StoryEditorOCM
PolitikaMir nepoželjan?

Ako u Europi zazivaš mir u Ukrajini, ispadaš rusofil; mir traže samo argentinski papa, turski sultan i kineski komunist

Piše Damir Pilić
17. ožujka 2024. - 07:07
Argentinski svećenik u intervjuu je rekao da bi Ukrajina trebala imati ono što je nazvao ‘hrabrost bijele zastave‘ i ispregovarati završetak rata s Rusijom, modgovarajući na pitanje u kojemu je upravo novinar upotrijebio termin ‘bijela zastava‘Alberto Pizzoli/Afp

Kad vidite da miševi drže lekcije mački, postoje tri objašnjenja: ili sanjate, ili gledate crtani film "Tom & Jerry", ili je svijet otišao kvragu. A ovo nije ni san, ni crtani film: rimski Papa doista poziva Ukrajinu na mirovne pregovore s Rusijom, a europski ministri i šef NATO-a doista drže moralne lekcije Papi. Stoga je posrijedi ovo treće: kad potkapacitirani političari negiraju Papin mirovni nauk, znamo da je svijet otišao kvragu.

- Nemojte se sramiti pregovora prije nego što se stvari pogoršaju! – poručio je papa Franjo Ukrajincima u intervjuu snimljenom prošli mjesec za švicarsku televiziju RSI, koji bi se trebao emitirati 20. ožujka, a dijelovi razgovora prezentirani su prošlog vikenda. Zbog te se rečenice protiv Pape podigla kuka i motika.

Argentinski svećenik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:10