StoryEditorOCM
Crna kronikaIza rešetki

Odvjetnik iz Ankare smatra da se Marku Bekavcu ne piše dobro. Turski zakoni su takvi: Kapetan broda je kriv za sve!

Piše Damir Tolj
26. travnja 2024. - 14:45

Kapetan je kriv za sve! Sudeći po prvim izvještajima turskih odvjetnika, zakonski propisi u toj zemlji ne idu baš na ruku zapovjednicima brodova koji se nađu u nevolji, kao što se to upravo događa jednom našem Splićaninu.

Kapetan duge plovidbe Marko Bekavac (1963.) suočava se s teškim optužbama u zatvoru u Ankari, gdje već sedam mjeseci u velikoj neizvjesnosti čeka što će biti u njegovu slučaju, izravno povezanom s krijumčarenjem droge, za koju naš pomorac tvrdi da je organizirano podmetnuta na brodu kojim je on jesenas upravljao i o čemu on ništa nije znao.

Kako smo već pisali, zatočeni hrvatski pomorski časnik bio je zapovjednik turskog broda na kojemu je u Kolumbiji, i kasnije u Turskoj, pronađeno ukupno više od 500 kilograma kokaina. Bekavac je bio jedini hrvatski član posade, nikada prije nije plovio na tom brodu ("Phoenician - M"), nije imao iskustava s njegovim vlasnicima, odnosno kompanijom "Iskenderun", kao što nikada prije nije radio ni s jednim od ostalih 19 članova međunarodne momčadi angažirane na tom bulk carrieru panamske zastave od strane njemačke agencije za ukrcaj pomoraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:52