StoryEditorOCM
Hrvatskauhićen je

Divljao u centru za socijalnu skrb: vrijeđao djelatnicu, prijetio njezinim kolegama, gurao zaštitara, pa napao policiju

Piše VIJESTI SD
26. ožujka 2024. - 20:43

Osumnjičeni izgrednik je uhićen, te mu je određen istražni zatvor.

Radi se o 60-godišnjaku koji je prije par dana izazvao pravi kaos u jednom od područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Od vrijeđanja do nasilja

Došao je u zavod 21. ožujka oko osam sati ujutro i sukobio se sa službenicom kojoj je odbio predati potrebnu dokumentaciju. Najprije ju je izvrijeđao, a zatim gurao vrata njezinog ureda ne bi li nasilno ušao, piše N1.

Nije se smirio ni kada mu je zaštitar naredio da prekine s uvredama. Okomio se i na njega, a zatim i na ostale djelatnike. Uporno se opirao zaštitaru koji ga je pokušavao spriječiti u divljanju.

Napao i jednog policajca

Nakon što je otišao pozvana je policija, koja je 60-godišnjaka krenula tražiti na adresi stanovanja. Kada je primijetio policajce okomio se i na njih. Odbio se zaustaviti iako su mu to naredili, te je na kraju jednog policajca i odgurnuo.

Ipak, patrola ga je savladala te je priveden na ispitivanje. Prijavom mu je na teret stavljena prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi, zatim prisila prema službenim osobama, te prijetnja.

Prijeti mu zatvorska kazna

Sudac istrage mu je na zahtjev tužiteljstva odredio istražni zatvor budući da je ocijenio kako postoji opasnost da bi mogao ponoviti slična kaznena djela.

Inače, za prijetnje i prisile za koje je prijavljen prijeti mu i do pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:01