StoryEditorOCM
Regijadečko koji obećava

Bogat ljubavni život budućeg crnogorskog premijera Milojka Spajića, imao je djevojke iz Kine, Japana, Indonezije...

Piše vijesti sd
13. lipnja 2023. - 18:17
Milan Spajić i Vesna Marinković živjeli su u izvanbračnoj zajednici, ali mediji pišu da već neko vrijeme nisu zajednoScreenshot/Teitter/@MickeySpajic; Facebook/Vesna Marinkovic; Shutterstock

Nevezano za postizbornu kombinatoriku, zanimljivo lice političke scene Crne Gore svakako je Milojko Spajić jer se čini da se više od njegovih rezultata u politici govori o njegovom ljubavnom životu. A on je i sam dao povoda za čaršijske priče.

Prvo se dosta govorilo o Spajićevoj vezi s Vesnom Marinković koja je dužnosnica za vezu organizacije Frontex za Zapadni Balkan. Ona je doktorirala Međunarodnu povijest i politiku u Ženevi, duže surađuje s brojnim međunarodnim organizacijama, a sada je na poziciji više dužnosnice Frontexa. Njih dvoje su bili u izvanbračnoj zajednici, ali mediji pišu da već neko vrijeme nisu zajedno, piše Nevena Dimitrijević za Zadovoljnu.

Zanimljive podatke o svom ljubavnom životu jednom prilikom iznio je i sam Spajić.

image

U politici je uglavnom okružen muškarcima

Savo Prelević/Afp

Početkom 2022. godine on je, u pokušaju da se opravda od optužbi za nacionalizam, pred TV kamerama ispričao detalje svog ljubavnog života.

"Djevojka mi je bila Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka, prije toga Japanka budistkinja, prije toga Kineskinja komunistkinja. Ne mogu zamisliti kontekst u kojem bih se mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima", rekao je tada Spajić.

Stipendije i rad u bankarskim korporacijama

Spajić je rođen 1987. godine u Pljevljima, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Kao stipendist japanske vlade, u okviru programa Monbukagakusho stipendija, prvu godinu studija završio je na Sveučilištu u Osaki, a zatim na redovitom četvorogodišnjem studiju diplomirao Ekonometriju i kvantitavnu ekonomiju na Fakultetu ekonomskih znanosti na Sveučilištu Saitama. U okviru razmjene jedan semestar proveo je i na najboljem kineskom tehničkom sveučilištu Tsinghua.

image

Milojko Spajić ima bogatu sveučilišnu, političku i ljubavnu biografiju

Savo Prelević/Afp

Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEC Paris, koji je prema Financial Timesu najbolja europska škola za financije. Nakon školovanja je radio u Tokiju i Singapuru, u globalnim bankarskim korporacijama City Bank i Goldman Sachs, i nakon toga bio partner Venture Capital fonda u Singapuru.

U Crnu Goru se vratio 2020. godine da bi, kako se pisalo, svojim znanjem i iskustvom pomogao zemlji. Kao nestranačka osoba bio je član savjetničkog tima Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav Vlade.

Ministar financija i socijalne skrbi bio je od prosinca 2020. do travnja 2022. godine.

Spajića, koji govori šest stranih jezika, sada mnogi vide kao potencijalnog budućeg premijera Crne Gore, piše Zadovoljna.

image

I muškarci se otimaju za selfie sa Spajićem

Savo Prelević/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:18