StoryEditorOCM
Crna kronikasinjski monstrum

Iz kaznionice u Turopolju danas je nakon 22 godine izašao Ivan Bulj, čovjek koji je ubio Anđelu Bešlić iz Sinja

Piše Vijesti
10. travnja 2024. - 11:53

Iz kaznionice u Turopolju danas je nakon 22 godine izašao Ivan Bulj, čovjek koji je ubio Anđelu Bešlić iz Sinja. Po njega je jutros došao bijeli kombi bez registarskih tablica i čovjek čije je lice bilo prekriveno maskom, velikim sunčanim naočalama i crnom kapuljačom.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Bulj je pak iz zatvora izašao s nekoliko velikih vreća u rukama. Ne samo da nije pokazao ni trunke kajanja nego je po izlasku iz zatvora rekao da nije ubio Anđelu Bešlić i da sud nema dokaza protiv njega, zbog čega će tražiti obnovu postupka. Također je mirno dodao da se vraća u Sinj. Nabio je Ray-Ban sunčane naočale i odšetao na slobodu.  

Bulj je u Turopolju izdržavao zadnji dio zatvorske kazne, a prije toga je bio u strogo čuvanom zatvoru u Glini.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Kao što je poznato Bulj je na prijevaru ukrcao u vozilo Anđelu Bešlić, govoreći joj kako će je odvesti kući oko 3 sata u noći početkom ožujka 2002. Djevojka se pješice vraćala kući s koncerta, a tijekom vožnje je unatoč njezinu protivljenju, skrenuo s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača.

S namjerom da je liši života, udarao ju je tupim predmetom kojim joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela. Tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u nepristupačnu jamu te prekrio suhim granjem gdje je i pronađena mjesec dana kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:36