stdClass Object ( [id] => 1328204 [title] => Ovo je neviđeno - odvjetnik u ratu kontra države. Tužio je Bajića i Cvitana, a onda i Hrvatsku, i to čak 177 puta... [alias] => ovo-je-nevideno-odvjetnik-u-ratu-kontra-drzave-tuzio-je-bajica-i-cvitana-a-onda-i-hrvatsku-i-to-cak-177-puta [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Već nekoliko godina splitski odvjetnik Željko Lubina, podnošenjem brojnih sudskih tužbi, vodi pravi "pravni rat" s državom!

Osebujni odvjetnik dosad je, počevši od 2019. godine, protiv države podnio nevjerojatnih 177 tužbi smatrajući da je baš ona odgovorna što ga je Hrvatska odvjetnička komora suspendirala na više godina, i to nakon što je krajem lipnja 2014. godine osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog tri kaznena djela vezana uz zlouporabu položaja i ovlasti za vrijeme trajanja Domovinskog rata tijekom pretvorbe i privatizacije "Laurusa".

Smatra da mu je prouzročena šteta jer u periodu "obustave prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti" nije mogao zastupati svoje stranke na ročištima te je tužio državu za gubitak zarade za svako od ročišta.

Kako smo saznali, do danas je na splitskom Općinskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane različitih sudaca, a u svima se odbija tužbeni zahtjev odvjetnika Lubine! Od tog je broja njih 45 postalo pravomoćno, a samim time za taj broj postupaka odvjetnik mora platiti i nastale troškove koji iznose po par stotina eura ovisno o duljini trajanja i obavljenim radnjama u parnici. Zanimljivo je da se država sada pokušava naplatiti od Lubine i to pokretanjem ovrha na ukupan iznos od nekih petnaestak tisuća eura do sada, no nisu imali sreće jer na njegovom računu nema sredstava i isti su mu blokirali. Prema podacima platforme CompanyWall Business odvjetničko društvo "Lubina i Čutura" je u posljednje tri godine bilo u blokadi ukupno 772 dana.

---

image

Ništa vam neću reći, poručio je, uobičajeno škrt na riječima, odvjetnik Lubina

Vojko Bašić/Cropix
---

– Ništa vam neću reći, ali obećavam da ću, čim prvu tužbu dobijem, zvati baš vas – poručio nam je sarkastično staloženim glasom splitski odvjetnik kojeg smo sreli na hodniku splitskog suda.

A da Lubininim riječima pojasnimo zašto se upustio u ovaj, neki će reći suludi rat s vjetrenjačama, citirat ćemo navode iz jedne od brojnih tužbi u kojoj traži da mu država plati 530,89 eura (4 tisuće kuna) štete koja mu je nastala jer nakon donošenja rješenja Hrvatske odvjetničke komore od 8. rujna 2014. kojim je suspendiran, nije mogao zastupati Jozu Čabraju na raspravi od 5. listopada 2015. godine u postupku u kojem je ovaj bio optužen za ubojstvo (u siječnju ove godine je osuđen nepravomoćno na 14 godina zatvora – op.a.).

– Sudac Županijskog suda u Splitu Marko Pribisalić je Hrvatskoj odvjetničkoj komori podnio disciplinsku prijavu protiv tužitelja i dostavio joj presudu Županijskog suda u Splitu od 27. lipnja 2014. godine. Hrvatska odvjetnička komora je 8. rujna 2014. donijela rješenje kojim je tužitelju obustavljeno obavljanje odvjetništva i to radi toga jer je proglašen krivim i osuđen presudom Županijskog suda u Splitu. Vrhovni sud Republike Hrvatske je ukinuo osuđujuću presudu i poučio taj sud i suca Marka Pribisalića da se na takav način ne sudi te je protiv tužitelja odbio optužbu. Rješenjem Hrvatske odvjetničke komore od 5. srpnja 2017. ukinuto je rješenje od 8. rujna 2014. na način da je ukinuta obustava prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti. Za vrijeme trajanja mjere zabrane obavljanja odvjetništva tužitelj nije mogao obavljati odvjetničke poslove pa je pretrpio štetu – navodi u svojim tužbama odvjetnik Lubina.

---

image

Odvjetnik Željko Lubina (u krugu)

---

Osim suca Pribisalića, u svojim tužbama ističe i zamjenicu ŽDO-a Rene Lauru koja je podigla optužnicu te je "21. veljače 2014. u dogovoru sa sucem Pribisalićem, predala u spis izmjene optužnice kojom je činjenično i pravno izmijenila optužnicu, tražeći da sud primijeni Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije, i da tužitelja osudi po tome zakonu, što je sudac Pribisalić i Županijski sud u Splitu ‘neosnovano i nekritički prihvatio‘". Na njegovoj se meti našao još jedan zamjenik i to ODO-a Ljubo Prka koji je odbio Lubinin zahtjev za mirno rješenje spora u kojem je od države tražio imovinsku i neimovinsku štetu u iznosu više od dva milijuna eura.

Bivšeg tužitelja iz vremena bivše države, a sada odvjetnika u splitskim pravosudnim krugovima mnogi smatraju genijalcem koji zbog svog velikog znanja i iskustva može sebi priuštiti da se bakće s državom i da se, sve u skladu sa zakonom, "poigrava" s pravosudnim aparatom. A država mu ne može ništa!

Prije više od deset godina pisalo se kada je podnio tužbu za klevetu protiv tadašnjega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana zbog situacije u kojoj je on, dok je bio na čelu USKOK-a, prijetio da će ga prijaviti HOK-u ako Lubina nastavi pozivati njegovu tadašnju zamjenicu Nataliju Petković u svojstvu svjedokinje u predmetu u kojem je kazneno progonila službenicu splitskog zemljišnika zbog sumnje u zlouporabu. Cvitan je dopis napisao kako bi zaštitio svoju zamjenicu koju je Lubina htio saslušati zbog uknjižbe njezine nekretnine koju je obavila ista službenica koju se istraživalo, a to nije bio predmet kaznene prijave. Cvitan je smatrao da se radi o pokušaju diskreditacije, a sedam godina kasnije Lubina je odustao od tužbe.

---

image

Ulaz u nekadašnji splitski Laurus - zbog njega je Lubina suspendiran

---

Pisalo se i kad je za zloporabu tužio Mladena Bajića, nekad glavnog državnog odvjetnika i to zbog slučaja savjetnika koji je na splitskom Državnom odvjetništvu istovremeno služio civilni vojni rok i primao plaću. Lubina je tada predložio da se zbog objektivnosti slučaj istraži Državno odvjetništvo Azerbajdžana, a i tad je bio prijavljen Odvjetničkoj komori.

U novije je vrijeme Lubina "briljirao" nakon što je zastupao slovensku firmu "A-Cosmos" u postupku protiv splitskog "Prometa" u poznatoj priči s autobusima, nakon čega je dug od 37 i pol milijuna kuna s kamatama preuzeo Grad Split i u ratama ga isplatio Slovencima. Lubini je pripalo 30 posto nagrade, a u svibnju ove godine pojavila se informacija da su ga Slovenci kazneno prijavili za zlouporabu povjerenja i utaju.

Navode da je uz nagradu potpisao i obvezu da snosi sve parnične troškove koji su, s obzirom na vrijednost spora, bili ogromni. Oni su mu isplatili više od 9 milijuna kuna nagrade, a onda je odvjetnik ishodio rješenje o ovrsi na temelju kojeg mu je "Promet" bio dužan isplaćivati penale od 2250 kuna dnevno zbog toga što mu po presudi nisu isporučili devet autobusa u ispravnom i voznom stanju.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Do srpnja 2020. isplaćeno mu je najmanje 3,4 milijuna kuna, on ih je, smatraju u slovenskoj firmi, namjerno htio oštetiti te je novac, a da oni za to nisu znali, ustupio odvjetničkom društvu "Lubina i Čutura", njima nije uplatio ni kune od njihovih 70 posto, odnosno 2,3 milijuna kuna. Odbio je platiti i parnične troškove suda u Zagrebu u izgubljenom sporu protiv Zagrebačkog Holdinga od gotovo 2,1 milijun kuna.

Par mjeseci prije službenog uvođenja eura u Hrvatskoj, Lubina je u ime svog odvjetničkog ureda podnio Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti odluke Vlade o objavi uvođenja eura kao službene valute tvrdeći da je novčana jedinica RH kuna koja se dijeli na sto lipa te da je Vlada prihvaćanjem fiksnog tečaja konverzije od 7,53450 kuna za jedan euro postupila protivno članku 35. Zakona o Narodnoj banci Hrvatske.

Smatrao je da je Vlada trebala za konverziju uzeti tečaj s dvije decimale, odnosno 7,53 kune za jedan euro jer se kuna dijeli na sto lipa pa su dvije decimale jedino zakonite. Konverzija sa šest decimala, tvrdio je Lubina, oštećuje građane u konverziji posebno kad su u pitanju veće svote.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "KRIŽARSKI POHOD" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => "KRIŽARSKI POHOD" 2 0 7332 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-05 13:59:18 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-06 05:32:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-06 05:32:18 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovo je neviđeno - odvjetnik u ratu kontra države. Tužio je Bajića i Cvitana, a onda i Hrvatsku, i to čak 177 puta... [metakey] => Željko Lubina, Marko Pribisalić, Blokada tvrtke, tužba protiv države, Hrvatska odvjetnička komora [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/05\/12957828.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/23439431.png","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/12215068.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/25781046.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/24619414.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/05\/13362212.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Cropix","","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Do danas je na splitskom Op\u0107inskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane razli\u010ditih sudaca, a u svima se odbija tu\u017ebeni zahtjev odvjetnika Lubine!<\/p>","

Odvjetnik \u017deljko Lubina (u krugu)<\/p>","

Ni\u0161ta vam ne\u0107u re\u0107i, poru\u010dio je, uobi\u010dajeno \u0161krt na rije\u010dima, odvjetnik Lubina<\/p>","

Ulaz u nekada\u0161nji splitski Laurus - zbog njega je Lubina suspendiran<\/p>","

Zgrada splitskog suda<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n


\n\u00a0<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1439","hd_12957828_1920.jpg":"1920x1080","k_12957828_1280.jpg":"1280x1280","k_12957828_1024.jpg":"1024x1024","k_12957828_640.jpg":"640x640","k_12957828_480.jpg":"480x480","k_12957828_340.jpg":"340x340","k_12957828_220.jpg":"220x220","o_12957828_1280.jpg":"1280x959","o_12957828_1024.jpg":"1024x767","o_12957828_640.jpg":"640x479","o_12957828_480.jpg":"480x359","o_12957828_340.jpg":"340x254","o_12957828_220.jpg":"220x164","h_12957828_1280.jpg":"1280x854","h_12957828_1024.jpg":"1024x683","h_12957828_640.jpg":"640x427","h_12957828_480.jpg":"480x320","h_12957828_340.jpg":"340x227","h_12957828_220.jpg":"220x147","pp_12957828_1280.jpg":"1280x1628","pp_12957828_1024.jpg":"1024x1303","pp_12957828_640.jpg":"640x814","pp_12957828_480.jpg":"480x611","pp_12957828_340.jpg":"340x432","pp_12957828_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1640x924","hd_23439431_1920.png":"1920x1080","k_23439431_1280.png":"1280x1280","k_23439431_1024.png":"1024x1024","k_23439431_640.png":"640x640","k_23439431_480.png":"480x480","k_23439431_340.png":"340x340","k_23439431_220.png":"220x220","o_23439431_1280.png":"1280x721","o_23439431_1024.png":"1024x576","o_23439431_640.png":"640x360","o_23439431_480.png":"480x270","o_23439431_340.png":"340x191","o_23439431_220.png":"220x123","h_23439431_1280.png":"1280x854","h_23439431_1024.png":"1024x683","h_23439431_640.png":"640x427","h_23439431_480.png":"480x320","h_23439431_340.png":"340x227","h_23439431_220.png":"220x147","pp_23439431_1280.png":"1280x1628","pp_23439431_1024.png":"1024x1303","pp_23439431_640.png":"640x814","pp_23439431_480.png":"480x611","pp_23439431_340.png":"340x432","pp_23439431_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1461","hd_12215068_1920.jpg":"1920x1080","k_12215068_1280.jpg":"1280x1280","k_12215068_1024.jpg":"1024x1024","k_12215068_640.jpg":"640x640","k_12215068_480.jpg":"480x480","k_12215068_340.jpg":"340x340","k_12215068_220.jpg":"220x220","o_12215068_1280.jpg":"1280x974","o_12215068_1024.jpg":"1024x779","o_12215068_640.jpg":"640x487","o_12215068_480.jpg":"480x365","o_12215068_340.jpg":"340x258","o_12215068_220.jpg":"220x167","h_12215068_1280.jpg":"1280x854","h_12215068_1024.jpg":"1024x683","h_12215068_640.jpg":"640x427","h_12215068_480.jpg":"480x320","h_12215068_340.jpg":"340x227","h_12215068_220.jpg":"220x147","pp_12215068_1280.jpg":"1280x1628","pp_12215068_1024.jpg":"1024x1303","pp_12215068_640.jpg":"640x814","pp_12215068_480.jpg":"480x611","pp_12215068_340.jpg":"340x432","pp_12215068_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x1024","hd_25781046_1920.jpg":"1920x1080","k_25781046_1280.jpg":"1280x1280","k_25781046_1024.jpg":"1024x1024","k_25781046_640.jpg":"640x640","k_25781046_480.jpg":"480x480","k_25781046_340.jpg":"340x340","k_25781046_220.jpg":"220x220","o_25781046_1280.jpg":"1280x1024","o_25781046_1024.jpg":"1024x819","o_25781046_640.jpg":"640x512","o_25781046_480.jpg":"480x384","o_25781046_340.jpg":"340x272","o_25781046_220.jpg":"220x176","h_25781046_1280.jpg":"1280x854","h_25781046_1024.jpg":"1024x683","h_25781046_640.jpg":"640x427","h_25781046_480.jpg":"480x320","h_25781046_340.jpg":"340x227","h_25781046_220.jpg":"220x147","pp_25781046_1280.jpg":"1280x1628","pp_25781046_1024.jpg":"1024x1303","pp_25781046_640.jpg":"640x814","pp_25781046_480.jpg":"480x611","pp_25781046_340.jpg":"340x432","pp_25781046_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1250","hd_24619414_1920.jpg":"1920x1080","k_24619414_1280.jpg":"1280x1280","k_24619414_1024.jpg":"1024x1024","k_24619414_640.jpg":"640x640","k_24619414_480.jpg":"480x480","k_24619414_340.jpg":"340x340","k_24619414_220.jpg":"220x220","o_24619414_1280.jpg":"1280x833","o_24619414_1024.jpg":"1024x666","o_24619414_640.jpg":"640x416","o_24619414_480.jpg":"480x312","o_24619414_340.jpg":"340x221","o_24619414_220.jpg":"220x143","h_24619414_1280.jpg":"1280x854","h_24619414_1024.jpg":"1024x683","h_24619414_640.jpg":"640x427","h_24619414_480.jpg":"480x320","h_24619414_340.jpg":"340x227","h_24619414_220.jpg":"220x147","pp_24619414_1280.jpg":"1280x1628","pp_24619414_1024.jpg":"1024x1303","pp_24619414_640.jpg":"640x814","pp_24619414_480.jpg":"480x611","pp_24619414_340.jpg":"340x432","pp_24619414_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_13362212_1920.jpg":"1920x1080","k_13362212_1280.jpg":"1280x1280","k_13362212_1024.jpg":"1024x1024","k_13362212_640.jpg":"640x640","k_13362212_480.jpg":"480x480","k_13362212_340.jpg":"340x340","k_13362212_220.jpg":"220x220","o_13362212_1280.jpg":"1280x853","o_13362212_1024.jpg":"1024x682","o_13362212_640.jpg":"640x426","o_13362212_480.jpg":"480x320","o_13362212_340.jpg":"340x226","o_13362212_220.jpg":"220x146","h_13362212_1280.jpg":"1280x854","h_13362212_1024.jpg":"1024x683","h_13362212_640.jpg":"640x427","h_13362212_480.jpg":"480x320","h_13362212_340.jpg":"340x227","h_13362212_220.jpg":"220x147","pp_13362212_1280.jpg":"1280x1628","pp_13362212_1024.jpg":"1024x1303","pp_13362212_640.jpg":"640x814","pp_13362212_480.jpg":"480x611","pp_13362212_340.jpg":"340x432","pp_13362212_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7744561 Threads: 5 Questions: 1563395748 Slow queries: 4768865 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111568071 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/ovo-je-nevideno-odvjetnik-u-ratu-kontra-drzave-tuzio-je-bajica-i-cvitana-a-onda-i-hrvatsku-i-to-cak-177-puta-1328204 [printLink] => /vijesti/hrvatska/ovo-je-nevideno-odvjetnik-u-ratu-kontra-drzave-tuzio-je-bajica-i-cvitana-a-onda-i-hrvatsku-i-to-cak-177-puta-1328204?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 236329 [name] => Željko Lubina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-lubina [link] => /tag/zeljko-lubina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 635971 [name] => Marko Pribisalić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-13 17:22:10 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-pribisalic [link] => /tag/marko-pribisalic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 732281 [name] => Blokada tvrtke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-06 07:32:36 [main_article_id] => 0 [alias] => blokada-tvrtke [link] => /tag/blokada-tvrtke ) [3] => stdClass Object ( [id] => 683061 [name] => tužba protiv države [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-02 09:04:33 [main_article_id] => 0 [alias] => tuzba-protiv-drzave [link] => /tag/tuzba-protiv-drzave ) [4] => stdClass Object ( [id] => 444308 [name] => hrvatska odvjetnička komora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-odvjetnicka-komora [link] => /tag/hrvatska-odvjetnicka-komora ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "KRIŽARSKI POHOD" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo je neviđeno - odvjetnik u ratu kontra države. Tužio je Bajića i Cvitana, a onda i Hrvatsku, i to čak 177 puta... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/12957828.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Cropix [mainImageDesc] =>

Do danas je na splitskom Općinskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane različitih sudaca, a u svima se odbija tužbeni zahtjev odvjetnika Lubine!

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/12957828.jpg [title] =>

Do danas je na splitskom Općinskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane različitih sudaca, a u svima se odbija tužbeni zahtjev odvjetnika Lubine!

Paun Paunović/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/23439431.png [title] =>

Odvjetnik Željko Lubina (u krugu)

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/12215068.jpg [title] =>

Ništa vam neću reći, poručio je, uobičajeno škrt na riječima, odvjetnik Lubina

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/25781046.jpg [title] =>

Ulaz u nekadašnji splitski Laurus - zbog njega je Lubina suspendiran

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/24619414.jpg [title] =>

Zgrada splitskog suda

 


 

Paun Paunović/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/05/13362212.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Već nekoliko godina splitski odvjetnik Željko Lubina, podnošenjem brojnih sudskih tužbi, vodi pravi "pravni rat" s državom!

Osebujni odvjetnik dosad je, počevši od 2019. godine, protiv države podnio nevjerojatnih 177 tužbi smatrajući da je baš ona odgovorna što ga je Hrvatska odvjetnička komora suspendirala na više godina, i to nakon što je krajem lipnja 2014. godine osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog tri kaznena djela vezana uz zlouporabu položaja i ovlasti za vrijeme trajanja Domovinskog rata tijekom pretvorbe i privatizacije "Laurusa".

Smatra da mu je prouzročena šteta jer u periodu "obustave prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti" nije mogao zastupati svoje stranke na ročištima te je tužio državu za gubitak zarade za svako od ročišta.

Kako smo saznali, do danas je na splitskom Općinskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane različitih sudaca, a u svima se odbija tužbeni zahtjev odvjetnika Lubine! Od tog je broja njih 45 postalo pravomoćno, a samim time za taj broj postupaka odvjetnik mora platiti i nastale troškove koji iznose po par stotina eura ovisno o duljini trajanja i obavljenim radnjama u parnici. Zanimljivo je da se država sada pokušava naplatiti od Lubine i to pokretanjem ovrha na ukupan iznos od nekih petnaestak tisuća eura do sada, no nisu imali sreće jer na njegovom računu nema sredstava i isti su mu blokirali. Prema podacima platforme CompanyWall Business odvjetničko društvo "Lubina i Čutura" je u posljednje tri godine bilo u blokadi ukupno 772 dana.

---

image

Ništa vam neću reći, poručio je, uobičajeno škrt na riječima, odvjetnik Lubina

Vojko Bašić/Cropix
---

– Ništa vam neću reći, ali obećavam da ću, čim prvu tužbu dobijem, zvati baš vas – poručio nam je sarkastično staloženim glasom splitski odvjetnik kojeg smo sreli na hodniku splitskog suda.

A da Lubininim riječima pojasnimo zašto se upustio u ovaj, neki će reći suludi rat s vjetrenjačama, citirat ćemo navode iz jedne od brojnih tužbi u kojoj traži da mu država plati 530,89 eura (4 tisuće kuna) štete koja mu je nastala jer nakon donošenja rješenja Hrvatske odvjetničke komore od 8. rujna 2014. kojim je suspendiran, nije mogao zastupati Jozu Čabraju na raspravi od 5. listopada 2015. godine u postupku u kojem je ovaj bio optužen za ubojstvo (u siječnju ove godine je osuđen nepravomoćno na 14 godina zatvora – op.a.).

– Sudac Županijskog suda u Splitu Marko Pribisalić je Hrvatskoj odvjetničkoj komori podnio disciplinsku prijavu protiv tužitelja i dostavio joj presudu Županijskog suda u Splitu od 27. lipnja 2014. godine. Hrvatska odvjetnička komora je 8. rujna 2014. donijela rješenje kojim je tužitelju obustavljeno obavljanje odvjetništva i to radi toga jer je proglašen krivim i osuđen presudom Županijskog suda u Splitu. Vrhovni sud Republike Hrvatske je ukinuo osuđujuću presudu i poučio taj sud i suca Marka Pribisalića da se na takav način ne sudi te je protiv tužitelja odbio optužbu. Rješenjem Hrvatske odvjetničke komore od 5. srpnja 2017. ukinuto je rješenje od 8. rujna 2014. na način da je ukinuta obustava prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti. Za vrijeme trajanja mjere zabrane obavljanja odvjetništva tužitelj nije mogao obavljati odvjetničke poslove pa je pretrpio štetu – navodi u svojim tužbama odvjetnik Lubina.

---

image

Odvjetnik Željko Lubina (u krugu)

---

Osim suca Pribisalića, u svojim tužbama ističe i zamjenicu ŽDO-a Rene Lauru koja je podigla optužnicu te je "21. veljače 2014. u dogovoru sa sucem Pribisalićem, predala u spis izmjene optužnice kojom je činjenično i pravno izmijenila optužnicu, tražeći da sud primijeni Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije, i da tužitelja osudi po tome zakonu, što je sudac Pribisalić i Županijski sud u Splitu ‘neosnovano i nekritički prihvatio‘". Na njegovoj se meti našao još jedan zamjenik i to ODO-a Ljubo Prka koji je odbio Lubinin zahtjev za mirno rješenje spora u kojem je od države tražio imovinsku i neimovinsku štetu u iznosu više od dva milijuna eura.

Bivšeg tužitelja iz vremena bivše države, a sada odvjetnika u splitskim pravosudnim krugovima mnogi smatraju genijalcem koji zbog svog velikog znanja i iskustva može sebi priuštiti da se bakće s državom i da se, sve u skladu sa zakonom, "poigrava" s pravosudnim aparatom. A država mu ne može ništa!

Prije više od deset godina pisalo se kada je podnio tužbu za klevetu protiv tadašnjega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana zbog situacije u kojoj je on, dok je bio na čelu USKOK-a, prijetio da će ga prijaviti HOK-u ako Lubina nastavi pozivati njegovu tadašnju zamjenicu Nataliju Petković u svojstvu svjedokinje u predmetu u kojem je kazneno progonila službenicu splitskog zemljišnika zbog sumnje u zlouporabu. Cvitan je dopis napisao kako bi zaštitio svoju zamjenicu koju je Lubina htio saslušati zbog uknjižbe njezine nekretnine koju je obavila ista službenica koju se istraživalo, a to nije bio predmet kaznene prijave. Cvitan je smatrao da se radi o pokušaju diskreditacije, a sedam godina kasnije Lubina je odustao od tužbe.

---

image

Ulaz u nekadašnji splitski Laurus - zbog njega je Lubina suspendiran

---

Pisalo se i kad je za zloporabu tužio Mladena Bajića, nekad glavnog državnog odvjetnika i to zbog slučaja savjetnika koji je na splitskom Državnom odvjetništvu istovremeno služio civilni vojni rok i primao plaću. Lubina je tada predložio da se zbog objektivnosti slučaj istraži Državno odvjetništvo Azerbajdžana, a i tad je bio prijavljen Odvjetničkoj komori.

U novije je vrijeme Lubina "briljirao" nakon što je zastupao slovensku firmu "A-Cosmos" u postupku protiv splitskog "Prometa" u poznatoj priči s autobusima, nakon čega je dug od 37 i pol milijuna kuna s kamatama preuzeo Grad Split i u ratama ga isplatio Slovencima. Lubini je pripalo 30 posto nagrade, a u svibnju ove godine pojavila se informacija da su ga Slovenci kazneno prijavili za zlouporabu povjerenja i utaju.

Navode da je uz nagradu potpisao i obvezu da snosi sve parnične troškove koji su, s obzirom na vrijednost spora, bili ogromni. Oni su mu isplatili više od 9 milijuna kuna nagrade, a onda je odvjetnik ishodio rješenje o ovrsi na temelju kojeg mu je "Promet" bio dužan isplaćivati penale od 2250 kuna dnevno zbog toga što mu po presudi nisu isporučili devet autobusa u ispravnom i voznom stanju.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Do srpnja 2020. isplaćeno mu je najmanje 3,4 milijuna kuna, on ih je, smatraju u slovenskoj firmi, namjerno htio oštetiti te je novac, a da oni za to nisu znali, ustupio odvjetničkom društvu "Lubina i Čutura", njima nije uplatio ni kune od njihovih 70 posto, odnosno 2,3 milijuna kuna. Odbio je platiti i parnične troškove suda u Zagrebu u izgubljenom sporu protiv Zagrebačkog Holdinga od gotovo 2,1 milijun kuna.

Par mjeseci prije službenog uvođenja eura u Hrvatskoj, Lubina je u ime svog odvjetničkog ureda podnio Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti odluke Vlade o objavi uvođenja eura kao službene valute tvrdeći da je novčana jedinica RH kuna koja se dijeli na sto lipa te da je Vlada prihvaćanjem fiksnog tečaja konverzije od 7,53450 kuna za jedan euro postupila protivno članku 35. Zakona o Narodnoj banci Hrvatske.

Smatrao je da je Vlada trebala za konverziju uzeti tečaj s dvije decimale, odnosno 7,53 kune za jedan euro jer se kuna dijeli na sto lipa pa su dvije decimale jedino zakonite. Konverzija sa šest decimala, tvrdio je Lubina, oštećuje građane u konverziji posebno kad su u pitanju veće svote.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Cropix Vojko Bašić/Cropix Paun Paunović/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Paun Paunović/Cropix

Do danas je na splitskom Općinskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane različitih sudaca, a u svima se odbija tužbeni zahtjev odvjetnika Lubine!


Odvjetnik Željko Lubina (u krugu)

Vojko Bašić/Cropix

Ništa vam neću reći, poručio je, uobičajeno škrt na riječima, odvjetnik Lubina


Ulaz u nekadašnji splitski Laurus - zbog njega je Lubina suspendiran

Paun Paunović/Cropix

Zgrada splitskog suda

 


 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-nevideno-odvjetnik-u-ratu-kontra-drzave-tuzio-je-bajica-i-cvitana-a-onda-i-hrvatsku-i-to-cak-177-puta-1328204 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=306ee02e68996bb4977a32a62a0dc52c6c82564c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+je+nevi%C4%91eno+-+odvjetnik+u+ratu+kontra+dr%C5%BEave.+Tu%C5%BEio+je+Baji%C4%87a+i+Cvitana%2C+a+onda+i+Hrvatsku%2C+i+to+%C4%8Dak+177+puta...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fovo-je-nevideno-odvjetnik-u-ratu-kontra-drzave-tuzio-je-bajica-i-cvitana-a-onda-i-hrvatsku-i-to-cak-177-puta-1328204 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fovo-je-nevideno-odvjetnik-u-ratu-kontra-drzave-tuzio-je-bajica-i-cvitana-a-onda-i-hrvatsku-i-to-cak-177-puta-1328204 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => "KRIŽARSKI POHOD" [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hrvatska"KRIŽARSKI POHOD"

Ovo je neviđeno - odvjetnik u ratu kontra države. Tužio je Bajića i Cvitana, a onda i Hrvatsku, i to čak 177 puta...

6. listopada 2023. - 07:32
Do danas je na splitskom Općinskom sudu doneseno 107 presuda i to od strane različitih sudaca, a u svima se odbija tužbeni zahtjev odvjetnika Lubine!Paun Paunović/Cropix

Već nekoliko godina splitski odvjetnik Željko Lubina, podnošenjem brojnih sudskih tužbi, vodi pravi "pravni rat" s državom!

Osebujni odvjetnik dosad je, počevši od 2019. godine, protiv države podnio nevjerojatnih 177 tužbi smatrajući da je baš ona odgovorna što ga je Hrvatska odvjetnička komora suspendirala na više godina, i to nakon što je krajem lipnja 2014. godine osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog tri kaznena djela vezana uz zlouporabu položaja i ovlasti za vrijeme trajanja Domovinskog rata tijekom pretvorbe i privatizacije "Laurusa".

Smatra da mu je prouzročena šteta jer u periodu "obustave prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti" nije mogao zastupati svoje stranke na ročištima te je tužio državu za gubitak zarade za svako od ročišta.

Kako ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:31