stdClass Object ( [id] => 1265733 [title] => Silvana Uzinić: Dani u kojima je AP poručio novinarima i oporbi - ŠČ! I tako sve do posljednjeg SMS-a, ŠČ mu njegovoga [alias] => silvana-uzinic-dani-u-kojima-je-ap-porucio-novinarima-i-oporbi-sc-i-tako-sve-do-posljednjeg-sms-a-sc-mu-njegovoga [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Cijeli se ovaj radni tjedan ŠČavrljalo. Let 3 uletio je kao naručen u javni prostor kontaminiran mrziteljima i homofobima što su se taman legitimirali u slučaju naših državljana posvojitelja u Zambiji. Jer "je..alo im ŠČ majku retardiranu", "Let 3 su nakaze", "sotone i gomore", "transrodni izrodi"... "A baš takvi bi još i djecu posvajali", kipte sveudilj bijesni balkanski talibani.

Moroni su mamini izgmizali iz rupa, što zbog ljudi u nevolji, što zbog jedne pjesme o kojoj bi se dalo ozbiljno i kritički govoriti, ali nema potrebe jer uspjeh je, zapravo, već postigla.

 

PONEDJELJAK: Ispravna procjena Višnje Ljubičić

Jedan propali političar stisnutih očiju i razmaknutih ušiju upinje se, pod krinkom da radi za dobrobit djece, prokazati naše državljane zatočene u Zambiji cinkajući ih tamošnjim vlastima da nisu pogodni za posvojitelje i pozivajući sud da ih kazni.

Mnogi građani se pitaju od kolikog zla netko mora biti sačinjen da toliko želi nauditi nekome o čijem životu praktično ne zna ništa? I koliki tupan mora biti onaj tko misli da sprječavajući posvajanje nekog djeteta, koje uredno regulira država, time čini dobro za to dijete? Pritom, bijednik, ne plaća alimentaciju ni za vlastito.

Nego, pitam se je li se danas zastidio ijedan od glasač ovoga bivšeg saborskog zastupnika koji je za mandata uglavnom izvodio kerefeke u parlamentu i zabavljao auditorijum? Ali ovo što radi posvojiteljima i djeci iz DR Konga nipošto nije zabavno, već, kako je ispravno procijenila pravobraniteljica Višnja Ljubičić, kazneno djelo. Nakon što ga je prijavila DORH-u njegovi adoranti joj prijete smrću.

Ne znam uopće ima li to smisla, ali evo, reći ću: Drugi put kad vas zavede neki novi Živi zid ili neki Kolakušić, dajte promozgajte malko! Jer, kako pjeva Let 3, onaj mali psihopat...

 

UTORAK: SMS-ovi nanose štetu Plenkoviću? A nama?

Čak i Plenkoviću se mora odati priznanje što je upozorio na govor mržnje prema našim sugrađanima u Zambiji. Nikako mu se, međutim, ne može aplaudirati nakon što je najavio promjene Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku, a sve zato da bi ušutkao novinare jer mu, objavljivanjem prepiski osumnjičenih za korupciju, nanose političku štetu. Točno!

Njemu nanose štetu jer po svemu objavljenom do sada ispada da je on glavni hefe. Da ne govorimo koliko likovi kojima se okružio nanose štete svima nama. I sad bi nas još trebalo spriječiti da to i doznamo. Ma zamisli! Lako što sva suđenja kriminalcima već zaboravimo koliko se otegnu, nego nemamo pojma gdje je ono što nam preotmu. Papila maca.

Ne zaboravimo da je već više od šest godina Plenković šef nad šefovima. Mislim da je u najopasnijoj fazi. Jer dođe to, čovjek se uskobeči nakon toliko vlasti i slasti. Sve mu smeta, svi su mu krivi, nitko ga ne razumije, njegova Vlada je uspješna, ali to mu se ne priznaje, dapače, minira se, opstruira... A, doktore, sve su to simptomi. I zato ga sad do kraja mandata treba motrit rastvorenih očiju.

 

---

image

Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica RH, malo jest, malo nije razgovarala s Josipom Rimac

Damjan Tadić/Cropix
---

SRIJEDA: Zlatna ‘jesam‘, ‘ustvari, nisam‘ Zlata

Što je, čini se, osim novinara, i saborska opozicija naumila. Jer već dugo nije tako dobro radila kao posljednjih mjeseci. Istjerali su i glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek na ledinu, koja se pred njima pogubila kao ovčica na koju laju i viču.

A mogla ih je, da je sigurna u ono što radi, smazati ko Panta pitu. Bilo je "jesam", "ustvari, nisam"... Te nije te jest razgovarala s Josipom Rimac. Koja se ovaj tjedan pojavila u eteru i dodatno Zlatu utopila. Ok, nije bivša kninska kraljica baš osoba kojoj bi trebalo puno vjerovati, ali zna i ona šta radi. I neko se sigurno trese.

Glavna državna odvjetnica, brate, već od starta nije imala neki kredibilitet u javnosti. Čim je otkriveno da se u životopisu pohvalila kako joj je otac kao domobran prošao križni put, mnogi su se pitali što joj je to bilo potrebno.

Oni koji znaju više od nas o odvjetništvu upozoravali su na to da ona ne dolazi iz odjela s kaznenim predmetima, što joj bitno umanjuje kompetenciju za rad na mjestu glavne državne odvjetnice. I onda doznajemo da joj je spis o ministrici došao na stol, a ona ga, kao, nije pogledala. Koji bi joj drugi trebao biti važniji? Eto ga na, zato premijeru Zlata vrijedi zlata.

 

ČETVRTAK: Liječnicima nedostaje štošta, ‘woltovcima‘ sve

Ove subote prosvjed su najavili liječnici, a imali smo i štrajk dostavljača Wolta. Prvima nedostaje štošta, a drugima baš sve. Kad sam svojedobno objavila tekst o dostavljačima, a sve kako bih ukazala na njihovu pogibeljnost i obespravljenost, napali su me oni sami.

Jer dobro su zarađivali. Povod mi je bila vijest da je sud u Milanu odrezao kaznu od 733 milijuna eura vlasnicima jedne od tih digitalnih platformi za dostavu hrane i naredio im da svojih oko 60.000 dostavljača prime u stalni radni odnos na neodređeno!

Ne znam dalje šta je s tom presudom bilo, ali ovi naši i dalje jure s pizzama i burgerima jer ih na to tjera algoritam. U slučaju ozljede nemaju pravo na bolovanje ni na ijedno drugo civilizacijsko pravo radnika. Kad dožive nesreću, kako je rekao jedan od njih ovih dana, iz centrale ih ne pitaju šta im se dogodilo i jesu li ozlijeđeni, već je li preživjela hrana iz kufera.

Najžalosnije je što ih naš novi Zakon o radu ne tretira ništa bolje. Znači, taj zakon donekle je popravio radne odnose, ali platformske radnike, kakvih će biti sve više, ostavio je na cesti kao rasut pomfrit.

 

---

image

Toni Turčinov - novac je vaš, a zabava je moja

Nikša Stipaničev/Cropix
---

PETAK: ... a Ivica Todorić slatko se smije

Ivica Todorić je, potvrđeno, oslobođen optužbi u suđenju za tzv. Mali Agrokor. Ok, tek ga čeka najvažniji spor, ali mnogi se pitaju što se može očekivati od Državnog odvjetništva kad je izgubilo već na prvoj skalini.

Todorić se slatko smije. Kaže da je država počela prodavat obveznice kako bi sakupila novac da na ime odštete isplati njega, he-he. Pa da nismo u cirkusu?

A konačno je ovaj tjedan priveden i Toni Turčinov, načelnik općine Murter – Kornati. Da, onaj koji voli peglat općinsku karticu za privatne užitke i namještat prijateljima poslove.

I sad, da imamo kazneno zakonodavstvo kakvo predlaže premijer, novinari ne bi smjeli objaviti niti da ga je privelo. A da nije bilo novinara, taj bi neometano okolo po bordelima i zabavnim parkovima trošio novac građana. Suprugu na račun općine vodio u Gardaland! Da se malo vozaju u vlaku smrti i oprobaju slobodan pad.

A bio je, brate, širok, ne može se to sakrit. Častio je leva-leva ljetovanjem zamjenike direktora Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta... Rodila ga majka! Majka ŠČ!

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Pretres tjedna 2 0 6703 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-17 12:41:38 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-17 19:00:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-02-17 19:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 136 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Dani u kojima je AP poručio novinarima i oporbi - ŠČ! I tako sve do posljednjeg SMS-a, ŠČ mu njegovoga [metakey] => ivan pernar, Toni Turčinov, silvana uzinić, Ivica Todorić, Višnja Ljubičić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/17\/24333112.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/17\/24271517.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/17\/22742598.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Slobodna Dalmacija","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Pravobraniteljica Vi\u0161nja Ljubi\u010di\u0107 i Ivan Pernar<\/p>","

Zlata Hrvoj \u0160ipek, glavna dr\u017eavna odvjetnica RH, malo jest, malo nije razgovarala s Josipom Rimac<\/p>","

Toni Tur\u010dinov - novac je va\u0161, a zabava je moja<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x670","hd_24333112_1920.jpg":"1920x1080","k_24333112_1280.jpg":"1280x1280","k_24333112_1024.jpg":"1024x1024","k_24333112_640.jpg":"640x640","k_24333112_480.jpg":"480x480","k_24333112_340.jpg":"340x340","k_24333112_220.jpg":"220x220","o_24333112_1280.jpg":"1280x670","o_24333112_1024.jpg":"1024x536","o_24333112_640.jpg":"640x335","o_24333112_480.jpg":"480x251","o_24333112_340.jpg":"340x177","o_24333112_220.jpg":"220x115","h_24333112_1280.jpg":"1280x854","h_24333112_1024.jpg":"1024x683","h_24333112_640.jpg":"640x427","h_24333112_480.jpg":"480x320","h_24333112_340.jpg":"340x227","h_24333112_220.jpg":"220x147","pp_24333112_1280.jpg":"1280x1628","pp_24333112_1024.jpg":"1024x1303","pp_24333112_640.jpg":"640x814","pp_24333112_480.jpg":"480x611","pp_24333112_340.jpg":"340x432","pp_24333112_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24271517_1920.jpg":"1920x1080","k_24271517_1280.jpg":"1280x1280","k_24271517_1024.jpg":"1024x1024","k_24271517_640.jpg":"640x640","k_24271517_480.jpg":"480x480","k_24271517_340.jpg":"340x340","k_24271517_220.jpg":"220x220","o_24271517_1280.jpg":"1280x853","o_24271517_1024.jpg":"1024x682","o_24271517_640.jpg":"640x426","o_24271517_480.jpg":"480x320","o_24271517_340.jpg":"340x226","o_24271517_220.jpg":"220x146","h_24271517_1280.jpg":"1280x854","h_24271517_1024.jpg":"1024x683","h_24271517_640.jpg":"640x427","h_24271517_480.jpg":"480x320","h_24271517_340.jpg":"340x227","h_24271517_220.jpg":"220x147","pp_24271517_1280.jpg":"1280x1628","pp_24271517_1024.jpg":"1024x1303","pp_24271517_640.jpg":"640x814","pp_24271517_480.jpg":"480x611","pp_24271517_340.jpg":"340x432","pp_24271517_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22742598_1920.jpg":"1920x1080","k_22742598_1280.jpg":"1280x1280","k_22742598_1024.jpg":"1024x1024","k_22742598_640.jpg":"640x640","k_22742598_480.jpg":"480x480","k_22742598_340.jpg":"340x340","k_22742598_220.jpg":"220x220","o_22742598_1280.jpg":"1280x853","o_22742598_1024.jpg":"1024x682","o_22742598_640.jpg":"640x426","o_22742598_480.jpg":"480x320","o_22742598_340.jpg":"340x226","o_22742598_220.jpg":"220x146","h_22742598_1280.jpg":"1280x854","h_22742598_1024.jpg":"1024x683","h_22742598_640.jpg":"640x427","h_22742598_480.jpg":"480x320","h_22742598_340.jpg":"340x227","h_22742598_220.jpg":"220x147","pp_22742598_1280.jpg":"1280x1628","pp_22742598_1024.jpg":"1024x1303","pp_22742598_640.jpg":"640x814","pp_22742598_480.jpg":"480x611","pp_22742598_340.jpg":"340x432","pp_22742598_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7442486 Threads: 2 Questions: 1599394175 Slow queries: 4747268 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110504470 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-dani-u-kojima-je-ap-porucio-novinarima-i-oporbi-sc-i-tako-sve-do-posljednjeg-sms-a-sc-mu-njegovoga-1265733 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-dani-u-kojima-je-ap-porucio-novinarima-i-oporbi-sc-i-tako-sve-do-posljednjeg-sms-a-sc-mu-njegovoga-1265733?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 344318 [name] => Ivan Pernar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-pernar [link] => /tag/ivan-pernar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 478864 [name] => toni turčinov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-turcinov [link] => /tag/toni-turcinov ) [2] => stdClass Object ( [id] => 238030 [name] => silvana uzinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvana-uzinic [link] => /tag/silvana-uzinic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 347711 [name] => IVICA TODORIĆ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-todoric [link] => /tag/ivica-todoric ) [4] => stdClass Object ( [id] => 344743 [name] => višnja ljubičić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => visnja-ljubicic [link] => /tag/visnja-ljubicic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Dani u kojima je AP poručio novinarima i oporbi - ŠČ! I tako sve do posljednjeg SMS-a, ŠČ mu njegovoga [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/17/24333112.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Slobodna Dalmacija [mainImageDesc] =>

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić i Ivan Pernar

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/17/24333112.jpg [title] =>

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić i Ivan Pernar

Slobodna Dalmacija ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/17/24271517.jpg [title] =>

Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica RH, malo jest, malo nije razgovarala s Josipom Rimac

Damjan Tadić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/17/22742598.jpg [title] =>

Toni Turčinov - novac je vaš, a zabava je moja

Nikša Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Cijeli se ovaj radni tjedan ŠČavrljalo. Let 3 uletio je kao naručen u javni prostor kontaminiran mrziteljima i homofobima što su se taman legitimirali u slučaju naših državljana posvojitelja u Zambiji. Jer "je..alo im ŠČ majku retardiranu", "Let 3 su nakaze", "sotone i gomore", "transrodni izrodi"... "A baš takvi bi još i djecu posvajali", kipte sveudilj bijesni balkanski talibani.

Moroni su mamini izgmizali iz rupa, što zbog ljudi u nevolji, što zbog jedne pjesme o kojoj bi se dalo ozbiljno i kritički govoriti, ali nema potrebe jer uspjeh je, zapravo, već postigla.

 

PONEDJELJAK: Ispravna procjena Višnje Ljubičić

Jedan propali političar stisnutih očiju i razmaknutih ušiju upinje se, pod krinkom da radi za dobrobit djece, prokazati naše državljane zatočene u Zambiji cinkajući ih tamošnjim vlastima da nisu pogodni za posvojitelje i pozivajući sud da ih kazni.

Mnogi građani se pitaju od kolikog zla netko mora biti sačinjen da toliko želi nauditi nekome o čijem životu praktično ne zna ništa? I koliki tupan mora biti onaj tko misli da sprječavajući posvajanje nekog djeteta, koje uredno regulira država, time čini dobro za to dijete? Pritom, bijednik, ne plaća alimentaciju ni za vlastito.

Nego, pitam se je li se danas zastidio ijedan od glasač ovoga bivšeg saborskog zastupnika koji je za mandata uglavnom izvodio kerefeke u parlamentu i zabavljao auditorijum? Ali ovo što radi posvojiteljima i djeci iz DR Konga nipošto nije zabavno, već, kako je ispravno procijenila pravobraniteljica Višnja Ljubičić, kazneno djelo. Nakon što ga je prijavila DORH-u njegovi adoranti joj prijete smrću.

Ne znam uopće ima li to smisla, ali evo, reći ću: Drugi put kad vas zavede neki novi Živi zid ili neki Kolakušić, dajte promozgajte malko! Jer, kako pjeva Let 3, onaj mali psihopat...

 

UTORAK: SMS-ovi nanose štetu Plenkoviću? A nama?

Čak i Plenkoviću se mora odati priznanje što je upozorio na govor mržnje prema našim sugrađanima u Zambiji. Nikako mu se, međutim, ne može aplaudirati nakon što je najavio promjene Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku, a sve zato da bi ušutkao novinare jer mu, objavljivanjem prepiski osumnjičenih za korupciju, nanose političku štetu. Točno!

Njemu nanose štetu jer po svemu objavljenom do sada ispada da je on glavni hefe. Da ne govorimo koliko likovi kojima se okružio nanose štete svima nama. I sad bi nas još trebalo spriječiti da to i doznamo. Ma zamisli! Lako što sva suđenja kriminalcima već zaboravimo koliko se otegnu, nego nemamo pojma gdje je ono što nam preotmu. Papila maca.

Ne zaboravimo da je već više od šest godina Plenković šef nad šefovima. Mislim da je u najopasnijoj fazi. Jer dođe to, čovjek se uskobeči nakon toliko vlasti i slasti. Sve mu smeta, svi su mu krivi, nitko ga ne razumije, njegova Vlada je uspješna, ali to mu se ne priznaje, dapače, minira se, opstruira... A, doktore, sve su to simptomi. I zato ga sad do kraja mandata treba motrit rastvorenih očiju.

 

---

image

Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica RH, malo jest, malo nije razgovarala s Josipom Rimac

Damjan Tadić/Cropix
---

SRIJEDA: Zlatna ‘jesam‘, ‘ustvari, nisam‘ Zlata

Što je, čini se, osim novinara, i saborska opozicija naumila. Jer već dugo nije tako dobro radila kao posljednjih mjeseci. Istjerali su i glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek na ledinu, koja se pred njima pogubila kao ovčica na koju laju i viču.

A mogla ih je, da je sigurna u ono što radi, smazati ko Panta pitu. Bilo je "jesam", "ustvari, nisam"... Te nije te jest razgovarala s Josipom Rimac. Koja se ovaj tjedan pojavila u eteru i dodatno Zlatu utopila. Ok, nije bivša kninska kraljica baš osoba kojoj bi trebalo puno vjerovati, ali zna i ona šta radi. I neko se sigurno trese.

Glavna državna odvjetnica, brate, već od starta nije imala neki kredibilitet u javnosti. Čim je otkriveno da se u životopisu pohvalila kako joj je otac kao domobran prošao križni put, mnogi su se pitali što joj je to bilo potrebno.

Oni koji znaju više od nas o odvjetništvu upozoravali su na to da ona ne dolazi iz odjela s kaznenim predmetima, što joj bitno umanjuje kompetenciju za rad na mjestu glavne državne odvjetnice. I onda doznajemo da joj je spis o ministrici došao na stol, a ona ga, kao, nije pogledala. Koji bi joj drugi trebao biti važniji? Eto ga na, zato premijeru Zlata vrijedi zlata.

 

ČETVRTAK: Liječnicima nedostaje štošta, ‘woltovcima‘ sve

Ove subote prosvjed su najavili liječnici, a imali smo i štrajk dostavljača Wolta. Prvima nedostaje štošta, a drugima baš sve. Kad sam svojedobno objavila tekst o dostavljačima, a sve kako bih ukazala na njihovu pogibeljnost i obespravljenost, napali su me oni sami.

Jer dobro su zarađivali. Povod mi je bila vijest da je sud u Milanu odrezao kaznu od 733 milijuna eura vlasnicima jedne od tih digitalnih platformi za dostavu hrane i naredio im da svojih oko 60.000 dostavljača prime u stalni radni odnos na neodređeno!

Ne znam dalje šta je s tom presudom bilo, ali ovi naši i dalje jure s pizzama i burgerima jer ih na to tjera algoritam. U slučaju ozljede nemaju pravo na bolovanje ni na ijedno drugo civilizacijsko pravo radnika. Kad dožive nesreću, kako je rekao jedan od njih ovih dana, iz centrale ih ne pitaju šta im se dogodilo i jesu li ozlijeđeni, već je li preživjela hrana iz kufera.

Najžalosnije je što ih naš novi Zakon o radu ne tretira ništa bolje. Znači, taj zakon donekle je popravio radne odnose, ali platformske radnike, kakvih će biti sve više, ostavio je na cesti kao rasut pomfrit.

 

---

image

Toni Turčinov - novac je vaš, a zabava je moja

Nikša Stipaničev/Cropix
---

PETAK: ... a Ivica Todorić slatko se smije

Ivica Todorić je, potvrđeno, oslobođen optužbi u suđenju za tzv. Mali Agrokor. Ok, tek ga čeka najvažniji spor, ali mnogi se pitaju što se može očekivati od Državnog odvjetništva kad je izgubilo već na prvoj skalini.

Todorić se slatko smije. Kaže da je država počela prodavat obveznice kako bi sakupila novac da na ime odštete isplati njega, he-he. Pa da nismo u cirkusu?

A konačno je ovaj tjedan priveden i Toni Turčinov, načelnik općine Murter – Kornati. Da, onaj koji voli peglat općinsku karticu za privatne užitke i namještat prijateljima poslove.

I sad, da imamo kazneno zakonodavstvo kakvo predlaže premijer, novinari ne bi smjeli objaviti niti da ga je privelo. A da nije bilo novinara, taj bi neometano okolo po bordelima i zabavnim parkovima trošio novac građana. Suprugu na račun općine vodio u Gardaland! Da se malo vozaju u vlaku smrti i oprobaju slobodan pad.

A bio je, brate, širok, ne može se to sakrit. Častio je leva-leva ljetovanjem zamjenike direktora Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta... Rodila ga majka! Majka ŠČ!

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Slobodna Dalmacija Damjan Tadić/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix
Slobodna Dalmacija

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić i Ivan Pernar

Damjan Tadić/Cropix

Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica RH, malo jest, malo nije razgovarala s Josipom Rimac

Nikša Stipaničev/Cropix

Toni Turčinov - novac je vaš, a zabava je moja

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-dani-u-kojima-je-ap-porucio-novinarima-i-oporbi-sc-i-tako-sve-do-posljednjeg-sms-a-sc-mu-njegovoga-1265733 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=29dd6265127e34b3107873b6cc49aeefc92df2f6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Dani+u+kojima+je+AP+poru%C4%8Dio+novinarima+i+oporbi+-+%C5%A0%C4%8C%21+I+tako+sve+do+posljednjeg+SMS-a%2C+%C5%A0%C4%8C+mu+njegovoga&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-dani-u-kojima-je-ap-porucio-novinarima-i-oporbi-sc-i-tako-sve-do-posljednjeg-sms-a-sc-mu-njegovoga-1265733 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-dani-u-kojima-je-ap-porucio-novinarima-i-oporbi-sc-i-tako-sve-do-posljednjeg-sms-a-sc-mu-njegovoga-1265733 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Dani u kojima je AP poručio novinarima i oporbi - ŠČ! I tako sve do posljednjeg SMS-a, ŠČ mu njegovoga

Piše Silvana Uzinić
17. veljače 2023. - 20:00

Cijeli se ovaj radni tjedan ŠČavrljalo. Let 3 uletio je kao naručen u javni prostor kontaminiran mrziteljima i homofobima što su se taman legitimirali u slučaju naših državljana posvojitelja u Zambiji. Jer "je..alo im ŠČ majku retardiranu", "Let 3 su nakaze", "sotone i gomore", "transrodni izrodi"... "A baš takvi bi još i djecu posvajali", kipte sveudilj bijesni balkanski talibani.

Moroni su mamini izgmizali iz rupa, što zbog ljudi u nevolji, što zbog jedne pjesme o kojoj bi se dalo ozbiljno i kritički govoriti, ali nema potrebe jer uspjeh je, zapravo, već postigla.

 

PONEDJELJAK: Ispravna procjena Višnje Ljubičić

Jedan propali političar stisnutih očiju i razmaknutih ušiju upinje se, pod krinkom da radi za dobrobit djece, prokazati naše državljane zatočene u Zambiji cinka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 13:12