Hrvatskačelnik mosta o kovačićevoj 'bombi'

Petrov smiruje tenzije: Reforme su važnije od Škaričića

Piše Marina Karlović Sabolić
Petrov_Bozo

Razumijem Ivana, razumijem njegovu ljutnju i nezadovoljstvo. No, u ovom trenutku Most treba čuvati nacionalne interese. Iz Vlade ćemo izaći samo iz dva razloga: ako se ne budu provodile reforme, i ako budu ugroženi nacionalni interesi, objavio je u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare lider Mosta Božo Petrov i tako okončao nagađanja da će istupanje omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića iz vladajuće koalicije – istupanje koje je on objavio javno, nakon što je za šefa lokalnog HDZ-a izabran Ivan Škaričić – značiti i definitivan kraj suradnje Mosta i Domoljubne koalicije.

- I mi u Metkoviću smo imali takvog Škaričića, zato razumijem Ivana. On je jedan od najboljih ljude koje poznajem, i siguran sam da će, kada se slegnu emocije, podržati Most. Mi trenutno nismo samo saborski zastupnici, nismo samo predstavnici svojih lokalnih sredina, nego i oni koji se trebaju potuditi da zemlja ide u boljem smjeru – kazao je Petrov, dodavši da se “toplo nada da će stranke koje su zadnjih dvadeset godina vodile politiku shvatiti da trebaju doći mladi ljudi bez mrlja i bez sumnji”.

Tajniku HSP “Ante Starčević” Peri Ćoriću, koji je zatražio ostavku Mostovog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, poručio je pak da sebi nađe drugu zanimaciju.

- On je samo megafon drugih interesnih skupina. Mi smo birali Orepića jer je čvrst i beskompromisan. Orepić jasno pokazao kakav je čovjek i što može napraviti. Volio bih da su svi ministri kao on – istaknuo je Petrov. Osvrnuo se i na izjave zagrebačkog gradonačelnika

Milana Bandića o potrebi preslagivanja parlamentarne većine ako Vlada uskoro ne bude imala prve rezultate.

- Nije me strah Milana Bandića, on može sanjati dosta toga, može sanjati što hoće. Neka se pozabavi stvarima iz svojeg dvorišta. Javnost zna gdje je on završio zadnjih par godina – zaključio je Petrov.

#MOST#BOžO PETROV#IVAN KOVAčIć