stdClass Object ( [id] => 1386177 [title] => Munjevita akcija interventne: saznali smo tko je pucao pokraj Omiša iz kalašnjikova - član je zloglasne Kikijeve ekipe! [alias] => munjevita-akcija-interventne-pokraj-splita-iz-kalasnjikova-pucao-clan-zloglasne-kikijeve-ekipe-zasto-je-na-slobodi [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Splitska policija detaljno obrađuje slučaj zbog kojeg je mještanima Katuna prisjela subota poslijepodne, kada su oko 15 sati odjeknuli hici iz vatrenog oružja. Na prvu bi većina ljudi pomislila: "Opet piruju!", pogotovo kada je stigla iz policije kako je u službene prostorije privedeno pet osoba.

Nagađalo se kako su gosti sa svadbe na nelegalan način iskazivali veselje te je dio njih priveden dok se ne utvrdi tko je među njima krivac. No od automatske pretpostavke ostao je samo pridjev, dok je drugi dio otpao kao potpuno kriv.

Niti je bila svadba, niti su privedeni veseli gosti, a automatska je bila puška iz koje je niz metaka ispalio kriminalac iz Splita, osuđeni ubojica, uhićen više puta zbog: oružane pljačke, posjedovanja oružja, aktiviranja eksplozivnih tvari, droge... Službeno mu je dijagnosticiran poremećaj osobnosti koji se očituje u niskom pragu tolerancije, što je ne jednom dokazao u godinama nakon psihijatrijskog vještačenja.

---

---

 

Kako doznajemo, u Katunima (mjesto pokraj Omiša) je rafal ispalio Ante Rubić (38), zvani Crv, koji će, nakon uhićenja u subotu, i nedjelju provesti pod kriminalističkim istraživanjem policijskih inspektora. Prema prvim informacijama, Ante Rubić bio je u kućici koja se nalazi izvan naselja, oko 300 metara udaljenoj od ceste.

U nju dolazi i boravi povremeno, a u subotu rano poslijepodne je iz kalašnjikova ispalio metke, od kojih su neki pogodili Opel Corsu parkiranu pokraj kućice, koju on povremeno koristi. Nakon toga se odvezao drugim automobilom, ali pucnjava usred dana već je ponukala mještane da pozovu policiju.

---

image

Interventna policija uhitila je Antu Rubića/Ilustracija

Goran Mehkek/Cropix
---

Od pet osoba koje su priveli istog dana, na kraju su u službenim prostorijama ostavili Antu Rubića, kojeg su doveli pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije, a ostale su saslušali i pustili. Na mjestu događaja obavili su očevid te su obavljene pretrage doma, u kojima je do sada pronađeno 354 komada streljiva i manja količina marihuane.

Kako se automatska puška ne može legalno posjedovati, za nju će mu ići kaznena prijava, za marihuanu prekršajna, kao i za uznemiravanje javnosti pucnjevima. Već sada je izgledno da će ga, kada utvrde točno koja je kaznena i prekršajna djela počinio, smjestiti kod pritvorskog nadzornika.

Nakon toga slijedi privođenje na Državno odvjetništvo, koje će zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke zatražiti istražni zatvor. Sve to možemo unaprijed napisati s visokim postotkom sigurnosti iz razloga koje ćemo navesti u nastavku teksta.

Na kraju kojeg ćete se složiti s nama i zapitati: što Ante Rubić radi na slobodi? Krenimo od prvog težeg kaznenog djela za koje je osuđen: pljačka OMV-ove benzinske postaje na Dujmovači u veljači 2007. godine, u koju je upao naoružan kalašnjikovom s još jednim muškarcem s plastičnim pištoljem u ruci.

Ante Rubić, tada star 21 godinu, ispaljuje hitac iz kalašnjikova u vrata, nakon čega uzimaju nešto manje od 20.000 kuna i bježe. Zbog razbojstva je uhićen, ali omogućena mu je obrana sa slobode, te je, dok je čekao presudu za pljačku, pijan i drogiran ubio čovjeka.

---

image

Ante Rubić na suđenju

Duje Klaric/Cropix
---

U subotu 1. ožujka 2008. godine, u 00.20 sati, u Vukovarskoj ulici u Splitu, nedaleko od sjevernog ulaza u groblje Lovrinac, Ante Rubić ubo je nožem u prsa Denisa Tadića (24) iz Splita. Nanio mu je ranu duboku devet centimetara te je mladić preminuo na licu mjesta.

Ante Rubić predao se policiji tijekom istog jutra, kada je izjavio kako nije imao namjeru ubiti Denisa Tadića, već se on sam nabo na nož nakon svađe zbog sukoba u prometu. U siječnju 2009. godine je za pljačku osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora, a sredinom veljače iste godine proglašen je krivim za ubojstvo i osuđen na 13 godina zatvora.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu osudilo ga je za tzv. obično ubojstvo, za koje je tada bila maksimalna kazna 15 godina zatvora. Maksimalnu kaznu nisu izrekli, unatoč prijašnjoj osuđivanosti, jer je sudska vještakinja psihijatrica posvjedočila da je optuženi djelovao u afektu straha.

Navedeno je i kako je te večeri Ante Rubić imao 1,31 promil alkohola u krvi, a konzumirao je i kokain. Psihijatrijskim vještačenjem utvrđen mu je poremećaj osobnosti, odnosno grubost, bahatost i sklonost ovakvim situacijama.

Vrhovni sud mu je u ožujku 2010. godine smanjio kaznu za ubojstvo za tri godine, na deset godina zatvora. Procijenili su kako je presuda Županijskog suda u Splitu prestroga s obzirom na "doprinos sada pokojnoga Denisa Tadića cjelokupnom događaju" te smanjenu ubrojivost optuženika Ante Rubića zbog dijagnosticiranog poremećaja osobnosti.

Smrtonosni sukob na cesti kraj gradskog groblja u Splitu: nakon pretjecanja došlo je do svađe, nađeni su palica i nož

S presudom za pljačku izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 14 i pol godina zatvora. Nije takoreći ni izišao iz zatvora, kada je početkom ožujka 2022. godine, 20 minuta poslije ponoći, sudjelovao u brutalnoj tučnjavi pokraj lokala na splitskim Gripama.

---

image

Mjesto kraj gradskog groblja u Splitu gdje je Ante Rubić ubio Denisa Tadića

Vladimir Dugandžić/Cropix/Cropix
---

U sukobu su sudjelovale dvije skupine s ukupno devet osoba koje su se mlatile pred očima gostiju i osoblja, koji su ih gledali kroz staklene stijenke kafića te nitko od straha nije smio izići vani. Policija je poslije u prijavama navela kako su predvodnici dviju sukobljenih skupina bili Josip Čubelić, zvani Čuba, i Kristijan Stojanović, zvani Kiki, dugogodišnji gosti Crne kronike.

‘Slobodna‘ saznaje tko je sve uhićen zbog brutalnog obračuna pred popularnim klubom u Splitu: Kiki naoružan pištoljem krstario gradom u Mercedesu, Čubu ‘zaskočili‘ isti dan

Među ostalim sudionicima tučnjave nije bilo osobe bez kaznenog djela u dosjeu. Među njima je bio i Ante Rubić, koji se tukao na strani ekipe Kikija Stojanovića.

U veljači 2023. godine, oko 23.40, aktivirao je bombu na balkonu svoga stana na prvom katu obiteljske kuće u Ulici Matice hrvatske. U trenutku detonacije u blizini su bili on i majka, a u eksploziji je ranjen njihov pas pitbul.

Policija je tada prijavila Antu Rubića da je u alkoholiziranom stanju razbijao po stanu i aktivirao bombu, čime je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te ilegalnu nabavu eksploziva.

Nad njim je bio određen istražni zatvor kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela, ali je iz njega izišao na vrijeme da već u kolovozu iste godine počini novo nedjelo. S još jednim pripadnikom splitske kriminalne scene poznatim kao Gringo, tijekom poslijepodneva je napao i metalnom šipkom ozlijedio 28-godišnjaka u Getaldićevoj ulici u Splitu.

---

image

Kristijan Stojanović

Cropix
---

Došla je policija, napadači su pobjegli, ali Gringo je nađen skriven ispod automobila na parkiralištu nedaleko od mjesta napada. U blizini su našli i metalnu cijev kojom su mlatili žrtvu. Antu Rubića su pronašli u kafiću na predjelu Splita 3, a kada je vidio da dolaze, bacio je pištolj s dva metka na obližnju zemljanu površinu.

Nakon uhićenja alkotest je pokazao da je pod utjecajem alkohola, a evidencija da pištolj posjeduje ilegalno. Obojica su uz optužni prijedlog sa svim navedenim prekršajima privedeni na nadležni Općinski prekršajni sud.

Kakvu su kaznu dobili, nije nam poznato, ali znamo da je u siječnju ove godine s pištoljem i kokainom oko 23 sata uhićen u Velebitskoj ulici u Splitu. Imao je pištolj CZ s mecima te više paketića s ukupno 3,1 gramom kokaina.

Kao stari poznanik policije, automatski je bio kandidat za istražni zatvor, ali iz njega je izišao na vrijeme da u Katunima rafalom objavi svoj povratak na slobodu.

---

image

Privođenje Ante Rubića Crva

Fedja Klaric/Cropix
------
image

Presuda za ubojstvo Anti Rubiću

Duje Klaric/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OSUĐENI UBOJICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => OSUĐENI UBOJICA 2 0 7606 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-05 12:40:50 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-05 14:01:34 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2024-05-05 13:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Munjevita akcija interventne: saznali smo tko je pucao pokraj Omiša iz kalašnjikova - član je zloglasne Kikijeve ekipe! page_title=Munjevita akcija interventne: saznali smo tko je pucao pokraj Omiša iz kalašnjikova - član je zloglasne Kikijeve ekipe! [metakey] => kalašnjikov, ante rubić crv, pucnjava [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/05\/27033048.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/10975540.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/25772894.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/21290676.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/25550984.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/21203046.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/24391838.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/05\/25550982.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Shutterstock\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Robert Fajt\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix\/Cropix","Cropix","Duje Klaric\/Cropix","Fedja Klaric\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Iz kala\u0161njikova je u subotu rano posljepodne ispaljeno vi\u0161e metaka<\/p>","

Interventna policija uhitila je Antu Rubi\u0107a\/Ilustracija<\/p>","

Kala\u0161njikov se mo\u017ee nabaviti na crnom tr\u017ei\u0161tu<\/p>","

Ante Rubi\u0107 na su\u0111enju<\/p>","

Mjesto kraj gradskog groblja u Splitu gdje je Ante Rubi\u0107 ubio Denisa Tadi\u0107a<\/p>","

Kristijan Stojanovi\u0107<\/p>","

Presuda za ubojstvo Anti Rubi\u0107u<\/p>","

Privo\u0111enje Ante Rubi\u0107a Crva<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1000x667","hd_27033048_1920.jpg":"1920x1080","k_27033048_1280.jpg":"1280x1280","k_27033048_1024.jpg":"1024x1024","k_27033048_640.jpg":"640x640","k_27033048_480.jpg":"480x480","k_27033048_340.jpg":"340x340","k_27033048_220.jpg":"220x220","o_27033048_1280.jpg":"1280x853","o_27033048_1024.jpg":"1024x683","o_27033048_640.jpg":"640x426","o_27033048_480.jpg":"480x320","o_27033048_340.jpg":"340x226","o_27033048_220.jpg":"220x146","h_27033048_1280.jpg":"1280x854","h_27033048_1024.jpg":"1024x683","h_27033048_640.jpg":"640x427","h_27033048_480.jpg":"480x320","h_27033048_340.jpg":"340x227","h_27033048_220.jpg":"220x147","pp_27033048_1280.jpg":"1280x1628","pp_27033048_1024.jpg":"1024x1303","pp_27033048_640.jpg":"640x814","pp_27033048_480.jpg":"480x611","pp_27033048_340.jpg":"340x432","pp_27033048_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1650x1050","hd_10975540_1920.jpg":"1920x1080","k_10975540_1280.jpg":"1280x1280","k_10975540_1024.jpg":"1024x1024","k_10975540_640.jpg":"640x640","k_10975540_480.jpg":"480x480","k_10975540_340.jpg":"340x340","k_10975540_220.jpg":"220x220","o_10975540_1280.jpg":"1280x814","o_10975540_1024.jpg":"1024x651","o_10975540_640.jpg":"640x407","o_10975540_480.jpg":"480x305","o_10975540_340.jpg":"340x216","o_10975540_220.jpg":"220x140","h_10975540_1280.jpg":"1280x854","h_10975540_1024.jpg":"1024x683","h_10975540_640.jpg":"640x427","h_10975540_480.jpg":"480x320","h_10975540_340.jpg":"340x227","h_10975540_220.jpg":"220x147","pp_10975540_1280.jpg":"1280x1628","pp_10975540_1024.jpg":"1024x1303","pp_10975540_640.jpg":"640x814","pp_10975540_480.jpg":"480x611","pp_10975540_340.jpg":"340x432","pp_10975540_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1332","hd_25772894_1920.jpg":"1920x1080","k_25772894_1280.jpg":"1280x1280","k_25772894_1024.jpg":"1024x1024","k_25772894_640.jpg":"640x640","k_25772894_480.jpg":"480x480","k_25772894_340.jpg":"340x340","k_25772894_220.jpg":"220x220","o_25772894_1280.jpg":"1280x888","o_25772894_1024.jpg":"1024x710","o_25772894_640.jpg":"640x444","o_25772894_480.jpg":"480x333","o_25772894_340.jpg":"340x235","o_25772894_220.jpg":"220x152","h_25772894_1280.jpg":"1280x854","h_25772894_1024.jpg":"1024x683","h_25772894_640.jpg":"640x427","h_25772894_480.jpg":"480x320","h_25772894_340.jpg":"340x227","h_25772894_220.jpg":"220x147","pp_25772894_1280.jpg":"1280x1628","pp_25772894_1024.jpg":"1024x1303","pp_25772894_640.jpg":"640x814","pp_25772894_480.jpg":"480x611","pp_25772894_340.jpg":"340x432","pp_25772894_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1231","hd_21290676_1920.jpg":"1920x1080","k_21290676_1280.jpg":"1280x1280","k_21290676_1024.jpg":"1024x1024","k_21290676_640.jpg":"640x640","k_21290676_480.jpg":"480x480","k_21290676_340.jpg":"340x340","k_21290676_220.jpg":"220x220","o_21290676_1280.jpg":"1280x820","o_21290676_1024.jpg":"1024x656","o_21290676_640.jpg":"640x410","o_21290676_480.jpg":"480x307","o_21290676_340.jpg":"340x217","o_21290676_220.jpg":"220x141","h_21290676_1280.jpg":"1280x854","h_21290676_1024.jpg":"1024x683","h_21290676_640.jpg":"640x427","h_21290676_480.jpg":"480x320","h_21290676_340.jpg":"340x227","h_21290676_220.jpg":"220x147","pp_21290676_1280.jpg":"1280x1628","pp_21290676_1024.jpg":"1024x1303","pp_21290676_640.jpg":"640x814","pp_21290676_480.jpg":"480x611","pp_21290676_340.jpg":"340x432","pp_21290676_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1268","hd_25550984_1920.jpg":"1920x1080","k_25550984_1280.jpg":"1280x1280","k_25550984_1024.jpg":"1024x1024","k_25550984_640.jpg":"640x640","k_25550984_480.jpg":"480x480","k_25550984_340.jpg":"340x340","k_25550984_220.jpg":"220x220","o_25550984_1280.jpg":"1280x845","o_25550984_1024.jpg":"1024x676","o_25550984_640.jpg":"640x422","o_25550984_480.jpg":"480x317","o_25550984_340.jpg":"340x224","o_25550984_220.jpg":"220x145","h_25550984_1280.jpg":"1280x854","h_25550984_1024.jpg":"1024x683","h_25550984_640.jpg":"640x427","h_25550984_480.jpg":"480x320","h_25550984_340.jpg":"340x227","h_25550984_220.jpg":"220x147","pp_25550984_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550984_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550984_640.jpg":"640x814","pp_25550984_480.jpg":"480x611","pp_25550984_340.jpg":"340x432","pp_25550984_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x853","hd_21203046_1920.jpg":"1920x1080","k_21203046_1280.jpg":"1280x1280","k_21203046_1024.jpg":"1024x1024","k_21203046_640.jpg":"640x640","k_21203046_480.jpg":"480x480","k_21203046_340.jpg":"340x340","k_21203046_220.jpg":"220x220","o_21203046_1280.jpg":"1280x853","o_21203046_1024.jpg":"1024x682","o_21203046_640.jpg":"640x426","o_21203046_480.jpg":"480x319","o_21203046_340.jpg":"340x226","o_21203046_220.jpg":"220x146","h_21203046_1280.jpg":"1280x854","h_21203046_1024.jpg":"1024x683","h_21203046_640.jpg":"640x427","h_21203046_480.jpg":"480x320","h_21203046_340.jpg":"340x227","h_21203046_220.jpg":"220x147","pp_21203046_1280.jpg":"1280x1628","pp_21203046_1024.jpg":"1024x1303","pp_21203046_640.jpg":"640x814","pp_21203046_480.jpg":"480x611","pp_21203046_340.jpg":"340x432","pp_21203046_220.jpg":"220x280"},{"size0":"931x1500","hd_24391838_1920.jpg":"1920x1080","k_24391838_1280.jpg":"1280x1280","k_24391838_1024.jpg":"1024x1024","k_24391838_640.jpg":"640x640","k_24391838_480.jpg":"480x480","k_24391838_340.jpg":"340x340","k_24391838_220.jpg":"220x220","o_24391838_1280.jpg":"1280x2062","o_24391838_1024.jpg":"1024x1649","o_24391838_640.jpg":"640x1031","o_24391838_480.jpg":"480x773","o_24391838_340.jpg":"340x547","o_24391838_220.jpg":"220x354","h_24391838_1280.jpg":"1280x854","h_24391838_1024.jpg":"1024x683","h_24391838_640.jpg":"640x427","h_24391838_480.jpg":"480x320","h_24391838_340.jpg":"340x227","h_24391838_220.jpg":"220x147","pp_24391838_1280.jpg":"1280x1628","pp_24391838_1024.jpg":"1024x1303","pp_24391838_640.jpg":"640x814","pp_24391838_480.jpg":"480x611","pp_24391838_340.jpg":"340x432","pp_24391838_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1892x1266","hd_25550982_1920.jpg":"1920x1080","k_25550982_1280.jpg":"1280x1280","k_25550982_1024.jpg":"1024x1024","k_25550982_640.jpg":"640x640","k_25550982_480.jpg":"480x480","k_25550982_340.jpg":"340x340","k_25550982_220.jpg":"220x220","o_25550982_1280.jpg":"1280x856","o_25550982_1024.jpg":"1024x685","o_25550982_640.jpg":"640x428","o_25550982_480.jpg":"480x321","o_25550982_340.jpg":"340x227","o_25550982_220.jpg":"220x147","h_25550982_1280.jpg":"1280x854","h_25550982_1024.jpg":"1024x683","h_25550982_640.jpg":"640x427","h_25550982_480.jpg":"480x320","h_25550982_340.jpg":"340x227","h_25550982_220.jpg":"220x147","pp_25550982_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550982_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550982_640.jpg":"640x814","pp_25550982_480.jpg":"480x611","pp_25550982_340.jpg":"340x432","pp_25550982_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6115366 Threads: 87 Questions: 1106472494 Slow queries: 0 Opens: 204674 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.933 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9916464 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/munjevita-akcija-interventne-pokraj-splita-iz-kalasnjikova-pucao-clan-zloglasne-kikijeve-ekipe-zasto-je-na-slobodi-1386177 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/munjevita-akcija-interventne-pokraj-splita-iz-kalasnjikova-pucao-clan-zloglasne-kikijeve-ekipe-zasto-je-na-slobodi-1386177?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 600708 [name] => kalašnjikov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kalasnjikov [link] => /tag/kalasnjikov ) [1] => stdClass Object ( [id] => 707352 [name] => ante rubić crv [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-25 14:46:11 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-rubic-crv [link] => /tag/ante-rubic-crv ) [2] => stdClass Object ( [id] => 430565 [name] => pucnjava [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pucnjava [link] => /tag/pucnjava ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OSUĐENI UBOJICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Munjevita akcija interventne: saznali smo tko je pucao pokraj Omiša iz kalašnjikova - član je zloglasne Kikijeve ekipe! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/27033048.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Shutterstock/Cropix [mainImageDesc] =>

Iz kalašnjikova je u subotu rano posljepodne ispaljeno više metaka

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/27033048.jpg [title] =>

Iz kalašnjikova je u subotu rano posljepodne ispaljeno više metaka

Shutterstock/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/10975540.jpg [title] =>

Interventna policija uhitila je Antu Rubića/Ilustracija

Goran Mehkek/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/25772894.jpg [title] =>

Kalašnjikov se može nabaviti na crnom tržištu

Robert Fajt/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/21290676.jpg [title] =>

Ante Rubić na suđenju

Duje Klaric/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/25550984.jpg [title] =>

Mjesto kraj gradskog groblja u Splitu gdje je Ante Rubić ubio Denisa Tadića

Vladimir Dugandžić/Cropix/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/21203046.jpg [title] =>

Kristijan Stojanović

Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/24391838.jpg [title] =>

Presuda za ubojstvo Anti Rubiću

Duje Klaric/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/05/25550982.jpg [title] =>

Privođenje Ante Rubića Crva

Fedja Klaric/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Splitska policija detaljno obrađuje slučaj zbog kojeg je mještanima Katuna prisjela subota poslijepodne, kada su oko 15 sati odjeknuli hici iz vatrenog oružja. Na prvu bi većina ljudi pomislila: "Opet piruju!", pogotovo kada je stigla iz policije kako je u službene prostorije privedeno pet osoba.

Nagađalo se kako su gosti sa svadbe na nelegalan način iskazivali veselje te je dio njih priveden dok se ne utvrdi tko je među njima krivac. No od automatske pretpostavke ostao je samo pridjev, dok je drugi dio otpao kao potpuno kriv.

Niti je bila svadba, niti su privedeni veseli gosti, a automatska je bila puška iz koje je niz metaka ispalio kriminalac iz Splita, osuđeni ubojica, uhićen više puta zbog: oružane pljačke, posjedovanja oružja, aktiviranja eksplozivnih tvari, droge... Službeno mu je dijagnosticiran poremećaj osobnosti koji se očituje u niskom pragu tolerancije, što je ne jednom dokazao u godinama nakon psihijatrijskog vještačenja.

---

---

 

Kako doznajemo, u Katunima (mjesto pokraj Omiša) je rafal ispalio Ante Rubić (38), zvani Crv, koji će, nakon uhićenja u subotu, i nedjelju provesti pod kriminalističkim istraživanjem policijskih inspektora. Prema prvim informacijama, Ante Rubić bio je u kućici koja se nalazi izvan naselja, oko 300 metara udaljenoj od ceste.

U nju dolazi i boravi povremeno, a u subotu rano poslijepodne je iz kalašnjikova ispalio metke, od kojih su neki pogodili Opel Corsu parkiranu pokraj kućice, koju on povremeno koristi. Nakon toga se odvezao drugim automobilom, ali pucnjava usred dana već je ponukala mještane da pozovu policiju.

---

image

Interventna policija uhitila je Antu Rubića/Ilustracija

Goran Mehkek/Cropix
---

Od pet osoba koje su priveli istog dana, na kraju su u službenim prostorijama ostavili Antu Rubića, kojeg su doveli pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije, a ostale su saslušali i pustili. Na mjestu događaja obavili su očevid te su obavljene pretrage doma, u kojima je do sada pronađeno 354 komada streljiva i manja količina marihuane.

Kako se automatska puška ne može legalno posjedovati, za nju će mu ići kaznena prijava, za marihuanu prekršajna, kao i za uznemiravanje javnosti pucnjevima. Već sada je izgledno da će ga, kada utvrde točno koja je kaznena i prekršajna djela počinio, smjestiti kod pritvorskog nadzornika.

Nakon toga slijedi privođenje na Državno odvjetništvo, koje će zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke zatražiti istražni zatvor. Sve to možemo unaprijed napisati s visokim postotkom sigurnosti iz razloga koje ćemo navesti u nastavku teksta.

Na kraju kojeg ćete se složiti s nama i zapitati: što Ante Rubić radi na slobodi? Krenimo od prvog težeg kaznenog djela za koje je osuđen: pljačka OMV-ove benzinske postaje na Dujmovači u veljači 2007. godine, u koju je upao naoružan kalašnjikovom s još jednim muškarcem s plastičnim pištoljem u ruci.

Ante Rubić, tada star 21 godinu, ispaljuje hitac iz kalašnjikova u vrata, nakon čega uzimaju nešto manje od 20.000 kuna i bježe. Zbog razbojstva je uhićen, ali omogućena mu je obrana sa slobode, te je, dok je čekao presudu za pljačku, pijan i drogiran ubio čovjeka.

---

image

Ante Rubić na suđenju

Duje Klaric/Cropix
---

U subotu 1. ožujka 2008. godine, u 00.20 sati, u Vukovarskoj ulici u Splitu, nedaleko od sjevernog ulaza u groblje Lovrinac, Ante Rubić ubo je nožem u prsa Denisa Tadića (24) iz Splita. Nanio mu je ranu duboku devet centimetara te je mladić preminuo na licu mjesta.

Ante Rubić predao se policiji tijekom istog jutra, kada je izjavio kako nije imao namjeru ubiti Denisa Tadića, već se on sam nabo na nož nakon svađe zbog sukoba u prometu. U siječnju 2009. godine je za pljačku osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora, a sredinom veljače iste godine proglašen je krivim za ubojstvo i osuđen na 13 godina zatvora.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu osudilo ga je za tzv. obično ubojstvo, za koje je tada bila maksimalna kazna 15 godina zatvora. Maksimalnu kaznu nisu izrekli, unatoč prijašnjoj osuđivanosti, jer je sudska vještakinja psihijatrica posvjedočila da je optuženi djelovao u afektu straha.

Navedeno je i kako je te večeri Ante Rubić imao 1,31 promil alkohola u krvi, a konzumirao je i kokain. Psihijatrijskim vještačenjem utvrđen mu je poremećaj osobnosti, odnosno grubost, bahatost i sklonost ovakvim situacijama.

Vrhovni sud mu je u ožujku 2010. godine smanjio kaznu za ubojstvo za tri godine, na deset godina zatvora. Procijenili su kako je presuda Županijskog suda u Splitu prestroga s obzirom na "doprinos sada pokojnoga Denisa Tadića cjelokupnom događaju" te smanjenu ubrojivost optuženika Ante Rubića zbog dijagnosticiranog poremećaja osobnosti.

Smrtonosni sukob na cesti kraj gradskog groblja u Splitu: nakon pretjecanja došlo je do svađe, nađeni su palica i nož

S presudom za pljačku izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 14 i pol godina zatvora. Nije takoreći ni izišao iz zatvora, kada je početkom ožujka 2022. godine, 20 minuta poslije ponoći, sudjelovao u brutalnoj tučnjavi pokraj lokala na splitskim Gripama.

---

image

Mjesto kraj gradskog groblja u Splitu gdje je Ante Rubić ubio Denisa Tadića

Vladimir Dugandžić/Cropix/Cropix
---

U sukobu su sudjelovale dvije skupine s ukupno devet osoba koje su se mlatile pred očima gostiju i osoblja, koji su ih gledali kroz staklene stijenke kafića te nitko od straha nije smio izići vani. Policija je poslije u prijavama navela kako su predvodnici dviju sukobljenih skupina bili Josip Čubelić, zvani Čuba, i Kristijan Stojanović, zvani Kiki, dugogodišnji gosti Crne kronike.

‘Slobodna‘ saznaje tko je sve uhićen zbog brutalnog obračuna pred popularnim klubom u Splitu: Kiki naoružan pištoljem krstario gradom u Mercedesu, Čubu ‘zaskočili‘ isti dan

Među ostalim sudionicima tučnjave nije bilo osobe bez kaznenog djela u dosjeu. Među njima je bio i Ante Rubić, koji se tukao na strani ekipe Kikija Stojanovića.

U veljači 2023. godine, oko 23.40, aktivirao je bombu na balkonu svoga stana na prvom katu obiteljske kuće u Ulici Matice hrvatske. U trenutku detonacije u blizini su bili on i majka, a u eksploziji je ranjen njihov pas pitbul.

Policija je tada prijavila Antu Rubića da je u alkoholiziranom stanju razbijao po stanu i aktivirao bombu, čime je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te ilegalnu nabavu eksploziva.

Nad njim je bio određen istražni zatvor kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela, ali je iz njega izišao na vrijeme da već u kolovozu iste godine počini novo nedjelo. S još jednim pripadnikom splitske kriminalne scene poznatim kao Gringo, tijekom poslijepodneva je napao i metalnom šipkom ozlijedio 28-godišnjaka u Getaldićevoj ulici u Splitu.

---

image

Kristijan Stojanović

Cropix
---

Došla je policija, napadači su pobjegli, ali Gringo je nađen skriven ispod automobila na parkiralištu nedaleko od mjesta napada. U blizini su našli i metalnu cijev kojom su mlatili žrtvu. Antu Rubića su pronašli u kafiću na predjelu Splita 3, a kada je vidio da dolaze, bacio je pištolj s dva metka na obližnju zemljanu površinu.

Nakon uhićenja alkotest je pokazao da je pod utjecajem alkohola, a evidencija da pištolj posjeduje ilegalno. Obojica su uz optužni prijedlog sa svim navedenim prekršajima privedeni na nadležni Općinski prekršajni sud.

Kakvu su kaznu dobili, nije nam poznato, ali znamo da je u siječnju ove godine s pištoljem i kokainom oko 23 sata uhićen u Velebitskoj ulici u Splitu. Imao je pištolj CZ s mecima te više paketića s ukupno 3,1 gramom kokaina.

Kao stari poznanik policije, automatski je bio kandidat za istražni zatvor, ali iz njega je izišao na vrijeme da u Katunima rafalom objavi svoj povratak na slobodu.

---

image

Privođenje Ante Rubića Crva

Fedja Klaric/Cropix
------
image

Presuda za ubojstvo Anti Rubiću

Duje Klaric/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Shutterstock/Cropix Goran Mehkek/Cropix Robert Fajt/Cropix Duje Klaric/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix/Cropix Cropix Duje Klaric/Cropix Fedja Klaric/Cropix
Shutterstock/Cropix

Iz kalašnjikova je u subotu rano posljepodne ispaljeno više metaka

Goran Mehkek/Cropix

Interventna policija uhitila je Antu Rubića/Ilustracija

Robert Fajt/Cropix

Kalašnjikov se može nabaviti na crnom tržištu

Duje Klaric/Cropix

Ante Rubić na suđenju

Vladimir Dugandžić/Cropix/Cropix

Mjesto kraj gradskog groblja u Splitu gdje je Ante Rubić ubio Denisa Tadića

Cropix

Kristijan Stojanović

Duje Klaric/Cropix

Presuda za ubojstvo Anti Rubiću

Fedja Klaric/Cropix

Privođenje Ante Rubića Crva

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/munjevita-akcija-interventne-pokraj-splita-iz-kalasnjikova-pucao-clan-zloglasne-kikijeve-ekipe-zasto-je-na-slobodi-1386177 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f4e0c721b5de54ee8e061dd21344dd51049c3019 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Munjevita+akcija+interventne%3A+saznali+smo+tko+je+pucao+pokraj+Omi%C5%A1a+iz+kala%C5%A1njikova+-+%C4%8Dlan+je+zloglasne+Kikijeve+ekipe%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fmunjevita-akcija-interventne-pokraj-splita-iz-kalasnjikova-pucao-clan-zloglasne-kikijeve-ekipe-zasto-je-na-slobodi-1386177 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fmunjevita-akcija-interventne-pokraj-splita-iz-kalasnjikova-pucao-clan-zloglasne-kikijeve-ekipe-zasto-je-na-slobodi-1386177 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => OSUĐENI UBOJICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaOSUĐENI UBOJICA

Munjevita akcija interventne: saznali smo tko je pucao pokraj Omiša iz kalašnjikova - član je zloglasne Kikijeve ekipe!

5. svibnja 2024. - 15:54

Splitska policija detaljno obrađuje slučaj zbog kojeg je mještanima Katuna prisjela subota poslijepodne, kada su oko 15 sati odjeknuli hici iz vatrenog oružja. Na prvu bi većina ljudi pomislila: "Opet piruju!", pogotovo kada je stigla iz policije kako je u službene prostorije privedeno pet osoba.

Nagađalo se kako su gosti sa svadbe na nelegalan način iskazivali veselje te je dio njih priveden dok se ne utvrdi tko je među njima krivac. No od automatske pretpostavke ostao je samo pridjev, dok je drugi dio otpao kao potpuno kriv.

Niti je bila svadba, niti su privedeni veseli gosti, a automatska je bila puška iz koje je niz metaka ispalio kriminalac iz Splita, osuđeni ubojica, uhićen više puta zbog: oružane pljačke, posjedovanja oružja, aktiviranja eksplozivnih tvari, droge... Službeno mu je dijagnosticiran poremećaj osobnosti koji se očituje u niskom pragu tolerancije, što je ne jednom dokazao u godinama nakon psihijatrijskog vještačenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:47