StoryEditorOCM
Crna kronikamahao kosirom

Večernja predstava u dvorištu: ‘Šta si došla, ajde ća, ovo nije tvoja kuća, sve ćemo vas iselit, p**da vam materina!‘

26. travnja 2024. - 19:25

Zbog svađe u večernjim satima pred obiteljskom kućom na Čiovu četiri osobe moraju platiti novčanu kaznu, i to dvoje supružnika te njihov podstanar i njegova kćerka. Osim riječima, jedan od sudionika u žestokom sukobu je prijetio kosirom pa mora platiti najviše eura, navedeno je u presudi Općinskog prekršajnog suda Trogir.

Svađa je izbila između supružnika 44-godišnjaka i 41-godišnjakinje te njihovog 71-godišnjeg podstanara oko 20 sati krajem srpnja 2020. godine u dvorištu kuće u Okrugu Gornjem. Kako su kod 71-godišnjaka bili unuci, pozvao je svoju 41-godišnju kćerku da dođe po djecu kako ne bi slušala svađanje.

Kćerka je došla ispred kuće gdje joj u podstanarstvu stanuju otac i majka te ju je stanodavka uz viku i galamu napala riječima: “Šta si došla, ajde ća, ovo nije tvoja kuća, sve ćemo vas iselit, p**da vam materina!”. Ona joj je odgovorila uz viku: “Šta mi napadaš obitelj, samo nastaviti pušiti!”.

U tom trenutku iz kuće izlazi njen 71-godišnji otac, a za njim i 44-godišnji suprug stanodavke, koji je u ruci imao tzv. kosir (alat nalik sjekiri), stoji u presudi. Stanodavac se uz viku obratio ocu i kćerki riječima: “Izlazite iz kuće ili ću vas ja izbaciti! "Maknite auto, ajte ća, ne plaćate račune!”.

Podstanar ga je na to odgurnuo te je došlo do međusobnog naguravanja između njega i stanodavca. Na kraju su svi završili u optužnom prijedlogu u kojem je navedeno kako su narušavali javni red i mir jer je dvorište kuće koje je izloženo vidiku okolnih kuća i vidljivo s ceste.

Stanodavac je i proveo noć u policijskoj postaji Trogir te mu je oduzet kosir. Njemu je zbog kosira i određena najviša novčana kazna od 170 eura, dok 71-godišnji podstanar mora platiti 70 eura jer ga je gurnuo.

Supruga stanodavka i kćerka podstanara moraju platiti po 50 eura svaka jer su se samo verbalno sukobile. Svatko od njih dužan je platiti i po 20 eura sudskih troškova, stoji u presudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:30