HrvatskaReakcije na napad

Opara: Split nije i neće biti grad koji tolerira nasilje; Zanimljivim komentarima oglasili se HDZ-ov zastupnik Ivan Ćelić i Jadranka Kosor, a bizarnim kotarski vijećnik Marin Krpetić

Piše PSD, Andrea Topić

Osude huliganskog napada na vaterpoliste Crvene zvezde stižu sa svih strana. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara oglasio se na Facebooku: "Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste. Osuđujem napad na trojicu vaterpolista 'Crvene zvezde' koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane", napisao je.

Na Twitteru je kratki kometar napisala bivša premijerka i liderica HDZ-a Jadranka Kosor: "Sramotan taj napad u Splitu na sportaše iz Srbije. Sramotan", zapazila je.

Još jedan HDZ-ovac imao se potrebu progovoriti o incidentu u Splitu. Ivan Ćelić, saborski zastupnik iz Metkovića, na Twitteru je napisao: "Huligani koji su fizički napali vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj Rivi vjerojatno se vole opustiti uz zvuke srpskih folk-hitova. Oni su sramota Dalmacije i Hrvatske, zaslužuju osudu i strogo kažnjavanje."

S druge strane Marin Krpetić, predsjednik Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita - GET i kotarski vijećnik kotara Grad u kojem se napad na srpske vaterpoliste danas dogodio, podržao je taj oblik nasilja. Na svom Facebook profilu nedugo nakon izgreda objavio je: - Bravo ekipa! Plaćam piće svima! Promaklo nam je, al lipo je vidit da čuvate grad! Get za Pujanke! Volimo vas! – dodao je vidno oduševljeni Krpetić. Zvali smo ga za komentar, ali nažalost nije bio raspoložen za izjave. A samo smo ga htjeli pitati što bi se to točno dogodilo da njemu vaterpolisti nisu, kako je napisao, "promakli" i bi li nam htio reći nešto više o toj ekipi s Pujanki.

#NAPAD#VATERPOLISTI#OSUDE