StoryEditorOCM
Hrvatskasve dam...

Carina jeftino prodaje čak 3.689 litara domaće rakije, ali ima jedan strogi uvjet

Piše Vijesti Sd
16. veljače 2024. - 09:38

Jesenas se pisalo kako je Područni carinski ured Zagreb putem javnog natječaja prodavao 427,80 litara prethodno zaplijenjene domaće rakije po cijeni od 427,80 eura, odnosno jednog eura po litri. Pažnju je tada privukla i napomena da su potencijalni kupci rakiju mogli određenog dana pregledati, ali ne i degustirati.

Televizija N1 pak navodi kako je sad i Područni carinski ured (PCU) u Osijeku objavio javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda također za zaplijenjenu robu, a čiji rok istječe danas. Među ponuđenom robom opet ima i rakije. I to puno.

Radi se o čak 3689,80 litara voćne rakije u rinfuzi jakosti 37 do 45 posto. Početna cijena za litru rakije iznosi 0,66 eura, a ukupno 2.435,26 eura.

Prodaja se obavlja po sistemu “viđeno – kupljeno” bez garancije uz obavezu kupca da ishodi potrebne dozvole i druge isprave, a kupac se obvezuje redestilirati kupljenu rakiju i za to je dužan podnositi mjesečna izvješća nadležnom trošarinskom uredu.

image
Denis Jerkovic/Cropix

Među ostalim, na javnoj prodaji zaplijenjene robe u CPU Osijek nude se, primjerice, četiri mobitela Google Pixel 6A, 899 maskica za mobitel, 400 karotnskih kutija hza mobitele i 200 zaštitnih stakala takođetr za mobitele, sve u vrijednosti 2.257,16 eura. Ili jedna rabljena i jedna nova profesionalna električna miješalica za tijesto, a obje ukupne vrijednosti 915,63 eura.

Na popisu robe koju je Carinski područni ured u Osijeku ponudio na javnoj dražbi, uočili smo i dva nova ventilatora Keno, dvije rabljene električne bušilice, jednu rabljenu kosilicu za travu, 24 komada grijača za pekarske peći i još desetke komada razne druge robe koju su carinski službenici oduzeli u upravnim postupcima.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:26