, nije odgovarala jer je za taj slučaj nastupila zastara.

Ako je Tamara Zvicer prva dama podzemlja, nije i jedina. Djevojke i starlete često su bile dio društva klana Veljka Belivuka pa je policija upravo u njihovim mobitelima pronašla fotografije nekih od, najblaže rečeno, ubijenih članova suparničkog klana jer su se Veljini mafijaši voljeli hvaliti svojim ubojstvima.

 ‘Volio je krivu ženu‘

Aktivnu ulogu u mafijaškim poslovima imala je Slađana Sekulić, supruga policajca Dragana Sekulića, pripadnika Belivukova klana, koji je zbog toga dobio otkaz u službi. Slađanu je policija snimila da sa suprugom i Veljom Nevoljom govori kako prelaze granice uz pomoć lažnih dokumenata. Sada, ravnopravno s ostalima, čeka suđenje.

Žena je tragično "presudila" i Lazaru Vukićeviću, koji jest radio za "škaljarski klan", ali mu je "krimen" bio što je 2007. ili 2008. godine bio u vezi sa suprugom Marka Miljkovića, desne ruke Velje Nevolje. Vukićević je namamljen u Veljinu kuću - mučilište u Ritopeku i okrutno ubijen.

---

image

Uz klan Veljka Belivuka išle su i djevojke, kojima su ‘mafijaški kavaliri‘ slali snimke okrutnih ubojstava

Peža Milosavljević/AFP
---

Supruga vođe "janjičara", okrutnoga Veljka Belivuka, za kojega se nepotvrđeno navodi da je imao i ljubavnicu, izmicala je iz fokusa javnosti. Ipak ta majka dvoje djece morala je znati odakle njenom mužu novac koji im je poslužio za kupnju nekoliko stanova i gradnju vile na Zvezdari, piše Blic.

Može se reći da pripadnici "kavačkog" i "škaljarskog klana" potvrđuju staru priču da se uz kriminalce vežu oružje, novac, ali i žene. Od kojih neke, kao u slučaju Tamare Zvicer, pa i Maše M. ili Slađane Sekulić, mogu imati i aktivniju ulogu. Kako se pokrene sudski proces Veljku Belivuku, detalja će biti puno više, pa i onih o ulozi žena u zločinačkim poslovima.

---

image

I balkanski narkoboss Darko Šarić navodno se krio u Panami

Oliver Bunić/AFP
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na vatrenoj liniji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => na vatrenoj liniji 2 0 7097 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-04 08:13:02 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => S.K. [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-04 16:17:07 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2022-10-04 13:45:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 51 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/04\/23519975.png","\/images\/slike\/2022\/10\/04\/23397446.png","\/images\/slike\/2022\/10\/04\/21371998.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/04\/23361593.png","\/images\/slike\/2022\/10\/04\/23519976.png","\/images\/slike\/2022\/10\/04\/20406056.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Screenshot TikTok","Screenshot RTL Danas","Pe\u017ea Milosavljevi\u0107\/AFP","Screenshot Instagram","Screenshot","Oliver Buni\u0107\/AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tamara Zvicer sa k\u0107eri u dobrom raspolo\u017eenju dan nakon vijesti o navodnom ubojstvu supruga u Panami
\n\u00a0<\/p>","

Ubojstvo Radoja Zvicera u Panami po svemu sude\u0107i la\u017ena je vijst, samo je pitanje tko ju je plasirao
\n\u00a0<\/p>","

Uz klan Veljka Belivuka i\u0161le su i djevojke, kojima su \u2018mafija\u0161ki kavaliri\u2018 slali snimke okrutnih ubojstava<\/p>","

Jovan Vukoti\u0107 ubijen je u Istanbulu 9. rujna pred o\u010dima nevjen\u010dane supruge koja mu je ve\u0107 jednom spasila \u017eivot
\n\u00a0<\/p>","

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, s pi\u0161toljem kojim je 2020. godine u Ukrajini uspjela otjerati ubojice i spasiti mu\u017eu \u017eivot, ali i ste\u0107i titulu \u2018prve dame podzemlja\u2018
\n\u00a0<\/p>","

I balkanski narkoboss Darko \u0160ari\u0107 navodno se krio u Panami<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"467x318","hd_23519975_1920.png":"1920x1080","k_23519975_1280.png":"1280x1280","k_23519975_1024.png":"1024x1024","k_23519975_640.png":"640x640","k_23519975_480.png":"480x480","k_23519975_340.png":"340x340","k_23519975_220.png":"220x220","o_23519975_1280.png":"1280x871","o_23519975_1024.png":"1024x697","o_23519975_640.png":"640x435","o_23519975_480.png":"480x326","o_23519975_340.png":"340x231","o_23519975_220.png":"220x149","h_23519975_1280.png":"1280x854","h_23519975_1024.png":"1024x683","h_23519975_640.png":"640x427","h_23519975_480.png":"480x320","h_23519975_340.png":"340x227","h_23519975_220.png":"220x147","pp_23519975_1280.png":"1280x1628","pp_23519975_1024.png":"1024x1303","pp_23519975_640.png":"640x814","pp_23519975_480.png":"480x611","pp_23519975_340.png":"340x432","pp_23519975_220.png":"220x280"},{"size0":"695x361","hd_23397446_1920.png":"1920x1080","k_23397446_1280.png":"1280x1280","k_23397446_1024.png":"1024x1024","k_23397446_640.png":"640x640","k_23397446_480.png":"480x480","k_23397446_340.png":"340x340","k_23397446_220.png":"220x220","o_23397446_1280.png":"1280x664","o_23397446_1024.png":"1024x531","o_23397446_640.png":"640x332","o_23397446_480.png":"480x249","o_23397446_340.png":"340x176","o_23397446_220.png":"220x114","h_23397446_1280.png":"1280x854","h_23397446_1024.png":"1024x683","h_23397446_640.png":"640x427","h_23397446_480.png":"480x320","h_23397446_340.png":"340x227","h_23397446_220.png":"220x147","pp_23397446_1280.png":"1280x1628","pp_23397446_1024.png":"1024x1303","pp_23397446_640.png":"640x814","pp_23397446_480.png":"480x611","pp_23397446_340.png":"340x432","pp_23397446_220.png":"220x280"},{"size0":"1024x683","hd_21371998_1920.jpg":"1920x1080","k_21371998_1280.jpg":"1280x1280","k_21371998_1024.jpg":"1024x1024","k_21371998_640.jpg":"640x640","k_21371998_480.jpg":"480x480","k_21371998_340.jpg":"340x340","k_21371998_220.jpg":"220x220","o_21371998_1280.jpg":"1280x853","o_21371998_1024.jpg":"1024x683","o_21371998_640.jpg":"640x426","o_21371998_480.jpg":"480x320","o_21371998_340.jpg":"340x226","o_21371998_220.jpg":"220x146","h_21371998_1280.jpg":"1280x854","h_21371998_1024.jpg":"1024x683","h_21371998_640.jpg":"640x427","h_21371998_480.jpg":"480x320","h_21371998_340.jpg":"340x227","h_21371998_220.jpg":"220x147","pp_21371998_1280.jpg":"1280x1628","pp_21371998_1024.jpg":"1024x1303","pp_21371998_640.jpg":"640x814","pp_21371998_480.jpg":"480x611","pp_21371998_340.jpg":"340x432","pp_21371998_220.jpg":"220x280"},{"size0":"693x347","hd_23361593_1920.png":"1920x1080","k_23361593_1280.png":"1280x1280","k_23361593_1024.png":"1024x1024","k_23361593_640.png":"640x640","k_23361593_480.png":"480x480","k_23361593_340.png":"340x340","k_23361593_220.png":"220x220","o_23361593_1280.png":"1280x640","o_23361593_1024.png":"1024x512","o_23361593_640.png":"640x320","o_23361593_480.png":"480x240","o_23361593_340.png":"340x170","o_23361593_220.png":"220x110","h_23361593_1280.png":"1280x854","h_23361593_1024.png":"1024x683","h_23361593_640.png":"640x427","h_23361593_480.png":"480x320","h_23361593_340.png":"340x227","h_23361593_220.png":"220x147","pp_23361593_1280.png":"1280x1628","pp_23361593_1024.png":"1024x1303","pp_23361593_640.png":"640x814","pp_23361593_480.png":"480x611","pp_23361593_340.png":"340x432","pp_23361593_220.png":"220x280"},{"size0":"509x729","hd_23519976_1920.png":"1920x1080","k_23519976_1280.png":"1280x1280","k_23519976_1024.png":"1024x1024","k_23519976_640.png":"640x640","k_23519976_480.png":"480x480","k_23519976_340.png":"340x340","k_23519976_220.png":"220x220","o_23519976_1280.png":"1280x1833","o_23519976_1024.png":"1024x1466","o_23519976_640.png":"640x916","o_23519976_480.png":"480x687","o_23519976_340.png":"340x486","o_23519976_220.png":"220x315","h_23519976_1280.png":"1280x854","h_23519976_1024.png":"1024x683","h_23519976_640.png":"640x427","h_23519976_480.png":"480x320","h_23519976_340.png":"340x227","h_23519976_220.png":"220x147","pp_23519976_1280.png":"1280x1628","pp_23519976_1024.png":"1024x1303","pp_23519976_640.png":"640x814","pp_23519976_480.png":"480x611","pp_23519976_340.png":"340x432","pp_23519976_220.png":"220x280"},{"size0":"1024x664","hd_20406056_1920.jpg":"1920x1080","k_20406056_1280.jpg":"1280x1280","k_20406056_1024.jpg":"1024x1024","k_20406056_640.jpg":"640x640","k_20406056_480.jpg":"480x480","k_20406056_340.jpg":"340x340","k_20406056_220.jpg":"220x220","o_20406056_1280.jpg":"1280x830","o_20406056_1024.jpg":"1024x664","o_20406056_640.jpg":"640x415","o_20406056_480.jpg":"480x311","o_20406056_340.jpg":"340x220","o_20406056_220.jpg":"220x142","h_20406056_1280.jpg":"1280x854","h_20406056_1024.jpg":"1024x683","h_20406056_640.jpg":"640x427","h_20406056_480.jpg":"480x320","h_20406056_340.jpg":"340x227","h_20406056_220.jpg":"220x147","pp_20406056_1280.jpg":"1280x1628","pp_20406056_1024.jpg":"1024x1303","pp_20406056_640.jpg":"640x814","pp_20406056_480.jpg":"480x611","pp_20406056_340.jpg":"340x432","pp_20406056_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7836448 Threads: 2 Questions: 1641685105 Slow queries: 4880656 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111541105 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/novac-droga-ubojstva-uloga-zena-u-kavackom-i-skaljarskom-klanu-puno-je-vise-od-epizodne-zato-opakoj-tamari-zvicer-tepaju-da-je-prva-dama-podzemlja-1229628 [printLink] => /vijesti/regija/novac-droga-ubojstva-uloga-zena-u-kavackom-i-skaljarskom-klanu-puno-je-vise-od-epizodne-zato-opakoj-tamari-zvicer-tepaju-da-je-prva-dama-podzemlja-1229628?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 692907 [name] => žene mafijaša [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-04 15:45:38 [main_article_id] => 0 [alias] => zene-mafijasa [link] => /tag/zene-mafijasa ) [1] => stdClass Object ( [id] => 629856 [name] => kavački klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-01 22:47:43 [main_article_id] => 0 [alias] => kavacki-klan [link] => /tag/kavacki-klan ) [2] => stdClass Object ( [id] => 520747 [name] => Škaljarski klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skaljarski-klan [link] => /tag/skaljarski-klan ) [3] => stdClass Object ( [id] => 641156 [name] => radoje zvicer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-06-14 16:20:31 [main_article_id] => 0 [alias] => radoje-zvicer [link] => /tag/radoje-zvicer ) [4] => stdClass Object ( [id] => 692908 [name] => ubojstvo u panami [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-04 15:45:38 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-u-panami [link] => /tag/ubojstvo-u-panami ) [5] => stdClass Object ( [id] => 660867 [name] => tamara zvicer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-23 13:26:39 [main_article_id] => 0 [alias] => tamara-zvicer [link] => /tag/tamara-zvicer ) [6] => stdClass Object ( [id] => 692909 [name] => prva dama podzemlja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-04 15:45:38 [main_article_id] => 0 [alias] => prva-dama-podzemlja [link] => /tag/prva-dama-podzemlja ) [7] => stdClass Object ( [id] => 290431 [name] => Velja Nevolja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => velja-nevolja [link] => /tag/velja-nevolja ) [8] => stdClass Object ( [id] => 692910 [name] => jovan nikolić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-04 15:45:38 [main_article_id] => 0 [alias] => jovan-nikolic [link] => /tag/jovan-nikolic ) [9] => stdClass Object ( [id] => 692911 [name] => slađana sekulić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-04 15:45:38 [main_article_id] => 0 [alias] => sladana-sekulic [link] => /tag/sladana-sekulic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na vatrenoj liniji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novac, droga, ubojstva: uloga žena u ‘kavačkom‘ i ‘škaljarskom klanu‘ puno je više od epizodne, zato ‘opakoj‘ Tamari Zvicer tepaju da je ‘prva dama podzemlja‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/23519975.png [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Screenshot TikTok [mainImageDesc] =>

Tamara Zvicer sa kćeri u dobrom raspoloženju dan nakon vijesti o navodnom ubojstvu supruga u Panami
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/23519975.png [title] =>

Tamara Zvicer sa kćeri u dobrom raspoloženju dan nakon vijesti o navodnom ubojstvu supruga u Panami
 

Screenshot TikTok ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/23397446.png [title] =>

Ubojstvo Radoja Zvicera u Panami po svemu sudeći lažna je vijst, samo je pitanje tko ju je plasirao
 

Screenshot RTL Danas ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/21371998.jpg [title] =>

Uz klan Veljka Belivuka išle su i djevojke, kojima su ‘mafijaški kavaliri‘ slali snimke okrutnih ubojstava

Peža Milosavljević/AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/23361593.png [title] =>

Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu 9. rujna pred očima nevjenčane supruge koja mu je već jednom spasila život
 

Screenshot Instagram ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/23519976.png [title] =>

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, s pištoljem kojim je 2020. godine u Ukrajini uspjela otjerati ubojice i spasiti mužu život, ali i steći titulu ‘prve dame podzemlja‘
 

Screenshot ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/04/20406056.jpg [title] =>

I balkanski narkoboss Darko Šarić navodno se krio u Panami

Oliver Bunić/AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Već mjesecima prostor regionalnih medija puni mafijaški sukob između "škaljarskog" i "kavačkog klana". A kako i neće kada se u gotovo pravilnim razmacima događaju okrutna ubojstva, i to širom svijeta.

Tako se poslovično brzim srpskim medijima proširila vijest da je u petak u Panami ubijen prvi čovjek kavačkog klana Radoje Zvicer. Budući da su panamski mediji izvijestili tek o pucnjavi, a kako opis ranjenih ne odgovara Zviceru, nagađa se da je riječ o dezinformaciji.

Kako je izvijestila Nova.rs, "vijest" se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, u ovom slučaju preko TikToka, a dijelili su je, pretpostavlja se, simpatizeri i ljudi bliski škaljarskome klanu. Rodbina Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog "škaljara" Jovana Vukotića, objavila je snimke slavlja nakon vijesti o Zvicerovu ubojstvu. Zato se u srpskim medijima spekulira da iza širenja te neprovjerene vijesti vjerojatno stoje pripadnici "škaljarskoga klana". Međutim, postoje i spekulacije da je informacija o ubojstvu došla od "kavčana" da se zavara trag o tome gdje se Zvicer zaista skriva. Zvicerova supruga i kćeri nisu demantirali navode, a objave kćeri Ive nimalo se ne referiraju na taj slučaj.

---

image

Ubojstvo Radoja Zvicera u Panami po svemu sudeći lažna je vijst, samo je pitanje tko ju je plasirao
 

Screenshot RTL Danas
---

Da je Panama - omiljeno mjesto za skrivanje kriminalaca, gdje se navodno skrivao i narko boss Darko Šarić - mjesto opasnog življenja, potvrđuje izvješće lokalnih medija, koje je i dalo motiva za spekulaciju. Toga je kobnog dana, kako je izvijestila Nova.rs, u sačekuši u automobilu ubijen muškarac star između 40 i 45 godina, a u taksiju u jednoj od glavnih ulica ranjena su dva muškarca. Za jednog od njih spekuliralo se da je Zvicer. Sudeći po panamskim medijima i reakcijama Zvicerove obitelji, teško je povjerovati da je vođa "kavačkoga klana" ubijen.

 Kako je Maša raskrinkala trovače hrane?

Radoja Zvicera godinama se sa Slobodanom Kašćelanom identificira kao vođu Kavačkog klana koji se povezuje s trgovinom drogom, ubojstvima i drugim kriminalnim radnjama. Prije pet godina na YouTubeu je objavljen 15-minutni video s detaljnim informacijama o "kavačkom klanu", vođi, pripadnicima klana, kriminalnim aktivnostima i državama u kojima djeluju. Tu je objavljeno da se Zvicer koristi tuđim identitetom i pod imenom Josip Babić slobodno putuje Europom.

Kada je nakon raspada jedinstvenog škaljarskog klana formiran novi, kavački klan, Zvicer i ekipa počeli su tražiti suradnike u regiji. I našli su ih u Beogradu, gdje su navijačke skupine preuzele su primat u prodaji narkotika. Odabrali su najopasnije, Veljka Belivuka i navijačku skupinu FK Partizan, "Janjičare", piše Blic.

S druge strane, vijest o ubojstvu vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića 9. rujna u Istanbulu bila je brzo potvrđena i nije ostavljala nedoumice. Ubojstvo je izvedeno s motora s pet metaka pred očima Vukotićeve nevjenčane supruge Maše i kćeri, koje je vozio u šoping centar. Analitičari su, na temelju preciznosti hitaca, utvrdili da je riječ o vrhunskom profesionalcu, koji je pazio i na doseg sigurnosnih kamera. Ubojicu do danas policija nije uspjela pronaći.

---

image

Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu 9. rujna pred očima nevjenčane supruge koja mu je već jednom spasila život
 

Screenshot Instagram
---

Crna Gora je za Vukotićem raspisala tjeralicu zbog sumnje da je 2020. godine organizirao ubojstva vođa "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Jovan Vukotić je u Turskoj već bio uhićen 2018. godine i izručen Srbiji na temelju potjernice, za koju se poslije pokazalo da ne postoji. Unatoč tome osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog krivotvorenih dokumenata. U zatvoru su ga pripadnici "kavačkog klana" pokušali ubiti tako da su, prerušeni u policajce, zaustavili taksi u kojem je bila Vukotićeva zaručnica. Oni su znali da mu ona iz restorana donosi ručak pa su mu htjeli otrovati hranu. Međutim, Maša je tek išla u restoran po ručak, a kako su joj bili sumnjivi, nazvala je policiju koja je kod njih pronašla cijanid koji su hjeli staviti u hranu, od čega bi Vukotić umro za manje od minute, piše Blic.

 Tamar Zvicer, naoružana i opasna

To je potvrda teze kako su supruge "škaljarskog", ali i "kavačkog klana" ne samo pratilje ili neposredne svjedokinje zločina, nego i aktivne protagonistice koje spašavaju živote svojim muževima. Takva je i supruga Radoja Zvicera, Tamara Zvicer, koju srbijanski tabloidi zovu "opaka Tamara". Jedan događaj najbolje pokazuje zašto je Zvicerova supruga zaslužila taj nadimak.

 Zvicer je dugo bio u bijegu na različitim adresama, no "škaljarci" su ga locirali u Ukrajini, gdje su ga 2020. pokušali ubiti. Zaskočili su ga dok je džogirao i na njega ispalili deset hitaca, od kojih ga je pet pogodilo, međutim od zadnjeg metka "ovjere" spasila ga je supruga Tamara. Ona je, naouružana i opasna, istrčala iz stana s pištoljem i zapucala na napadače, koji su pobjegli, piše Blic.

---

image

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, s pištoljem kojim je 2020. godine u Ukrajini uspjela otjerati ubojice i spasiti mužu život, ali i steći titulu ‘prve dame podzemlja‘
 

Screenshot
---

Pod naslovom "Lijepa i opaka Tamara" Blic piše da Tamara Zivcer godinama nosi titulu prve dame podzemlja, koja se razlikuje od svih ostalih. Naravno glavni adut je njena uloga u filmskoj sceni pucnjave u Ukrajini. Priprema za tu "rolu" bio joj je navodno preživljeni atentat nekoliko godina prije kada joj je, navodno, u Kotoru Jovan Vukotić prepriječio put automobilom i pucao na nju. Tamara se tada osobno izložila - što mafijaške supruge obično ne rade, pa ni kada su "prve dame" podzemlja - i prijavila ga policiji. Vukotić je te optužbe negirao, pa je poslije i oslobođen, dok je Tamara optužena za lažno prijavljivanje. No, nije odgovarala jer je za taj slučaj nastupila zastara.

Ako je Tamara Zvicer prva dama podzemlja, nije i jedina. Djevojke i starlete često su bile dio društva klana Veljka Belivuka pa je policija upravo u njihovim mobitelima pronašla fotografije nekih od, najblaže rečeno, ubijenih članova suparničkog klana jer su se Veljini mafijaši voljeli hvaliti svojim ubojstvima.

 ‘Volio je krivu ženu‘

Aktivnu ulogu u mafijaškim poslovima imala je Slađana Sekulić, supruga policajca Dragana Sekulića, pripadnika Belivukova klana, koji je zbog toga dobio otkaz u službi. Slađanu je policija snimila da sa suprugom i Veljom Nevoljom govori kako prelaze granice uz pomoć lažnih dokumenata. Sada, ravnopravno s ostalima, čeka suđenje.

Žena je tragično "presudila" i Lazaru Vukićeviću, koji jest radio za "škaljarski klan", ali mu je "krimen" bio što je 2007. ili 2008. godine bio u vezi sa suprugom Marka Miljkovića, desne ruke Velje Nevolje. Vukićević je namamljen u Veljinu kuću - mučilište u Ritopeku i okrutno ubijen.

---

image

Uz klan Veljka Belivuka išle su i djevojke, kojima su ‘mafijaški kavaliri‘ slali snimke okrutnih ubojstava

Peža Milosavljević/AFP
---

Supruga vođe "janjičara", okrutnoga Veljka Belivuka, za kojega se nepotvrđeno navodi da je imao i ljubavnicu, izmicala je iz fokusa javnosti. Ipak ta majka dvoje djece morala je znati odakle njenom mužu novac koji im je poslužio za kupnju nekoliko stanova i gradnju vile na Zvezdari, piše Blic.

Može se reći da pripadnici "kavačkog" i "škaljarskog klana" potvrđuju staru priču da se uz kriminalce vežu oružje, novac, ali i žene. Od kojih neke, kao u slučaju Tamare Zvicer, pa i Maše M. ili Slađane Sekulić, mogu imati i aktivniju ulogu. Kako se pokrene sudski proces Veljku Belivuku, detalja će biti puno više, pa i onih o ulozi žena u zločinačkim poslovima.

---

image

I balkanski narkoboss Darko Šarić navodno se krio u Panami

Oliver Bunić/AFP
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Screenshot TikTok Screenshot RTL Danas Peža Milosavljević/AFP Screenshot Instagram Screenshot Oliver Bunić/AFP
Screenshot TikTok

Tamara Zvicer sa kćeri u dobrom raspoloženju dan nakon vijesti o navodnom ubojstvu supruga u Panami
 

Screenshot RTL Danas

Ubojstvo Radoja Zvicera u Panami po svemu sudeći lažna je vijst, samo je pitanje tko ju je plasirao
 

Peža Milosavljević/AFP

Uz klan Veljka Belivuka išle su i djevojke, kojima su ‘mafijaški kavaliri‘ slali snimke okrutnih ubojstava

Screenshot Instagram

Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu 9. rujna pred očima nevjenčane supruge koja mu je već jednom spasila život
 

Screenshot

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, s pištoljem kojim je 2020. godine u Ukrajini uspjela otjerati ubojice i spasiti mužu život, ali i steći titulu ‘prve dame podzemlja‘
 

Oliver Bunić/AFP

I balkanski narkoboss Darko Šarić navodno se krio u Panami

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/novac-droga-ubojstva-uloga-zena-u-kavackom-i-skaljarskom-klanu-puno-je-vise-od-epizodne-zato-opakoj-tamari-zvicer-tepaju-da-je-prva-dama-podzemlja-1229628 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ac94cd2f26f8b75933be7dbfe298fe8e1ead4711 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novac%2C+droga%2C+ubojstva%3A+uloga+%C5%BEena+u+%E2%80%98kava%C4%8Dkom%E2%80%98+i+%E2%80%98%C5%A1kaljarskom+klanu%E2%80%98+puno+je+vi%C5%A1e+od+epizodne%2C+zato+%E2%80%98opakoj%E2%80%98+Tamari+Zvicer+tepaju+da+je+%E2%80%98prva+dama+podzemlja%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fnovac-droga-ubojstva-uloga-zena-u-kavackom-i-skaljarskom-klanu-puno-je-vise-od-epizodne-zato-opakoj-tamari-zvicer-tepaju-da-je-prva-dama-podzemlja-1229628 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fnovac-droga-ubojstva-uloga-zena-u-kavackom-i-skaljarskom-klanu-puno-je-vise-od-epizodne-zato-opakoj-tamari-zvicer-tepaju-da-je-prva-dama-podzemlja-1229628 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => na vatrenoj liniji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Regijana vatrenoj liniji

Novac, droga, ubojstva: uloga žena u ‘kavačkom‘ i ‘škaljarskom klanu‘ puno je više od epizodne, zato ‘opakoj‘ Tamari Zvicer tepaju da je ‘prva dama podzemlja‘

Piše S.K.
4. listopada 2022. - 15:45

Već mjesecima prostor regionalnih medija puni mafijaški sukob između "škaljarskog" i "kavačkog klana". A kako i neće kada se u gotovo pravilnim razmacima događaju okrutna ubojstva, i to širom svijeta.

Tako se poslovično brzim srpskim medijima proširila vijest da je u petak u Panami ubijen prvi čovjek kavačkog klana Radoje Zvicer. Budući da su panamski mediji izvijestili tek o pucnjavi, a kako opis ranjenih ne odgovara Zviceru, nagađa se da je riječ o dezinformaciji.

Kako je izvijestila Nova.rs, "vijest" se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, u ovom slučaju preko TikToka, a dijelili su je, pretpostavlja se, simpatizeri i ljudi bliski škaljarskome klanu. Rodbina Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog "škaljara" Jovana Vukotića, objavila je snimke slavlja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 02:38