stdClass Object ( [id] => 68044 [title] => Mladinić se ne sjeća svih kredita, MUP u SMS-u [alias] => mladinic-se-ne-sjeca-svih-kredita-mup-u-sms-u [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vlasnik SMS-a tvrdi kako se ne sjeća baš svake stavke, ali u poslovnoj bilanci stoji da je lani SMS Fimi prebacio 7 milijuna kuna, kao i pozajmice samom Mladiniću i tvrtki njegove kćerke Srđane

Policija je kontaktirala Srđana Mladinića i trenutačno pregledava dokumentaciju njegove tvrtke SMS zbog 65 milijuna kuna kredita koji im je Podravka dala 2007., potvrdio nam je u petak u razgovoru sam Mladinić.

On ne zna koliko će ti izvidi potrajati jer se paralelno rade i u Podravci, pa sada samo želi da se afera privede kraju i on nastavi raditi u miru. Zbog toga je posljednjih dana, stalno u pokretu, na putu, želeći naći najbolje rješenje za svoju tvrtku.

- Uvjeren sam da ništa protuzakonito nismo napravili. Kao i uvijek do sada, vjerujem u pronalaženje rješenja za tešku situaciju u kojoj smo se našli i nastavak normalnog rada na razvoju tvrtke - kaže Mladinić.

Prema riječima vlasnika SMS-a, pogon tvrtke u Trilju je još uvijek zatvoren i tako će biti do daljnjega dok ne nađu načina da se izvuku iz krize Mladinić demantira i najnoviju teoriju po kojoj je 65 milijuna kuna dobivenih od Podravke upotrijebljeno za provedbu navodnog tajnog plana “Spice”, prebacivanjem novca prvo SMS-u, pa na račun varaždinske Fime, odnosno njihove off-shore kompanije Fima Ami Ltd. na Malti.

-  Više puta sam dosad ponovio. Podravkin kredit u dva dijela, od 45, odnosno 20 milijuna kuna, iskorišten je za povećanje sirovinske osnove, nabavu sirovina, proširenje kapaciteta, plasman i razvoj novih proizvoda, prilagodbu Podravkinoj distributivnoj mreži, marketing, kadrovsko ekipiranje...

Ničiji čovjek

Ipak, u poslovnoj bilanci SMS-a za 2008. stoji, među ostalim, da je SMS baš Fimi prebacio sedam milijuna kuna, uz kredite Rubusu d.o.o. čiji je vlasnik Mladinićeva kći Srđana, te pozajmice samome sebi od 4,6 milijuna kuna.

- Pojedinačne stavke naše poslovne bilance ne mogu komentirati jer mi nije ovako napamet poznato za što je koja stavka bila namijenjena - kazao nam je Mladinić.

On, naravno, negira i bilo kakve političke utjecaje u sklapanju kreditnog aranžmana s Podravkom, nakon što se dosad spominjalo da su važnu ulogu u tome odigrali bivši premijer Ivo Sanader, potpredsjednik Vlade Damir Polančec, pa i predsjednik države Stipe Mesić kojeg s Mladinićem vezuje staro poznanstvo.

Mesić se prije nekoliko godina penjao uz strmine Kozjaka iznad Kaštela da bi otvorio veliki maslinik SMS-a u koji su se polagale velike nade.

- Nisam ničiji čovjek, sam određujem svoju sudbinu. Aranžman s Podravkom je bio čisti posao. Jednostavno, te 2007. vladao je veliki poslovni optimizam i smatrali smo kako je pravo vrijeme za poslovni uzlet. Nažalost, dogodila se recesija, koja se poklopila s tim da neki planovi nisu ispali kako smo zamišljali i upali smo u ovu veliku krizu.

Smjena Polančeca - demantirana

Kao što je prošli tjedan zabrujala vijest da je premijerka Jadranka Kosor “zaprijetila“ ostavkom, tako se ovaj petak pronijela “vijest” da predsjednica Vlade smjenjuje Damira Polančeca, potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo i ministra gospodarstva.

Prema jednom od scenarija, tijekom prijepodneva u petak je trajala sjednica stranačkog vodstva HDZ-a na kojem se raspravljalo u slučaju Podravka - SMS i o Polančecovoj ulozi u tom slučaju, no ispostavilo se, bar prema našim saznanjima, kako nije bilo takvog sastanka niti je Polančecova glava došla u pitanje.

 - Pa ovo je već stopi put da ga smjenjujete - prokomentirao je nonšalantno Tomislav Mazal, glasnogovornik potpredsjednika Vlade. Kako se moglo saznati, u petak prijepodne je zbilja održan sastanak dijela stranačkog vodstva s Ivanom Šukerom, ministrom financija, na kojem se, međutim, raspravljalo o državnom proračunu.

No, za to je vrijeme Damir Polančec davao intervju jednom dnevnom listu, a nakon toga otišao kod Jadranke Kosor na razgovor čija je glavna tema bila Ina.

Naime, jedino pitanje postavljeno mađarskom premijeru Gordon Bajnai na konferenciji za novinare nakon zajedničke sjednice dviju Vlada bilo je vezano za Inu i čini se kako je i hrvatskoj i mađarskoj Vladi već previše natezanja oko skrivanja tajnih ugovora u kojima se reguliraju odnosi između Ine i MOL-a.

Dvije strane se stoga, navodno, dogovaraju o tome da te ugovore objave, pa ne bi bilo ništa čudno da se uskoro pojave i na vladinim web-stranicama.

F. Laušić

 

Dvije plaće

- Obratio sam se svojim radnicima, objasnio im u kakvoj se situaciji nalazimo i zamolio ih za podršku u ovim teškim danima. Kazao sam im da mogu, ako žele, pronaći i druga rješenja za svoju egzistenciju, svatko od njih slobodan je otići, a dugovanja će im biti isplaćena - kaže Mladinić, no ipak ne zna kad će biti u stanju isplatiti zaposlenicima dvije zaostale plaće za srpanj i kolovoz.

Podravka: Ne znamo gdje je novac

Kupnju dionica Podravke financirali smo bankarskim kreditima, a posao je kompletno završen kreditom dobivenim od investicijske banke Merril Lynch – tvrdi Milan Horvat, prvi čovjek varaždinske investicijske agencije Fima, koji se u špekulacijama navodi kao glavni akter projekta “Spice” za tajno preuzimanje kontrolnog paketa Podravkinih dionica.

Fima je inače jedan od većih dioničara Podravke, s oko 10,65 posto udjela u dionicama.

Horvat je time pokušao opovrgnuti medijska nagađanja da je kredit od 65 milijuna namijenjen SMS-u, preko te splitske kompanije završio u Fiminoj off-shore kompaniji na Malti. Navodno je, tvrde upućeni, Horvat još u proljeće 2008. godine Podravkinu menadžmentu, na čelu s Darkom Marincem, predstavio projekt “Spice”, kojim bi Podravkin upravljački menadžment na najlakši način došao do kompanijskih dionica. Za trgovanje je trebala poslužiti Fimina “kompanija za posebne namjene” na Malti.

Deponirani novac iskoristio bi se poslije za otkup dionica prehrambene kompanije. No, o tom projektu zasad nema informacija, koje bi utemeljile sumnje u njegovo postojanje ili zakonitost.

– Sve transakcije u prošle dvije godine bile su kontrolirane od strane regulatora u Republici Hrvatskoj, Hrvatske narodne banke, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i Porezne uprave i ni u jednom nadzoru nije pronađena ni jedna nepravilnost u poslovanju – navodi Horvat iz Fime.

Fima je, poznato je, izrazila želju za kupnju Podravkinih dionica do kontrolnog paketa, no u tvrtki tvrde da sve ide po zakonu.

Zašto je sve prebačeno na off-shore kompaniju? Horvat tvrdi da se radi o uobičajenoj praksi u svijetu, a u cilju što optimalnijeg financiranja. Uprava Podravke ne želi komentirati aferu SMS, no navodi kako nema saznanja da je novac od kredita prebačen na Maltu.

Iz menadžerskih, pak, krugova doznajemo kako se cijela afera ne odražava na poslovanje tvrtke, koja za prvih osam mjeseci bilježi bolju bilancu nego u isto vrijeme lani.

Krim-obrada, koju vodi koprivnička krim-policija, još traje, pa se još uvijek ne zna ima li elemenata da se u cijelu priču uključi i USKOK.

Ivica Barać, Luka Špac/EPEHA

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vlasnik SMS-a tvrdi kako se ne sjeća baš svake stavke, ali u poslovnoj bilanci stoji da je lani SMS Fimi prebacio 7 milijuna kuna, kao i pozajmice samom Mladiniću i tvrtki njegove kćerke Srđane [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kopanje po papirima trebalo BI pokazati jesu li poslovi podravke i splitske tvrtke bili po zakonu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-09-18 20:29:55 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-09-18 20:37:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-09-18 20:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3761 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2009/09/19/Novosti/SRDJAN_MLADINIC_SMS6-121207.2.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x468" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38623412 Threads: 6 Questions: 7113285455 Slow queries: 3305582 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608753004 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/mladinic-se-ne-sjeca-svih-kredita-mup-u-sms-u-68044 [printLink] => /vijesti/hrvatska/mladinic-se-ne-sjeca-svih-kredita-mup-u-sms-u-68044?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 204308 [name] => srđanmladinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srdanmladinic [link] => /tag/srdanmladinic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 461292 [name] => sms [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sms [link] => /tag/sms ) [2] => stdClass Object ( [id] => 294882 [name] => podravka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => podravka [link] => /tag/podravka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vlasnik SMS-a tvrdi kako se ne sjeća baš svake stavke, ali u poslovnoj bilanci stoji da je lani SMS Fimi prebacio 7 milijuna kuna, kao i pozajmice samom Mladiniću i tvrtki njegove kćerke Srđane [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kopanje po papirima trebalo BI pokazati jesu li poslovi podravke i splitske tvrtke bili po zakonu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mladinić se ne sjeća svih kredita, MUP u SMS-u [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-12-15-31-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/09/19/Novosti/SRDJAN_MLADINIC_SMS6-121207.2.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/09/19/Novosti/SRDJAN_MLADINIC_SMS6-121207.2.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vlasnik SMS-a tvrdi kako se ne sjeća baš svake stavke, ali u poslovnoj bilanci stoji da je lani SMS Fimi prebacio 7 milijuna kuna, kao i pozajmice samom Mladiniću i tvrtki njegove kćerke Srđane

Policija je kontaktirala Srđana Mladinića i trenutačno pregledava dokumentaciju njegove tvrtke SMS zbog 65 milijuna kuna kredita koji im je Podravka dala 2007., potvrdio nam je u petak u razgovoru sam Mladinić.

On ne zna koliko će ti izvidi potrajati jer se paralelno rade i u Podravci, pa sada samo želi da se afera privede kraju i on nastavi raditi u miru. Zbog toga je posljednjih dana, stalno u pokretu, na putu, želeći naći najbolje rješenje za svoju tvrtku.

- Uvjeren sam da ništa protuzakonito nismo napravili. Kao i uvijek do sada, vjerujem u pronalaženje rješenja za tešku situaciju u kojoj smo se našli i nastavak normalnog rada na razvoju tvrtke - kaže Mladinić.

Prema riječima vlasnika SMS-a, pogon tvrtke u Trilju je još uvijek zatvoren i tako će biti do daljnjega dok ne nađu načina da se izvuku iz krize Mladinić demantira i najnoviju teoriju po kojoj je 65 milijuna kuna dobivenih od Podravke upotrijebljeno za provedbu navodnog tajnog plana “Spice”, prebacivanjem novca prvo SMS-u, pa na račun varaždinske Fime, odnosno njihove off-shore kompanije Fima Ami Ltd. na Malti.

-  Više puta sam dosad ponovio. Podravkin kredit u dva dijela, od 45, odnosno 20 milijuna kuna, iskorišten je za povećanje sirovinske osnove, nabavu sirovina, proširenje kapaciteta, plasman i razvoj novih proizvoda, prilagodbu Podravkinoj distributivnoj mreži, marketing, kadrovsko ekipiranje...

Ničiji čovjek

Ipak, u poslovnoj bilanci SMS-a za 2008. stoji, među ostalim, da je SMS baš Fimi prebacio sedam milijuna kuna, uz kredite Rubusu d.o.o. čiji je vlasnik Mladinićeva kći Srđana, te pozajmice samome sebi od 4,6 milijuna kuna.

- Pojedinačne stavke naše poslovne bilance ne mogu komentirati jer mi nije ovako napamet poznato za što je koja stavka bila namijenjena - kazao nam je Mladinić.

On, naravno, negira i bilo kakve političke utjecaje u sklapanju kreditnog aranžmana s Podravkom, nakon što se dosad spominjalo da su važnu ulogu u tome odigrali bivši premijer Ivo Sanader, potpredsjednik Vlade Damir Polančec, pa i predsjednik države Stipe Mesić kojeg s Mladinićem vezuje staro poznanstvo.

Mesić se prije nekoliko godina penjao uz strmine Kozjaka iznad Kaštela da bi otvorio veliki maslinik SMS-a u koji su se polagale velike nade.

- Nisam ničiji čovjek, sam određujem svoju sudbinu. Aranžman s Podravkom je bio čisti posao. Jednostavno, te 2007. vladao je veliki poslovni optimizam i smatrali smo kako je pravo vrijeme za poslovni uzlet. Nažalost, dogodila se recesija, koja se poklopila s tim da neki planovi nisu ispali kako smo zamišljali i upali smo u ovu veliku krizu.

Smjena Polančeca - demantirana

Kao što je prošli tjedan zabrujala vijest da je premijerka Jadranka Kosor “zaprijetila“ ostavkom, tako se ovaj petak pronijela “vijest” da predsjednica Vlade smjenjuje Damira Polančeca, potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo i ministra gospodarstva.

Prema jednom od scenarija, tijekom prijepodneva u petak je trajala sjednica stranačkog vodstva HDZ-a na kojem se raspravljalo u slučaju Podravka - SMS i o Polančecovoj ulozi u tom slučaju, no ispostavilo se, bar prema našim saznanjima, kako nije bilo takvog sastanka niti je Polančecova glava došla u pitanje.

 - Pa ovo je već stopi put da ga smjenjujete - prokomentirao je nonšalantno Tomislav Mazal, glasnogovornik potpredsjednika Vlade. Kako se moglo saznati, u petak prijepodne je zbilja održan sastanak dijela stranačkog vodstva s Ivanom Šukerom, ministrom financija, na kojem se, međutim, raspravljalo o državnom proračunu.

No, za to je vrijeme Damir Polančec davao intervju jednom dnevnom listu, a nakon toga otišao kod Jadranke Kosor na razgovor čija je glavna tema bila Ina.

Naime, jedino pitanje postavljeno mađarskom premijeru Gordon Bajnai na konferenciji za novinare nakon zajedničke sjednice dviju Vlada bilo je vezano za Inu i čini se kako je i hrvatskoj i mađarskoj Vladi već previše natezanja oko skrivanja tajnih ugovora u kojima se reguliraju odnosi između Ine i MOL-a.

Dvije strane se stoga, navodno, dogovaraju o tome da te ugovore objave, pa ne bi bilo ništa čudno da se uskoro pojave i na vladinim web-stranicama.

F. Laušić

 

Dvije plaće

- Obratio sam se svojim radnicima, objasnio im u kakvoj se situaciji nalazimo i zamolio ih za podršku u ovim teškim danima. Kazao sam im da mogu, ako žele, pronaći i druga rješenja za svoju egzistenciju, svatko od njih slobodan je otići, a dugovanja će im biti isplaćena - kaže Mladinić, no ipak ne zna kad će biti u stanju isplatiti zaposlenicima dvije zaostale plaće za srpanj i kolovoz.

Podravka: Ne znamo gdje je novac

Kupnju dionica Podravke financirali smo bankarskim kreditima, a posao je kompletno završen kreditom dobivenim od investicijske banke Merril Lynch – tvrdi Milan Horvat, prvi čovjek varaždinske investicijske agencije Fima, koji se u špekulacijama navodi kao glavni akter projekta “Spice” za tajno preuzimanje kontrolnog paketa Podravkinih dionica.

Fima je inače jedan od većih dioničara Podravke, s oko 10,65 posto udjela u dionicama.

Horvat je time pokušao opovrgnuti medijska nagađanja da je kredit od 65 milijuna namijenjen SMS-u, preko te splitske kompanije završio u Fiminoj off-shore kompaniji na Malti. Navodno je, tvrde upućeni, Horvat još u proljeće 2008. godine Podravkinu menadžmentu, na čelu s Darkom Marincem, predstavio projekt “Spice”, kojim bi Podravkin upravljački menadžment na najlakši način došao do kompanijskih dionica. Za trgovanje je trebala poslužiti Fimina “kompanija za posebne namjene” na Malti.

Deponirani novac iskoristio bi se poslije za otkup dionica prehrambene kompanije. No, o tom projektu zasad nema informacija, koje bi utemeljile sumnje u njegovo postojanje ili zakonitost.

– Sve transakcije u prošle dvije godine bile su kontrolirane od strane regulatora u Republici Hrvatskoj, Hrvatske narodne banke, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i Porezne uprave i ni u jednom nadzoru nije pronađena ni jedna nepravilnost u poslovanju – navodi Horvat iz Fime.

Fima je, poznato je, izrazila želju za kupnju Podravkinih dionica do kontrolnog paketa, no u tvrtki tvrde da sve ide po zakonu.

Zašto je sve prebačeno na off-shore kompaniju? Horvat tvrdi da se radi o uobičajenoj praksi u svijetu, a u cilju što optimalnijeg financiranja. Uprava Podravke ne želi komentirati aferu SMS, no navodi kako nema saznanja da je novac od kredita prebačen na Maltu.

Iz menadžerskih, pak, krugova doznajemo kako se cijela afera ne odražava na poslovanje tvrtke, koja za prvih osam mjeseci bilježi bolju bilancu nego u isto vrijeme lani.

Krim-obrada, koju vodi koprivnička krim-policija, još traje, pa se još uvijek ne zna ima li elemenata da se u cijelu priču uključi i USKOK.

Ivica Barać, Luka Špac/EPEHA

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/mladinic-se-ne-sjeca-svih-kredita-mup-u-sms-u-68044 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8651100ba5762b744d5f60cd1f69e6e20f7ec21b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mladini%C4%87+se+ne+sje%C4%87a+svih+kredita%2C+MUP+u+SMS-u&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fmladinic-se-ne-sjeca-svih-kredita-mup-u-sms-u-68044 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fmladinic-se-ne-sjeca-svih-kredita-mup-u-sms-u-68044 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vlasnik SMS-a tvrdi kako se ne sjeća baš svake stavke, ali u poslovnoj bilanci stoji da je lani SMS Fimi prebacio 7 milijuna kuna, kao i pozajmice samom Mladiniću i tvrtki njegove kćerke Srđane [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kopanje po papirima trebalo BI pokazati jesu li poslovi podravke i splitske tvrtke bili po zakonu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskakopanje po papirima trebalo BI pokazati jesu li poslovi podravke i splitske tvrtke bili po zakonu

Mladinić se ne sjeća svih kredita, MUP u SMS-u

Piše PSD.
18. rujna 2009. - 22:29

Vlasnik SMS-a tvrdi kako se ne sjeća baš svake stavke, ali u poslovnoj bilanci stoji da je lani SMS Fimi prebacio 7 milijuna kuna, kao i pozajmice samom Mladiniću i tvrtki njegove kćerke Srđane

Policija je kontaktirala Srđana Mladinića i trenutačno pregledava dokumentaciju njegove tvrtke SMS zbog 65 milijuna kuna kredita koji im je Podravka dala 2007., potvrdio nam je u petak u razgovoru sam Mladinić.

On ne zna koliko će ti izvidi potrajati jer se paralelno rade i u Podravci, pa sada samo želi da se afera privede kraju i on nastavi raditi u miru. Zbog toga je posljednjih dana, stalno u pokretu, na putu, želeći naći najbolje rješenje za svoju tvrtku.

- Uvjeren sam da ništa protuzakonito...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 14:15