HrvatskaIZBOR TOP TEMA

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Piše Damir Dukić
15. svibanj 2019. - 23:03

UMJESTO SIROTIH HRVATA, U NJIMA SPAVAJU BOGATI TURISTI Predstavljamo 5 najboljih stanova POS-a pretvorenih u apartmane

- Deseci POS-ovih stanova diljem obale ponuđeni su gostima, a mi smo danima vijećali i žirirali kako bismo izabrali najbolje.
Ministar graditeljstva Predrag Štromar najavljuje: "APN će obavljati kontrolu, u kontaktu smo i s Ministarstvom turizma, a i građani su, iskustvo je pokazalo, skloni prijavljivanju onih koji zloupotrebljavaju model. Siguran sam da ćemo takvima stati na kraj, a pozitivni utjecaji POS-a i danas su izvanredni."

STRUČNJACI SE RAZBJEŽALI IZ POVJERENSTVA ZA PARK-ŠUMU 'Prekasno je za sanaciju Marjana, pola će ga nestati'

"Problem je što nitko nije vidio ulogu šumarske struke, tek odnedavno je stavljen šumar na platnu listu Javne ustanove. Nije bilo sluha", napominje dr. Sanja Perić
"Stručno povjerenstvo je potrebno, vjerujemo da će se gradonačelnik osobno zauzeti kako bi se to tijelo preustrojilo", kaže ravnatelj Javne ustanove Damir Grubšić

ANA JAJIĆ 20 GODINA POBJEĐUJE TEŠKU BOLEST Trebala sam već odavno biti u kolicima, a vidite me!

"Imala sam samo dvadesetak godina kad mi je dijagnosticiran karcinom kostiju... Bilo je dana kad nisam mogla dijete podići iz kolijevke, jednom mi je gotovo ispalo iz ruke! I stalno ti bolovi, danju i noću... Danas podižem trojicu sinova i svaki dan jašem na mojoj kobili Fibi."

OVAKVU JE JOŠ NISTE VIDJELI Dalmacija na 1646 starih razglednica

- Nedavno je svjetlo dana ugledala knjiga razglednica “Pozdrav iz zaboravljene Dalmacije” splitskog autora i kolekcionara dalmatinskih razglednica Igora Goleša. Radi se o monumentalnom i kapitalnom djelu, inače trećem ove tematike istog autora. Svojim knjigama, koje je samostalno uredio i financirao, a pogotovo ovom posljednjom, Goleš je očitao lekciju kulturnim institucijama o tome kako se istražuje, kako se prezentira povijest i baština te kako se voli svoj kraj. Ministarstvo kulture ne mari...

SVJETSKO ŠKOLSKO ATLETSKO PRVENSTVO U SPLITU Najveći sportski događaj od 1990.

- Na gotovo svim jezicima svijeta u srijedu se navijalo na tribinama stadiona Atletskog kluba Split, gdje se održava 25. svjetsko školsko atletsko prvenstvo. Na ovom sportskom natjecanju sudjeluje oko 800 natjecatelja iz 29 zemalja, s pet kontinenata. Grad pod Marjanom nije im nepoznanica, prvenstveno zbog serije ‘Igra prijestolja’.

UOČI KONFERENCIJE O DALMATINSKOM ZABRĐU Ima li budućnosti za Zagoru?

- Odgovor na ovo teško pitanje pokušat će pronaći konferencija koja će se - u organizaciji Hanza medije i Slobodne Dalmacije - održati 22. svibnja u Splitu. Iseljavanje je Zagoru dovelo na rub opstanka: škole se gase, pošte postaju mrtvačnice, a staračko stanovništvo više ne ide u ambulantu jer nema liječnika koji bi tu radio i živio.

#SLOBODNA DALMACIJA#NAJAVA