Stil Moda

handmade neseseri

Nu Shu torbice za torbu: minimalistički dizajn skriva najdragocjenije ženske tajne

handmade neseseri
U plodnoj i živopisnoj manufakturi Marmelo, iza čijih vrata četiri godine modelatorica Dunja Sučić uspješno stvara unikatne proizvode i uvijek iznova nas oduševljava svojom 'handmade' tehnikom te prepoznatljivim, minimalističkim dizajnom, ovih je dana nastala nova kolekcija neseser torbica podvučenih tajanstvenih imenom Nu Shu.
 
Kako bi pronašla inspiraciju Dunja je ovaj put 'vremeplovom' otplovila daleko u drevnu Kinu, gdje su nekoć žene, koje su bile sasvim potlačene i podređene, stvorile svoj tajni jezik i pismo, kojim su poruke i mudrosti, kao i svoje nade i snove, oslikavale ili izvezivale na svakodnevnim predmetima poput lepeza ili maramica te ga stoljećima prenosile s generacije na generaciju…
 
Kako nam Dunja otkriva, privukla ju je priča o njegovanju i tradiciji ženskih odnosa i prijateljstava, komunikacijom preko umjetnosti, kao utočištu koje čuva sve njihove tajne, po kojoj je njena linija toaletnih torbica, ili kako ih odmilja naziva 'torbice za torbu', i dobila ime.

Modernim ženama Nu Shu torbice predstavljat će njihovu tajnu zonu gdje drže sve svoje najosobnije, najpotrebnije i najženstvenije predmete, a usporedo s tim stvarat će jedinstveni, zajednički jezik sa svim ostalim pripadnicama ljepšeg spola, smatra dizajnerica.
 
Slijedeći tragove Nu Shua, torbice su napravljene od crne gume što dočarava tajnu, s prošivenom stiliziranom crvenom granom, odnosno granom šljive koja se često koristila u kineskim pejzažima, te kožnom lepezom kao simbolom papira ili lepeze po kojoj su pisale Kineskinje.
 
Budući da je 'osnovna nit' koja šiva priču Nu Shua predaja životnog znanja i zrnaca mudrosti među ženama različitih generacija, 'Nu shu torbice za torbu' najprije su se pronašle u rukama dvju modela, Zvončice Vučković i Sare Šimić, koje su obje u manekenske vode uplovile sa 16 godina, samo jedna prije četiri desetljeća, a druga tek nedavno.
 
Nu shu torbice, osobito dizajnirane, a ipak sa zadržanom praktičnom notom, visokokvalitetne izrade  jedinstven su poklon za vašu dragu prijateljicu, mamu, sestru, kolegicu, odnosno sve one koje poznaju tajni jezik Nu shua.

Sve informacije i narudžbe možete bez obaveze dobiti na službenoj Marmelo facebook-stranici, i u Blue lineu u zagrebačkoj Radićevoj ulici na broju 5.
 
 
FOTO: Petra Mrša

Naslovnica Moda