StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ JEDAN

Uhićen Splićanin: u stanu na Bačvicama pronađeno više tisuća ilegalnih ‘bombona‘, mladi diler imao je peh u trasportu

Piše Vijesti SD
22. siječnja 2024. - 11:28

U istražnom zatvoru na splitskim Bilicama završio je 20-godišnji Splićanin uhićen s više od 3 tisuće tableta ecstasyja te po kilogram MDMA-a i marihuane. Iako do sada nije imao presude zbog zlouporabe opojne droge, obrana sa slobode mu je onemogućena zbog velike količine narkotika. 

Droga je nađena u petak pretragom stana na Bačvicama u kojem je 20-godišnjak  skrivao 3305 tableta ekstazija, na ulici zvanih "bomboni", 987 grama marihuane i 982 grama MDMA, poznatijeg kao "čisti ecstasy". Osim tableta u komadu imao je i dodatnih 40 grama zdrobljenih, najvjerojatnije uslijed transporta jer su se zgnječile zbog velike količine.  Pronađena je i digitalna vaga te uređaj za vakuumiranje. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u proizvodnju i preprodaju opojne droge. U subotu je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu kod dežurnog zamjenika gdje je iznio obranu. Nakon toga je nad njim zatražen i dobiven istražni zatvor. 

Iz PU splitsko-dalmatinske su istaknuli kako su brojne zapljene rezultat ustrajnosti policijskih službenika.

- U prva dva tjedna ove godine realizirano je čak šest uspješnih kriminalističkih istraživanja tijekom kojih je pronađeno i oduzeta velika količina različitih vrsta droga, što je nastavak uspješnog rada policijskih službenika i u ovoj godini. prošle godine je realizirano 2349 zapljena, što je 31 posto više u odnosu na 2022. godinu.

Tijekom iste godine je dovršeno 269 kriminalističkih istraživanja nad osobama koji su imali namjeru drogu preprodavati, odnosno utvrđeno je da su ostvarili obilježja kaznenih dijela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama radi čega su kazneno prijavljeni - naveli su.

Čisti ecstasy u kristalima

MDMA je čisti ecstasy i dolazi u obliku kristala tako da se prodaje na grame. MDMA i kokain su imali istu cijenu od 750 kuna, u protuvrijednosti 100 eura, po gramu.

Za MDMA je specifično da mu se cijena tijekom Ultra elektronskog festivala u Splitu udvostruči zbog velike potražnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:12