stdClass Object ( [id] => 1112707 [title] => Ovo je ‘zoo-vrt‘ ugostitelja Gospodnetića. Pogledajte žičanu ogradu i uvjete u kojima drži životinje: ‘Ima ih još u ćelijma, neke su na zvizdanu‘; ‘Inspekcija kaže da je sve po zakonu‘ [alias] => susjed-tigrovog-dobrocinitelja-ogorcen-njegovim-ponasanjem-ima-jos-zivotinja-u-celijama-neke-je-spasio-od-letenja-a-neke-od-hladovine [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ogromnu pozornost izazvala je objava na društvenim mrežama fotografije tigra koji se s Hvara prevozi u kavezu u trajektu Jadrolinije, a posebice kad se otkrilo da je tigar pripadao poznatom Hvaraninu Ivanu Gospodnetiću zvanom Gariful.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

On se, naime, još prije pet godina hvalio po medijima otvaranjem ekološke farme odnosno prvog privatnog ZOO vrta sa 70-ak životinja. Među njima su se tada našle patke, kornjače, tvorići, vijetnamske svinje, domaće i divlje, zečevi, činčile, haski Eli, orao, sokol, majmun, krokodil, dvije nježne sove, krava, poniji, konj, jeleni, koze, ovce, papiga, paunovi, koke, fazani… Bila je to prava idila i egzotika za otočku djecu koja su imala prilike vidjeti uživo neke životinje koje su do tad viđali samo na TV-u.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

No, kad se na društvenim mrežama pojavila fotografija tigra na trajektu, digla se prava "galama", ljubitelji životinja došli su na svoje i osuli drvlje i kamenje po Garifulu optužujući ga javno da životinje drži bez nadzora, da skapavaju na vrućini bez hrane i vode i slično. A on je propao u zemlju.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

Pokušali smo jučer na Hvaru na sve moguće načine doći do njegovog komentara, zvali smo ga i osobno i preko njegovih dobrih poznanika, slali mu poruke koje je vidio, no poznati hvarski ugostitelj odlučio je proglasiti "silenzio stampa". Nikome se nije javljao. Po izlasku s katamarana "uletjeli" smo u restoran "Gariful" na prepad, no konobar kojeg smo zatekli, kad smo zapitali je li vlasnik tu, samo nas je blijedo pogledao i kazao da on samo tu radi, da nema pojma o ničemu i da Gospodnetića nije vidio pet dana.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

U Hvaru nitko od mještana nije htio baš razgovarati o njemu i njegovom zoološkom vrtu, no svi se slažu da se radi o dobrom čovjeku koji nije zlonamjeran i koji je od malena volio životinje pogotovo egzotične. Priznaju, pak, u neformalnim razgovorima da im nije bilo baš svejedno kad bi tijekom noći tim putem vozili ili možda šetali i kad bi čuli urlikanje životinja jer, kako je jedan rekao, "nikad ne znaš šta može izletiti". Tigar je kod njega, govore nam, bio najmanje posljednje dvije godine a njegovo se urlikanje ponekad čulo nadaleko.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

- Kad smo bili mali i igrali se po grmlju, uvik smo gledali oće li koji njegov piton izletiti i napasti nas. Al nije nikad haha - smije se jedan mlađi Hvaranin. Kad nitko od njegovih sugrađana nije bio raspoložen za razgovor, otišli smo do gradonačelnika Rikarda Novaka koji, "po sili dužnosti" mora razgovarati s medijima. A ona nije bio previše raspoložen pričati o glasinama i uličnim pričama već se ograničio čisto na ono što postoji u papirima. A postoji to da su gradske službe Hvara 2019. godine po dojavi građana reagirale i poslale dopis MInistarstvu poljoprivrede da im se očituju oko Garifulovog zoološkog vrta.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

- Oni su nam poslali dopis da je veterinarska inspekcija bila na terenu i da su utvrdili da Gospodnetić ima sve dokumente i uvjete za držanje tih životinja te da tu nema ništa prouzakonito. Nakon toga, mi više ništa nismo mogli napraviti niti smo u posljednje dvije godine imali bilo kakve dojave ili pritužbe komunalnim redarima vezano za držanje tih životinja - kazao nam je kratko gradonačelnik Novak.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

Otišli smo koji kilometar poviše Hvara na lokaciju Bili potok. Zatekla nas je velika žega i vrućina, čovjek samo lagano hodajući ima osjećaj da se topi. Sigurno je bilo najmanje 40 Celzijevih stupnjeva na suncu. A onda smo ugledali ograđeno imanje na kojem je na nekoliko mjesta stajao natpis na engleskom jeziku da se radi o privatnom posjedu i da je zabranjen prolazak preko njega.

Dok smo promatrali ljamu, noja, kravu, jelena, ovce, kokoše i jednu kozu kako se prže na suncu i pokušavaju pronaći hlad ispod drvenih nadstrešnica, starim putem koji vodi iz MIlne prema Hvaru naišla je peteročlana grupa Britanaca. Zaustavili su se uz ogradu farme i razdragano komentirali životinje koje su vidjeli. No, nikoga od domaćina nije bilo, nitko nije izašao dočekati ih i možda privoliti da uđu unutra i potroše koji euro.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

Ipak, ne misle svi da je Garifulov zoološki vrt super stvar. Njegov susjed Nenad Dujmović objavio je na "Facebooku" žestok odgovor na Garifulovu objavu da je tigar Simba spašen i da je on ustvari dobročinitelj koji spašava životinje. Nazvali smo ga da nam pojasni svoje stavove, no kazao nam je tek da ne želi u novine i da stoji iza svega što je napisao. A napisao je da zahvaljuje svima koji su "popušili i puše" ovakve priče o spašavanju.

- Ostalo je jos drugih životinja u ćelijama Bilog potoka. Neke su spašene od letenja, a neke od hladovine tako da su za sada još uvijek ispunjene ljubavlju i srećom. Mislim da je došlo vrijeme da počneš razmišljati o vraćanju životinja koje držiš u privatnom zatočeništvu pod krinkom Farme nazad u njihovo prirodno stanište i to ne samo zbog njihovog prava na život, uvjeta u kojima ih držiš nego i zbog sigurnosti sugrađana koje izlažeš svojim krivim tripom.

Ja sam svoje rekao, a ti si me mogao barem zaustaviti na putu ili nazvati i reći kako ti gledaš na stvari, ali nisi..Je li to zato što te jednostavno boli k... i ne da ti se ili znaš da nikakve činjenice koje možeš predstaviti ne mogu opravdati tvoj... Bitno je da prestaneš s tim šta radiš i to što prije to bolje, tigru nije mjesto u kavezu od 50 m2, orlu, sokolima također u 10 m2. Te životinje su stvorene za let, a ne za čučanje na suhoj grani u kavezu. Većina životinja ne uživa na zvizdanu ljetnog sunca od kojih ne mogu pobjeći.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

To su vrste nisu stvorene za ćelopek Bilog Potoka. Rakunima nije mjesto na Forskoj borovini u koju bježe čim vide priliku. Paunovi su predivna stvorenja i obožavam ih, ali molim te hoćeš li ih maknuti iz mog polja.

Molim te, razloge ti ne moram predstavljati. Na tvoje veprove od 200 kila također ne želim naletavati u svom polju usred bijelog dana, a ponajviše ne želim slušati tigrov rik, dok berem masline, a ni dok plivam u Pokonjem dolu, kilometrima dalje.

Ako želiš spašavati životinje plaćaj ljudima koji rade na tome da ostanu u svom prirodnom staništu, doniraj, nemoj ih uklanjati iz istih i biti jedan od onih zbog kojih su postale ugrožene. To bi bilo plemenito od tebe... - poprilično oštar bio je u svojoj objavi Garifulov hvarski susjed Dujmović.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => rekao mu sve [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => rekao mu sve 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-07-14 14:41:35 [created_by] => 3222 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-07-14 15:26:51 [modified_by] => 3222 [publish_up] => 2021-07-14 14:47:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10573 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573152.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18572724.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573150.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573146.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573142.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573138.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573136.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573120.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573118.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573116.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573114.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573112.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573110.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573108.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573106.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573104.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573102.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573100.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573098.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573092.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/14\/18573086.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/ Cropix","Ivana Nobilo\/Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","Hvar, 140721.
\nZoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
","Hvar, 140721.
\nZoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
","Hvar, 140721.
\nZoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
","Hvar, 140721.
\nZoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
","Hvar, 140721.
\nZoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1158","hd_18573152_1920.jpg":"1920x1080","k_18573152_1280.jpg":"1280x1280","k_18573152_1024.jpg":"1024x1024","k_18573152_640.jpg":"640x640","k_18573152_480.jpg":"480x480","k_18573152_340.jpg":"340x340","k_18573152_220.jpg":"220x220","o_18573152_1280.jpg":"1280x772","o_18573152_1024.jpg":"1024x617","o_18573152_640.jpg":"640x386","o_18573152_480.jpg":"480x289","o_18573152_340.jpg":"340x205","o_18573152_220.jpg":"220x132","h_18573152_1280.jpg":"1280x854","h_18573152_1024.jpg":"1024x683","h_18573152_640.jpg":"640x427","h_18573152_480.jpg":"480x320","h_18573152_340.jpg":"340x227","h_18573152_220.jpg":"220x147","pp_18573152_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573152_1024.jpg":"805x1024","pp_18573152_640.jpg":"503x640","pp_18573152_480.jpg":"377x480","pp_18573152_340.jpg":"267x340","pp_18573152_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_18572724_1920.jpg":"1920x1080","k_18572724_1280.jpg":"1280x1280","k_18572724_1024.jpg":"1024x1024","k_18572724_640.jpg":"640x640","k_18572724_480.jpg":"480x480","k_18572724_340.jpg":"340x340","k_18572724_220.jpg":"220x220","o_18572724_1280.jpg":"1280x853","o_18572724_1024.jpg":"1024x682","o_18572724_640.jpg":"640x426","o_18572724_480.jpg":"480x320","o_18572724_340.jpg":"340x226","o_18572724_220.jpg":"220x146","h_18572724_1280.jpg":"1280x854","h_18572724_1024.jpg":"1024x683","h_18572724_640.jpg":"640x427","h_18572724_480.jpg":"480x320","h_18572724_340.jpg":"340x227","h_18572724_220.jpg":"220x147","pp_18572724_1280.jpg":"1006x1280","pp_18572724_1024.jpg":"805x1024","pp_18572724_640.jpg":"503x640","pp_18572724_480.jpg":"377x480","pp_18572724_340.jpg":"267x340","pp_18572724_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1211","hd_18573150_1920.jpg":"1920x1080","k_18573150_1280.jpg":"1280x1280","k_18573150_1024.jpg":"1024x1024","k_18573150_640.jpg":"640x640","k_18573150_480.jpg":"480x480","k_18573150_340.jpg":"340x340","k_18573150_220.jpg":"220x220","o_18573150_1280.jpg":"1280x807","o_18573150_1024.jpg":"1024x645","o_18573150_640.jpg":"640x403","o_18573150_480.jpg":"480x302","o_18573150_340.jpg":"340x214","o_18573150_220.jpg":"220x138","h_18573150_1280.jpg":"1280x854","h_18573150_1024.jpg":"1024x683","h_18573150_640.jpg":"640x427","h_18573150_480.jpg":"480x320","h_18573150_340.jpg":"340x227","h_18573150_220.jpg":"220x147","pp_18573150_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573150_1024.jpg":"805x1024","pp_18573150_640.jpg":"503x640","pp_18573150_480.jpg":"377x480","pp_18573150_340.jpg":"267x340","pp_18573150_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1196","hd_18573146_1920.jpg":"1920x1080","k_18573146_1280.jpg":"1280x1280","k_18573146_1024.jpg":"1024x1024","k_18573146_640.jpg":"640x640","k_18573146_480.jpg":"480x480","k_18573146_340.jpg":"340x340","k_18573146_220.jpg":"220x220","o_18573146_1280.jpg":"1280x797","o_18573146_1024.jpg":"1024x637","o_18573146_640.jpg":"640x398","o_18573146_480.jpg":"480x299","o_18573146_340.jpg":"340x211","o_18573146_220.jpg":"220x137","h_18573146_1280.jpg":"1280x854","h_18573146_1024.jpg":"1024x683","h_18573146_640.jpg":"640x427","h_18573146_480.jpg":"480x320","h_18573146_340.jpg":"340x227","h_18573146_220.jpg":"220x147","pp_18573146_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573146_1024.jpg":"805x1024","pp_18573146_640.jpg":"503x640","pp_18573146_480.jpg":"377x480","pp_18573146_340.jpg":"267x340","pp_18573146_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1163","hd_18573142_1920.jpg":"1920x1080","k_18573142_1280.jpg":"1280x1280","k_18573142_1024.jpg":"1024x1024","k_18573142_640.jpg":"640x640","k_18573142_480.jpg":"480x480","k_18573142_340.jpg":"340x340","k_18573142_220.jpg":"220x220","o_18573142_1280.jpg":"1280x775","o_18573142_1024.jpg":"1024x620","o_18573142_640.jpg":"640x387","o_18573142_480.jpg":"480x290","o_18573142_340.jpg":"340x205","o_18573142_220.jpg":"220x133","h_18573142_1280.jpg":"1280x854","h_18573142_1024.jpg":"1024x683","h_18573142_640.jpg":"640x427","h_18573142_480.jpg":"480x320","h_18573142_340.jpg":"340x227","h_18573142_220.jpg":"220x147","pp_18573142_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573142_1024.jpg":"805x1024","pp_18573142_640.jpg":"503x640","pp_18573142_480.jpg":"377x480","pp_18573142_340.jpg":"267x340","pp_18573142_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2431","hd_18573138_1920.jpg":"1920x1080","k_18573138_1280.jpg":"1280x1280","k_18573138_1024.jpg":"1024x1024","k_18573138_640.jpg":"640x640","k_18573138_480.jpg":"480x480","k_18573138_340.jpg":"340x340","k_18573138_220.jpg":"220x220","o_18573138_1280.jpg":"1280x1620","o_18573138_1024.jpg":"1024x1296","o_18573138_640.jpg":"640x810","o_18573138_480.jpg":"480x607","o_18573138_340.jpg":"340x430","o_18573138_220.jpg":"220x278","h_18573138_1280.jpg":"1280x854","h_18573138_1024.jpg":"1024x683","h_18573138_640.jpg":"640x427","h_18573138_480.jpg":"480x320","h_18573138_340.jpg":"340x227","h_18573138_220.jpg":"220x147","pp_18573138_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573138_1024.jpg":"805x1024","pp_18573138_640.jpg":"503x640","pp_18573138_480.jpg":"377x480","pp_18573138_340.jpg":"267x340","pp_18573138_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1349","hd_18573136_1920.jpg":"1920x1080","k_18573136_1280.jpg":"1280x1280","k_18573136_1024.jpg":"1024x1024","k_18573136_640.jpg":"640x640","k_18573136_480.jpg":"480x480","k_18573136_340.jpg":"340x340","k_18573136_220.jpg":"220x220","o_18573136_1280.jpg":"1280x899","o_18573136_1024.jpg":"1024x719","o_18573136_640.jpg":"640x449","o_18573136_480.jpg":"480x337","o_18573136_340.jpg":"340x238","o_18573136_220.jpg":"220x154","h_18573136_1280.jpg":"1280x854","h_18573136_1024.jpg":"1024x683","h_18573136_640.jpg":"640x427","h_18573136_480.jpg":"480x320","h_18573136_340.jpg":"340x227","h_18573136_220.jpg":"220x147","pp_18573136_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573136_1024.jpg":"805x1024","pp_18573136_640.jpg":"503x640","pp_18573136_480.jpg":"377x480","pp_18573136_340.jpg":"267x340","pp_18573136_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1212","hd_18573120_1920.jpg":"1920x1080","k_18573120_1280.jpg":"1280x1280","k_18573120_1024.jpg":"1024x1024","k_18573120_640.jpg":"640x640","k_18573120_480.jpg":"480x480","k_18573120_340.jpg":"340x340","k_18573120_220.jpg":"220x220","o_18573120_1280.jpg":"1280x808","o_18573120_1024.jpg":"1024x646","o_18573120_640.jpg":"640x404","o_18573120_480.jpg":"480x303","o_18573120_340.jpg":"340x214","o_18573120_220.jpg":"220x138","h_18573120_1280.jpg":"1280x854","h_18573120_1024.jpg":"1024x683","h_18573120_640.jpg":"640x427","h_18573120_480.jpg":"480x320","h_18573120_340.jpg":"340x227","h_18573120_220.jpg":"220x147","pp_18573120_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573120_1024.jpg":"805x1024","pp_18573120_640.jpg":"503x640","pp_18573120_480.jpg":"377x480","pp_18573120_340.jpg":"267x340","pp_18573120_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x862","hd_18573118_1920.jpg":"1920x1080","k_18573118_1280.jpg":"1280x1280","k_18573118_1024.jpg":"1024x1024","k_18573118_640.jpg":"640x640","k_18573118_480.jpg":"480x480","k_18573118_340.jpg":"340x340","k_18573118_220.jpg":"220x220","o_18573118_1280.jpg":"1280x574","o_18573118_1024.jpg":"1024x459","o_18573118_640.jpg":"640x287","o_18573118_480.jpg":"480x215","o_18573118_340.jpg":"340x152","o_18573118_220.jpg":"220x98","h_18573118_1280.jpg":"1280x854","h_18573118_1024.jpg":"1024x683","h_18573118_640.jpg":"640x427","h_18573118_480.jpg":"480x320","h_18573118_340.jpg":"340x227","h_18573118_220.jpg":"220x147","pp_18573118_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573118_1024.jpg":"805x1024","pp_18573118_640.jpg":"503x640","pp_18573118_480.jpg":"377x480","pp_18573118_340.jpg":"267x340","pp_18573118_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1231","hd_18573116_1920.jpg":"1920x1080","k_18573116_1280.jpg":"1280x1280","k_18573116_1024.jpg":"1024x1024","k_18573116_640.jpg":"640x640","k_18573116_480.jpg":"480x480","k_18573116_340.jpg":"340x340","k_18573116_220.jpg":"220x220","o_18573116_1280.jpg":"1280x820","o_18573116_1024.jpg":"1024x656","o_18573116_640.jpg":"640x410","o_18573116_480.jpg":"480x307","o_18573116_340.jpg":"340x217","o_18573116_220.jpg":"220x141","h_18573116_1280.jpg":"1280x854","h_18573116_1024.jpg":"1024x683","h_18573116_640.jpg":"640x427","h_18573116_480.jpg":"480x320","h_18573116_340.jpg":"340x227","h_18573116_220.jpg":"220x147","pp_18573116_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573116_1024.jpg":"805x1024","pp_18573116_640.jpg":"503x640","pp_18573116_480.jpg":"377x480","pp_18573116_340.jpg":"267x340","pp_18573116_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1302","hd_18573114_1920.jpg":"1920x1080","k_18573114_1280.jpg":"1280x1280","k_18573114_1024.jpg":"1024x1024","k_18573114_640.jpg":"640x640","k_18573114_480.jpg":"480x480","k_18573114_340.jpg":"340x340","k_18573114_220.jpg":"220x220","o_18573114_1280.jpg":"1280x868","o_18573114_1024.jpg":"1024x694","o_18573114_640.jpg":"640x434","o_18573114_480.jpg":"480x325","o_18573114_340.jpg":"340x230","o_18573114_220.jpg":"220x149","h_18573114_1280.jpg":"1280x854","h_18573114_1024.jpg":"1024x683","h_18573114_640.jpg":"640x427","h_18573114_480.jpg":"480x320","h_18573114_340.jpg":"340x227","h_18573114_220.jpg":"220x147","pp_18573114_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573114_1024.jpg":"805x1024","pp_18573114_640.jpg":"503x640","pp_18573114_480.jpg":"377x480","pp_18573114_340.jpg":"267x340","pp_18573114_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1265","hd_18573112_1920.jpg":"1920x1080","k_18573112_1280.jpg":"1280x1280","k_18573112_1024.jpg":"1024x1024","k_18573112_640.jpg":"640x640","k_18573112_480.jpg":"480x480","k_18573112_340.jpg":"340x340","k_18573112_220.jpg":"220x220","o_18573112_1280.jpg":"1280x843","o_18573112_1024.jpg":"1024x674","o_18573112_640.jpg":"640x421","o_18573112_480.jpg":"480x316","o_18573112_340.jpg":"340x224","o_18573112_220.jpg":"220x144","h_18573112_1280.jpg":"1280x854","h_18573112_1024.jpg":"1024x683","h_18573112_640.jpg":"640x427","h_18573112_480.jpg":"480x320","h_18573112_340.jpg":"340x227","h_18573112_220.jpg":"220x147","pp_18573112_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573112_1024.jpg":"805x1024","pp_18573112_640.jpg":"503x640","pp_18573112_480.jpg":"377x480","pp_18573112_340.jpg":"267x340","pp_18573112_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1274","hd_18573110_1920.jpg":"1920x1080","k_18573110_1280.jpg":"1280x1280","k_18573110_1024.jpg":"1024x1024","k_18573110_640.jpg":"640x640","k_18573110_480.jpg":"480x480","k_18573110_340.jpg":"340x340","k_18573110_220.jpg":"220x220","o_18573110_1280.jpg":"1280x849","o_18573110_1024.jpg":"1024x679","o_18573110_640.jpg":"640x424","o_18573110_480.jpg":"480x318","o_18573110_340.jpg":"340x225","o_18573110_220.jpg":"220x145","h_18573110_1280.jpg":"1280x854","h_18573110_1024.jpg":"1024x683","h_18573110_640.jpg":"640x427","h_18573110_480.jpg":"480x320","h_18573110_340.jpg":"340x227","h_18573110_220.jpg":"220x147","pp_18573110_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573110_1024.jpg":"805x1024","pp_18573110_640.jpg":"503x640","pp_18573110_480.jpg":"377x480","pp_18573110_340.jpg":"267x340","pp_18573110_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_18573108_1920.jpg":"1920x1080","k_18573108_1280.jpg":"1280x1280","k_18573108_1024.jpg":"1024x1024","k_18573108_640.jpg":"640x640","k_18573108_480.jpg":"480x480","k_18573108_340.jpg":"340x340","k_18573108_220.jpg":"220x220","o_18573108_1280.jpg":"1280x852","o_18573108_1024.jpg":"1024x681","o_18573108_640.jpg":"640x426","o_18573108_480.jpg":"480x319","o_18573108_340.jpg":"340x226","o_18573108_220.jpg":"220x146","h_18573108_1280.jpg":"1280x854","h_18573108_1024.jpg":"1024x683","h_18573108_640.jpg":"640x427","h_18573108_480.jpg":"480x320","h_18573108_340.jpg":"340x227","h_18573108_220.jpg":"220x147","pp_18573108_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573108_1024.jpg":"805x1024","pp_18573108_640.jpg":"503x640","pp_18573108_480.jpg":"377x480","pp_18573108_340.jpg":"267x340","pp_18573108_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1338","hd_18573106_1920.jpg":"1920x1080","k_18573106_1280.jpg":"1280x1280","k_18573106_1024.jpg":"1024x1024","k_18573106_640.jpg":"640x640","k_18573106_480.jpg":"480x480","k_18573106_340.jpg":"340x340","k_18573106_220.jpg":"220x220","o_18573106_1280.jpg":"1280x892","o_18573106_1024.jpg":"1024x713","o_18573106_640.jpg":"640x446","o_18573106_480.jpg":"480x334","o_18573106_340.jpg":"340x236","o_18573106_220.jpg":"220x153","h_18573106_1280.jpg":"1280x854","h_18573106_1024.jpg":"1024x683","h_18573106_640.jpg":"640x427","h_18573106_480.jpg":"480x320","h_18573106_340.jpg":"340x227","h_18573106_220.jpg":"220x147","pp_18573106_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573106_1024.jpg":"805x1024","pp_18573106_640.jpg":"503x640","pp_18573106_480.jpg":"377x480","pp_18573106_340.jpg":"267x340","pp_18573106_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1212","hd_18573104_1920.jpg":"1920x1080","k_18573104_1280.jpg":"1280x1280","k_18573104_1024.jpg":"1024x1024","k_18573104_640.jpg":"640x640","k_18573104_480.jpg":"480x480","k_18573104_340.jpg":"340x340","k_18573104_220.jpg":"220x220","o_18573104_1280.jpg":"1280x808","o_18573104_1024.jpg":"1024x646","o_18573104_640.jpg":"640x404","o_18573104_480.jpg":"480x303","o_18573104_340.jpg":"340x214","o_18573104_220.jpg":"220x138","h_18573104_1280.jpg":"1280x854","h_18573104_1024.jpg":"1024x683","h_18573104_640.jpg":"640x427","h_18573104_480.jpg":"480x320","h_18573104_340.jpg":"340x227","h_18573104_220.jpg":"220x147","pp_18573104_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573104_1024.jpg":"805x1024","pp_18573104_640.jpg":"503x640","pp_18573104_480.jpg":"377x480","pp_18573104_340.jpg":"267x340","pp_18573104_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1259","hd_18573102_1920.jpg":"1920x1080","k_18573102_1280.jpg":"1280x1280","k_18573102_1024.jpg":"1024x1024","k_18573102_640.jpg":"640x640","k_18573102_480.jpg":"480x480","k_18573102_340.jpg":"340x340","k_18573102_220.jpg":"220x220","o_18573102_1280.jpg":"1280x839","o_18573102_1024.jpg":"1024x671","o_18573102_640.jpg":"640x419","o_18573102_480.jpg":"480x314","o_18573102_340.jpg":"340x222","o_18573102_220.jpg":"220x144","h_18573102_1280.jpg":"1280x854","h_18573102_1024.jpg":"1024x683","h_18573102_640.jpg":"640x427","h_18573102_480.jpg":"480x320","h_18573102_340.jpg":"340x227","h_18573102_220.jpg":"220x147","pp_18573102_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573102_1024.jpg":"805x1024","pp_18573102_640.jpg":"503x640","pp_18573102_480.jpg":"377x480","pp_18573102_340.jpg":"267x340","pp_18573102_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1229","hd_18573100_1920.jpg":"1920x1080","k_18573100_1280.jpg":"1280x1280","k_18573100_1024.jpg":"1024x1024","k_18573100_640.jpg":"640x640","k_18573100_480.jpg":"480x480","k_18573100_340.jpg":"340x340","k_18573100_220.jpg":"220x220","o_18573100_1280.jpg":"1280x819","o_18573100_1024.jpg":"1024x655","o_18573100_640.jpg":"640x409","o_18573100_480.jpg":"480x307","o_18573100_340.jpg":"340x217","o_18573100_220.jpg":"220x140","h_18573100_1280.jpg":"1280x854","h_18573100_1024.jpg":"1024x683","h_18573100_640.jpg":"640x427","h_18573100_480.jpg":"480x320","h_18573100_340.jpg":"340x227","h_18573100_220.jpg":"220x147","pp_18573100_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573100_1024.jpg":"805x1024","pp_18573100_640.jpg":"503x640","pp_18573100_480.jpg":"377x480","pp_18573100_340.jpg":"267x340","pp_18573100_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1218","hd_18573098_1920.jpg":"1920x1080","k_18573098_1280.jpg":"1280x1280","k_18573098_1024.jpg":"1024x1024","k_18573098_640.jpg":"640x640","k_18573098_480.jpg":"480x480","k_18573098_340.jpg":"340x340","k_18573098_220.jpg":"220x220","o_18573098_1280.jpg":"1280x812","o_18573098_1024.jpg":"1024x649","o_18573098_640.jpg":"640x406","o_18573098_480.jpg":"480x304","o_18573098_340.jpg":"340x215","o_18573098_220.jpg":"220x139","h_18573098_1280.jpg":"1280x854","h_18573098_1024.jpg":"1024x683","h_18573098_640.jpg":"640x427","h_18573098_480.jpg":"480x320","h_18573098_340.jpg":"340x227","h_18573098_220.jpg":"220x147","pp_18573098_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573098_1024.jpg":"805x1024","pp_18573098_640.jpg":"503x640","pp_18573098_480.jpg":"377x480","pp_18573098_340.jpg":"267x340","pp_18573098_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2768","hd_18573092_1920.jpg":"1920x1080","k_18573092_1280.jpg":"1280x1280","k_18573092_1024.jpg":"1024x1024","k_18573092_640.jpg":"640x640","k_18573092_480.jpg":"480x480","k_18573092_340.jpg":"340x340","k_18573092_220.jpg":"220x220","o_18573092_1280.jpg":"1280x1845","o_18573092_1024.jpg":"1024x1476","o_18573092_640.jpg":"640x922","o_18573092_480.jpg":"480x692","o_18573092_340.jpg":"340x490","o_18573092_220.jpg":"220x317","h_18573092_1280.jpg":"1280x854","h_18573092_1024.jpg":"1024x683","h_18573092_640.jpg":"640x427","h_18573092_480.jpg":"480x320","h_18573092_340.jpg":"340x227","h_18573092_220.jpg":"220x147","pp_18573092_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573092_1024.jpg":"805x1024","pp_18573092_640.jpg":"503x640","pp_18573092_480.jpg":"377x480","pp_18573092_340.jpg":"267x340","pp_18573092_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1243","hd_18573086_1920.jpg":"1920x1080","k_18573086_1280.jpg":"1280x1280","k_18573086_1024.jpg":"1024x1024","k_18573086_640.jpg":"640x640","k_18573086_480.jpg":"480x480","k_18573086_340.jpg":"340x340","k_18573086_220.jpg":"220x220","o_18573086_1280.jpg":"1280x828","o_18573086_1024.jpg":"1024x662","o_18573086_640.jpg":"640x414","o_18573086_480.jpg":"480x310","o_18573086_340.jpg":"340x220","o_18573086_220.jpg":"220x142","h_18573086_1280.jpg":"1280x854","h_18573086_1024.jpg":"1024x683","h_18573086_640.jpg":"640x427","h_18573086_480.jpg":"480x320","h_18573086_340.jpg":"340x227","h_18573086_220.jpg":"220x147","pp_18573086_1280.jpg":"1006x1280","pp_18573086_1024.jpg":"805x1024","pp_18573086_640.jpg":"503x640","pp_18573086_480.jpg":"377x480","pp_18573086_340.jpg":"267x340","pp_18573086_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38309726 Threads: 4 Questions: 7092279618 Slow queries: 3298940 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608206807 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/susjed-tigrovog-dobrocinitelja-ogorcen-njegovim-ponasanjem-ima-jos-zivotinja-u-celijama-neke-je-spasio-od-letenja-a-neke-od-hladovine-1112707 [printLink] => /vijesti/hrvatska/susjed-tigrovog-dobrocinitelja-ogorcen-njegovim-ponasanjem-ima-jos-zivotinja-u-celijama-neke-je-spasio-od-letenja-a-neke-od-hladovine-1112707?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418430 [name] => Hvar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hvar [link] => /tag/hvar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 643782 [name] => Nenad Dujmović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-14 16:47:46 [main_article_id] => 0 [alias] => nenad-dujmovic [link] => /tag/nenad-dujmovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 514011 [name] => Ivan Gospodnetić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-gospodnetic [link] => /tag/ivan-gospodnetic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => rekao mu sve [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo je ‘zoo-vrt‘ ugostitelja Gospodnetića. Pogledajte žičanu ogradu i uvjete u kojima drži životinje: ‘Ima ih još u ćelijma, neke su na zvizdanu‘; ‘Inspekcija kaže da je sve po zakonu‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3222 [name] => Toni Perković [username] => toni-perkovi [email] => toni-perkovi@sd.hr [password] => $2y$10$5vQcaIH9OIrkZBTylSBniut2xHaHayjZzmWrtQb1lwIZebQ.Ua2h. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-perkovic-3222 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1740 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a4289553807a7a7ba19a0abe27f05b22?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573152.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/ Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573152.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18572724.jpg [title] => Ivana Nobilo/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573150.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573146.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573142.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573138.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573136.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573120.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573118.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573116.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573114.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573112.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573110.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573108.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573106.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573104.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573102.jpg [title] => Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573100.jpg [title] => Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573098.jpg [title] => Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573092.jpg [title] => Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/14/18573086.jpg [title] => Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ogromnu pozornost izazvala je objava na društvenim mrežama fotografije tigra koji se s Hvara prevozi u kavezu u trajektu Jadrolinije, a posebice kad se otkrilo da je tigar pripadao poznatom Hvaraninu Ivanu Gospodnetiću zvanom Gariful.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

On se, naime, još prije pet godina hvalio po medijima otvaranjem ekološke farme odnosno prvog privatnog ZOO vrta sa 70-ak životinja. Među njima su se tada našle patke, kornjače, tvorići, vijetnamske svinje, domaće i divlje, zečevi, činčile, haski Eli, orao, sokol, majmun, krokodil, dvije nježne sove, krava, poniji, konj, jeleni, koze, ovce, papiga, paunovi, koke, fazani… Bila je to prava idila i egzotika za otočku djecu koja su imala prilike vidjeti uživo neke životinje koje su do tad viđali samo na TV-u.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

No, kad se na društvenim mrežama pojavila fotografija tigra na trajektu, digla se prava "galama", ljubitelji životinja došli su na svoje i osuli drvlje i kamenje po Garifulu optužujući ga javno da životinje drži bez nadzora, da skapavaju na vrućini bez hrane i vode i slično. A on je propao u zemlju.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

Pokušali smo jučer na Hvaru na sve moguće načine doći do njegovog komentara, zvali smo ga i osobno i preko njegovih dobrih poznanika, slali mu poruke koje je vidio, no poznati hvarski ugostitelj odlučio je proglasiti "silenzio stampa". Nikome se nije javljao. Po izlasku s katamarana "uletjeli" smo u restoran "Gariful" na prepad, no konobar kojeg smo zatekli, kad smo zapitali je li vlasnik tu, samo nas je blijedo pogledao i kazao da on samo tu radi, da nema pojma o ničemu i da Gospodnetića nije vidio pet dana.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

U Hvaru nitko od mještana nije htio baš razgovarati o njemu i njegovom zoološkom vrtu, no svi se slažu da se radi o dobrom čovjeku koji nije zlonamjeran i koji je od malena volio životinje pogotovo egzotične. Priznaju, pak, u neformalnim razgovorima da im nije bilo baš svejedno kad bi tijekom noći tim putem vozili ili možda šetali i kad bi čuli urlikanje životinja jer, kako je jedan rekao, "nikad ne znaš šta može izletiti". Tigar je kod njega, govore nam, bio najmanje posljednje dvije godine a njegovo se urlikanje ponekad čulo nadaleko.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

- Kad smo bili mali i igrali se po grmlju, uvik smo gledali oće li koji njegov piton izletiti i napasti nas. Al nije nikad haha - smije se jedan mlađi Hvaranin. Kad nitko od njegovih sugrađana nije bio raspoložen za razgovor, otišli smo do gradonačelnika Rikarda Novaka koji, "po sili dužnosti" mora razgovarati s medijima. A ona nije bio previše raspoložen pričati o glasinama i uličnim pričama već se ograničio čisto na ono što postoji u papirima. A postoji to da su gradske službe Hvara 2019. godine po dojavi građana reagirale i poslale dopis MInistarstvu poljoprivrede da im se očituju oko Garifulovog zoološkog vrta.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

- Oni su nam poslali dopis da je veterinarska inspekcija bila na terenu i da su utvrdili da Gospodnetić ima sve dokumente i uvjete za držanje tih životinja te da tu nema ništa prouzakonito. Nakon toga, mi više ništa nismo mogli napraviti niti smo u posljednje dvije godine imali bilo kakve dojave ili pritužbe komunalnim redarima vezano za držanje tih životinja - kazao nam je kratko gradonačelnik Novak.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

Otišli smo koji kilometar poviše Hvara na lokaciju Bili potok. Zatekla nas je velika žega i vrućina, čovjek samo lagano hodajući ima osjećaj da se topi. Sigurno je bilo najmanje 40 Celzijevih stupnjeva na suncu. A onda smo ugledali ograđeno imanje na kojem je na nekoliko mjesta stajao natpis na engleskom jeziku da se radi o privatnom posjedu i da je zabranjen prolazak preko njega.

Dok smo promatrali ljamu, noja, kravu, jelena, ovce, kokoše i jednu kozu kako se prže na suncu i pokušavaju pronaći hlad ispod drvenih nadstrešnica, starim putem koji vodi iz MIlne prema Hvaru naišla je peteročlana grupa Britanaca. Zaustavili su se uz ogradu farme i razdragano komentirali životinje koje su vidjeli. No, nikoga od domaćina nije bilo, nitko nije izašao dočekati ih i možda privoliti da uđu unutra i potroše koji euro.

---

image
Tom Dubravec/ Cropix
---

Ipak, ne misle svi da je Garifulov zoološki vrt super stvar. Njegov susjed Nenad Dujmović objavio je na "Facebooku" žestok odgovor na Garifulovu objavu da je tigar Simba spašen i da je on ustvari dobročinitelj koji spašava životinje. Nazvali smo ga da nam pojasni svoje stavove, no kazao nam je tek da ne želi u novine i da stoji iza svega što je napisao. A napisao je da zahvaljuje svima koji su "popušili i puše" ovakve priče o spašavanju.

- Ostalo je jos drugih životinja u ćelijama Bilog potoka. Neke su spašene od letenja, a neke od hladovine tako da su za sada još uvijek ispunjene ljubavlju i srećom. Mislim da je došlo vrijeme da počneš razmišljati o vraćanju životinja koje držiš u privatnom zatočeništvu pod krinkom Farme nazad u njihovo prirodno stanište i to ne samo zbog njihovog prava na život, uvjeta u kojima ih držiš nego i zbog sigurnosti sugrađana koje izlažeš svojim krivim tripom.

Ja sam svoje rekao, a ti si me mogao barem zaustaviti na putu ili nazvati i reći kako ti gledaš na stvari, ali nisi..Je li to zato što te jednostavno boli k... i ne da ti se ili znaš da nikakve činjenice koje možeš predstaviti ne mogu opravdati tvoj... Bitno je da prestaneš s tim šta radiš i to što prije to bolje, tigru nije mjesto u kavezu od 50 m2, orlu, sokolima također u 10 m2. Te životinje su stvorene za let, a ne za čučanje na suhoj grani u kavezu. Većina životinja ne uživa na zvizdanu ljetnog sunca od kojih ne mogu pobjeći.

---

image
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/ Cropix
---

To su vrste nisu stvorene za ćelopek Bilog Potoka. Rakunima nije mjesto na Forskoj borovini u koju bježe čim vide priliku. Paunovi su predivna stvorenja i obožavam ih, ali molim te hoćeš li ih maknuti iz mog polja.

Molim te, razloge ti ne moram predstavljati. Na tvoje veprove od 200 kila također ne želim naletavati u svom polju usred bijelog dana, a ponajviše ne želim slušati tigrov rik, dok berem masline, a ni dok plivam u Pokonjem dolu, kilometrima dalje.

Ako želiš spašavati životinje plaćaj ljudima koji rade na tome da ostanu u svom prirodnom staništu, doniraj, nemoj ih uklanjati iz istih i biti jedan od onih zbog kojih su postale ugrožene. To bi bilo plemenito od tebe... - poprilično oštar bio je u svojoj objavi Garifulov hvarski susjed Dujmović.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/ Cropix Ivana Nobilo/Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix Tom Dubravec/ Cropix
Tom Dubravec/ Cropix
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
Tom Dubravec/ Cropix
Hvar, 140721.
Zoloski vrt na predjelu Bili potok u vlasnistvu Ivana Gospodnetica, vlasnika restorana Gariful.
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/susjed-tigrovog-dobrocinitelja-ogorcen-njegovim-ponasanjem-ima-jos-zivotinja-u-celijama-neke-je-spasio-od-letenja-a-neke-od-hladovine-1112707 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=631a904c3013ff146232654f2f4970d2b4101a8b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+je+%E2%80%98zoo-vrt%E2%80%98+ugostitelja+Gospodneti%C4%87a.+Pogledajte+%C5%BEi%C4%8Danu+ogradu+i+uvjete+u+kojima+dr%C5%BEi+%C5%BEivotinje%3A+%E2%80%98Ima+ih+jo%C5%A1+u+%C4%87elijma%2C+neke+su+na+zvizdanu%E2%80%98%3B+%E2%80%98Inspekcija+ka%C5%BEe+da+je+sve+po+zakonu%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsusjed-tigrovog-dobrocinitelja-ogorcen-njegovim-ponasanjem-ima-jos-zivotinja-u-celijama-neke-je-spasio-od-letenja-a-neke-od-hladovine-1112707 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsusjed-tigrovog-dobrocinitelja-ogorcen-njegovim-ponasanjem-ima-jos-zivotinja-u-celijama-neke-je-spasio-od-letenja-a-neke-od-hladovine-1112707 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => rekao mu sve [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskarekao mu sve

Ovo je ‘zoo-vrt‘ ugostitelja Gospodnetića. Pogledajte žičanu ogradu i uvjete u kojima drži životinje: ‘Ima ih još u ćelijma, neke su na zvizdanu‘; ‘Inspekcija kaže da je sve po zakonu‘

Piše Vladimir Urukalo
14. srpnja 2021. - 16:47

Ogromnu pozornost izazvala je objava na društvenim mrežama fotografije tigra koji se s Hvara prevozi u kavezu u trajektu Jadrolinije, a posebice kad se otkrilo da je tigar pripadao poznatom Hvaraninu Ivanu Gospodnetiću zvanom Gariful.

On se, naime, još prije pet godina hvalio po medijima otvaranjem ekološke farme odnosno prvog privatnog ZOO vrta sa 70-ak životinja. Među njima su se tada našle patke, kornjače, tvorići, vijetnamske svinje, domaće i divlje, zečevi, činčile, haski Eli, orao, sokol, majmun, krokodil, dvije nježne sove, krava, poniji, konj, jeleni, koze, ovce, papiga, paunovi, koke, fazani… Bila je to prava idila i egzotika za otočku djecu koja su imala prilike vidjeti uživo neke životinje koje su do tad viđali samo na TV-u.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 23:07