StoryEditorOCM
Crna kronikakrupna riba

Enigma uhićenog hrvatskog narkobossa Christiana Palića; Poslije pljačke u Sesvetama postao je međunarodni kriminalac

Piše Željko Petrušić/ JL
20. studenog 2023. - 11:39

Nakon vijesti da je u Turskoj uhićen Nenad Petrak, osumnjičen kao vođa splitskog narkokartela koji su nedavno razbili policija i USKOK, turski mediji jučer su javili o uhićenju još jednog državljanina RH za kojim je raspisana Interpolova tjeralica zbog optužbe da je jedan od organizatora "zapadnobalkanskog krila" međunarodnog narkokartela.

Radi se o Christianu Paliću, koji je uhićen u istanbulskom Bešiktašu, a što je tamošnjim medijima potvrdio turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya, koji je objavio i snimku Palićeva privođenja i pretresa apartmana koji je koristio. Palić je uhićen u akciji kodnog imena Kartel-3. Utvrđeno je, navode turski mediji, da je taj kartel trgovaca narkoticima bio glavni u opskrbi kokainom iz Južne Amerike te kako je surađivao s organiziranim bandama dilera drogom, koje djeluju u Europi, piše Jutarnji list.

Povezuje ga se i s kriminalnim organizacijama u Južnoj Americi te je igrao važnu ulogu u pranju novca stečenog kriminalom, navode tamošnji mediji. Za Palićem su, navodi se, plavu tjeralicu Interpola raspisale vlasti nekih europskih zemalja i vlasti Brazila.

Palić je u Hrvatskoj, praktično anonimna osoba, jer ga u Lijepoj našoj nije bilo gotovo dva desetljeća. Posljednje što se o njemu zna jest to da je bio tražen zbog umiješanosti u pljačku poslovnice Hrvatske pošte u Sesvetama još 2004. godine. Tada je, navodno, i pobjegao u Albaniju. U međuvremenu je, ako je suditi prema optužbama zbog kojih je za njim raspisana tjeralica, izrastao u jednu od važnih osoba u međunarodnom krim miljeu.

image

U Turskoj je uhićen i Nenad Petrak, vođa splitskog narkokartela

Društvena Mreža X/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:38