StoryEditorOCM
RegijaNema zaustavljanja

Beograd i večeras ‘gori‘: Studentska blokada prometa trajat će 6 sati, a prosvjednicima dolazi i pojačanje iz Novog Sada

Piše Nikola Patković/JL
25. prosinca 2023. - 12:04

Unatoč tome što su policija i žandarmerija u nedjelju navečer razbili prosvjed i blokadu zgrade Skupštine grada Beograda, prosvjedi zbog, kako kažu, izborne krađe, koje organiziraju oporbene stranke okupljene u koaliciju ‘‘Srbija protiv nasilja‘‘, nastavit će se i večeras. Potvrdio je to za jutarnji.hr Radomir Lazović, iz Zeleno-lijevog fronta i nositelj oporbene koalicijske liste na izborima za Narodnu skupštinu Srbije.

image

CROPIX

 

Cropix/Cropix

- Nema stajanja ni odustajanja. Večeras od 18 sati ponovno se okupljamo i ustajemo protiv nasilja i izborne krađe, kazao je Lazović za Jutarnji list, a na pitanje osjeća li kakve posljedice policijskog postupanja, s obzirom da je u nedjelju navečer rekao da se i sam našao na udaru policijskih pendreka, odgovorio je da se dobro osjeća.

Istaknuo je kako se nastavljaju i pripreme za veliki prosvjed kojeg planiraju održati 30. prosinca.

image

CROPIX

/Cropix

Sada se čeka i reakcija javnih osoba, koje planiraju poslati zajednički javni proglas i pozvati što više ljudi na prosvjed 30. prosinca. Od svog najavljenog prosvjeda ne odustaju ni skupine studenata, koji su od prvoga dana angažirani na prosvjedima oporbe. Oni su za danas najavili šestosatnu blokadu prometa na dvije lokacije u Beogradu.

Kako prenosi Nova.rs, studenti su pozvali građane da se u 11 sati okupe u Birčaninovoj ulici ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, od kojeg traže da omogući provjeru biračkog popisa.

image

 CROPIX

/Cropix

Taj bi prosvjed trebao trajati trajati sat vremena, koliko daju Ministarstvu da odgovori na njihove zahtjeve, nakon čega će blokirati dvije prometnice, čije lokacije nisu željeli otkriti "zbog sigurnosti".

Blokada prometnica, kako su najavili, počet će u 12 i trajati do 18 sati, a svaka naredna bi mogla da bude i duža, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Podršku im dolaze dati i kolege iz Novog Sada, piše jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:31