StoryEditorOCM
Crna kronikaoaza bluda u zagrebu

Sestre organizirale seks-biznis i zaradile veliki novac, svjedočile i mušterije: ‘Bio sam užasnut uslugom...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
25. travnja 2024. - 15:57

Zagrepčanke M.M. (34) i U.B. (28) pokazale su se kao sestre u dobru i u zlu jer kad su se udružile i u poslovnim pothvatima, poput prostitucije, novac im je počeo doslovno kapati sa svih strana. Njih dvije su završile u rukama policije, a potom i u optužnici zagrebačkog tužiteljstva jer su i one, poput drugih "poslovnih kolega", organizirale lanac prostitucije u Novoj Galeriji u Španskom, ali i na drugim lokacijama, doznaje Jutarnji list.

Njihov krimen datira od početka 2017. pa sve do jeseni 2022. kada su im planove pomrsili kriminalisti. Na osnovu posebnih dokaznih radnji snimljenih telefonskih razgovora zaključeno je da su za cilj imale podvoditi djevojke kako bi se materijalno okoristile. Pa su u tu svrhu preko Plavog oglasnika stupile u kontakt s najmanje šest žena različitih dobi s kojima su dogovorile da će im pronalaziti klijente, objavljivati erotske oglase šarolikog spektra, naravno, uz proviziju.

Muškoj klijenteli željnoj seksualne pažnje i erotskih masaža javljale su se na telefone objavljene u oglasniku te su u najmanje 245 puta sredile ‘posao‘. Policija je izračunala da su seksualne radnice sestrama svodnicama davale polovicu zarade, pa su prema tome zaradile najmanje 30.173 eura.

Oglasi koje su sestre objavljivale frcali su maštarijama, koje su pružateljice usluga pod nadimcima Mazna plavušica, Atraktivna plavušica, Grudi 4, Plava bomba 35, Lea, Luce brineta, Naomi..., pružale. Cijene? Za pola sata od 400 do 600 kuna, a sat vremena 800 pa do 1200 kuna, odnosno 159 eura.

Svatko tko je nazvao dobivao je smjernice o cijenama, lokaciji, katu Nove Galerije... Novac su odmah davali djevojkama koje su, pak, sestrama ostavljale u ormariću iznad sudopera, stoliću... I dok za stariju sestru, koja je prva počela s tim biznisom prostitucije, zagrebački tužitelji traže dvije godine zatvora, za mlađu predlažu godinu i osam mjeseci, ali i da se svaka kazni novčano sa 10.000 eura.

Starija sestra sve je, kaže, učinila za dobrobit svoje firme.

- Zbog pandemije koronavirusa bila sam u lošoj materijalnoj situaciji. Ideju vezano za prostituciju dobila sam gledajući Provjereno, pa sam malo istražila i počela se time baviti. Odlučila sam tako zaraditi i spasiti firmu. Nitko nije oštećen, djevojke nisu prisiljavane nego su se same javile i radile su koliko su htjele. Od početka je radila samo jedna žena, a druge su dolazile i odlazile. A moja sestra se povremeno javljala na telefon. Primala je pozive klijenata. Koristile smo tri mobitela sa šest kartica. S klijentima smo dogovarale uslugu te ih naručivale u određeno vrijeme – ispričala je istražiteljima M.M., navodeći da se na pozive, baš kao i njezina sestra, javljala iz svoga doma.

Mlađa osumnjičena je priznala da je s tim poslom počela jer joj je trebao novac, ali je ideju svalila na stariju sestru ističući da je ona sve bila osmislila, organizirala...

- Ne znam koliko je klijenata bilo tjedno, novac su cure same spremale. Ne znam ni kako su novac dijelile sa mojom sestrom, ali znam da je meni išlo do 10 posto ukupne zarade. Jako mi je žao radi svega – posula se pepelom mlađa optužena.

Najstarija "radnica" dviju sestara, nakon što je privedena u policiju, ispričala je da je nakon operacije tumora bila bez prihoda i nije mogla naći posao, pa se javila na oglas u kojem se tražila maserka.

image

Nova Galerija u Španskom u Zagrebu gdje je organiziran lanac prostitucije

Željko Puhovski/ Cropix

- Došla sam po dogovoru u stan u Novoj Galeriji. Otvorila mi je djevojka od oko 25 godina, jače građe i duge crne kose. Nosila je markiranu odjeću i djelovala kao da ima novca. Rekla mi je da imam puno godina, ali da bih mogla raditi kao maserka i da se ne brinem jer da tu ima netko tko ih čuva. Rekla se pobrinuti za sve, oglase, potrepštine, maramice.. a ja sam samo trebala raditi i primati klijente. SMS porukom mi je javljala dolaske, a zbog zdravstvenih razloga nisam pružala seksualne odnose nego masažu sa happy endom ili, pak, oralno. Pola sata je bilo 400 kuna, dnevno sam imala i do 10 klijenata, a polovicu zarade sam M.M. ostavljala u ladici ispod pribora za jelo – prisjetila se prodavačica ljubavi, naglasivši kako nju nitko ni na šta nije prisiljavao, već su sestre bile korektne i druželjubive.

Zanimljivo je da je bilo međusobnih odbijenica na relaciji klijenti – prostitutke. Jedan muškarac ostao je razočaran ponudom kad mu je dama otvorila vrata jer je sukladno telefonskom razgovoru to trebala biti djevojka u cvijetu mladosti.

- U stanu me dočekala žena stara 40 do 45 godina. Pitao sam je gdje je ona od 30 godina, na što mi je rekla da je to ona, ali da ‘mora malo‘ radi marketinga. Okrenuo sam se i izašao van – opisao je jedan klijent policiji.

Drugi je isto ostao zatečen u stanu u Novoj Galeriji ponudom. Žena koja mu je otvorila vrata nije odgovarala fotografiji iz oglasa...

- Rekao sam joj da odustajem od dogovorene masaže. Na to mi je kazala da nije ona kriva jer da oglase objavljuju šefovi i da ona ne izgleda kao osoba sa slike. Imala je 30-ak godina, bila je blijeda i na glavi je nosila dužu plavu periku – opisala je druga mušterija svoje iskustvo.

Treći klijent ostao je užasnut kad mu je dama od 50 godina, deblje građe, plave kose i odjevena u bordo ogrtač po ulasku u stan priopćila da ima menstruaciju i da ga može jedino oralno zadovoljiti: - To mi se nije svidjelo pa sam je zamolio masažu ‘body to body‘. Međutim, na to nisam imao reakciju i nakon 20 minuta sam izašao iz stana – ustvrdio je još jedan gost Nove Galerije.

A osim nezadovoljnih klijenata radi ponude, bilo je i razočaranih odbijenicom.

- U stanu me dočekala cura od oko 23 godine, mršava, plave kose svezane u rep i odjevena u bež mantil. Rekla mi je da je 500 kuna body to body i dao sam joj novac. Zatim sam joj kazao da imam psorijazu i oštećenja kože po cijelom tijelu. Podigao sam majicu i pokazao joj kožu. Vratila mi je novac i rekla da se ne ljutim, ali da sa mnom ne želi imati ništa – kazao je nesuđeni klijent.

Kako se, osim dogovaranja usluga, preslušavanjem snimki snimljenih telefonskih razgovora mogla čuti i svađa između starije sestre i njezina supruga tijekom koje spominje posao i njezinu mlađu sestru koju je zaposlila s drugim ženskim osobama, moglo se čuti i da je M.M. od zarade kupila zemljište vrijedno 100.000 eura.

Zanimljivo je i da je jedna od seksualnih radnica istražiteljima iskazala strah od starije osumnjičene, za koju je navodno radila dugi niz godina. Pritom je opisala jednu epizodu kada joj je M.M., nakon što se odlučila prestati baviti prostitucijom, došla na vrata stana.

- Rekla mi je da je stan u Španskom plaćen do kraja godine i da se nastavim prostituirati kako bih joj vratila dug. Bila sam joj dužna jer mi je bila posudila novac za put u Egipat s djetetom. A kad je u jesen 2022. policija došla u stan, prišla mi je M.M. i zagrlila me. Bila sam u šoku zbog policije, a šapnula mi je da kažem da smo radile samo godinu dana. Smrznula sam se – zaključila je žena, koja se prostituiranjem bavi već cijelo desetljeće, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:57