StoryEditorOCM
Crna kronikaOTKRILA POLICIJA

Detalji horora: ‘Nakon što je upucao suprugu, član obitelj mu u naguravnju uzeo oružje pa je onda popio sredstvo‘

Piše F.L./JL
6. travnja 2024. - 17:32

Zagrebačka policija oglasila se oko jednog od jučerašnjih ubojstva žena koja su šokirala Hrvatsku. Na području Maksimira muškarac je ubio suprugu, a zatim i počinio samoubojstvo, piše Jutarnji.hr.

- Jučer 5. travnja oko 7.25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član obitelji 62-godišnjak počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo ženske osobe“ iz članka 111.a stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije - stoji u policijskom izvješću.

Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana, nastavlja se.

- Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz uporabu sredstava prisile su uhitili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u obitelji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno, poručuju iz zagrebačke policije, javlja Jutarnji.hr.

Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb. Tijekom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:38