Stil Putovanja

Zimski praznici se bliže

Za ljubitelje piva i dobre glazbe: ovaj šarmantan grad lagano postaje omiljeno blagdansko odredište, a cijene još uvijek nisu toliko 'paprene'

Zimski praznici se bliže

Zimski praznici se bliže, u planu vam je neko putovanje, a još ne znate kamo biste se zaputili. Niste baš ljubitelj snijega, metropole ste manje-više većinu posjetili, a ono što vam prvo pada na pamet je dobra zabava jer ste uz kapljicu i pošten zalogaj odlučili pošto-poto provesti godišnji odmor. U glavi nam je odmah zazvonio Dublin, kao idealno mjesto gdje ćete u potpunosti udovoljiti vašim potrebama.

Snijega uglavnom nema, nije toliko velik da imate osjećaj da ćete se negdje izgubiti, pun je šarmantnih mjesta gdje možete sjediti satima, a noćni život počinje već od pet popodne. Usto su Irci poznati kako vole popiti koju čašu više, pa ako vam je do dobrog provoda, potražite avionsku kartu koja će vas odvesti u pravcu Dublina!

Budući da je Dublin omiljeno turističko odredište, osobito u ovo blagdansko vrijeme, potrebno je da na vrijeme potražite smještaj kako ne biste morali birati neke skuplje opcije, jer cijene u Dublinu znaju biti „paprene“. Dublin je odličan grad, jer nije toliko velik pa u jednom danu možete spojiti i razgledavanje znamenitosti, šoping, šetnju šarmantnim ulicama, a ostane vam vremena i za kratki odmor nakon kojeg slijedi zabava. Donosimo vam neke ideje, a prvo što nam pada na pamet, jest Temple Bar jer je to područje s najvećom koncentracijom barova, pubova i klubova.
 

 

Ulica barova

To je dio grada koji je glavna odrednica zabave za brojne Irce, a tu ćete osim turista, naići i na starosjedioce toga grada. Kad dođete tamo, vjerojatno nećete znati koji prvo posjetiti, jer se nalazi više od 20 barova i čak 70 restorana. U tom dijelu veselo je tijekom cijeloga dana, a prava zabava počinje već od pet popodne, pa se pripremite na maraton po pubovima.

Osim kultnog The Temple Bara, prepoznatljivom po svom crvenom pročelju, mnogi Irci tvrde da ćete se u nekim drugim pubovima bolje zabaviti, a i proći bolje što se cijena tiče. Svakako ga posjetite, jer je savršeno uređen, a zvuk gajdi stalno dopire iz njega. Definitivno morate svratiti na koju čašicu u The Quays Bar, gdje ćete osjetiti pravu irsku atmosferu. Muzika uživo, vesele irske poskočice i ples, a za šankom ćete biti u velikoj dilemi koje piće naručiti jer se drveni šank proteže unedogled.

Tu je i The Ha'penny Bridge Inn gdje ćete također osjetiti autohtonu atmosferu Dublina, a tamo se okupljaju u velikom broju i lokalci. Tu su i Oliver St. John Gogarty, Fitzsimons Bar, zatim najstariji The Brazen Head koji datira iz 1198. godine.


Dobra glazba

Ako ste više za neko modernije mjesto, u ponudi su brojni klubovi gdje ćete se opustiti uz house glazbu i ostale žanrove. Možete birati od kluba Traffic u ulici Abbey, Cocoon u Dawson ulici, Cafe en Seine, potom Aka Bar u blizini Graftona. Svakako posjetite i The Church bar koji je doslovno u crkvi. Preko dana on je restoran i mjesto gdje se možete opustiti uz irsku kavu, a navečer se pretvara u ekskluzivnu diskoteku.

Ako ste željni susresti neke poznate osobe, planirajte otići u Lillie's Bordello koji spada u jedan od najelitnijih dublinskih klubova. Kažu da je tamo u ponudi više od sto vrsta koktela. Za klub Whelan's kažu da je to hram glazbe, a tamo ćete svaku večer uživati u koncertima različitih izvođača.

Što se hrane tiče, ovdje gladni sigurno nećete ostati. Doslovce svaki restoran mami svojom bogatom ponudom, a cijene su također pristupačne.

Naravno, ovo je samo dio ponude gdje se možete odlično provesti do ranih jutarnjih sati. Što god odaberete, sigurni smo da će vam Dublin ostati u izvrsnom sjećanju jer spoj prirodnih ljepota, simpatičnih ulica i barova, kulture i nasmijanih i ljubaznih lica, neće vas ostaviti ravnodušnima.Ono što je bitno, bez obzira jeste li ljubitelj piva ili ne, a da niste kušali Guinness kući se ne smijete vratiti! U svakom slučaju, sretan put!

Naslovnica Putovanja