StoryEditorOCM
Regijaodlučno ne

Erdogan se u Sarajevu očitovao kontra zahtjeva BiH Hrvata: Protiv smo bilo kojih intervencija u Izborni zakon. I Dodik hvalio liderstvo turskog predsjednika

Piše Hina
6. rujna 2022. - 17:41
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan jasno se očitovao o izmjenama Izbornoga zakona u BiHAntonio Balić/Cropix

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan usprotivio se u utorak intervenciji visokog međunarodnog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u Izborni zakon, što traži hrvatska strana kako bi se spriječilo njihovo preglasavanje od Bošnjaka na općim izborima koji će se u toj zemlji održati početkom listopada.

"Odluke oko izbornog zakona donose ova trojica lidera. Ovdje ne trebamo imati intervenciju visokog predstavnika. Mi smo protiv bilo kojih intervencija oko ovog demokratskog procesa", rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

On se prije toga susreo s trojicom članova Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom koji su odreda hvalili liderstvo turskog čelnika.

Erdogan je to odgovorio na upit o tome hoće li se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:35