StoryEditorOCM
Promo arhivDIGITALNI RENDGEN U SPLITU

Digitalno rendgensko snimanje uz iznimno malu količinu zračenja u poliklinici Affidea Kalajžić

Piše PR
29. lipnja 2017. - 10:00
cubric5a

Od danas smo u Splitu dobili mogućnost naprednog rendgenskog snimanja na digitalnom RTG uređaju koji je u naš grad dobavila poznata splitska poliklinika Affidea  Kalajžić

Od svojeg osnutka 1993. godine pa sve do danas, poliklinika Affidea  Kalajžić je uvijek nastojala svim pacijentima pružiti najbolju medicinsku uslugu.

U ovom području medicine uvijek su pratili razvoj svakog aspekta radiološke struke a nabavkom novog digitalnog RTG uređaja potvrđuju ulogu medicinske poliklinike koja svojim djelovanjem postavlja visoke standarde u pružanju medicinskih dijagnostičkih usluga.

Što je digitalni RTG uređaj?
Obzirom da se standardi u svijetu radiologije već duže vrijeme okreću što većoj zaštiti pacijenata od zračenja, samim tim se sve više izbjegava korištenje klasičnog rendgenskog snimanja dok se u naprednijim zemljamama on više uopće ne koristi.

Upravo je iz tog razloga poliklinika Affidea Kalajžić nabavila potpuno novi tehnološki napredan, digitalni RTG uređaj tvrtke Siemens, koji je prvi takav uređaj u ovom dijelu Hrvatske.

Najveća prednost ovakvog rendgenskog snimanja je kvalitetnija snimka uz iznimno manju količinu zračenja, govori nam Dr.  Vesna Čubrić i nastavlja:

• Naime, riječ je o uređaju koji u odnosu na “klasični rendgen” pruža kvalitetnije snimke te koristi kompjutersku sliku dobivenu digitalnim detektorom, što u odnosu na analogni RTG (film- folija) znači smanjenu dozu zračenja a krajnji rezultat je bolja kontrastnost i kvaliteta slike.

• Također, važno je napomenuti da sada imamo mogućnost distribucije rendgenskih snimki svugdje u svijetu, što je sve češća pojava u današnjoj eri digitalne tehnologije (telemedicine), a moguće je napraviti i “digitalnu obradu slike”, odnosno postprocessing.

• Cilj nam je i dalje pratiti sve što se događa u medicinskoj radiologiji, te uvijek konstantno raditi na usavršavanju stručnosti naših djelatnika jer je to jedini način kako bi osigurali kvalitetnu uslugu svim našim pacijentima, zaključuje Dr. Čubrić.

 

Kako naručiti pregled

• Termin pregleda možete naručiti putem naše internet stranice: http://www.affidea.hr/lokacije/affidea-kalajžić

• Telefonski: +385 21 453 310 i  +385 21 453 320 

• Pošaljite nam email: poliklinika-kalajzic@affidea.com

• Direktno u poliklinici:  Moliških Hrvata 4, 21000 Split


Ovim uređajem poliklinika Affidea  Kaljažić obogatila je svoju već široku dijagnostičku opremu, a Split i Dalmacija su zasigurno dobili  mogućnost potpuno istog rendgenskog snimanja kao građani velikih Europskih i svjetskih gradova.

Pratite nas također:
Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:09