Crna kronikariječki kuhar

Izašao iz zatvora pa kanistrom benzina zapalio kafić jer mu nisu poslužili piće nakon ponoći: nastala šteta od 750 tisuća kuna

Piše PSD

Arben Maloku (34), Riječanin s posljednjom adresom u Gospiću, smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom da je zapalio popularni kafić na Zametu, uporabivši pritom benzin kupljen upravo za tu namjenu na benzinskoj crpki.

Intrigantna je i okolnost da je riječ o čovjeku koji je tek nedavno izašao iz zatvora.

Maloku – za kojeg se službeno navodi da je po zanimanju kuhar, neoženjen i bez djece – tereti se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora, piše Novi list.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, motiv što ga je nagnao da zapali lokal leži u tome da ga vlasnik "Metropolisa", kojeg otprije poznaje, nije htio poslužiti pićem nakon radnog vremena.

Šteta koju je prouzročio paljenjem lokala iznosi – prema posljednjoj procjeni što je unesena i u kaznenu prijavu – oko 750 tisuća kuna.

Policija i tužiteljstvo sumnjiče Malokua da je bio bezobrazan, prijetio vlasniku lokala, te bacio punu staklenu bocu piva prema osoblju.

Maloku je zatim, revoltiran, napustio lokal, otišao na benzinsku postaju na Martinkovcu, gdje je kupio i u kanistar ulio pet litara benzina.

Taksijem se zatim vratio pred "Metropolis", piše Novi list.

Ispostavilo se da je zatim obio PVC vrata terase, a onda provalio vrata unutrašnjeg dijela lokala. Prolio je benzin u separe uz sjeverni zid, lijevo od šanka, te ga zapalio. Otišao je zatim iz lokala, u kojem se vatra proširila i pričinila veliku štetu.

#ZATVOR#POžAR#RIJEKA#KAFIć