StoryEditorOCM
Crna kronikaMunjevito je uhićen

Savo Pejović, treći put osuđen na 20 godina zatvora zbog likvidacije dvojice mladića, od petka noći na Bilicama

Piše Mario Matana
22. siječnja 2024. - 15:16

Savo Pejović (64), prošlog tjedna osuđen (treći put!) na 20 godina zatvora zbog zločina od prije 19 godina, dvostrukog ubojstva ispred hotela Jadran u Segetu Donjem, dva dana nakon nepravomoćne odluke splitskog Županijskog suda završio je u zatvoru na Bilicama.

Glavna rasprava koja se po treći put vodila na splitskom sudu (u prethodna dva postupka je dobio istu kaznu, no presude su ‘pale‘ na višem sudu zbog tehnikalija u proceduri) okončan je prije deset dana, a objava presude je održana u srijedu u 13 sati. Kako na objavi presude nije bilo optuženog, a zakonom je propisano pritvaranje za sve koji nepravomoćno budu osuđeni na kazne više od pet godina zatvora, tako je policija odmah krenula u potragu za Pejovićem, po nalogu suda.

Nisu istina trebali posebno dugo i temeljito tragati, nije bivši kapetan JNA i snajperist HV-a član kakve mafijaške organizacije pa je organizirao složeni plan bijega u susjedne države ili neku drugu egzotičniju lokaciju s koje nema izručenja Hrvatskoj: ne, pronađen je 18. siječnja, dakle niti dva dana od objave presude, u 12,40 sati u svojoj kućici u Deanovcima gdje i inače boravi, na području Zagrebačke županije. Uhićen je i praktički odmah prebačen u splitski zatvor, prema informacijama kojima raspolažemo na Bilice je stigao već u petak 19. siječnja, dakle u petak u 4 sata ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:07