StoryEditorOCM
HrvatskaHALO, INSPEKTORE!

Iako im je prije dvije godine istekao rok trajanja, trgovački lanac još uvijek prodaje popularne dječje slastice

Piše MOZAIK SD
20. travnja 2024. - 18:36

Svakoga dana prijavljuju se novi slučajevi prodaje hrane u trgovinama kojima je davno istekao rok trajanja ili je, bez obzira na rok trajanja, hrana opasna za konzumaciju. O jednom takvom slučaju i danas su upozorili na svojim facebook stranicama iz inicijative za zaštitu potrošača “Halo, inspektore” koju financira Europska unija.

Riječ je o popularnim Plazma keksima od 150 grama koji se prodaju u trgovačkom društvu Stridon, i to na akciji “1+1 gratis”. Riječ je o paketu u kojemu su zalijepljene dvije kutije keksa.

“Na obje naljepnice piše rok trajanja 6. 10. 2024. godine. Ali, kad se makne naljepnica… nazire se otisak originalnog datuma – na jednoj kutiji to je 5. 7. 2022. a na drugoj kutiji 20. 5. 2022. godine. To bi značilo kako im je rok istekao prije dvije godine”, piše na stranicama “Halo, inspektore”.

"Ako je to napravio požarevački Bambi, kao dio grupe Coca-Cola, onda će biti vrlo zanimljivo čuti obrazloženje proizvođača. Kompanijin vodeći brand keksa Plazma ima 29 posto tržišnog udjela u toj kategoriji i najprepoznatljiviji je brend u Srbiji i regiji.

image

Plazma keksi

Screenshot Facebook Halo, Inspektore
image

Plazma keksi

Screenshot Facebook Halo, Inspektore

Ako je to napravio sesvetski Stridon (posluje u 28 gradova u devet županija, s tendencijom daljnjeg širenja po Hrvatskoj), tek je onda to zaista skandalozno i sramotno”, ističu.

"Tko god je to napravio, bez obzira na razlog i namjeru, učinio je to – vrlo podlo. I ciljano", zaključuju u “Halo, inspektore” te navode da su zatražili odgovore od Bambija i Stridona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:43