StoryEditorOCM
Hrvatskaimao i pomagača

Radnik iz firme ukrao ulje, sir, majonezu i margarin, prijeti mu zatvor, sad ima i vlastitu tvrtku

Piše VIJESTI SD
7. ožujka 2024. - 19:44

Slobodan (33) krao je robu iz skladišta vrbovečkog Pika, tvrdi tužiteljstvo te za njega traži šest mjeseci uvjetnog zatvora.

Prema optužnici, vozač Pika je u studenome i prosincu u Zagrebu, Marijana Čavića 1, u skladišnom prostoru tvrtke, “složenu neskeniranu robu na rampi za utovar” te je izvezao iz kruga tvrtke.

Riječ je o “45 kutija ulja, pakiranja 1 litre (15 kom. po kutiji), 4 kutije ABC krem sira, pakiranja 100 g (24 kom. po kutiji), 2 kutije Zvijezda majoneza, pakiranja 620 g (6 kom. po kutiji), 2 kutije stolnog margarina, pakiranja 500 g (30 kom. po kutiji).

Kako smo izračunali, vozač je u dva navrata ukrao ukupno 675 litara Zvijezda ulja, 10 kilograma ABC sira, 7 kilograma majoneze i 30 kilograma margarina Zvijezda, piše Danica.

Zaposlen kao vozač

“Dakle, uzeo je i za sebe zadržao te stvari, a predmetna roba je vlasništvo trgovačkog društva Pik Vrbovec plus, sveukupne vrijednosti 1457,19 eura”, ističu tužitelji.

Slobodan je u Piku bio zaposlen kao vozač na lokaciji skladišnog i logističkog odjela u Zagrebu, a “prilikom trajanja radnog odnosa otuđivao je robu iz skladišta na način da je mladoga kolegu nagovorio da prilikom utovara robe stavi dodatnu robu koja nije skenirana”.

Slobodan se tijekom istrage branio šutnjom, a njegov kolega je sve priznao. Kaže da mu je Slobodan predložio da neskeniranu robu stavi na paletu i pripremi za utovar te mu je obećao dati novac dok robu proda. Priznaje da je to učinio u dva navrata.

“Inventurom se poslije utvrdilo da imamo manjak proizvoda u skladištu. Obeštetio sam Pik za 700 eura pa sam ostao u radnom odnosu”, priznao je mladi radnik.

Slobodanu prijeti šest mjeseci uvjetnog zatvora i plaćanje odštete Piku u kojem više ne radi. Sad ima vlastitu firmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:19