StoryEditorOCM
Biznisstiglo izvješće

Poznata hrvatska tvrtka opet u problemima: ove godine gubitak je sedam puta veći nego lani

Piše Vijesti SD
31. srpnja 2023. - 19:24

Poznata konditorska kompanija, ako je suditi po financijskom izvještaju za prvo polugodište ove godine, opet je u velikim problemima, piše Danica.hr.

Požeška tvrtka Zvečevo u prvom je polugodištu ostvarila 5,8 milijuna eura prodajnih prihoda, što je čak 41 posto više nego u istom razdoblju lani. No, Zvečevo je ove godine poslovalo s gubitkom od 288.600 eura, što je čak sedam puta veći minus nego u prvih šest mjeseci protekle godine. U čemu je problem, uprava nije objasnila.

Zvečevo ima oko 180 zaposlenih čija je prosječna neto plaća u prvom polugodištu iznosila oko 680 eura. To je pak oko 45 eura više nego u istom razdoblju lani kad je tvrtka imala 15-ak radnika manje.

Požeška je kompanija, inače, predlani zagrebačkoj tvrtki JAP 1921 povezanoj s distributerom Alca Zagreb prodala svoj biznis alkoholnih pića te se fokusirala samo na čokolade i slatki program.

image

Proizvodni pogon tvornice
 

Neja Markičević/Cropix

Iz financijskih izvještaja za pretprošlu godinu može se zaključiti kako je Zvečevo svoju žesticu prodalo za otprilike 36 milijuna kuna.

U travnju lani Zvečevo je i službeno izašlo iz postupka predstečajne nagodbe nakon što su podmirili ili reprogramirali sve dugove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:42