stdClass Object ( [id] => 195112 [title] => Branko Vukelić istupio iz HDZ-a: Stranka je postala samoj sebi svrha [alias] => branko-vukelic-istupio-iz-hdz-a-stranka-je-postala-samoj-sebi-svrha [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-a i simpatizere da se suzdrže od bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke g. Vukelića zbog njegovog zdravstvenog stanja - ova rečenica potpredsjednika HDZ-a i predsjednika Gradskog odbora te stranke Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika, duboko je potresla Branka Vukelića, doznajemo od njemu bliskih suradnika.

Jelićeva poruka našla se na kraju odgovora koji je uslijedio svega nekoliko sati nakon što su mediji prenijeli Vukelićevu ostavku na članstvo u HDZ-u koju je novinarima, kao i dva dana ranije predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, Vukelić poslao iz bolesničke postelje KBC-a Zagreb.

- Branko je bolestan, ali u ovom trenutku nije životno ugrožen, za nekoliko dana izlazi iz bolnice. U vrlo dobrom je psihičkom stanju, potpuno je svjestan svojih postupaka i lucidan, pa je ova Jelićeva dvoznačna izjava vrlo neprimjerena. Osim toga, ujedno je njome zaprijetio svim članovima koji se ne slažu s njegovom politikom da drže jezik za zubima - komentirao nam je jučer jedan bivši bliski Vukelićev suradnik, koji se trenutno nalazi u nemilosti vladajuće karlovačke HDZ-ovske struje, zbog čega iza ove izjave nije stao imenom i prezimenom.

Jelić svojem nekadašnjem političkom ocu, kako ga je nazivao u medijskim istupima, "želi dobro zdravlje i brz oporavak" dodajući kako je s njime uvijek imao dobar odnos koji se temeljio na kulturnoj komunikaciji.

- Svaka osoba pristupa političkoj opciji temeljem usporedbe usađenih načela i obiteljskog odgoja s načelima i vizijom političke stranke. HDZ svoje djelovanje temelji na demokršćanstvu, zajedništvu i demokraciji. Svaki član stranke može u bilo koje vrijeme odlučiti ne boriti se za stajališta koja zastupa, ne složiti se sa programom i vizijom stranke i sukladno navedenom istupiti - kaže Jelić.

Ni u jednom trenutku nije se osvrnuo na Vukelićeve optužbe o stranačkoj strahovladi, prijetnjama i ucjeni, zabrani govora i smjenjivanjima nepodobnih, osim možda u dijelu u kojem govori o njegovom zdravlju.

- Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru, da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih… Takove odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači, Turković i slični - obrazlaže Vukelić koji na vodećim funkcijama u stranci bio 22 godine, dodajući da je do gušenja demokracije došlo nakon Sabora stranke u svibnju prošle godine.

Vukelić smatra da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana, a da bi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke.

- Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih. Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije) - zaključuje Vukelić.

Branko Vukelić postao je HDZ-ovcem 1991. godine, odmah nakon što je prestao biti članom Saveza komunista. Dvije godine kasnije postao je predsjednik GO HDZ-a Karlovac, 1997. godine i gradonačelnik. Bio je jedan od glavnih lobista da stranku preuzme Ivo Sanader, zbog čega ga je, kada je dobio mandat za sastavljanje Vlade, ovaj nagradio ministarskim mjestom, prvo u resoru gospodarstva, a zatim i obrane. Na posljednjim parlamentarnim izborima Vukelić je ušao u Sabor, a tamo će ubuduće nastupati kao nezavisni zastupnik.

Razlaz s Jelićem i njegovom ojačalom političkom strujom dogodio se prije točno godinu dana, u jeku kampanje za stranačke funkcije.

- Zahvaljujući mojoj podršci u svega par godina postao je zamjenik gradonačelnika, pa gradonačelnik i u konačnici predsjednik gradskog odbora - pisao je Vukelić u pismu koji je poslao na adrese 200 najutjecajnijih karlovačkih HDZ-ovaca pozivajući ih da se ne dijele na Vukelićeve i Jelićeve.

Tada je podvukao što zapravo zamjera Jeliću - ambiciju da bude istovremeno predsjednik županijskog i gradskog odbora HDZ-a čime bi dobio apsolutnu političku moć u Karlovcu..

- Iskreno se nadam da izostanak moje podrške tim ambicijama nisu razlozi podjelama u stranci - podvukao je Vukelić.

Rezultati izbora za njega i njegovu struju nakon toga bili su porazni, nitko od njih nije ušao u predsjedništvo stranke na gradskoj i županijskoj razini.

Vukelića je od aktivne politike udaljila bolest, ali je svoje neslaganje s gradskom i stranačkom politikom redovito izlagao preko društvene mreže Facebook, gdje je Jelića te direktora Zelenila Stjepana Turkovića, svojeg također bivšeg bliskog suradnika optužio da pogoduju krupnom kapitalu. Uslijedilo je to nakon što su mediji objavili da je investitor Nikola Hanžel, rušeći derutni Hotel Koranu koji je kupio, usput posjekao i dva najstarija karlovačka stabla.

- Nije kriv poduzetnik, on nije morao niti trebao prepoznati njihovu vrijednost. Ali gradonačelnik i direktor Zelenila su trebali znati i zaštititi našu baštinu. Ali nisu! Zašto? Nisu znali? Pa ne tako davno direktor Zelenila je predstavljao knjigu "Zelenilo u Karlovcu" gdje su opisana ta vrijedna stabla. Zli jezici govore kako se nisu htjeli zamjerati poduzetniku. Gradonačelnik se već dugo hvali kako su uz njega jaki gradski poduzetnici. Za direktora Zelenila kruže priče kako je vrlo blizak nekima od njih, kako ide po svijetu gledati utakmice naših sportaša u režiji nekih poduzetnika - zaključio je Branko Vukelić.

Vukelić: Nije prvi puta da Jelić komentira moje zdravstveno stanje u političke svrhe

Moje zdravstveno stanje je apsolutno moja privatna stvar i ponajmanje je Jelić pozvan komentirati ga ili pozivati članove HDZ-a da ne komentiraju moje istupanje iz članstva zbog - mojeg zdravstvenog stanja. Ja im ovim putem poručujem da se apsolutno ne moraju ustručavati komentiranja mojeg istupanja iz članstva HDZ-a - reagirao je Branko Vukelić na odgovor karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića na Vukelićev izlazak iz HDZ-a napominjući da ovo nije prvi put da Jelić njegovo zdravstveno stanje koristi u dnevnopolitičke svrhe, te ga pozvao, da u duhu kršćanstva na koje se vrlo često zna pozivati, to konačno prestane činiti.

Vukelić je pojasnio da razlozi njegovog istupanja nisu posljedica bolesti, već isključivo onoga što je napisao u pismu koje je poslao Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a, Tomislavu Čuljku, političkom tajniku i Ivanu Vučiću, predsjedniku ŽO HDZ-a.

- Mojim istupanjem ne prestaje moj daljnji politički rad - već naprotiv. A ako je Jelić same razloge koje sam napisao stavio u kontekst moje bolesti, onda on, čini mi se, nije svjestan koliko je danas članova i simpatizera HDZ-a suglasno s razlozima koje sam naveo - zaključio je Vukelić.

Mario Pušić
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Arhiv CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => postaje nezavisni zastupnik [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-02-28 09:18:11 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-02-28 15:45:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-02-28 09:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6082 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/02/28/aaa/branko_vukelic2-250912.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x501" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38603389 Threads: 7 Questions: 7111526444 Slow queries: 3304946 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608710009 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/branko-vukelic-istupio-iz-hdz-a-stranka-je-postala-samoj-sebi-svrha-195112 [printLink] => /vijesti/hrvatska/branko-vukelic-istupio-iz-hdz-a-stranka-je-postala-samoj-sebi-svrha-195112?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 175297 [name] => brankovukelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => brankovukelic [link] => /tag/brankovukelic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 257497 [name] => hdz [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hdz [link] => /tag/hdz ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Arhiv CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => postaje nezavisni zastupnik [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Branko Vukelić istupio iz HDZ-a: Stranka je postala samoj sebi svrha [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-06-41-48-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/02/28/aaa/branko_vukelic2-250912.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/02/28/aaa/branko_vukelic2-250912.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-a i simpatizere da se suzdrže od bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke g. Vukelića zbog njegovog zdravstvenog stanja - ova rečenica potpredsjednika HDZ-a i predsjednika Gradskog odbora te stranke Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika, duboko je potresla Branka Vukelića, doznajemo od njemu bliskih suradnika.

Jelićeva poruka našla se na kraju odgovora koji je uslijedio svega nekoliko sati nakon što su mediji prenijeli Vukelićevu ostavku na članstvo u HDZ-u koju je novinarima, kao i dva dana ranije predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, Vukelić poslao iz bolesničke postelje KBC-a Zagreb.

- Branko je bolestan, ali u ovom trenutku nije životno ugrožen, za nekoliko dana izlazi iz bolnice. U vrlo dobrom je psihičkom stanju, potpuno je svjestan svojih postupaka i lucidan, pa je ova Jelićeva dvoznačna izjava vrlo neprimjerena. Osim toga, ujedno je njome zaprijetio svim članovima koji se ne slažu s njegovom politikom da drže jezik za zubima - komentirao nam je jučer jedan bivši bliski Vukelićev suradnik, koji se trenutno nalazi u nemilosti vladajuće karlovačke HDZ-ovske struje, zbog čega iza ove izjave nije stao imenom i prezimenom.

Jelić svojem nekadašnjem političkom ocu, kako ga je nazivao u medijskim istupima, "želi dobro zdravlje i brz oporavak" dodajući kako je s njime uvijek imao dobar odnos koji se temeljio na kulturnoj komunikaciji.

- Svaka osoba pristupa političkoj opciji temeljem usporedbe usađenih načela i obiteljskog odgoja s načelima i vizijom političke stranke. HDZ svoje djelovanje temelji na demokršćanstvu, zajedništvu i demokraciji. Svaki član stranke može u bilo koje vrijeme odlučiti ne boriti se za stajališta koja zastupa, ne složiti se sa programom i vizijom stranke i sukladno navedenom istupiti - kaže Jelić.

Ni u jednom trenutku nije se osvrnuo na Vukelićeve optužbe o stranačkoj strahovladi, prijetnjama i ucjeni, zabrani govora i smjenjivanjima nepodobnih, osim možda u dijelu u kojem govori o njegovom zdravlju.

- Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru, da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih… Takove odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači, Turković i slični - obrazlaže Vukelić koji na vodećim funkcijama u stranci bio 22 godine, dodajući da je do gušenja demokracije došlo nakon Sabora stranke u svibnju prošle godine.

Vukelić smatra da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana, a da bi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke.

- Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih. Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije) - zaključuje Vukelić.

Branko Vukelić postao je HDZ-ovcem 1991. godine, odmah nakon što je prestao biti članom Saveza komunista. Dvije godine kasnije postao je predsjednik GO HDZ-a Karlovac, 1997. godine i gradonačelnik. Bio je jedan od glavnih lobista da stranku preuzme Ivo Sanader, zbog čega ga je, kada je dobio mandat za sastavljanje Vlade, ovaj nagradio ministarskim mjestom, prvo u resoru gospodarstva, a zatim i obrane. Na posljednjim parlamentarnim izborima Vukelić je ušao u Sabor, a tamo će ubuduće nastupati kao nezavisni zastupnik.

Razlaz s Jelićem i njegovom ojačalom političkom strujom dogodio se prije točno godinu dana, u jeku kampanje za stranačke funkcije.

- Zahvaljujući mojoj podršci u svega par godina postao je zamjenik gradonačelnika, pa gradonačelnik i u konačnici predsjednik gradskog odbora - pisao je Vukelić u pismu koji je poslao na adrese 200 najutjecajnijih karlovačkih HDZ-ovaca pozivajući ih da se ne dijele na Vukelićeve i Jelićeve.

Tada je podvukao što zapravo zamjera Jeliću - ambiciju da bude istovremeno predsjednik županijskog i gradskog odbora HDZ-a čime bi dobio apsolutnu političku moć u Karlovcu..

- Iskreno se nadam da izostanak moje podrške tim ambicijama nisu razlozi podjelama u stranci - podvukao je Vukelić.

Rezultati izbora za njega i njegovu struju nakon toga bili su porazni, nitko od njih nije ušao u predsjedništvo stranke na gradskoj i županijskoj razini.

Vukelića je od aktivne politike udaljila bolest, ali je svoje neslaganje s gradskom i stranačkom politikom redovito izlagao preko društvene mreže Facebook, gdje je Jelića te direktora Zelenila Stjepana Turkovića, svojeg također bivšeg bliskog suradnika optužio da pogoduju krupnom kapitalu. Uslijedilo je to nakon što su mediji objavili da je investitor Nikola Hanžel, rušeći derutni Hotel Koranu koji je kupio, usput posjekao i dva najstarija karlovačka stabla.

- Nije kriv poduzetnik, on nije morao niti trebao prepoznati njihovu vrijednost. Ali gradonačelnik i direktor Zelenila su trebali znati i zaštititi našu baštinu. Ali nisu! Zašto? Nisu znali? Pa ne tako davno direktor Zelenila je predstavljao knjigu "Zelenilo u Karlovcu" gdje su opisana ta vrijedna stabla. Zli jezici govore kako se nisu htjeli zamjerati poduzetniku. Gradonačelnik se već dugo hvali kako su uz njega jaki gradski poduzetnici. Za direktora Zelenila kruže priče kako je vrlo blizak nekima od njih, kako ide po svijetu gledati utakmice naših sportaša u režiji nekih poduzetnika - zaključio je Branko Vukelić.

Vukelić: Nije prvi puta da Jelić komentira moje zdravstveno stanje u političke svrhe

Moje zdravstveno stanje je apsolutno moja privatna stvar i ponajmanje je Jelić pozvan komentirati ga ili pozivati članove HDZ-a da ne komentiraju moje istupanje iz članstva zbog - mojeg zdravstvenog stanja. Ja im ovim putem poručujem da se apsolutno ne moraju ustručavati komentiranja mojeg istupanja iz članstva HDZ-a - reagirao je Branko Vukelić na odgovor karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića na Vukelićev izlazak iz HDZ-a napominjući da ovo nije prvi put da Jelić njegovo zdravstveno stanje koristi u dnevnopolitičke svrhe, te ga pozvao, da u duhu kršćanstva na koje se vrlo često zna pozivati, to konačno prestane činiti.

Vukelić je pojasnio da razlozi njegovog istupanja nisu posljedica bolesti, već isključivo onoga što je napisao u pismu koje je poslao Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a, Tomislavu Čuljku, političkom tajniku i Ivanu Vučiću, predsjedniku ŽO HDZ-a.

- Mojim istupanjem ne prestaje moj daljnji politički rad - već naprotiv. A ako je Jelić same razloge koje sam napisao stavio u kontekst moje bolesti, onda on, čini mi se, nije svjestan koliko je danas članova i simpatizera HDZ-a suglasno s razlozima koje sam naveo - zaključio je Vukelić.

Mario Pušić
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/branko-vukelic-istupio-iz-hdz-a-stranka-je-postala-samoj-sebi-svrha-195112 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=61655b3cfd91c6cc7d20e0a5ea7554e5d2e96b9e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Branko+Vukeli%C4%87+istupio+iz+HDZ-a%3A+Stranka+je+postala+samoj+sebi+svrha&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fbranko-vukelic-istupio-iz-hdz-a-stranka-je-postala-samoj-sebi-svrha-195112 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fbranko-vukelic-istupio-iz-hdz-a-stranka-je-postala-samoj-sebi-svrha-195112 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Arhiv CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => postaje nezavisni zastupnik [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskapostaje nezavisni zastupnik

Branko Vukelić istupio iz HDZ-a: Stranka je postala samoj sebi svrha

Piše PSD.
28. veljače 2013. - 10:17
Koristim ovu priliku i pozivam sve članove HDZ-a i simpatizere da se suzdrže od bilo kakvih komentara na čin istupanja iz stranke g. Vukelića zbog njegovog zdravstvenog stanja - ova rečenica potpredsjednika HDZ-a i predsjednika Gradskog odbora te stranke Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika, duboko je potresla Branka Vukelića, doznajemo od njemu bliskih suradnika.

Jelićeva poruka našla se na kraju odgovora koji je uslijedio svega nekoliko sati nakon što su mediji prenijeli Vukelićevu ostavku na članstvo u HDZ-u koju je novinarima, kao i dva dana ranije predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, Vukelić poslao iz bolesničke postelje KBC-a Zagreb.

- Branko je bolestan, ali u ovom trenutku nije životno ugrožen, za nekoliko dana izlazi iz bolnice. U vrlo dobrom je psihičko...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 08:41