StoryEditorOCM
RegijaNOVA OTKRIĆA

Mladi par koji je ubio svoju djecu, a potom i sebe, živio je skromno: ‘Roditelji s kćeri nisu imali kontakt‘

Piše MOZAIK SD
4. ožujka 2024. - 22:19

Tragedija koja je potresla sve, dva ubojstva i nakon toga dva samoubojstva u istoj obitelji u Novom Sadu, još uvijek nije rasvjetljena. Iz Beograda su u Vojvodinu stigli istražitelji kako bi pomogli u istrazi oko ovog događaja.

Lav P.S (25)​ Martina P.S. (23) ubili su svoje dvoje male djece, a potom izvršili samoubojstvo skokom sa 17. kata zgrade u Novom Sadu. Bračni par identificiran je na temelju otisaka prstiju.

Prema neslužbenim informacijama, Martina i Lav otkako su se preselili u Novi Sad nisu se javljali nikome, pa ni obitelji.

- Živjeli su u podstanarstvu, u vrlo skromnim uvjetima, a i materijalna im je situacija bila vrlo skromna. Nisu imali kontakt ni sa susjedima, a kada su pronađeni nakon skoka s nebodera kod sebe nisu imali nikakve dokumente - kaže izvor.

Osim provjere jesu li bili članovi sekte zbog motiva pronađenih u dnevnom boravku kuće u kojoj su živjeli, istražitelji imaju još jednu pravac istrage.

- Provjerava se i jesu li nekome ostali dužni. Sve je stvar nagađanja zašto su to učinili - kaže izvor upoznat s istragom.

U rodnom gradu Martine P. S. (23), Bačkom Petrovcu, na kući roditelja rolete su spuštene i nitko ne želi otvoriti vrata, piše Nova.

- Kad su policajci identificirali tijela Martine i Lava, obavijestili su Martininu majku i oca. Vijest su primili prilično ravnodušno - kaže izvor.

Prema izvoru, Martinini roditelji rekli su policiji da s kćeri uopće nisu imali kontakta.

- Njeni roditelji nisu ni znali da imaju još jednog unuka - kaže izvor.

image

Istraga traje

Robert Fajt/Cropix

Kako se doznaje, Martina i Lav vjenčali su se prije četiri godine i iste godine dobili i prvog sina. Nakon toga su se preselili u Novi Sad.

Susjedi ovog para ispričali su da su čuli da je M.P.S. Slovakinja, a da je L.P.S. iz Vranja.

U kući u kojoj je par živio s djecom na zidovima su pronađeni egipatski simboli, a sumnja se da su mladić i djevojka bili članovi sekte, piše Kurir.

Sektolog Dimitrije Pastuović rekao je kako se sumnja da je u ovom slučaju navodno riječ o vrsti sotonizma koji je povezan s egipatskom magijom.


Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:28