StoryEditorOCM
BiznisPromo

SUI RADIONICA: PUNA DVORANA NA FESB-u. GOVORILO SE O BUDUĆNOSTI BLOCKCHAIN SVIJETA

Piše PROMO
18. ožujka 2024. - 12:55

Ususret BlockSplit konferenciji koja nas očekuje krajem svibnja, Digitalna Dalmacija je, kao dugogodišnji partner, organizirala uspješne WEB 3.0 besplatne radionice. Radionice su pokrenute u suradnji s organizatorima konferencije, udrugom BlockSplit i nizom partnera, koje se temelje na sastavnicama blockchain tehnologija. Nakon Ethereum Workshopa, uslijedio je SUI Workshop. Osnove developmenta na SUI blockchainu održao je partner „4 point O Venture Labs“.

Što je SUI, kako postaviti radno okruženje, kako raditi pametne ugovore te kako koristiti jedinstvene funkcije SUI blockchain-a, polaznici su saznali na SUI radionici, u prostorijama PICS-a.

Polaznicima je prikazana prezentacija o Sui platformi, njezinoj viziji i misiji unutar blockchain svijeta. Objašnjeni su ključni koncepti, prednosti i moguće primjene, kao i informacije o nedavnom lansiranju Mainneta i dosadašnjem napretku ekosistema. Praktična radionica započela je uvodom u Move, programski jezik koji se koristi na Sui blockchainu. Polaznici su naučili osnove Movea potrebne za interakciju s blockchainom.

Cilj Digitalne Dalmacije kroz partnerstvo s BlockSplit-om i organizacijom besplatnih Web 3.0 radionica je poticanje razvoja digitalnih vještina u lokalnoj zajednici, ali isto tako i omogućiti pristup znanju o blockchain tehnologiji i njezinim poslovnim primjenama kako bi se potaknule inovacije i razvoj u tehnološkom sektoru regije.

Suosnivač BlockSplit konferencije i suorganizator Sui radionice Tomislav Mamić je kazao da blockchain donosi prvenstveno decentralizaciju i smanjuje ovisnosti o nekakvim centralnim tijelima: „Najklasičniji primjer su banke, katastri i slične institucije. Mi ovdje želimo educirati ljude kako da koriste tu tehnologiju i razvijaju nove takve aplikacije“.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić naglasio je da nije dovoljno samo poznavati blockchain tehnologiju i sve njene derivate, decentralizirane aplikacije, kriptovalute: „Potrebno je također upoznati tehnologiju koja se nalazi ispod toga, uključiti se u svjetske trendove izrade decentraliziranih aplikacija, pokrenuti startupe koji se bave tim atraktivnim područjem. Želimo da naša zajednica nauči raditi s blockchainom i uključi se u Web 3.0 svijet“.

Dugoročno, organizatori očekuju da će radionice doprinijeti jačanju lokalne zajednice tehnoloških stručnjaka i poduzetnika kroz razvoj novih vještina i poticanje suradnje i inovacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 19:30