Stil Promo

NIKAD VEĆI INTERES ZA HRVATSKIM TRADICIJSKIM NAKITOM!

Iskoristite sezonska sniženja i popuste od 40%!

NIKAD VEĆI INTERES ZA HRVATSKIM TRADICIJSKIM NAKITOM!
Splitske naušnice s biserima i crvenom pozlatom, s popustom 576 kn, srebrnarnice Argentum
Splitske naušnice s biserima, s popustom 576 kn, srebrnarnice Argentum
Splitske naušnice s biserima i žutom pozlatom, s popustom 576 kn, srebrnarnice Argentum
Botuni, srebrne naušnice, s popustom 378 kn, zlatarne Zaks
Dalmatinke, srebrne naušnice, s popustom 930 kn, zlatarne Zaks
Dalmatinke, srebrne naušnice sa žutom pozlatom, 930 kn, zlatarne Zaks
Konavoke ili verižice, srebrne naušnice, s popustom 594 kn, zlatarne Zaks
Konavoke ili verižice, srebrne naušnice sa crvenom pozlatom, s popustom 594 kn, zlatarne Zaks
Konavoke ili verižice, srebrne naušnice sa žutom pozlatom, s popustom 594 kn, zlatarne Zaks
Naušnice bribirske kneginje, srebrne naušnice, s popustom 1308 kn, zlatarne Zaks
Naušnice bribirske kneginje, srebrne naušnice sa žutom pozlatom, s popustom 1308 kn, zlatarne Zaks
Rećine, srebrne naušnice, sa popustom 522 kn, srebrnarnice Argentum
Rećine, srebrne naušnice sa žutom pozlatom, redovna cijena 522 kn, srebrnarnice Argentum
Šibenske rozete, srebrne naušnice, s popustom 738 kn, srebrnarnice Argentum
Šibenske rozete, srebrne naušnice sa žutom pozlatom, s popustom 738 kn
Šibenske rozete, srebrne naušnice s crvenom pozlatom, s popustom 738 kn, srebrnarnice Argentum
Dalmatinski cvjetići, srebrne naušnice sa žutom pozlatom, s popustom 174 kn, srebrnarnice Argentum
Dalmatinski cvjetići, srebrne naušnice, s popustom 174 kn, srebrnarnice Argentum
Dalmatinski cvjetići, srebrne naušnice sa crvenom pozlatom, s popustom 174 kn, srebrnarnice Argentum
Konavoke ili verižice sa crvenom pozlatom i biserima, zlatarne Zaks, s popustom 594 kn

 Nakit oblikovan u skladu s hrvatskom kulturno – povijesnom i etnografskom baštinom jedan je od najpopularnijih suvenira kojeg ljeti kupuju domaći i inozemni turisti, a sada se zbog velikih ljetnih sniženja u Zaksu i Argentumu može kupiti uz 40% popusta!

Tradicijski nakit izrađen od zlata i srebra ovoga je ljeta posebno tražen među domaćim i inozemnim turistima, pokazuju najnoviji podaci najvećih hrvatskih tvrtki za prodaju nakita - zlatarnica Zaks i srebrnarnica Argentum. Među mnoštvom modnih dodataka oblikovanih u skladu s hrvatskom kulturno – povijesnom i etnografskom baštinom naušnice su prve na listi, te svojom ljepotom polako ali sigurno osvajaju domaća i inozemna tržišta.

Naime, kao originalan suvenir trajne vrijednosti tradicijski nakit oduvijek je okupirao pažnju stranih gostiju, a zbog velikog estetskog i emotivnog značaja koji nosi sada je visoko tražen suvenir koji predstavlja pravi dašak tradicije iz prebogate povijesti hrvatskih krajeva. Nose ga mnoge hrvatske zvijezde ali i jordanska kraljica Rania, holivudska glumica Eva LaRue kao i slavni oskarovac Morgan Freeman te mnogi drugi. Stoga, iskoristite sezonska sniženja i u Zaksu i Argentumu potražite svoj primjerak uz popuste od 40%, koji vrijede bez obzira na način plaćanja!

Među tradicijskim naušnicama koje istovremeno nose povijesni pečat i svevremenski su elegantne, najpoznatije su one iz linije botuni, koju je još 2007. Hrvatska turistička zajednica proglasila najoriginalnijim hrvatskim suvenirom. Uz njih su najpopularnije, i izvan granica Hrvatske prepoznate, konavoske naušnice verižice koje se vežu za dubrovačko područje gdje su bile prve na popisu predmeta kojima su mladići prigodom ženidbe darivali svoju odabranicu. Nebrojeno mnogo izvedbi popularnih naušnica rećina s dodacima poput koralja i bisera danas u Dalmaciji možemo vidjeti na svakom koraku, a upravo one slove za najljepše tradicijske ukrase naše zemlje.

Osim prekrasnih šibenskih puca, verižica i rećina tu su i naušnice bribirske kneginje izrađene prema originalu iz 10. stoljeća, pronađene kraj tvrđave Bribir, sjedišta hrvatskih knezova i banova Šubića.

Današnje replike splitskih naušnica s koraljima i biserima iz 18. stoljeća, u originalu izrađene filigranskom tehnikom, neodoljivo podsjećaju na cvijet od čipke. Isto tako, visoku povijesnu vrijednost nose i naušnice Dalmatinski cvjetići izrađene prema primjerku nastalom tehnikama filigrana i iskucavanja - jedinstvenim spojem dviju tradicionalnih metoda izrade nakita.

Među novim izvedbama koje će zbog svoje ljepote, vrijednosti i značaja lako pronaći mjesto u današnjoj kulturi su Šibenske rozete i Dalmatinke, naušnice inspirirane katedralom Sv. Jakova – najznačajnijim graditeljskim ostvarenjem 15. i 16. stoljeća u Hrvatskoj i simbolom stvaralačke snage našeg naroda.

Kao najveće domaće zlatarske tvrtke, Zaks i Argentum ponosno čuvaju i nastavljaju hrvatsku kulturu i tradiciju, a svake godine u ovo vrijeme kreiraju i nove linije tradicijskog nakita. Isključivo u plemenitim kovinama trajne vrijednosti, zlatu i srebru, izrađuju se replike i interpretacije hrvatskog tradicijskog nakita, ali i potpuno nove izvedbe temeljene na hrvatskoj kulturno-povijesnoj i etnografskoj baštini.

Nošenjem tradicijskog nakita odaje se počast bogatoj hrvatskoj povijesti i naglašava pripadnost određenom području, a kako su naušnice jedan od najprepoznatljivijih i najrasprostranjenijih ženskih uresa, ne čudi veliki interes za njima. U hrvatskoj povijesti izrađivane su samo od skupocjenih materijala, preciznim i mukotrpnim radom profesionalnih majstora zlatara, a osim dekorativne svrhe predstavljale su dublji iskaz religiozne pripadnosti, položaja u zajednici te materijalnog statusa obitelji.

Cjelokupnu kolekciju potražite u ARGENTUM srebrnarnicama i ZAKS zlatarnicama diljem zemlje, a prilikom ljetne kupnje ostvarite popuste: do 40% na srebrni nakit, 30% na sve satove i 25% niže cijene za asortiman zlata.

Više o informacija o tradicijskom nakitu potražite na web stranicama: www.zaks.hr  i www.argentum.hr

Popis ARGENTUM prodajnih mjesta potražite ovdje, a ZAKS poslovnica ovdje

Naslovnica Promo