stdClass Object ( [id] => 216908 [title] => Viktorija je htjela izazvati ljubomoru, vrijeđaju je i nazivaju ubojicom; Šapiću prijeti kazna od 21 do 40 godina zatvora [alias] => viktorija-je-htjela-izazvati-ljubomoru-vrijedaju-je-i-nazivaju-ubojicom-sapicu-prijeti-kazna-od-21-do-40-godina-zatvora [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NOVIJE

Mladiću koji je u Vojniću u subotu počinio dvostruko ubojstvo kvalifikacija kaznenog djela po kojoj će se dalje provoditi istraga preinačena je s ubojstva, kako je pisalo u kaznenoj prijavi, na znatno težu kvalifikaciju teškog ubojstva.

U priopćenju DORH-a piše da je u karlovačkome Županijskom državnom odvjetništvu ispitan 21-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. Kaznenog zakona.

To znači da tužiteljstvo ima elemente za podizanje optužnice po točki „tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda“, a dokaže li to i na sudu, Bošku Šapiću prijeti kazna zatvora od 21 do 40 godina.

Sudac istrage Ivan Perković rekao je za danas za Hinu da je razlog za određivanje istražnog zatvora među ostalim „činjenica da je djelo počinjeno pod posebno teškim okolnostima“ te zato što je riječ o zločinu za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

Kaznena prijava na temelju koje je 21-godišnji Boško Šapić doveden danas na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo glasila je na „ubojstvo po članku 110.“, koji precizira da će se počinitelj kazniti zatvorskom kaznom od najmanje pet godina, no nakon ispitivanja i uvida u prikupljene dokaze s očevida te na temelju mnogih izvida, Županijsko državno odvjetništvo danas je djelo okvalificiralo kao teško ubojstvo.

U obrazloženju stoji kako se osnovano sumnja da je 21-godišnjak u 22,25 sati 2. studenoga 2013. u Vojniću, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Vojišnici, „s ciljem da liši života A.H. i D.V., zbog ljubomore izazvane odnosom njegove djevojke s A.H.“, nožem zarezao D.V. po vratu, a zatim nekoliko puta ubo A.H. Obojica su od ozljeda na mjestu umrla.

RANIJE


Viktorija Jakuš-Mejarec u travnju je napunila svoju osamnaestu. Od svoje petnaeste bila je zaljubljena u Alvina Horvatića i s njim je ljubovala pune tri godine. Prekinuli su 25. kolovoza ove godine, a samo sedam dana kasnije prohodala je s Boškom Šapićem.

Ipak, na Facebooku je s obojicom održavala kontakt, pa je sasvim izvjesno da je teza da je namjerno prohodala s Boškom samo kako bi ljubomornim napravila bivšeg dečka, vrlo izvjesna.

I sada ga, nakon njegove smrti, na društvenoj mreži naziva prvim dečkom i jedinom ljubavi. Postavlja se pitanje je li namjerno htjela izazvati obračun dvojice muškaraca koji su je voljeli, a koji je završio smrću bivšeg dečka Alvina Horvatića i njegova prijatelja Dejana Vučkovića, a njezinog dečka Boška Šapića pretvorio u dvostrukog ubojicu?

Vlasnik kafića Heart Josip Jakšić kaže nam da su mu Alvin i Dejan bili stalni gosi i dobro ih je poznavao. Boško Šapić u Heart do sada nikada nije ušao. Došao je kobne večeri s Viktorijom iz pravca Vojnića, u trenutku kada je Alvin bio u kafiću, te kada su iz pravca Vrginmosta nailazili Dejan i još dva prijatelja.

U tren oka mladići su okružili automobil i nastala je gužva, a pridružio im se i Alvin. Viktorija je znala da ovdje izlazi njezin bivši dečko i njegovi prijatelji, ali je ipak odlučila tu stati s novim dečkom, i to nakon što je samo sat i pol ranije došlo do svađe dvojice suparnika u kafiću D&D u Vrginmostu.

- Ona je vrištala i vikala je "nemojte, nemojte", ali nikako to nije smjela dozvoliti, to da Boško tu uopće stane, kada je znala u kako lošim odnosima su ova dvojica. A i kada je vidjela da ovi prilaze automobilu, trebala je Bošku reći da ode - priča nam suvlasnik Hearta Josip Jakšić.

Nakon pokolja, Dejanovi prijatelji su se razbježali, a do dolaska policije Viktorija je ostala na mjestu događaja gledajući krvavo tijelo bivšeg dečka Alvina do kojega je razoružan i s koljenom na leđima gosta kafića bio aktualni dečko Boško.

Prateći njezine postove na društvenoj mreži dalo bi se zaključiti da joj je dečko bio Alvin za kojim plače, dok Boška više nigdje ne spominje niti jednom riječju.

- Moj Alvin umro mi je na rukama. Htio mi je nešto reći, ali nije uspio! Probudio me iz sna. Za njega bih život dala. S njim sam prošla sve. Doći ću i ja gore. Pa, ako nismo znali živjeti u stvarnosti, gore ćemo sigurno. Ma govorite vi što hoćete, ali ja znam da Alvin nije umro. On je živ. Sada samo spava - kaže Viktorija.

Samo sat prije ubojstva komunicirala je s Boškom kojem je napisala kako nije pijana, a on je uvratio komentarom: Poslije toliko blekija, ne znam baš.

- A bambus? upitala je ona, a razgovor su nastavili uvjeravanjima tko je što i koliko popio.

Kobnoga dana u popodnevnim satima Viktorija se također bavila muško-ženskim odnosima kritizirajući "današnje balavice koje stalno mijenjaju frajere".

- Ajd da su stariji od njih, ali one biraju mlađe od sebe, haha...užas, zaključila je.

Zbog svojeg se ponašanja našla na udaru prijatelja pokojnih mladića.

- Viktorija, što sada, žao ti je? Nije ti žao kad shvatiš da si ti kriva zbog toga. Najgore je što je netko poput onako dobrog dečka Dejana morao nestat zbog tvoje želje da se kurčiš s dva frajera. Nije moje da sudim, ali nosit ćeš ih na duši - osudio ju je poznanik Mario na profilu Paule Obad, koja je pak bila zaljubljena u Dejana.

- Samo me vi krivite. Al je meni umro na rukama, i nikom drugom. A i te vaše krivnje, nemate pravo. Niste bili tamo i nemate pojma. Jedini mi je bio pokojni Alvin. Tri sam godine bila s njim u vezi i prvi mi je dečko. Nitko ne zna kako se sada ja osjećam. Pokušala sam sve spriječiti, ali jači su od mene bili - brani se Viktorija.

Njezina teta Jasna Martić, kod koje se u Umag iz Vrginmosta Viktorija sklonila, pokušava shvatiti kako joj je, govoreći da je ovo velika tragedija za četiri obitelji.

- Viki je u teškom stanju. Na infuziji. Teško podnosi ovaj pritisak. Ljudi je vrijeđaju, nazivaju je ubojicom. Ne znamo kako joj pomoći da se smiri. Ipak joj je Alvin umro na rukama. Suosjećamo s obiteljima poginulih. Treba se moći nositi sa ovakvom boli - kaže teta Jasna.

Je li Boška Šapića, nezaposlenog automehaničara, koji je za život zarađivao nadničarenjem na crno i pomažući roditeljima u poljoprivredi, u ubojicu pretvorila prevelika ljubav prema njegovoj prvoj djevojci? On je sin jedinac.

U svojem selu nikada nije imao prijatelja, jer zapravi u zaseoku Šapići nije imao vršnjaka. U Viktoriju, iako mladu, ali očito iskusnu ljubavnicu, zaljubio je jako i na prvi pogled. Ona je bila predmet njegova obožavanja. Koketa, kakva je bila, znala je kako to iskorištavati.

U Šapićima ne plaču samo roditelji, već i susjedi, koji kažu da je bio predobar, miran, tih, povučen, ali pristojan i radišan. Roditelji mu žive skromno, u drvenoj kući, ali su za sina jedinca sazidali novu, u koju još nije bio uselio.

Njegov otac suznih očiju i strogaga glasa rekao nam je da ga ne pitamo ništa.

- Život mi je slomljen i nema smisla. Svega mi je dosta, ako treba iselit ću za 24 sata. Vi novinari dižete paniku bezveze, pišete što ne treba. Ima suda i pravne države, pa neka rješavaju - rekao nam je ojađeni Petar Šapić.

U tim trenucima njegova sina Boška u Karlovcu je ispitivao zamjenik Županijske državne odvjetnice Zdravko Car zbog sumnji da je počinio teška ubojstva.

Smatraju da je Boško ubio iz niskih pobuda, odnosno "ljubomore izazvane odnosom njegove djevojke s A. H. nožem zarezao D. V. u predjelu vrata, a potom više puta nžem ubo A. H.", te mu prijeti najmanje 10, a najviše 40 godina zatvora.

Zbog težine kaznenog djela, opasnosti da ga ne ponovi te da utječe na svjedoke, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu oddredio mu je istražni zatvor. Već sada je sigurno da će Boško na slobodu tek za nekoliko desetljeća.

Iako je Boško Srbin, a njegove žrtve Hrvati, tek pojedinci incident povezuju s međunacionalnim sukobom. Ostali ne negiraju da u Vrginmostu postoje međunacionalne trzavice, postojale su i između Boška i njegovih žrtava, ali podvlače da je jedini stvarni razlog njegovom postupku borba oko fatalne Viktorije.

Alvin i Dejan često su skupa bančili, imali su široki krug prijatelja, i voljeli su izigravati frajere. Dejan je bio prijavljivan zbog remećenja javnog reda i mira te napada na službenu osobu. Dogodilo se to tijekom policijske intervencije u jednom od brojnih kordunskih kafića. Navodno je neko vrijeme proveo i u zatvoru iz kojega je pušten krajem prošle godine.

Suvlasnik kafića: Nije bilo pomoći

Josip Jakšić, suvlasnik kafića Heart neposredni je svjedok subotnjeg krvoprolića koje so dogodilo ispred objekta.

- Sjedio sam kraj prozora i čekao goste, jer sam tu večer radio. Alvin je došao u kafić sam i naručio piće. Kad je vidio da dolazi Boško iz smjera Vojnića krenuo je van. U isto vrijeme se pogodilo da iz smjera Vrginmosta dolazi njegov prijatelj Dejan Vučković s još dva prijatelja. Svi su se okupili oko auta u kojem su bili Boško i ta cura i počelo je neko naguravanje. Pozvao sam prijatelja da ih idemo smiriti, kako sukob ne bi eskalirao i pokvario večer.

- U tom trenutku već je prilazio Dejan i vikao zovite hitnu, držeći se rukom za vrat te je pao na prvoj stepenici. Povukao sam ga pred objekt i posjeo tek tada sam vidio da mu krv šiklja iz vrata. Požurio sam mu staviti tufer iz prve pomoći, ali bilo je kasno, umro je za odmah. Liječnik je rekao da mu ni on ne bi pomogao, jer je ozljeda bila preteška.

- Za to vrijeme Boško je triput zabio nož u leđa Alvinu, a kada se ovaj okrenuo i krenuo prema kafiću, ubo ga je još dvaput u leđa. Moj prijatelj mu je izbio nož, radilo se o džepnom nožu oštrice kojih 10 cm, "sfrkao" mu ruke, oborio na pod i tako smo čekali policiju koju sam pozvao - posvjedočio nam je Jakšić dodajući da su se prijatelji koji su došli s Vučkovićem nakon toga razbježali.

Mario Pušić, (H)
Foto: Robert Fajt / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Kuća ubojice Boška Šapića [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Zločin u vojniću [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-11-04 17:22:40 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-11-04 20:10:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-11-04 20:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 28919 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/11/04/AAA/vojnic_ubojstvo8-031113.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x541" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7636689 Threads: 4 Questions: 1552471610 Slow queries: 4730840 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111251790 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/viktorija-je-htjela-izazvati-ljubomoru-vrijedaju-je-i-nazivaju-ubojicom-sapicu-prijeti-kazna-od-21-do-40-godina-zatvora-216908 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/viktorija-je-htjela-izazvati-ljubomoru-vrijedaju-je-i-nazivaju-ubojicom-sapicu-prijeti-kazna-od-21-do-40-godina-zatvora-216908?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228004 [name] => boškošapić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boskosapic [link] => /tag/boskosapic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Kuća ubojice Boška Šapića [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Zločin u vojniću [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Viktorija je htjela izazvati ljubomoru, vrijeđaju je i nazivaju ubojicom; Šapiću prijeti kazna od 21 do 40 godina zatvora [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-16-33-44-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/04/AAA/vojnic_ubojstvo8-031113.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/04/AAA/vojnic_ubojstvo8-031113.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NOVIJE

Mladiću koji je u Vojniću u subotu počinio dvostruko ubojstvo kvalifikacija kaznenog djela po kojoj će se dalje provoditi istraga preinačena je s ubojstva, kako je pisalo u kaznenoj prijavi, na znatno težu kvalifikaciju teškog ubojstva.

U priopćenju DORH-a piše da je u karlovačkome Županijskom državnom odvjetništvu ispitan 21-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. Kaznenog zakona.

To znači da tužiteljstvo ima elemente za podizanje optužnice po točki „tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda“, a dokaže li to i na sudu, Bošku Šapiću prijeti kazna zatvora od 21 do 40 godina.

Sudac istrage Ivan Perković rekao je za danas za Hinu da je razlog za određivanje istražnog zatvora među ostalim „činjenica da je djelo počinjeno pod posebno teškim okolnostima“ te zato što je riječ o zločinu za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

Kaznena prijava na temelju koje je 21-godišnji Boško Šapić doveden danas na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo glasila je na „ubojstvo po članku 110.“, koji precizira da će se počinitelj kazniti zatvorskom kaznom od najmanje pet godina, no nakon ispitivanja i uvida u prikupljene dokaze s očevida te na temelju mnogih izvida, Županijsko državno odvjetništvo danas je djelo okvalificiralo kao teško ubojstvo.

U obrazloženju stoji kako se osnovano sumnja da je 21-godišnjak u 22,25 sati 2. studenoga 2013. u Vojniću, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Vojišnici, „s ciljem da liši života A.H. i D.V., zbog ljubomore izazvane odnosom njegove djevojke s A.H.“, nožem zarezao D.V. po vratu, a zatim nekoliko puta ubo A.H. Obojica su od ozljeda na mjestu umrla.

RANIJE


Viktorija Jakuš-Mejarec u travnju je napunila svoju osamnaestu. Od svoje petnaeste bila je zaljubljena u Alvina Horvatića i s njim je ljubovala pune tri godine. Prekinuli su 25. kolovoza ove godine, a samo sedam dana kasnije prohodala je s Boškom Šapićem.

Ipak, na Facebooku je s obojicom održavala kontakt, pa je sasvim izvjesno da je teza da je namjerno prohodala s Boškom samo kako bi ljubomornim napravila bivšeg dečka, vrlo izvjesna.

I sada ga, nakon njegove smrti, na društvenoj mreži naziva prvim dečkom i jedinom ljubavi. Postavlja se pitanje je li namjerno htjela izazvati obračun dvojice muškaraca koji su je voljeli, a koji je završio smrću bivšeg dečka Alvina Horvatića i njegova prijatelja Dejana Vučkovića, a njezinog dečka Boška Šapića pretvorio u dvostrukog ubojicu?

Vlasnik kafića Heart Josip Jakšić kaže nam da su mu Alvin i Dejan bili stalni gosi i dobro ih je poznavao. Boško Šapić u Heart do sada nikada nije ušao. Došao je kobne večeri s Viktorijom iz pravca Vojnića, u trenutku kada je Alvin bio u kafiću, te kada su iz pravca Vrginmosta nailazili Dejan i još dva prijatelja.

U tren oka mladići su okružili automobil i nastala je gužva, a pridružio im se i Alvin. Viktorija je znala da ovdje izlazi njezin bivši dečko i njegovi prijatelji, ali je ipak odlučila tu stati s novim dečkom, i to nakon što je samo sat i pol ranije došlo do svađe dvojice suparnika u kafiću D&D u Vrginmostu.

- Ona je vrištala i vikala je "nemojte, nemojte", ali nikako to nije smjela dozvoliti, to da Boško tu uopće stane, kada je znala u kako lošim odnosima su ova dvojica. A i kada je vidjela da ovi prilaze automobilu, trebala je Bošku reći da ode - priča nam suvlasnik Hearta Josip Jakšić.

Nakon pokolja, Dejanovi prijatelji su se razbježali, a do dolaska policije Viktorija je ostala na mjestu događaja gledajući krvavo tijelo bivšeg dečka Alvina do kojega je razoružan i s koljenom na leđima gosta kafića bio aktualni dečko Boško.

Prateći njezine postove na društvenoj mreži dalo bi se zaključiti da joj je dečko bio Alvin za kojim plače, dok Boška više nigdje ne spominje niti jednom riječju.

- Moj Alvin umro mi je na rukama. Htio mi je nešto reći, ali nije uspio! Probudio me iz sna. Za njega bih život dala. S njim sam prošla sve. Doći ću i ja gore. Pa, ako nismo znali živjeti u stvarnosti, gore ćemo sigurno. Ma govorite vi što hoćete, ali ja znam da Alvin nije umro. On je živ. Sada samo spava - kaže Viktorija.

Samo sat prije ubojstva komunicirala je s Boškom kojem je napisala kako nije pijana, a on je uvratio komentarom: Poslije toliko blekija, ne znam baš.

- A bambus? upitala je ona, a razgovor su nastavili uvjeravanjima tko je što i koliko popio.

Kobnoga dana u popodnevnim satima Viktorija se također bavila muško-ženskim odnosima kritizirajući "današnje balavice koje stalno mijenjaju frajere".

- Ajd da su stariji od njih, ali one biraju mlađe od sebe, haha...užas, zaključila je.

Zbog svojeg se ponašanja našla na udaru prijatelja pokojnih mladića.

- Viktorija, što sada, žao ti je? Nije ti žao kad shvatiš da si ti kriva zbog toga. Najgore je što je netko poput onako dobrog dečka Dejana morao nestat zbog tvoje želje da se kurčiš s dva frajera. Nije moje da sudim, ali nosit ćeš ih na duši - osudio ju je poznanik Mario na profilu Paule Obad, koja je pak bila zaljubljena u Dejana.

- Samo me vi krivite. Al je meni umro na rukama, i nikom drugom. A i te vaše krivnje, nemate pravo. Niste bili tamo i nemate pojma. Jedini mi je bio pokojni Alvin. Tri sam godine bila s njim u vezi i prvi mi je dečko. Nitko ne zna kako se sada ja osjećam. Pokušala sam sve spriječiti, ali jači su od mene bili - brani se Viktorija.

Njezina teta Jasna Martić, kod koje se u Umag iz Vrginmosta Viktorija sklonila, pokušava shvatiti kako joj je, govoreći da je ovo velika tragedija za četiri obitelji.

- Viki je u teškom stanju. Na infuziji. Teško podnosi ovaj pritisak. Ljudi je vrijeđaju, nazivaju je ubojicom. Ne znamo kako joj pomoći da se smiri. Ipak joj je Alvin umro na rukama. Suosjećamo s obiteljima poginulih. Treba se moći nositi sa ovakvom boli - kaže teta Jasna.

Je li Boška Šapića, nezaposlenog automehaničara, koji je za život zarađivao nadničarenjem na crno i pomažući roditeljima u poljoprivredi, u ubojicu pretvorila prevelika ljubav prema njegovoj prvoj djevojci? On je sin jedinac.

U svojem selu nikada nije imao prijatelja, jer zapravi u zaseoku Šapići nije imao vršnjaka. U Viktoriju, iako mladu, ali očito iskusnu ljubavnicu, zaljubio je jako i na prvi pogled. Ona je bila predmet njegova obožavanja. Koketa, kakva je bila, znala je kako to iskorištavati.

U Šapićima ne plaču samo roditelji, već i susjedi, koji kažu da je bio predobar, miran, tih, povučen, ali pristojan i radišan. Roditelji mu žive skromno, u drvenoj kući, ali su za sina jedinca sazidali novu, u koju još nije bio uselio.

Njegov otac suznih očiju i strogaga glasa rekao nam je da ga ne pitamo ništa.

- Život mi je slomljen i nema smisla. Svega mi je dosta, ako treba iselit ću za 24 sata. Vi novinari dižete paniku bezveze, pišete što ne treba. Ima suda i pravne države, pa neka rješavaju - rekao nam je ojađeni Petar Šapić.

U tim trenucima njegova sina Boška u Karlovcu je ispitivao zamjenik Županijske državne odvjetnice Zdravko Car zbog sumnji da je počinio teška ubojstva.

Smatraju da je Boško ubio iz niskih pobuda, odnosno "ljubomore izazvane odnosom njegove djevojke s A. H. nožem zarezao D. V. u predjelu vrata, a potom više puta nžem ubo A. H.", te mu prijeti najmanje 10, a najviše 40 godina zatvora.

Zbog težine kaznenog djela, opasnosti da ga ne ponovi te da utječe na svjedoke, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu oddredio mu je istražni zatvor. Već sada je sigurno da će Boško na slobodu tek za nekoliko desetljeća.

Iako je Boško Srbin, a njegove žrtve Hrvati, tek pojedinci incident povezuju s međunacionalnim sukobom. Ostali ne negiraju da u Vrginmostu postoje međunacionalne trzavice, postojale su i između Boška i njegovih žrtava, ali podvlače da je jedini stvarni razlog njegovom postupku borba oko fatalne Viktorije.

Alvin i Dejan često su skupa bančili, imali su široki krug prijatelja, i voljeli su izigravati frajere. Dejan je bio prijavljivan zbog remećenja javnog reda i mira te napada na službenu osobu. Dogodilo se to tijekom policijske intervencije u jednom od brojnih kordunskih kafića. Navodno je neko vrijeme proveo i u zatvoru iz kojega je pušten krajem prošle godine.

Suvlasnik kafića: Nije bilo pomoći

Josip Jakšić, suvlasnik kafića Heart neposredni je svjedok subotnjeg krvoprolića koje so dogodilo ispred objekta.

- Sjedio sam kraj prozora i čekao goste, jer sam tu večer radio. Alvin je došao u kafić sam i naručio piće. Kad je vidio da dolazi Boško iz smjera Vojnića krenuo je van. U isto vrijeme se pogodilo da iz smjera Vrginmosta dolazi njegov prijatelj Dejan Vučković s još dva prijatelja. Svi su se okupili oko auta u kojem su bili Boško i ta cura i počelo je neko naguravanje. Pozvao sam prijatelja da ih idemo smiriti, kako sukob ne bi eskalirao i pokvario večer.

- U tom trenutku već je prilazio Dejan i vikao zovite hitnu, držeći se rukom za vrat te je pao na prvoj stepenici. Povukao sam ga pred objekt i posjeo tek tada sam vidio da mu krv šiklja iz vrata. Požurio sam mu staviti tufer iz prve pomoći, ali bilo je kasno, umro je za odmah. Liječnik je rekao da mu ni on ne bi pomogao, jer je ozljeda bila preteška.

- Za to vrijeme Boško je triput zabio nož u leđa Alvinu, a kada se ovaj okrenuo i krenuo prema kafiću, ubo ga je još dvaput u leđa. Moj prijatelj mu je izbio nož, radilo se o džepnom nožu oštrice kojih 10 cm, "sfrkao" mu ruke, oborio na pod i tako smo čekali policiju koju sam pozvao - posvjedočio nam je Jakšić dodajući da su se prijatelji koji su došli s Vučkovićem nakon toga razbježali.

Mario Pušić, (H)
Foto: Robert Fajt / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/viktorija-je-htjela-izazvati-ljubomoru-vrijedaju-je-i-nazivaju-ubojicom-sapicu-prijeti-kazna-od-21-do-40-godina-zatvora-216908 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a1ced1157fa77cb36bb893b16ed5b256bcdee6fc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Viktorija+je+htjela+izazvati+ljubomoru%2C+vrije%C4%91aju+je+i+nazivaju+ubojicom%3B+%C5%A0api%C4%87u+prijeti+kazna+od+21+do+40+godina+zatvora&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fviktorija-je-htjela-izazvati-ljubomoru-vrijedaju-je-i-nazivaju-ubojicom-sapicu-prijeti-kazna-od-21-do-40-godina-zatvora-216908 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fviktorija-je-htjela-izazvati-ljubomoru-vrijedaju-je-i-nazivaju-ubojicom-sapicu-prijeti-kazna-od-21-do-40-godina-zatvora-216908 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Kuća ubojice Boška Šapića [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Zločin u vojniću [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaZločin u vojniću

Viktorija je htjela izazvati ljubomoru, vrijeđaju je i nazivaju ubojicom; Šapiću prijeti kazna od 21 do 40 godina zatvora

Piše PSD.
4. studenog 2013. - 21:06
NOVIJE

Mladiću koji je u Vojniću u subotu počinio dvostruko ubojstvo kvalifikacija kaznenog djela po kojoj će se dalje provoditi istraga preinačena je s ubojstva, kako je pisalo u kaznenoj prijavi, na znatno težu kvalifikaciju teškog ubojstva.

U priopćenju DORH-a piše da je u karlovačkome Županijskom državnom odvjetništvu ispitan 21-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. Kaznenog zakona.

To znači da tužiteljstvo ima elemente za podizanje optužnice po točki „tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda“, a dokaže li to i na sudu, Bošku Šapiću prijeti kazna zatvora od 21 do 40 godina.

Sudac istrage Ivan Perković rekao je za danas za Hinu...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 18:33