stdClass Object ( [id] => 1225167 [title] => Neredi u Beogradu: protivnici ‘Europridea‘ bacali suzavac i dimne bombe, policiju gađali bakljama i topovskim udarima. Uhićeni deseci osoba, među njima i izopćeni monah [alias] => neredi-u-beogradu-nasilje-krenulo-uoci-same-povorke-otet-glavni-transparent-bocama-gadani-automobili-priveden-izopceni-monah-antonije [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

NOVO 19:00 GOTOVA JE ŠETNJA

Zastava duginih boja stigla je na stadion Tašmajdan, na kojem se večeras održavaju koncerti u okviru "Europridea", čime je šetnja simbolično završena. Sudionici "Europridea" ipak i dalje pristižu na stadion, javlja Nova.rs.

NOVO 18:45 IZVANREDNA KONFERENCIJA ANE BRNABIĆ

Novinar i snimatelj Tanjuga napadnuti su tijekom izvještavanja o okupljanju građana ispred Hrama Svetog Save.

U jednom trenutku ekipi Tanjuga prišao je mladić s kapuljačom i maskom na licu i počeo im prijetiti te tražiti da prekinu snimanje, a u jednom trenutku ga je gurnuo.

- Ajde prekini to, prekini to odmah - rekao je mladić novinaru koji je bio na telefonskoj liniji s redakcijom. Opsovao ga je, a drugi mladić, također s kapuljačom na glavi, pridružio se verbalnom napadu na ekipu Tanjuga i rekao da idu snimati "pe...re" ispred Ustavnog suda.

Predsjednica srpske vlade Ana Brnabić održat će večeras konferenciju za novinare u zgradi vlade Srbije. Kako je najavljeno iz vlade Srbije, konferencija će biti održana u 19 sati, prenosi novinska agencija Tanjug.

Reporter Jutarnjeg lista Nikola Patković snimio je povorku "Europridea" kako prolazi pokraj crkve Sv. Marka u Beogradu

---

---

NOVO 18:05 JOŠ JEDAN SUKOB POLICIJE I GRAĐANA

Na Instagram profilu "Serbialive_beograd" objavljen je snimak sukoba policajaca i građana u Karađorđevom parku. 

---

---

NOVO 17:50 UNATOČ ZABRANAMA KRENULA JE POVORKA ‘EUROPRIDEA‘

Goran Miletić, jedan od organizatora današnjeg događaja otvorio je šetnju u okviru "Europridea", simbolično ispred Ustavnog suda. 

- Sretan ‘Europride‘. Konačno smo ovdje, usprkos zabranama - rekao je Miletić. Zahvalio se svima na podršci, kao i sudionicima šetnje, javlja Nova.rs.

Šetnja koja je prvotno bila zabranjena, da bi u konačnici ipak bila dozvoljena u zadnji čas, ali drugom rutom, krenula je oko 17:30 sati. 

Povorka se približava crkvi Sv. Marka, gdje je N1 televizija uoči njihovog dolaska zabilježila incident. Ogradi se približila grupa mladića koji su htjeli probiti kordon i uletjeti među sudionike povorke, ali ih je zaustavila policija. Od kad je povorka krenula prema crkvi, neprestano zvone zvona.

Ranije je Nova.rs. obavijestila javnost da su protivnici manifestacije gađali novinarku portala Nova.rs sa staklenom bocom.

 Napad se dogodio u Resavskoj ulici, gdje su stacionirani prosvjednici Pridea.

Kako Nova.rs doznaje s mjesta događaja, protivnici su gurali kordon policije u namjeri da dođu do Ustavnog suda gdje se održavao početak šetnje u sklopu “Europrida 2022.”

Ministar policije Aleksandar Vulin, načelnik PU Beograd Veselin Milić i pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević došli su na Pride kako bi kontrolirali stanje na terenu, javlja Telegraf.rs.

NOVO 17:15 SUZAVAC, DIMNE BOMBE, BAKLJE I TOPOVSKI UDARI

Televizija N1 uživo je prenijela incident koji se dogodio kod Bulevara Oslobođenja. Veća grupa policajaca pohrlila je mjestu događaja gdje su bačeni suzavac i dimne bombe, a policija je gađana bakljama i topovskim udarima.

Video još jednog sukoba navijača i policije objavio je Istinomer.

---

---

Grupa od nekoliko desetina huligana prošetala je niz Beogradsku ulicu, uz baklje i pogrdno skandiranje protiv sudionika parade.  Kako reporter Nova.rs javlja s lica mjesta, čuli su se topovski udari.

Bez obzira na nerede Milica Đurđić, parterica premijerke Srbije Ane Brnabić, pridružila se šetnji, kao što je i najavila, piše Nova.rs.

Na službenom Twitter "Europride" je izvijestio da će uskoro krenuti marš te da su ponosni i zahvalni aktivistima koji su to omogućili.

NOVO 16:30 UHIĆENA 31 OSOBA, PROTIVNICI GAĐAJU POLICIJU I NOVINARE

Jedan od organizatora "Europridea 2022" Goran Miletić izjavio je da će u 17 sati ispred Ustavnog suda Srbije biti održan prosvjed pripadnika LGBT populacije, a da će poslije toga krenuti organizirana šetnja do stadiona na Tašmajdanu gdje će biti održan koncert, javlja Nova.rs.

Stigli su i podaci ministarstva unutarnjih poslova kako su danas do 15 sati zbog narušavanja javnog reda i mira u Beogradu priveli 31 osobu.

Protivnici pridea upali su među grupu ljudi koji su stigli podržati "Europride", a kako reporterka Danasa javlja, gazili su LGBT zastavu i gađali su policiju i novinare staklenim bocama.

Danas prenosi kako su protivnici Pride šetnje negodovali održavanju ovog događaja uzvicima: „Bog čuva Srbiju, amin“, „Hristos po sred nas – jeste i bit će“. Također, jednoglasno su pristupili čitanju molitve „Oče naš“ i i pjevaju „Marijo slavna“.

---

---

NOVO 15:47 UHIĆENA ČETVORICA KOJI SU NAPALI POLICAJCE

 Četiri muškarca u dobi od 30 do 35 godina koji su danas napali pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova u Takovskoj ulici ispred Narodne skupštine Srbije zadržani su u pritvoru po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

---

image

Srbijanska policija na napade demonstranata reagira uhićenjima (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP
---

15.10 PRIVEDEN PROTIVNIK PRIDEA S NOŽEM

Policija je privela jednoga protivnika Europridea jer jekod sebe imao nož. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava, piše Dnevni telegraf.

14:48 ŠAKAMA NAPADNUTE DVIJE DJEVOJKE KOJE SU SNIMALE DEMONSTRANTE  

 U blizini zgrade Radio televizije Srbije dvije djevojke su prišle demonstrantima kako bi snimile događaj. Jedna osoba izašla je iz mase i počela ih udarati po glavi. Kako na tome mjestu nije bilo policije djevojke su same došle do policijske patrole i dale izjavu. Nakon toga im je rečeno da se udalje, izvještava Nova.rs.

 ---

image

Dvije djevojke su fizički napadnute (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP
---

14:03 TUŽITELJSTVO: DVODNEVNI PRITVOR ZA SVE NAPADAČE NA NOVINARE ILI POLICIJU

Više javno tužiteljstvo u Beogradu odredilo je policiji i osnovnim državnim tužiteljstvima zadržavanje do 48 sati za sve koji danas napadnu novinare koji izvještavaju s događaja u Beogradu kao i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, zadužene za osiguranje reda i mira, izvještava Nova.rs. Sankcije za napad na članove povorke nisu poznate

 

12:53 SUKOB DEMONSTRANATA I POLICIJE, PRIVEDEN MONAH ANTONIJE

U blizini Skupštine došlo je do sukoba protivnika Pridea i policije. Izopćeni monah Antonije prvo je izdvojen iz gomile, a zatim odveden u policiju. Tijekom jutra on je je bocom u trbuh pogodio snimatelja televizije N1, javlja Nova.rs.

12:37 DVOJICA MUŠKARACA UKRALA GLAVNI TRANSPARENT ZA PRIDE

Dvojica muškaraca ukrala su glavni transparent namijenjen za "Europride 2022", privedeni su u policiju.

---

image

Protivnici Europridea već su izazvali niz incidenata (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP
---

12:04 PROTIVNICI PRIDEA GAĐALI AUTOMOBILE BOCAMA

Protivnici Pridea gađali su automobile bocama, psovali su okupljene novinarske ekipe i svađali se s policajcima. Dvoje sudionika skupa protiv "Europridea 2022" privedeno je kod crkve Svetog Marka.

---

image

Zastave Pridea vijore nad Beogradom

Oliver Bunić/AFP
---

11:00 OKUPLJAJU SE PROTIVNICI PRIDEA

U središtu grada, na uglu Takovske i Kosovske ulice, počelo je okupljanje protivnika Pridea. Tu su i policajci koji osiguravaju skup.

08:00 BLOKIRANE ULICE U CENTRU BEOGRADA

Zbog održavanja promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, ulice u centru Beograda zatvorene su u 8 sati.

-----

Europride u Beogradu ipak će se održati u subotu, 17. rujna 2022. u 17.30 sati sati iako je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prije 20-ak dana kazao da ga neće biti, što je opravdao brigom za sigurnost građana.

Ipak nagađa se da je popustio pritisku zapadnih veleposlanstava. Njihov dodatni adut bio je kako SAD i EU neće inzistirati na tome da Srbija formalno prizna tu neovisnost Kosova. U tu svrhu zabrana Europridea koristila se kako bi se zasjenila ta za Srbiju osjetljiva tema.

---

image

 Aleksandar Vučić ponovno je između dvije vatre

Francois Walschaerts/AFP
---

Zavrzlama će ipak, čini se, biti razriješena tako da što će sudionici Europridea ići u šetnju, ali drugom trasom od prvotno najavljene. Istodobno, u neposrednoj blizini, održat će se okupljanje protivnika Europridea, i to pod egidom očuvanja " tradicionalnih vrijednosti i obitelji". Svi se pribojavaju eventualnog bliskog susreta tih dvaju povoraka, piše Jutarnji list.

Srpska pravoslavna crkva tražila je da se Europride zabrani jer je neprirodan i stran srpskoj tradiciji i biću. U pravoslavnim hramovima duž rute održavat će se liturgije protiv te manifestacije. Danima su se u Beogradu održavale tzv. litije protiv Europridea, na kojima su se vijorile i ruske zastave, portreti Vladimira Putina i Draže Mihailovića te raznih svetaca uz rekvizite navijačkih skupina beogradskih nogometnih klubova.

---

image

Goran Miletić, jedan od organizatora Europridea

 

 

Oliver Bunić/AFP
---

Zbog spomenute Vučićeve reakcije pojačana je i homofobna atmosfera i diskriminacija LGBTIQ osoba. Stefan Šparavalo iz organizacije "Da se zna" rekao je kako je samo u kolovozu bilo više incidenata na toj osnovi nego u prvih sedam mjeseci ove godine.

Policija u Beogradu je na nogama i svi sa zebnjom čekaju današnje šetnje - Europride na koji su došli i mnogi strani diplomati te eurozastupnici i ona provučićevskih ultranacionalista. Vučić je jedini koji može obuzdati mogući kaos i sukob na ulicama Beograda.

---

image
Oliver Bunić/AFP
---

Naime, policija i ultranacionalisti slušaju njegove naredbe, ali on se pribojava da mu danas poruku ne pošalje i Putin, koji također pod kontrolom ima dio srpskih radikalnih desničara koji će danas marširati Beogradom usporedno s Europrideovcima, piše Jutarnji list.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => šetnja je završena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => šetnja je završena 2 0 9080 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-17 11:49:00 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => psd [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-17 17:20:41 [modified_by] => 3211 [publish_up] => 2022-09-17 16:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 88 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23421220.png","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23420505.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23416003.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23116158.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23391475.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23420516.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23420507.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23420498.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23420487.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23420482.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23391492.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23391506.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23386419.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23416004.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/17\/23416006.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vlado Kos\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Oliver Bunic\/AFP","Francois Walschaerts\/AFP","Oliver Buni\u0107\/AFP","Vlado Kos\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Oliver Buni\u0107\/AFP","Oliver Buni\u0107\/AFP","Oliver Buni\u0107\/AFP","Oliver Buni\u0107\/AFP","Oliver Buni\u0107\/AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Europride u Beogradu<\/p>","","

LGBT aktivisti nisu odustajali pred problemima pa ne\u0107e ni sada<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

\u00a0Aleksandar Vu\u010di\u0107 ponovno je izme\u0111u dvije vatre<\/p>","

Srbijanska policija na napade demonstranata reagira uhi\u0107enjima (ilustracija)<\/p>","","","","","","","

Zastave Pridea vijore nad Beogradom<\/p>","

Protivnici Europridea ve\u0107 su izazvali niz incidenata (ilustracija)<\/p>","

Dvije djevojke su fizi\u010dki napadnute (ilustracija)<\/p>","

Goran Mileti\u0107, jedan od organizatora\u00a0Europridea<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1640x924","hd_23421220_1920.png":"1920x1080","k_23421220_1280.png":"1280x1280","k_23421220_1024.png":"1024x1024","k_23421220_640.png":"640x640","k_23421220_480.png":"480x480","k_23421220_340.png":"340x340","k_23421220_220.png":"220x220","o_23421220_1280.png":"1280x721","o_23421220_1024.png":"1024x576","o_23421220_640.png":"640x360","o_23421220_480.png":"480x270","o_23421220_340.png":"340x191","o_23421220_220.png":"220x123","h_23421220_1280.png":"1280x854","h_23421220_1024.png":"1024x683","h_23421220_640.png":"640x427","h_23421220_480.png":"480x320","h_23421220_340.png":"340x227","h_23421220_220.png":"220x147","pp_23421220_1280.png":"1280x1628","pp_23421220_1024.png":"1024x1303","pp_23421220_640.png":"640x814","pp_23421220_480.png":"480x611","pp_23421220_340.png":"340x432","pp_23421220_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23420505_1920.jpg":"1920x1080","k_23420505_1280.jpg":"1280x1280","k_23420505_1024.jpg":"1024x1024","k_23420505_640.jpg":"640x640","k_23420505_480.jpg":"480x480","k_23420505_340.jpg":"340x340","k_23420505_220.jpg":"220x220","o_23420505_1280.jpg":"1280x853","o_23420505_1024.jpg":"1024x682","o_23420505_640.jpg":"640x426","o_23420505_480.jpg":"480x320","o_23420505_340.jpg":"340x226","o_23420505_220.jpg":"220x146","h_23420505_1280.jpg":"1280x854","h_23420505_1024.jpg":"1024x683","h_23420505_640.jpg":"640x427","h_23420505_480.jpg":"480x320","h_23420505_340.jpg":"340x227","h_23420505_220.jpg":"220x147","pp_23420505_1280.jpg":"1280x1628","pp_23420505_1024.jpg":"1024x1303","pp_23420505_640.jpg":"640x814","pp_23420505_480.jpg":"480x611","pp_23420505_340.jpg":"340x432","pp_23420505_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1354","hd_23416003_1920.jpg":"1920x1080","k_23416003_1280.jpg":"1280x1280","k_23416003_1024.jpg":"1024x1024","k_23416003_640.jpg":"640x640","k_23416003_480.jpg":"480x480","k_23416003_340.jpg":"340x340","k_23416003_220.jpg":"220x220","o_23416003_1280.jpg":"1280x902","o_23416003_1024.jpg":"1024x722","o_23416003_640.jpg":"640x451","o_23416003_480.jpg":"480x338","o_23416003_340.jpg":"340x239","o_23416003_220.jpg":"220x155","h_23416003_1280.jpg":"1280x854","h_23416003_1024.jpg":"1024x683","h_23416003_640.jpg":"640x427","h_23416003_480.jpg":"480x320","h_23416003_340.jpg":"340x227","h_23416003_220.jpg":"220x147","pp_23416003_1280.jpg":"1280x1628","pp_23416003_1024.jpg":"1024x1303","pp_23416003_640.jpg":"640x814","pp_23416003_480.jpg":"480x611","pp_23416003_340.jpg":"340x432","pp_23416003_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1346","hd_23116158_1920.jpg":"1920x1080","k_23116158_1280.jpg":"1280x1280","k_23116158_1024.jpg":"1024x1024","k_23116158_640.jpg":"640x640","k_23116158_480.jpg":"480x480","k_23116158_340.jpg":"340x340","k_23116158_220.jpg":"220x220","o_23116158_1280.jpg":"1280x897","o_23116158_1024.jpg":"1024x717","o_23116158_640.jpg":"640x448","o_23116158_480.jpg":"480x336","o_23116158_340.jpg":"340x238","o_23116158_220.jpg":"220x154","h_23116158_1280.jpg":"1280x854","h_23116158_1024.jpg":"1024x683","h_23116158_640.jpg":"640x427","h_23116158_480.jpg":"480x320","h_23116158_340.jpg":"340x227","h_23116158_220.jpg":"220x147","pp_23116158_1280.jpg":"1280x1628","pp_23116158_1024.jpg":"1024x1303","pp_23116158_640.jpg":"640x814","pp_23116158_480.jpg":"480x611","pp_23116158_340.jpg":"340x432","pp_23116158_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1355","hd_23391475_1920.jpg":"1920x1080","k_23391475_1280.jpg":"1280x1280","k_23391475_1024.jpg":"1024x1024","k_23391475_640.jpg":"640x640","k_23391475_480.jpg":"480x480","k_23391475_340.jpg":"340x340","k_23391475_220.jpg":"220x220","o_23391475_1280.jpg":"1280x903","o_23391475_1024.jpg":"1024x722","o_23391475_640.jpg":"640x451","o_23391475_480.jpg":"480x338","o_23391475_340.jpg":"340x239","o_23391475_220.jpg":"220x155","h_23391475_1280.jpg":"1280x854","h_23391475_1024.jpg":"1024x683","h_23391475_640.jpg":"640x427","h_23391475_480.jpg":"480x320","h_23391475_340.jpg":"340x227","h_23391475_220.jpg":"220x147","pp_23391475_1280.jpg":"1280x1628","pp_23391475_1024.jpg":"1024x1303","pp_23391475_640.jpg":"640x814","pp_23391475_480.jpg":"480x611","pp_23391475_340.jpg":"340x432","pp_23391475_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23420516_1920.jpg":"1920x1080","k_23420516_1280.jpg":"1280x1280","k_23420516_1024.jpg":"1024x1024","k_23420516_640.jpg":"640x640","k_23420516_480.jpg":"480x480","k_23420516_340.jpg":"340x340","k_23420516_220.jpg":"220x220","o_23420516_1280.jpg":"1280x853","o_23420516_1024.jpg":"1024x682","o_23420516_640.jpg":"640x426","o_23420516_480.jpg":"480x320","o_23420516_340.jpg":"340x226","o_23420516_220.jpg":"220x146","h_23420516_1280.jpg":"1280x854","h_23420516_1024.jpg":"1024x683","h_23420516_640.jpg":"640x427","h_23420516_480.jpg":"480x320","h_23420516_340.jpg":"340x227","h_23420516_220.jpg":"220x147","pp_23420516_1280.jpg":"1280x1628","pp_23420516_1024.jpg":"1024x1303","pp_23420516_640.jpg":"640x814","pp_23420516_480.jpg":"480x611","pp_23420516_340.jpg":"340x432","pp_23420516_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23420507_1920.jpg":"1920x1080","k_23420507_1280.jpg":"1280x1280","k_23420507_1024.jpg":"1024x1024","k_23420507_640.jpg":"640x640","k_23420507_480.jpg":"480x480","k_23420507_340.jpg":"340x340","k_23420507_220.jpg":"220x220","o_23420507_1280.jpg":"1280x853","o_23420507_1024.jpg":"1024x682","o_23420507_640.jpg":"640x426","o_23420507_480.jpg":"480x320","o_23420507_340.jpg":"340x226","o_23420507_220.jpg":"220x146","h_23420507_1280.jpg":"1280x854","h_23420507_1024.jpg":"1024x683","h_23420507_640.jpg":"640x427","h_23420507_480.jpg":"480x320","h_23420507_340.jpg":"340x227","h_23420507_220.jpg":"220x147","pp_23420507_1280.jpg":"1280x1628","pp_23420507_1024.jpg":"1024x1303","pp_23420507_640.jpg":"640x814","pp_23420507_480.jpg":"480x611","pp_23420507_340.jpg":"340x432","pp_23420507_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23420498_1920.jpg":"1920x1080","k_23420498_1280.jpg":"1280x1280","k_23420498_1024.jpg":"1024x1024","k_23420498_640.jpg":"640x640","k_23420498_480.jpg":"480x480","k_23420498_340.jpg":"340x340","k_23420498_220.jpg":"220x220","o_23420498_1280.jpg":"1280x853","o_23420498_1024.jpg":"1024x682","o_23420498_640.jpg":"640x426","o_23420498_480.jpg":"480x320","o_23420498_340.jpg":"340x226","o_23420498_220.jpg":"220x146","h_23420498_1280.jpg":"1280x854","h_23420498_1024.jpg":"1024x683","h_23420498_640.jpg":"640x427","h_23420498_480.jpg":"480x320","h_23420498_340.jpg":"340x227","h_23420498_220.jpg":"220x147","pp_23420498_1280.jpg":"1280x1628","pp_23420498_1024.jpg":"1024x1303","pp_23420498_640.jpg":"640x814","pp_23420498_480.jpg":"480x611","pp_23420498_340.jpg":"340x432","pp_23420498_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23420487_1920.jpg":"1920x1080","k_23420487_1280.jpg":"1280x1280","k_23420487_1024.jpg":"1024x1024","k_23420487_640.jpg":"640x640","k_23420487_480.jpg":"480x480","k_23420487_340.jpg":"340x340","k_23420487_220.jpg":"220x220","o_23420487_1280.jpg":"1280x853","o_23420487_1024.jpg":"1024x682","o_23420487_640.jpg":"640x426","o_23420487_480.jpg":"480x320","o_23420487_340.jpg":"340x226","o_23420487_220.jpg":"220x146","h_23420487_1280.jpg":"1280x854","h_23420487_1024.jpg":"1024x683","h_23420487_640.jpg":"640x427","h_23420487_480.jpg":"480x320","h_23420487_340.jpg":"340x227","h_23420487_220.jpg":"220x147","pp_23420487_1280.jpg":"1280x1628","pp_23420487_1024.jpg":"1024x1303","pp_23420487_640.jpg":"640x814","pp_23420487_480.jpg":"480x611","pp_23420487_340.jpg":"340x432","pp_23420487_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23420482_1920.jpg":"1920x1080","k_23420482_1280.jpg":"1280x1280","k_23420482_1024.jpg":"1024x1024","k_23420482_640.jpg":"640x640","k_23420482_480.jpg":"480x480","k_23420482_340.jpg":"340x340","k_23420482_220.jpg":"220x220","o_23420482_1280.jpg":"1280x853","o_23420482_1024.jpg":"1024x682","o_23420482_640.jpg":"640x426","o_23420482_480.jpg":"480x320","o_23420482_340.jpg":"340x226","o_23420482_220.jpg":"220x146","h_23420482_1280.jpg":"1280x854","h_23420482_1024.jpg":"1024x683","h_23420482_640.jpg":"640x427","h_23420482_480.jpg":"480x320","h_23420482_340.jpg":"340x227","h_23420482_220.jpg":"220x147","pp_23420482_1280.jpg":"1280x1628","pp_23420482_1024.jpg":"1024x1303","pp_23420482_640.jpg":"640x814","pp_23420482_480.jpg":"480x611","pp_23420482_340.jpg":"340x432","pp_23420482_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1312","hd_23391492_1920.jpg":"1920x1080","k_23391492_1280.jpg":"1280x1280","k_23391492_1024.jpg":"1024x1024","k_23391492_640.jpg":"640x640","k_23391492_480.jpg":"480x480","k_23391492_340.jpg":"340x340","k_23391492_220.jpg":"220x220","o_23391492_1280.jpg":"1280x874","o_23391492_1024.jpg":"1024x699","o_23391492_640.jpg":"640x437","o_23391492_480.jpg":"480x328","o_23391492_340.jpg":"340x232","o_23391492_220.jpg":"220x150","h_23391492_1280.jpg":"1280x854","h_23391492_1024.jpg":"1024x683","h_23391492_640.jpg":"640x427","h_23391492_480.jpg":"480x320","h_23391492_340.jpg":"340x227","h_23391492_220.jpg":"220x147","pp_23391492_1280.jpg":"1280x1628","pp_23391492_1024.jpg":"1024x1303","pp_23391492_640.jpg":"640x814","pp_23391492_480.jpg":"480x611","pp_23391492_340.jpg":"340x432","pp_23391492_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1283","hd_23391506_1920.jpg":"1920x1080","k_23391506_1280.jpg":"1280x1280","k_23391506_1024.jpg":"1024x1024","k_23391506_640.jpg":"640x640","k_23391506_480.jpg":"480x480","k_23391506_340.jpg":"340x340","k_23391506_220.jpg":"220x220","o_23391506_1280.jpg":"1280x855","o_23391506_1024.jpg":"1024x684","o_23391506_640.jpg":"640x427","o_23391506_480.jpg":"480x320","o_23391506_340.jpg":"340x227","o_23391506_220.jpg":"220x147","h_23391506_1280.jpg":"1280x854","h_23391506_1024.jpg":"1024x683","h_23391506_640.jpg":"640x427","h_23391506_480.jpg":"480x320","h_23391506_340.jpg":"340x227","h_23391506_220.jpg":"220x147","pp_23391506_1280.jpg":"1280x1628","pp_23391506_1024.jpg":"1024x1303","pp_23391506_640.jpg":"640x814","pp_23391506_480.jpg":"480x611","pp_23391506_340.jpg":"340x432","pp_23391506_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1346","hd_23386419_1920.jpg":"1920x1080","k_23386419_1280.jpg":"1280x1280","k_23386419_1024.jpg":"1024x1024","k_23386419_640.jpg":"640x640","k_23386419_480.jpg":"480x480","k_23386419_340.jpg":"340x340","k_23386419_220.jpg":"220x220","o_23386419_1280.jpg":"1280x897","o_23386419_1024.jpg":"1024x717","o_23386419_640.jpg":"640x448","o_23386419_480.jpg":"480x336","o_23386419_340.jpg":"340x238","o_23386419_220.jpg":"220x154","h_23386419_1280.jpg":"1280x854","h_23386419_1024.jpg":"1024x683","h_23386419_640.jpg":"640x427","h_23386419_480.jpg":"480x320","h_23386419_340.jpg":"340x227","h_23386419_220.jpg":"220x147","pp_23386419_1280.jpg":"1280x1628","pp_23386419_1024.jpg":"1024x1303","pp_23386419_640.jpg":"640x814","pp_23386419_480.jpg":"480x611","pp_23386419_340.jpg":"340x432","pp_23386419_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1365","hd_23416004_1920.jpg":"1920x1080","k_23416004_1280.jpg":"1280x1280","k_23416004_1024.jpg":"1024x1024","k_23416004_640.jpg":"640x640","k_23416004_480.jpg":"480x480","k_23416004_340.jpg":"340x340","k_23416004_220.jpg":"220x220","o_23416004_1280.jpg":"1280x910","o_23416004_1024.jpg":"1024x728","o_23416004_640.jpg":"640x455","o_23416004_480.jpg":"480x341","o_23416004_340.jpg":"340x241","o_23416004_220.jpg":"220x156","h_23416004_1280.jpg":"1280x854","h_23416004_1024.jpg":"1024x683","h_23416004_640.jpg":"640x427","h_23416004_480.jpg":"480x320","h_23416004_340.jpg":"340x227","h_23416004_220.jpg":"220x147","pp_23416004_1280.jpg":"1280x1628","pp_23416004_1024.jpg":"1024x1303","pp_23416004_640.jpg":"640x814","pp_23416004_480.jpg":"480x611","pp_23416004_340.jpg":"340x432","pp_23416004_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1412","hd_23416006_1920.jpg":"1920x1080","k_23416006_1280.jpg":"1280x1280","k_23416006_1024.jpg":"1024x1024","k_23416006_640.jpg":"640x640","k_23416006_480.jpg":"480x480","k_23416006_340.jpg":"340x340","k_23416006_220.jpg":"220x220","o_23416006_1280.jpg":"1280x941","o_23416006_1024.jpg":"1024x753","o_23416006_640.jpg":"640x470","o_23416006_480.jpg":"480x353","o_23416006_340.jpg":"340x250","o_23416006_220.jpg":"220x161","h_23416006_1280.jpg":"1280x854","h_23416006_1024.jpg":"1024x683","h_23416006_640.jpg":"640x427","h_23416006_480.jpg":"480x320","h_23416006_340.jpg":"340x227","h_23416006_220.jpg":"220x147","pp_23416006_1280.jpg":"1280x1628","pp_23416006_1024.jpg":"1024x1303","pp_23416006_640.jpg":"640x814","pp_23416006_480.jpg":"480x611","pp_23416006_340.jpg":"340x432","pp_23416006_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7798853 Threads: 3 Questions: 1637208180 Slow queries: 4865214 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111429165 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/neredi-u-beogradu-nasilje-krenulo-uoci-same-povorke-otet-glavni-transparent-bocama-gadani-automobili-priveden-izopceni-monah-antonije-1225167 [printLink] => /vijesti/regija/neredi-u-beogradu-nasilje-krenulo-uoci-same-povorke-otet-glavni-transparent-bocama-gadani-automobili-priveden-izopceni-monah-antonije-1225167?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 691040 [name] => europride u beogradu 2022. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-16 17:51:28 [main_article_id] => 0 [alias] => europride-u-beogradu-2022 [link] => /tag/europride-u-beogradu-2022 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 458684 [name] => incidenti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => incidenti [link] => /tag/incidenti ) [2] => stdClass Object ( [id] => 35113 [name] => prosvjednici [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => prosvjednici [link] => /tag/prosvjednici ) [3] => stdClass Object ( [id] => 414715 [name] => nasilje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nasilje [link] => /tag/nasilje ) [4] => stdClass Object ( [id] => 691127 [name] => izopćeni monah antonije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-17 14:51:50 [main_article_id] => 0 [alias] => izopceni-monah-antonije [link] => /tag/izopceni-monah-antonije ) [5] => stdClass Object ( [id] => 369827 [name] => Aleksandar Vučić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aleksandar-vucic [link] => /tag/aleksandar-vucic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => šetnja je završena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Neredi u Beogradu: protivnici ‘Europridea‘ bacali suzavac i dimne bombe, policiju gađali bakljama i topovskim udarima. Uhićeni deseci osoba, među njima i izopćeni monah [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23421220.png [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vlado Kos/Cropix [mainImageDesc] =>

Europride u Beogradu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23421220.png [title] =>

Europride u Beogradu

Vlado Kos/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23420505.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23416003.jpg [title] =>

LGBT aktivisti nisu odustajali pred problemima pa neće ni sada

 

 

Oliver Bunic/AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23116158.jpg [title] =>

 Aleksandar Vučić ponovno je između dvije vatre

Francois Walschaerts/AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23391475.jpg [title] =>

Srbijanska policija na napade demonstranata reagira uhićenjima (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23420516.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23420507.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23420498.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23420487.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23420482.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23391492.jpg [title] => Oliver Bunić/AFP ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23391506.jpg [title] =>

Zastave Pridea vijore nad Beogradom

Oliver Bunić/AFP ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23386419.jpg [title] =>

Protivnici Europridea već su izazvali niz incidenata (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23416004.jpg [title] =>

Dvije djevojke su fizički napadnute (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/17/23416006.jpg [title] =>

Goran Miletić, jedan od organizatora Europridea

 

 

Oliver Bunić/AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

NOVO 19:00 GOTOVA JE ŠETNJA

Zastava duginih boja stigla je na stadion Tašmajdan, na kojem se večeras održavaju koncerti u okviru "Europridea", čime je šetnja simbolično završena. Sudionici "Europridea" ipak i dalje pristižu na stadion, javlja Nova.rs.

NOVO 18:45 IZVANREDNA KONFERENCIJA ANE BRNABIĆ

Novinar i snimatelj Tanjuga napadnuti su tijekom izvještavanja o okupljanju građana ispred Hrama Svetog Save.

U jednom trenutku ekipi Tanjuga prišao je mladić s kapuljačom i maskom na licu i počeo im prijetiti te tražiti da prekinu snimanje, a u jednom trenutku ga je gurnuo.

- Ajde prekini to, prekini to odmah - rekao je mladić novinaru koji je bio na telefonskoj liniji s redakcijom. Opsovao ga je, a drugi mladić, također s kapuljačom na glavi, pridružio se verbalnom napadu na ekipu Tanjuga i rekao da idu snimati "pe...re" ispred Ustavnog suda.

Predsjednica srpske vlade Ana Brnabić održat će večeras konferenciju za novinare u zgradi vlade Srbije. Kako je najavljeno iz vlade Srbije, konferencija će biti održana u 19 sati, prenosi novinska agencija Tanjug.

Reporter Jutarnjeg lista Nikola Patković snimio je povorku "Europridea" kako prolazi pokraj crkve Sv. Marka u Beogradu

---

---

NOVO 18:05 JOŠ JEDAN SUKOB POLICIJE I GRAĐANA

Na Instagram profilu "Serbialive_beograd" objavljen je snimak sukoba policajaca i građana u Karađorđevom parku. 

---

---

NOVO 17:50 UNATOČ ZABRANAMA KRENULA JE POVORKA ‘EUROPRIDEA‘

Goran Miletić, jedan od organizatora današnjeg događaja otvorio je šetnju u okviru "Europridea", simbolično ispred Ustavnog suda. 

- Sretan ‘Europride‘. Konačno smo ovdje, usprkos zabranama - rekao je Miletić. Zahvalio se svima na podršci, kao i sudionicima šetnje, javlja Nova.rs.

Šetnja koja je prvotno bila zabranjena, da bi u konačnici ipak bila dozvoljena u zadnji čas, ali drugom rutom, krenula je oko 17:30 sati. 

Povorka se približava crkvi Sv. Marka, gdje je N1 televizija uoči njihovog dolaska zabilježila incident. Ogradi se približila grupa mladića koji su htjeli probiti kordon i uletjeti među sudionike povorke, ali ih je zaustavila policija. Od kad je povorka krenula prema crkvi, neprestano zvone zvona.

Ranije je Nova.rs. obavijestila javnost da su protivnici manifestacije gađali novinarku portala Nova.rs sa staklenom bocom.

 Napad se dogodio u Resavskoj ulici, gdje su stacionirani prosvjednici Pridea.

Kako Nova.rs doznaje s mjesta događaja, protivnici su gurali kordon policije u namjeri da dođu do Ustavnog suda gdje se održavao početak šetnje u sklopu “Europrida 2022.”

Ministar policije Aleksandar Vulin, načelnik PU Beograd Veselin Milić i pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević došli su na Pride kako bi kontrolirali stanje na terenu, javlja Telegraf.rs.

NOVO 17:15 SUZAVAC, DIMNE BOMBE, BAKLJE I TOPOVSKI UDARI

Televizija N1 uživo je prenijela incident koji se dogodio kod Bulevara Oslobođenja. Veća grupa policajaca pohrlila je mjestu događaja gdje su bačeni suzavac i dimne bombe, a policija je gađana bakljama i topovskim udarima.

Video još jednog sukoba navijača i policije objavio je Istinomer.

---

---

Grupa od nekoliko desetina huligana prošetala je niz Beogradsku ulicu, uz baklje i pogrdno skandiranje protiv sudionika parade.  Kako reporter Nova.rs javlja s lica mjesta, čuli su se topovski udari.

Bez obzira na nerede Milica Đurđić, parterica premijerke Srbije Ane Brnabić, pridružila se šetnji, kao što je i najavila, piše Nova.rs.

Na službenom Twitter "Europride" je izvijestio da će uskoro krenuti marš te da su ponosni i zahvalni aktivistima koji su to omogućili.

NOVO 16:30 UHIĆENA 31 OSOBA, PROTIVNICI GAĐAJU POLICIJU I NOVINARE

Jedan od organizatora "Europridea 2022" Goran Miletić izjavio je da će u 17 sati ispred Ustavnog suda Srbije biti održan prosvjed pripadnika LGBT populacije, a da će poslije toga krenuti organizirana šetnja do stadiona na Tašmajdanu gdje će biti održan koncert, javlja Nova.rs.

Stigli su i podaci ministarstva unutarnjih poslova kako su danas do 15 sati zbog narušavanja javnog reda i mira u Beogradu priveli 31 osobu.

Protivnici pridea upali su među grupu ljudi koji su stigli podržati "Europride", a kako reporterka Danasa javlja, gazili su LGBT zastavu i gađali su policiju i novinare staklenim bocama.

Danas prenosi kako su protivnici Pride šetnje negodovali održavanju ovog događaja uzvicima: „Bog čuva Srbiju, amin“, „Hristos po sred nas – jeste i bit će“. Također, jednoglasno su pristupili čitanju molitve „Oče naš“ i i pjevaju „Marijo slavna“.

---

---

NOVO 15:47 UHIĆENA ČETVORICA KOJI SU NAPALI POLICAJCE

 Četiri muškarca u dobi od 30 do 35 godina koji su danas napali pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova u Takovskoj ulici ispred Narodne skupštine Srbije zadržani su u pritvoru po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

---

image

Srbijanska policija na napade demonstranata reagira uhićenjima (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP
---

15.10 PRIVEDEN PROTIVNIK PRIDEA S NOŽEM

Policija je privela jednoga protivnika Europridea jer jekod sebe imao nož. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava, piše Dnevni telegraf.

14:48 ŠAKAMA NAPADNUTE DVIJE DJEVOJKE KOJE SU SNIMALE DEMONSTRANTE  

 U blizini zgrade Radio televizije Srbije dvije djevojke su prišle demonstrantima kako bi snimile događaj. Jedna osoba izašla je iz mase i počela ih udarati po glavi. Kako na tome mjestu nije bilo policije djevojke su same došle do policijske patrole i dale izjavu. Nakon toga im je rečeno da se udalje, izvještava Nova.rs.

 ---

image

Dvije djevojke su fizički napadnute (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP
---

14:03 TUŽITELJSTVO: DVODNEVNI PRITVOR ZA SVE NAPADAČE NA NOVINARE ILI POLICIJU

Više javno tužiteljstvo u Beogradu odredilo je policiji i osnovnim državnim tužiteljstvima zadržavanje do 48 sati za sve koji danas napadnu novinare koji izvještavaju s događaja u Beogradu kao i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, zadužene za osiguranje reda i mira, izvještava Nova.rs. Sankcije za napad na članove povorke nisu poznate

 

12:53 SUKOB DEMONSTRANATA I POLICIJE, PRIVEDEN MONAH ANTONIJE

U blizini Skupštine došlo je do sukoba protivnika Pridea i policije. Izopćeni monah Antonije prvo je izdvojen iz gomile, a zatim odveden u policiju. Tijekom jutra on je je bocom u trbuh pogodio snimatelja televizije N1, javlja Nova.rs.

12:37 DVOJICA MUŠKARACA UKRALA GLAVNI TRANSPARENT ZA PRIDE

Dvojica muškaraca ukrala su glavni transparent namijenjen za "Europride 2022", privedeni su u policiju.

---

image

Protivnici Europridea već su izazvali niz incidenata (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP
---

12:04 PROTIVNICI PRIDEA GAĐALI AUTOMOBILE BOCAMA

Protivnici Pridea gađali su automobile bocama, psovali su okupljene novinarske ekipe i svađali se s policajcima. Dvoje sudionika skupa protiv "Europridea 2022" privedeno je kod crkve Svetog Marka.

---

image

Zastave Pridea vijore nad Beogradom

Oliver Bunić/AFP
---

11:00 OKUPLJAJU SE PROTIVNICI PRIDEA

U središtu grada, na uglu Takovske i Kosovske ulice, počelo je okupljanje protivnika Pridea. Tu su i policajci koji osiguravaju skup.

08:00 BLOKIRANE ULICE U CENTRU BEOGRADA

Zbog održavanja promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, ulice u centru Beograda zatvorene su u 8 sati.

-----

Europride u Beogradu ipak će se održati u subotu, 17. rujna 2022. u 17.30 sati sati iako je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prije 20-ak dana kazao da ga neće biti, što je opravdao brigom za sigurnost građana.

Ipak nagađa se da je popustio pritisku zapadnih veleposlanstava. Njihov dodatni adut bio je kako SAD i EU neće inzistirati na tome da Srbija formalno prizna tu neovisnost Kosova. U tu svrhu zabrana Europridea koristila se kako bi se zasjenila ta za Srbiju osjetljiva tema.

---

image

 Aleksandar Vučić ponovno je između dvije vatre

Francois Walschaerts/AFP
---

Zavrzlama će ipak, čini se, biti razriješena tako da što će sudionici Europridea ići u šetnju, ali drugom trasom od prvotno najavljene. Istodobno, u neposrednoj blizini, održat će se okupljanje protivnika Europridea, i to pod egidom očuvanja " tradicionalnih vrijednosti i obitelji". Svi se pribojavaju eventualnog bliskog susreta tih dvaju povoraka, piše Jutarnji list.

Srpska pravoslavna crkva tražila je da se Europride zabrani jer je neprirodan i stran srpskoj tradiciji i biću. U pravoslavnim hramovima duž rute održavat će se liturgije protiv te manifestacije. Danima su se u Beogradu održavale tzv. litije protiv Europridea, na kojima su se vijorile i ruske zastave, portreti Vladimira Putina i Draže Mihailovića te raznih svetaca uz rekvizite navijačkih skupina beogradskih nogometnih klubova.

---

image

Goran Miletić, jedan od organizatora Europridea

 

 

Oliver Bunić/AFP
---

Zbog spomenute Vučićeve reakcije pojačana je i homofobna atmosfera i diskriminacija LGBTIQ osoba. Stefan Šparavalo iz organizacije "Da se zna" rekao je kako je samo u kolovozu bilo više incidenata na toj osnovi nego u prvih sedam mjeseci ove godine.

Policija u Beogradu je na nogama i svi sa zebnjom čekaju današnje šetnje - Europride na koji su došli i mnogi strani diplomati te eurozastupnici i ona provučićevskih ultranacionalista. Vučić je jedini koji može obuzdati mogući kaos i sukob na ulicama Beograda.

---

image
Oliver Bunić/AFP
---

Naime, policija i ultranacionalisti slušaju njegove naredbe, ali on se pribojava da mu danas poruku ne pošalje i Putin, koji također pod kontrolom ima dio srpskih radikalnih desničara koji će danas marširati Beogradom usporedno s Europrideovcima, piše Jutarnji list.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vlado Kos/Cropix Vlado Kos/Cropix Oliver Bunic/AFP Francois Walschaerts/AFP Oliver Bunić/AFP Vlado Kos/Cropix Vlado Kos/Cropix Vlado Kos/Cropix Vlado Kos/Cropix Vlado Kos/Cropix Oliver Bunić/AFP Oliver Bunić/AFP Oliver Bunić/AFP Oliver Bunić/AFP Oliver Bunić/AFP
Vlado Kos/Cropix

Europride u Beogradu

Oliver Bunic/AFP

LGBT aktivisti nisu odustajali pred problemima pa neće ni sada

 

 

Francois Walschaerts/AFP

 Aleksandar Vučić ponovno je između dvije vatre

Oliver Bunić/AFP

Srbijanska policija na napade demonstranata reagira uhićenjima (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP

Zastave Pridea vijore nad Beogradom

Oliver Bunić/AFP

Protivnici Europridea već su izazvali niz incidenata (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP

Dvije djevojke su fizički napadnute (ilustracija)

Oliver Bunić/AFP

Goran Miletić, jedan od organizatora Europridea

 

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/neredi-u-beogradu-nasilje-krenulo-uoci-same-povorke-otet-glavni-transparent-bocama-gadani-automobili-priveden-izopceni-monah-antonije-1225167 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c8ecd0a5fa598c3c87dc6e737e60e43c21cc096c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Neredi+u+Beogradu%3A+protivnici+%E2%80%98Europridea%E2%80%98+bacali+suzavac+i+dimne+bombe%2C+policiju+ga%C4%91ali+bakljama+i+topovskim+udarima.+Uhi%C4%87eni+deseci+osoba%2C+me%C4%91u+njima+i+izop%C4%87eni+monah&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fneredi-u-beogradu-nasilje-krenulo-uoci-same-povorke-otet-glavni-transparent-bocama-gadani-automobili-priveden-izopceni-monah-antonije-1225167 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fneredi-u-beogradu-nasilje-krenulo-uoci-same-povorke-otet-glavni-transparent-bocama-gadani-automobili-priveden-izopceni-monah-antonije-1225167 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => šetnja je završena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Regijašetnja je završena

Neredi u Beogradu: protivnici ‘Europridea‘ bacali suzavac i dimne bombe, policiju gađali bakljama i topovskim udarima. Uhićeni deseci osoba, među njima i izopćeni monah

Piše psd
17. rujna 2022. - 18:58

NOVO 19:00 GOTOVA JE ŠETNJA

Zastava duginih boja stigla je na stadion Tašmajdan, na kojem se večeras održavaju koncerti u okviru "Europridea", čime je šetnja simbolično završena. Sudionici "Europridea" ipak i dalje pristižu na stadion, javlja Nova.rs.

NOVO 18:45 IZVANREDNA KONFERENCIJA ANE BRNABIĆ

Novinar i snimatelj Tanjuga napadnuti su tijekom izvještavanja o okupljanju građana ispred Hrama Svetog Save.

U jednom trenutku ekipi Tanjuga prišao je mladić s kapuljačom i maskom na licu i počeo im prijetiti te tražiti da prekinu snimanje, a u jednom trenutku ga je gurnuo.

- Ajde prekini to, prekini to odmah - rekao je mladić novinaru koji je bio na telefonskoj liniji s redakcijom. Opsovao ga je, a drugi mladić, također s kapuljačom na glavi, pridružio se verbalnom napadu na ek...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 16:11