stdClass Object ( [id] => 237200 [title] => Glavni odbor SDP-a isključio Slavka Linića iz partije!; Milanović: Žao mi je što smo terorizirali građane s ovim, sada ćemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja [alias] => glavni-odbor-sdp-a-iskljucio-slavka-linica-iz-partije-milanovic-zao-mi-je-sto-smo-terorizirali-gradane-s-ovim-sada-cemo-se-jos-ozbiljnije-posvetit-rjesavanju-gospodarskih-pitanja [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
NAJNOVIJE

22,56 sati

Slavko Linić je večeras definitivno isključen iz SDP-a, odlučio je to Glavni odbor stranke sa 50 glasova za, 47 protiv i jednim suzdržanim.

O prijedlogu Predsjedništva SDP-a da se bivšeg ministra financija Linića isključi iz stranke Glavni je odbor, na prijedlog premijera Zorana Milanovića, glasovao tajno.

"Žao mi je što smo terorizirali građane s ovim. Sada ćemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja", kratko je na kraju novinarima izjavio predsjednik stranke Zoran Milanović.

21,33 sati

Glavni odbor SDP-a je, na prijedlog predsjednika stranke Zorana Milanovića, pristupio tajnom glasovanju o odluci Predsjedništva da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Za tajno glasovanje se tijekom rasprave izjasnilo više govornika, a ranije se nagađalo da će sudbinu Slavka Linića odlučiti upravo način glasovanja.

Naime, u stranci je prevladavalo mišljenje da bi Linićeve šanse da ostane u SDP-u bile mnogo veće ako bi se tajno glasovalo, jer se tada članovi Glavnog odbora ne bi toliko izlagali.

Činjenica da je tajno glasovanje predložio sam Milanović iznenadila je mnoge na Iblerovu trgu.

20,48 sati

Bivši ministar financija Slavko Linić još jednom je pred Glavnim odborom stranke ponovio da je predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović zloupotrijebio policiju kako bi se s njim obračunao, no Milanović je, kako prenose sudionici zatvorene sjednice, Linićeve tvrdnje nazvao lažima, poručivši da će svim sredstvima braniti SDP, koji naziva draguljem.
"Večeras ovdje ne odlučujete o meni, nego o načinu na koji se vodi stranka. Ovo će biti referendum o Zoranu Milanoviću", poručio je Linić kolegama koji trebaju odlučiti o prijedlogu Predsjedništva SDP-a da ga se isključi iz stranke.

Istaknuo je da je "uredno i naporno" radio ministarski posao, među ostalim i predstečajne nagodbe, za koje je, kaže, imao tek podršku nekolicine ministara, dok je premijer "bio nezainteresiran za posao".

Podsjetio je da je zbog svega što je radio bio najpopularniji ministar, ali da premijeru nije odgovarao jer, tvrdi, nije radio ono što je od njega tražio i nije želio zapošljavati Milanovićeve ljude. Milanović ga je, kaže, zbog toga odlučio oblatiti, nazivajući ga "kriminalcem i lopovom".

"Ja sam i dalje šutio i radio, izbjegavao sam novinare, a tek kad su prošli europski izbori odlučio sam progovoriti", prenose članovi Glavnog odbora Linićeve riječi.

Linić se požalio i da su ga dva puta pokušali izbaciti iz Saveza komunista, kao i smijeniti s funkcije riječkog gradonačelnika, a da mu sada sličnu stvar pokušava napraviti i Milanović.

"Svi valjda vide što je istina, što je SDP za koji se ja borim, a što SDP za koji se zalaže Milanović", rekao je, navodno, Slavko Linić.

Milanović je uzvratio da ne može vjerovati što čuje, nazivajući Linićeve riječi "fantazmagoričnim neistinama".

Ponovno je ustvrdio da je nemoguće zloupotrijebiti tajne službe, a kao neistinu je odbacio i Linićevu tvrdnju da ga je pratila policija.

Podsjetio je da je Linić u više navrata ponovio takve optužbe te ustvrdio da je na više mjesta najavio da će blatiti i rušiti vladu i stranku, što, uvjeren je, Linić sada i radi.

Milanović je poručio da neće birati sredstva da sačuva stranku.

20,00 sati

Slavko Linić je optužio premijera da je zloupotrebio policiju i da ga je razvlačio 4 mjeseca po novinama iako mu je dao mandat na raspolaganje.

- Lažeš - odgovorio je Milanović i istaknuo da neće birati sredstva da sačuva stranku!  

Nakon što su poslijepodne jednoglasno dali podršku vladinim reformama, članovi Glavnog odbora SDP-a su, kako prenose sudionici sjednice, u puno mirnijem tonu nastavili raspravljati o odluci Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Dio rasprave vodio se oko detalja slučaja Spačva, a kako prepričavaju članovi Glavnog odbora, Slavko Linić ponovio je već ranije iznesene tvrdnje da ništa nije potpisivao bez temeljite provjere, da je za njega taj slučaj završen još 2013. i da mu nije jasno zašto je tek u travnju od njega zatražena revizija tog slučaja.

Milanović mu je, kažu, uzvratio da je već krajem veljače upozorio uži kabinet kako postoji problem sa Spačvom i zadužio potpredsjednika Vlade Branka Grčića da kontaktira Linića, s kojim već tada nije razgovarao, a njegove je riječi potvrdio i sam Grčić te dodao da mu Linić nije dao povratnu informaciju.

Milanović je odbio Linićeve riječi da su ga željeli proglasiti kriminalcem.

"Nikada nisam bivšeg ministra financija nazvao kriminalcem niti mislim da on to jest. Dapače, vjerujem i nadam se da nije tako, jer bi to bila šteta za cijelu vladu", rekao je Milanović, koji, kako prenose sudionici sjednice, Liniću zamjera što mu nikad nije do kraja odgovorio na postavljena pitanja i otklonio sumnje vezane uz slučaj Spačva.

Članovi Glavnog odbora prepričavaju da u raspravi nije bilo povišenih tonova, a emotivno je nastupila bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, koja je Linića prozvala da ju je lažno optuživao za različite malverzacije i rekla kako joj je Linić bio uzor i kako to od njega nije očekivala.

Emotivno je govorio i Željko Jovanović koji se požalio da mu nikad u životu nije bilo teže nego jučer kada su ga kolege u riječkom SDP-u nazvali "izdajnikom".

Linića je optužio da je svojom konferencijom za novinare želio Hrvatsku i vlast u Hrvatskoj "izručiti zločinačkoj organizaciji" i zaključio da ni jedan ministar ni član stranke, ma koliko bio ugledan, nakon toga ne bi smio ostati u SDP-u.

Njegov je govor, kako prepričavaju sudionici sjednice, dočekan pljeskom dijela nazočnih SDP-ovaca.

Protiv Linićeva isključivanja govorili su uglavnom SDP-ovci iz Rijeke, koji Milanoviću zamjeraju način na koji je pripremio Linićevu smjenu i smatraju da nije u redu "zaplotnjački raditi protiv člana Vlade i SDP-a".

Zlatko Komadina navodno je kazao kako bi u normalnim okolnostima i sam već 10 puta isključio Linića, jer je pogriješio, ali da se ne radi o običnom članu stranke. Ponovio je i da je Linića osobno primio u stranku te da se od njega zato "u najmanju ruku očekuje da bude suzdržan".

Gordana Sobol je Komadini zamjerila izjavu da će se kandidirati za predsjednika SDP-a i pitala što ta izjava znači, no, kažu sudionici sjednice, odgovor nije dobila.

S obzirom na to da se za raspravu o Linićevu isključenju javilo 50-ak govornika, za očekivati je da će rasprava potrajati još nekoliko sati, nakon čega Glavni odbor mora odlučiti hoće li glasovati javno ili tajno, budući da je u nekoliko navrata zatraženo tajno izjašnjavanje.

19.33 sati

- Slavka Linića treba isključiti iz SDP-a jer svojim istupima želi izručiti Hrvatsku zločinačkoj organizaciji! - rekao je u svom istupu Željko Jovanović. Nakon njega svoje izlaganje započeo je Slavko Linić koji je istaknuo:

- Ovdje se ne odlučuje o meni, već o moralu u SDP-u!


18.10 sati

U svom uvodnom govoru predsjednik stranke Zoran Milanović kazao je kako ne može prijeći preko onoga što mu je rekao Linić.

- To su bile neistine, a za brata me baš briga. Nikada nisam rekao da je Linić kriminalac, niti mislim da će istraga to pokazati - kazao je Milanović. 

Prvih desetak govornika izrazilo je podršku Slavku Liniću, a onda je na govrnicu izašla Nada Čavlović Smiljanac i u svom izlaganju optužila je Linića da je lagao u svakoj svojoj tvrdnji oko predstečajne nagodbe Spačve.

Dalmatinci iz GO su podijeljeni u promišljanjima oko ovog sukoba:

Arsen Bauk (Splitsko dalmatinska županija): Najbolja moguća Vlada je ona u SDP-u. I najbolja moguća opozicija je isto u SDP-u. Hrvatska danas ima toliko lošu opoziciju da im i mi moramo pomagati. Ali ovaj put smo u tome malo pretjerali.

Kristina Čurčija (Dubrovačko-neretvanska županija): Podigli ste zid između vas i nas, podigli ste zid između vas i građana.

Marin Jurjević (Split): Slavko Linić ima velike zasluge za SDP, i protiv sam toga da ga se izbacuje iz stranke.


15.55 sati

Članovi GO SDP-a jednoglasno su dali podršku Milanovićevoj Vladi i podržali je da odradi mandat do kraja i provede reforme. Sada započinje rasprava o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a. Za raspravu se prijavilo 50 SDP-eovaca. 

A rasprava na prvoj točki dnevnog reda bila je žestoka...

- Milanoviću, ne znaš voditi ni stranku ni Vladu. Vrijeme je da odeš - poručio je riječki SDP-ovac Vladimir Šepčić predsjedniku SDP-a u subotu, tijekom žestoke rasprave na sjednici Glavnog odbora, najburnije u povijesti socijaldemokratske stranke.

Prije njega Tonino Picula i Davorko Vidović zatražili su odgovornost predsjednika stranke za poraz na europskim izborima.

- Vrijeme je da prestanemo s iluzijama. SDP-ov rezultat je posljedica pada povjerenja građana u Vladu. Ovo je trenutak istine. Za poraz su najodgovorniji predsednik i predsjedništvo stranke - ustvrdio je Vidović.

- To nije točno. Sramite se! - povikao je Milanović.

Dio prisutnih prepričalo je Slobodnoj Dalmaciji da je predsjednik SDP-a bio toliko bijesan zbog kritika na svoj račun, da je izgubio kontrolu nad sobom. Drugi, pak, tvrde da je Milanović bio toliko pogođen napadima da su mu u jednom trenutku oči zasuzile.

Reagirao je i Peđa Grbin, ustrdivši da SDP "radi čuda u Hrvatskoj". U obranu Milanovića stali su i ministri Gordan Maras i Siniša Hajdaš Dončić. Maras je predložio da Glavni odbor glasa treba li Vlada odraditi mandat do kraja, što su jednoglasno podržali svi članovi toga tijela.

Saborska zastupnica Gordana Sobol kritizirala je Tonina Piculu i ustvrdila da njegov rezultat uopće nije toliko vrijedan koliko se u javnosti prikazuje.

- Što znači to da je osvojio najviše preferencijskih glasova? On je isti kao Mirela Holy, oboje svoju karijeru grade na opoziciji vlastitoj stranci – konstatirala je Sobol, uz burno negodovanje dijela članova Glavnog odbora.

Na početku sjednice Ivo Jelišić je zatražio da Glavni odbor odgodi raspravu o isključenju Slavka Linića iz SDP-a, dok ne postanu poznate sve činjenice vezane uz taj slučaj.

- Znam da sam nakon ovoga gotov, ali nisam mogao izdržati da ovo ne predložim - kazao je Jelušić, koji nije dobio potporu Glavnog odbora. Za njega nije glasao čak ni predsjednik tog tijela Josip Leko, koji se za odgodu rasprave o isključenju Liniću javno izjasnio još dan ranije.

Dio Milanovićevih suradnika drži da će nakon ovako dramatične rasprave premijer krenuti u obračun s neistomišljenicima. U igri je navodno i raspuštanje neposlušne riječke organizaciju, koja se nakon Linićeve smjene prometnula u predvodnika kritika na račun Milanovića. Na udaru bi se mogao naći i zagrebački SDP Davora Bernardića, koji se pridružio pobuni. U okviru rekonstrukcije Vlade bez svojeg mjesta bi mogao ostati ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji se otvoreno usprotivio isključenju Linića iz SDP-a. Poziciju bi pak mogao zadržati Riječanin Željko Jovanović, koji je odmah osudio Linićeve istupe i podržao premijera.

Svjesni da im slijedi žestoki napad s Iblerovog trga, Milanovićevi oponenti spremaju protuodgovor. Ako Zagreb i Rijeka uspiju pridobiti podršku još tri županijske organizacije na terenu - a spekulira se da bi im se u najdrastičnije scenariju mogle pridružiti i Istarska i Međimurska županijska organizacija - mogu na Glavnom odboru inicirati izvanredne izbore za novog predsjednika SDP.

Inače, sjednica Glavnog odbora izazvala je nezapamćeno zanimanje SDP-ovaca sa terena. Njoj se odazvalo 98 od ukupno 103 člana Glavnog odbora. Jasan znak da su obje vojske, i ona Milanovićeva, i ona njegovih oponenata, u Zagreb dovele sve svoje članove.

Marina KARLOVIĆ SABOLIĆ, (H)

Josipović: problemi SDP-a ne smiju utjecati na rad Vlade

Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je danas kako se ozbiljni unutarstranački problemi u SDP-u ne smiju reflektirati na rad Vlade o čemu, naglašava, premijer i svi ministri moraju voditi računa.

Josipović je u svome Uredu primio građane "na kavu", a u razgovoru s novinarima komentirao je situaciju u SDP-u nakon što je Predsjedništvo stranke Glavnom odboru, koji danas o tome raspravlja, predložilo izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, odnosno može li to utjecati na rad Vlade.

"Unutarstranačke odnose ne želim komentirati, ali još jednom ponavljam, problemi koji trenutno postoje su ozbiljni, to vidimo i to ne treba skrivati i ne smiju se reflektirati na rad i funkcioniranje Vlade. Premijer i svi ministri moraju o tome voditi računa i nadam se da se to neće dogoditi", rekao je predsjednik.

To što su pojedini SDP-ovi ministri u Vladi bili protiv izbacivanja Linića iz stranke predsjednik Josipović nije htio komentirati, ponovivši da je to "stranačka priča".

"U Vladi moraju biti jedinstveni, sukladno funkciniranju Vlade", rekao je.

Tonino Picula drži kako sukob Linić Milanović ne može dobro završiti za SDP

"Ovo je jedan oblik sukoba gdje se sučeljavaju osobnosti, ali to je samo vrh ledene sante", kaže Picula i dodaje kako stranku treba koncepcijski obnoviti i reformirati je.

Upitan planira li se kandidirati za predsjednika SDP-a Picula je odgovorio: "Sve u svoje vrijeme!"

"Očekujem raspravu, a tražim odgovornost", poručio je kratko novinarima predsjednik Glavnog odbora stranke Josip Leko, uoči početka sjednice.

Predsjednik SDP-a i Vlade, Zoran Milanović, u središnjici na Iblerovom trgu pojavio se pola sata prije početka sjednice Glavnog odbora, no nije bio raspoložen za komentare.

(H)

Bernardić: očekujem razum, toleranciju i odgovornost

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić od današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a na kojoj će se odlučivati o isključivanju iz stranke bivšeg minitra financija Slavka Linića, očekuje "razum, toleranciju i odgovornost".

"Nakon današnjeg dana mislim da će se u SDP-u više i otvorenije razgovarati i to je moja želja", izjavio je Bernardić novinarima uoči početka sjednice.

"Dok se bilo kakve stvari oko sumnji i pritisaka ne ustanove mi ne možemo jednostavno odlučivati. Moramo imati jednake kriterije za sve", drži Bernardić.

Podjele, kaže, nikada nisu dobre. "Vjerujem da SDP može naći snagu da se kohezira i provede reforme koje je započeo", poručio je.

Dodaje kako SDP nije niti jedan čovjek. "Stranka su ljudi koji mogu zajedno sjesti i dogovoriti ključne reforme te dogovoriti kako da se vrati povjerenje ljudi u SDP-u, ali ne samo to nego i kako da se vrati povjerenje građana", rekao je šef zagrebačkog SDP-a Bernardić.

(H)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => premijerov trijumf [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-06-07 11:14:51 [created_by] => 32 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-06-09 10:47:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-06-07 22:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 24159 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/sdp9-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/15.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp10-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp8-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp7-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp6-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp5-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp4-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp3-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/linic_sdp-070614.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/21.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/20.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/19.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/22.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/17.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/16.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/13.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/14.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/18.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/12.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/11.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/09.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2014\/06\/07\/PSD\/SDP\/01.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"850x568"},{"size0":"800x517"},{"size0":"800x535"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x534"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7855476 Threads: 1 Questions: 1643654310 Slow queries: 4886877 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111587022 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/glavni-odbor-sdp-a-iskljucio-slavka-linica-iz-partije-milanovic-zao-mi-je-sto-smo-terorizirali-gradane-s-ovim-sada-cemo-se-jos-ozbiljnije-posvetit-rjesavanju-gospodarskih-pitanja-237200 [printLink] => /vijesti/hrvatska/glavni-odbor-sdp-a-iskljucio-slavka-linica-iz-partije-milanovic-zao-mi-je-sto-smo-terorizirali-gradane-s-ovim-sada-cemo-se-jos-ozbiljnije-posvetit-rjesavanju-gospodarskih-pitanja-237200?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 197153 [name] => linićvsmilanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => linicvsmilanovic [link] => /tag/linicvsmilanovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 283332 [name] => sdp [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sdp [link] => /tag/sdp ) [2] => stdClass Object ( [id] => 224790 [name] => slavkolinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavkolinic [link] => /tag/slavkolinic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => premijerov trijumf [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Glavni odbor SDP-a isključio Slavka Linića iz partije!; Milanović: Žao mi je što smo terorizirali građane s ovim, sada ćemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-05-55-13-32 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/sdp9-070614.jpg [galleryCount] => 31 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/sdp9-070614.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/15.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp10-070614.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp8-070614.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp7-070614.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp6-070614.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp5-070614.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp4-070614.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp3-070614.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/linic_sdp-070614.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/21.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/20.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/19.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/22.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/17.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/16.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/13.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/14.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/18.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/12.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/11.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/10.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/09.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/08.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/07.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/06.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/05.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/04.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/03.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/02.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2014/06/07/PSD/SDP/01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
NAJNOVIJE

22,56 sati

Slavko Linić je večeras definitivno isključen iz SDP-a, odlučio je to Glavni odbor stranke sa 50 glasova za, 47 protiv i jednim suzdržanim.

O prijedlogu Predsjedništva SDP-a da se bivšeg ministra financija Linića isključi iz stranke Glavni je odbor, na prijedlog premijera Zorana Milanovića, glasovao tajno.

"Žao mi je što smo terorizirali građane s ovim. Sada ćemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja", kratko je na kraju novinarima izjavio predsjednik stranke Zoran Milanović.

21,33 sati

Glavni odbor SDP-a je, na prijedlog predsjednika stranke Zorana Milanovića, pristupio tajnom glasovanju o odluci Predsjedništva da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Za tajno glasovanje se tijekom rasprave izjasnilo više govornika, a ranije se nagađalo da će sudbinu Slavka Linića odlučiti upravo način glasovanja.

Naime, u stranci je prevladavalo mišljenje da bi Linićeve šanse da ostane u SDP-u bile mnogo veće ako bi se tajno glasovalo, jer se tada članovi Glavnog odbora ne bi toliko izlagali.

Činjenica da je tajno glasovanje predložio sam Milanović iznenadila je mnoge na Iblerovu trgu.

20,48 sati

Bivši ministar financija Slavko Linić još jednom je pred Glavnim odborom stranke ponovio da je predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović zloupotrijebio policiju kako bi se s njim obračunao, no Milanović je, kako prenose sudionici zatvorene sjednice, Linićeve tvrdnje nazvao lažima, poručivši da će svim sredstvima braniti SDP, koji naziva draguljem.
"Večeras ovdje ne odlučujete o meni, nego o načinu na koji se vodi stranka. Ovo će biti referendum o Zoranu Milanoviću", poručio je Linić kolegama koji trebaju odlučiti o prijedlogu Predsjedništva SDP-a da ga se isključi iz stranke.

Istaknuo je da je "uredno i naporno" radio ministarski posao, među ostalim i predstečajne nagodbe, za koje je, kaže, imao tek podršku nekolicine ministara, dok je premijer "bio nezainteresiran za posao".

Podsjetio je da je zbog svega što je radio bio najpopularniji ministar, ali da premijeru nije odgovarao jer, tvrdi, nije radio ono što je od njega tražio i nije želio zapošljavati Milanovićeve ljude. Milanović ga je, kaže, zbog toga odlučio oblatiti, nazivajući ga "kriminalcem i lopovom".

"Ja sam i dalje šutio i radio, izbjegavao sam novinare, a tek kad su prošli europski izbori odlučio sam progovoriti", prenose članovi Glavnog odbora Linićeve riječi.

Linić se požalio i da su ga dva puta pokušali izbaciti iz Saveza komunista, kao i smijeniti s funkcije riječkog gradonačelnika, a da mu sada sličnu stvar pokušava napraviti i Milanović.

"Svi valjda vide što je istina, što je SDP za koji se ja borim, a što SDP za koji se zalaže Milanović", rekao je, navodno, Slavko Linić.

Milanović je uzvratio da ne može vjerovati što čuje, nazivajući Linićeve riječi "fantazmagoričnim neistinama".

Ponovno je ustvrdio da je nemoguće zloupotrijebiti tajne službe, a kao neistinu je odbacio i Linićevu tvrdnju da ga je pratila policija.

Podsjetio je da je Linić u više navrata ponovio takve optužbe te ustvrdio da je na više mjesta najavio da će blatiti i rušiti vladu i stranku, što, uvjeren je, Linić sada i radi.

Milanović je poručio da neće birati sredstva da sačuva stranku.

20,00 sati

Slavko Linić je optužio premijera da je zloupotrebio policiju i da ga je razvlačio 4 mjeseca po novinama iako mu je dao mandat na raspolaganje.

- Lažeš - odgovorio je Milanović i istaknuo da neće birati sredstva da sačuva stranku!  

Nakon što su poslijepodne jednoglasno dali podršku vladinim reformama, članovi Glavnog odbora SDP-a su, kako prenose sudionici sjednice, u puno mirnijem tonu nastavili raspravljati o odluci Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Dio rasprave vodio se oko detalja slučaja Spačva, a kako prepričavaju članovi Glavnog odbora, Slavko Linić ponovio je već ranije iznesene tvrdnje da ništa nije potpisivao bez temeljite provjere, da je za njega taj slučaj završen još 2013. i da mu nije jasno zašto je tek u travnju od njega zatražena revizija tog slučaja.

Milanović mu je, kažu, uzvratio da je već krajem veljače upozorio uži kabinet kako postoji problem sa Spačvom i zadužio potpredsjednika Vlade Branka Grčića da kontaktira Linića, s kojim već tada nije razgovarao, a njegove je riječi potvrdio i sam Grčić te dodao da mu Linić nije dao povratnu informaciju.

Milanović je odbio Linićeve riječi da su ga željeli proglasiti kriminalcem.

"Nikada nisam bivšeg ministra financija nazvao kriminalcem niti mislim da on to jest. Dapače, vjerujem i nadam se da nije tako, jer bi to bila šteta za cijelu vladu", rekao je Milanović, koji, kako prenose sudionici sjednice, Liniću zamjera što mu nikad nije do kraja odgovorio na postavljena pitanja i otklonio sumnje vezane uz slučaj Spačva.

Članovi Glavnog odbora prepričavaju da u raspravi nije bilo povišenih tonova, a emotivno je nastupila bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, koja je Linića prozvala da ju je lažno optuživao za različite malverzacije i rekla kako joj je Linić bio uzor i kako to od njega nije očekivala.

Emotivno je govorio i Željko Jovanović koji se požalio da mu nikad u životu nije bilo teže nego jučer kada su ga kolege u riječkom SDP-u nazvali "izdajnikom".

Linića je optužio da je svojom konferencijom za novinare želio Hrvatsku i vlast u Hrvatskoj "izručiti zločinačkoj organizaciji" i zaključio da ni jedan ministar ni član stranke, ma koliko bio ugledan, nakon toga ne bi smio ostati u SDP-u.

Njegov je govor, kako prepričavaju sudionici sjednice, dočekan pljeskom dijela nazočnih SDP-ovaca.

Protiv Linićeva isključivanja govorili su uglavnom SDP-ovci iz Rijeke, koji Milanoviću zamjeraju način na koji je pripremio Linićevu smjenu i smatraju da nije u redu "zaplotnjački raditi protiv člana Vlade i SDP-a".

Zlatko Komadina navodno je kazao kako bi u normalnim okolnostima i sam već 10 puta isključio Linića, jer je pogriješio, ali da se ne radi o običnom članu stranke. Ponovio je i da je Linića osobno primio u stranku te da se od njega zato "u najmanju ruku očekuje da bude suzdržan".

Gordana Sobol je Komadini zamjerila izjavu da će se kandidirati za predsjednika SDP-a i pitala što ta izjava znači, no, kažu sudionici sjednice, odgovor nije dobila.

S obzirom na to da se za raspravu o Linićevu isključenju javilo 50-ak govornika, za očekivati je da će rasprava potrajati još nekoliko sati, nakon čega Glavni odbor mora odlučiti hoće li glasovati javno ili tajno, budući da je u nekoliko navrata zatraženo tajno izjašnjavanje.

19.33 sati

- Slavka Linića treba isključiti iz SDP-a jer svojim istupima želi izručiti Hrvatsku zločinačkoj organizaciji! - rekao je u svom istupu Željko Jovanović. Nakon njega svoje izlaganje započeo je Slavko Linić koji je istaknuo:

- Ovdje se ne odlučuje o meni, već o moralu u SDP-u!


18.10 sati

U svom uvodnom govoru predsjednik stranke Zoran Milanović kazao je kako ne može prijeći preko onoga što mu je rekao Linić.

- To su bile neistine, a za brata me baš briga. Nikada nisam rekao da je Linić kriminalac, niti mislim da će istraga to pokazati - kazao je Milanović. 

Prvih desetak govornika izrazilo je podršku Slavku Liniću, a onda je na govrnicu izašla Nada Čavlović Smiljanac i u svom izlaganju optužila je Linića da je lagao u svakoj svojoj tvrdnji oko predstečajne nagodbe Spačve.

Dalmatinci iz GO su podijeljeni u promišljanjima oko ovog sukoba:

Arsen Bauk (Splitsko dalmatinska županija): Najbolja moguća Vlada je ona u SDP-u. I najbolja moguća opozicija je isto u SDP-u. Hrvatska danas ima toliko lošu opoziciju da im i mi moramo pomagati. Ali ovaj put smo u tome malo pretjerali.

Kristina Čurčija (Dubrovačko-neretvanska županija): Podigli ste zid između vas i nas, podigli ste zid između vas i građana.

Marin Jurjević (Split): Slavko Linić ima velike zasluge za SDP, i protiv sam toga da ga se izbacuje iz stranke.


15.55 sati

Članovi GO SDP-a jednoglasno su dali podršku Milanovićevoj Vladi i podržali je da odradi mandat do kraja i provede reforme. Sada započinje rasprava o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a. Za raspravu se prijavilo 50 SDP-eovaca. 

A rasprava na prvoj točki dnevnog reda bila je žestoka...

- Milanoviću, ne znaš voditi ni stranku ni Vladu. Vrijeme je da odeš - poručio je riječki SDP-ovac Vladimir Šepčić predsjedniku SDP-a u subotu, tijekom žestoke rasprave na sjednici Glavnog odbora, najburnije u povijesti socijaldemokratske stranke.

Prije njega Tonino Picula i Davorko Vidović zatražili su odgovornost predsjednika stranke za poraz na europskim izborima.

- Vrijeme je da prestanemo s iluzijama. SDP-ov rezultat je posljedica pada povjerenja građana u Vladu. Ovo je trenutak istine. Za poraz su najodgovorniji predsednik i predsjedništvo stranke - ustvrdio je Vidović.

- To nije točno. Sramite se! - povikao je Milanović.

Dio prisutnih prepričalo je Slobodnoj Dalmaciji da je predsjednik SDP-a bio toliko bijesan zbog kritika na svoj račun, da je izgubio kontrolu nad sobom. Drugi, pak, tvrde da je Milanović bio toliko pogođen napadima da su mu u jednom trenutku oči zasuzile.

Reagirao je i Peđa Grbin, ustrdivši da SDP "radi čuda u Hrvatskoj". U obranu Milanovića stali su i ministri Gordan Maras i Siniša Hajdaš Dončić. Maras je predložio da Glavni odbor glasa treba li Vlada odraditi mandat do kraja, što su jednoglasno podržali svi članovi toga tijela.

Saborska zastupnica Gordana Sobol kritizirala je Tonina Piculu i ustvrdila da njegov rezultat uopće nije toliko vrijedan koliko se u javnosti prikazuje.

- Što znači to da je osvojio najviše preferencijskih glasova? On je isti kao Mirela Holy, oboje svoju karijeru grade na opoziciji vlastitoj stranci – konstatirala je Sobol, uz burno negodovanje dijela članova Glavnog odbora.

Na početku sjednice Ivo Jelišić je zatražio da Glavni odbor odgodi raspravu o isključenju Slavka Linića iz SDP-a, dok ne postanu poznate sve činjenice vezane uz taj slučaj.

- Znam da sam nakon ovoga gotov, ali nisam mogao izdržati da ovo ne predložim - kazao je Jelušić, koji nije dobio potporu Glavnog odbora. Za njega nije glasao čak ni predsjednik tog tijela Josip Leko, koji se za odgodu rasprave o isključenju Liniću javno izjasnio još dan ranije.

Dio Milanovićevih suradnika drži da će nakon ovako dramatične rasprave premijer krenuti u obračun s neistomišljenicima. U igri je navodno i raspuštanje neposlušne riječke organizaciju, koja se nakon Linićeve smjene prometnula u predvodnika kritika na račun Milanovića. Na udaru bi se mogao naći i zagrebački SDP Davora Bernardića, koji se pridružio pobuni. U okviru rekonstrukcije Vlade bez svojeg mjesta bi mogao ostati ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji se otvoreno usprotivio isključenju Linića iz SDP-a. Poziciju bi pak mogao zadržati Riječanin Željko Jovanović, koji je odmah osudio Linićeve istupe i podržao premijera.

Svjesni da im slijedi žestoki napad s Iblerovog trga, Milanovićevi oponenti spremaju protuodgovor. Ako Zagreb i Rijeka uspiju pridobiti podršku još tri županijske organizacije na terenu - a spekulira se da bi im se u najdrastičnije scenariju mogle pridružiti i Istarska i Međimurska županijska organizacija - mogu na Glavnom odboru inicirati izvanredne izbore za novog predsjednika SDP.

Inače, sjednica Glavnog odbora izazvala je nezapamćeno zanimanje SDP-ovaca sa terena. Njoj se odazvalo 98 od ukupno 103 člana Glavnog odbora. Jasan znak da su obje vojske, i ona Milanovićeva, i ona njegovih oponenata, u Zagreb dovele sve svoje članove.

Marina KARLOVIĆ SABOLIĆ, (H)

Josipović: problemi SDP-a ne smiju utjecati na rad Vlade

Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je danas kako se ozbiljni unutarstranački problemi u SDP-u ne smiju reflektirati na rad Vlade o čemu, naglašava, premijer i svi ministri moraju voditi računa.

Josipović je u svome Uredu primio građane "na kavu", a u razgovoru s novinarima komentirao je situaciju u SDP-u nakon što je Predsjedništvo stranke Glavnom odboru, koji danas o tome raspravlja, predložilo izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, odnosno može li to utjecati na rad Vlade.

"Unutarstranačke odnose ne želim komentirati, ali još jednom ponavljam, problemi koji trenutno postoje su ozbiljni, to vidimo i to ne treba skrivati i ne smiju se reflektirati na rad i funkcioniranje Vlade. Premijer i svi ministri moraju o tome voditi računa i nadam se da se to neće dogoditi", rekao je predsjednik.

To što su pojedini SDP-ovi ministri u Vladi bili protiv izbacivanja Linića iz stranke predsjednik Josipović nije htio komentirati, ponovivši da je to "stranačka priča".

"U Vladi moraju biti jedinstveni, sukladno funkciniranju Vlade", rekao je.

Tonino Picula drži kako sukob Linić Milanović ne može dobro završiti za SDP

"Ovo je jedan oblik sukoba gdje se sučeljavaju osobnosti, ali to je samo vrh ledene sante", kaže Picula i dodaje kako stranku treba koncepcijski obnoviti i reformirati je.

Upitan planira li se kandidirati za predsjednika SDP-a Picula je odgovorio: "Sve u svoje vrijeme!"

"Očekujem raspravu, a tražim odgovornost", poručio je kratko novinarima predsjednik Glavnog odbora stranke Josip Leko, uoči početka sjednice.

Predsjednik SDP-a i Vlade, Zoran Milanović, u središnjici na Iblerovom trgu pojavio se pola sata prije početka sjednice Glavnog odbora, no nije bio raspoložen za komentare.

(H)

Bernardić: očekujem razum, toleranciju i odgovornost

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić od današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a na kojoj će se odlučivati o isključivanju iz stranke bivšeg minitra financija Slavka Linića, očekuje "razum, toleranciju i odgovornost".

"Nakon današnjeg dana mislim da će se u SDP-u više i otvorenije razgovarati i to je moja želja", izjavio je Bernardić novinarima uoči početka sjednice.

"Dok se bilo kakve stvari oko sumnji i pritisaka ne ustanove mi ne možemo jednostavno odlučivati. Moramo imati jednake kriterije za sve", drži Bernardić.

Podjele, kaže, nikada nisu dobre. "Vjerujem da SDP može naći snagu da se kohezira i provede reforme koje je započeo", poručio je.

Dodaje kako SDP nije niti jedan čovjek. "Stranka su ljudi koji mogu zajedno sjesti i dogovoriti ključne reforme te dogovoriti kako da se vrati povjerenje ljudi u SDP-u, ali ne samo to nego i kako da se vrati povjerenje građana", rekao je šef zagrebačkog SDP-a Bernardić.

(H)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/glavni-odbor-sdp-a-iskljucio-slavka-linica-iz-partije-milanovic-zao-mi-je-sto-smo-terorizirali-gradane-s-ovim-sada-cemo-se-jos-ozbiljnije-posvetit-rjesavanju-gospodarskih-pitanja-237200 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8a93848e6aacc9ea77719c3707c09bd26a7e6202 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Glavni+odbor+SDP-a+isklju%C4%8Dio+Slavka+Lini%C4%87a+iz+partije%21%3B+Milanovi%C4%87%3A+%C5%BDao+mi+je+%C5%A1to+smo+terorizirali+gra%C4%91ane+s+ovim%2C+sada+%C4%87emo+se+jo%C5%A1+ozbiljnije+posvetit+rje%C5%A1avanju+gospodarskih+pitanja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fglavni-odbor-sdp-a-iskljucio-slavka-linica-iz-partije-milanovic-zao-mi-je-sto-smo-terorizirali-gradane-s-ovim-sada-cemo-se-jos-ozbiljnije-posvetit-rjesavanju-gospodarskih-pitanja-237200 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fglavni-odbor-sdp-a-iskljucio-slavka-linica-iz-partije-milanovic-zao-mi-je-sto-smo-terorizirali-gradane-s-ovim-sada-cemo-se-jos-ozbiljnije-posvetit-rjesavanju-gospodarskih-pitanja-237200 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => premijerov trijumf [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskapremijerov trijumf

Glavni odbor SDP-a isključio Slavka Linića iz partije!; Milanović: Žao mi je što smo terorizirali građane s ovim, sada ćemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja

Piše PSD.
8. lipnja 2014. - 00:53

Bivši ministar financija Slavko Linić još jednom je pred Glavnim odborom stranke ponovio da je predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović zloupotrijebio policiju kako bi se s njim obračunao, no Milanović je, kako prenose sudionici zatvorene sjednice, Linićeve tvrdnje nazvao lažima, poručivši da će svim sredstvima braniti SDP, koji naziva draguljem.
Slavko Linić je optužio premijera da je zloupotrebio policiju i da ga je razvlačio 4 mjeseca po novinama iako mu je dao mandat na raspolaganje.
Nakon što su poslijepodne jednoglasno dali podršku vladinim reformama, članovi Glavnog odbora SDP-a su, kako prenose sudionici sjednice, u puno mirnijem tonu nastavili raspravljati o odluci Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Dalmati...
#LINIĆVSMILANOVIĆ#SDP#SLAVKOLINIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 07:55