StoryEditorOCM
Promo arhivTajne kože

MySkin by dr. Kaliterna postaje svjetski dermatološki fenomen; autor kolekcije iz poliklinike Poliderma otkriva kako je sve počelo 

Piše Promo
29. ožujka 2019. - 15:33

Dok priča o MySkin by dr. Kaliterna kolekciji kozmetičkih pripravaka serijom priznanja i nagrada poprima razmjere globalnog fenomena, ona zapravo počinje slučajnim otkrićem. Sa svjetski poznatim dermatologom razgovaramo u Splitu, tijekom kratke pauze u predstavljanju proizvoda koje se odvija u Ljekarni Splitsko - dalmatinske županije koja se nalazi u trgovačkom centru City Center One Split.

Kaliterna je u nastupu sažet i jasan u stavu. Odmah na početku razgovora govori, ljepota mora biti dostupna svima, i svoju deklaraciju pojašnjava.
- Stvorio sam MySkin slučajnim otkrićem i s vremenom shvatio kako su kombinacije prirodnih sastojaka koje su danas temelj različitih linija moje kolekcije po efektu djelovanja približne rezultatima laserskih tretmana - govori Kaliterna i pojašnjava kako za razliku od brojnih drugih kozmetičkih linija, MySkin svoju priču nije počeo sa striktnom namjenom korištenja zbog ljepote.

Tu počinje priča o slučajnom otkriću. Negdje tijekom 2007. godine Kaliterna je bio suočen s obiteljskom teškoćom. Otac mu je te godine slomio šaku i trpio je jake bolove.
- Priredio sam prirodni lijek na bazi gaveza koji je oduvijek poznat kao sredstvo koje između ostalog, ublažava i bol u zglobovima. Tatu šaka više nije boljela i počela je zarastati - prisjeća se Kaliterna čiju je pažnju u to vrijeme obuzelo nešto neočekivano.
Naime, šaka koja je bila tretirana gavezom djelovala je mlađe u odnosu na onu drugu. Koža je izgledala svježije, mladenačkije i Kaliternu je obuzela znatiželja znanstvenika. Proradila je intuicija kombinirana na znanjem potvrđenim priznanjima na bezbrojnim svjetskim dermatološkim kongresima.
- Kako bi potvrdio efekt, odlučio sam koristiti gavez i na drugoj šaci i dogodilo se isto. Počeo sam istraživati o čemu je riječ i raditi kozmetiku od prirodnih sastojaka koja je prošla najteže testove. MySkin se temelji na prirodnim sastojcima, pretežno biljnim, i mineralu zeolitu koji su pomogli kad pomoći više nije bilo - kod najtežih dermatoloških oboljenja, u najtežim dermatološkim stanjima i bolestima. Uz to, kod prirodnih sastojaka pojavili su se i drugi benefiti poput efekta pomlađivanja, uklanjanja pigmentacije, dubinskog čišćenja kože i uklanjanja stanja koje ljudima smeta, koje ih muči - opisuje Kaliterna. Dodaje kako je proces trajao sedam godina. U to vrijeme, efikasnost MySkin by dr. Kaliterna potvrđena je u desetak tisuća slučajeva.

Tako je kroz godine, nastao niz proizvoda koji su danas dostupni preko interneta, u poliklinici Poliderma koju je doktor Kaliterna stvorio, te na određenim prodajnim mjestima poput onog najnovijeg, u Splitu.

Svim proizvodima zajednički je efekt obnove, pomlađivanja i oporavka kože nakon laserskih tretmana i podijeljeni su u linije koje odgovaraju na probleme.

- MySkin je zapravo, kolekcija koja je život počela otkrićem. Postao sam dermatolog zbog izazova koji je predstavljao pojam kože. Ona je najveći organ. Koji štiti, čuva i koji je stalno izložen vanjskim pritiscima. Istovremeno, ona je zaštitnik i sredstvo koje diktira izgled svakog od nas. Ljepota mora biti dostupna svima - ponavlja Kaliterna u još jednoj pauzi razgovora s ljudima koji su došli pitati o čemu je riječ.

Odgovara jasno, konkretno, kao, stručnjak i osoba koji neposredno prepoznaje čovjeka. Naš razgovor pada u drugi plan, jer je Kaliterna usredotočen na čovjeka koji ima konkretna pitanja, probleme na koje njegovo znanje i stručnost mogu pružiti odgovore.

MySkin je tako, podijeljen u linije čija je svrha pružiti odgovor na stanja. Whitening line uklanja pigmentaciju bez izbjeljivanja - što znači kako djeluje izravno na problem i uklanja pigmentaciju koja pogledom u ogledalo predstavlja problem mnogima od nas. U toj se kolekciji nalazi i White skin 1, te White skin 2 i uskoro, White skin 3.

Prvospomenuta, najnagrađivanija je krema ikad proizvedena u Hrvatskoj i svojim brzim efektom zaradila je priznanja stručne javnosti i još važnije, krajnjih korisnika. Basic line kolekcija služi kao osnova, anti age line temelji se na raznim prirodnim sastojcima od kojih su neki gavez, pasji trn, kurkuma, te Zeo line koja se temelji na moćnom mineralu zeolitu.

Jedno pitanje autoru ovih redaka postavlja i doktor Kaliterna. - Koliko dugo imate problem s tamnim kolutovima oko očiju? Na pomalo neočekivano pitanje doktor dobiva odgovor, otkad sam posao novinar, ne spava se puno, ne jede redovito i tren kada neplanirano treba ići u nepoznato, više je pravilo nego iznimka. Kaliterna dodaje White Skin Eye i govori: “Maži po tome dvaput dnevno”.

Prolazi tjedan, i od doktora Kaliterne stiže poruka s još jednom pitanjem: “Jel se mažeš?” Odgovaram potvrdno, Prolazi još jedan tjedan i ljudi koje susrećem svakodnevno primjećuju da bolje izgledam, pitaju što se događa.

Odgovaram, da se zapravo ništa nije promijenilo, osim što sam upoznao doktora koji se sjeti povremeno pitati, jel se mažeš?

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:18