Stil Moda

povratak u 90-e

Uz brojne celebrityje u Parizu predstavljena nova kolekcija Isabel Marant za H&M

povratak u 90-e
Brojni modni entuzijasti, uključujući Audrey Tautou, January Jones, Freidu Pinto, Astrid Bergès-Frisbey, Olga Kurylenko, Alice Dellal, Mélanie Doutey i Lou Lesage, prošle su se noći  okupili u Parizu kako bi proslavili lansiranje kolekcije Isabel Marant pour H&M.

U živoj gradskoj atmosferi prožetoj boemskom Marantinom energijom kolekcija je predstavljena u kinematografskom okruženju kao kombinacija slika, videosnimki i modela u atmosferi obogaćenoj nastupima uživo izvođača Grandmaster Flash i The Sugarhill Gang.

Jučerašnji događaj vratio je goste na pariške ulice u vrijeme ranih 90-ih, u doba kada je Isabel imala prvi nastup sa svojom eponimičkom linijom: bistroi, neonski znakovi, pizzerije, prodavaonice suvenira, prodavaonice namirnica, ulični prodavači i prolaznici koji opušteno uživaju u šetnji na zraku.

Kolekcija koja uključuje najlegendarnije komade njezine karijere predstavljena je u kinematografskom stilu sa slikama, videosnimkama i uličnim modelima koji otkrivaju svijet Isabel Marant. Budući da je Pariz sastavni dio njezinog stila, taj je grad bio prirodan izbor za proslavu lansiranja kolekcije 14. studenoga u otprilike 250 prodavaonica u cijelom svijetu i na internetu.

- Željeli smo predstaviti kolekciju tako da djeluje stvarno i opušteno, a ne kao dio ekstravagancije crvenog tepiha: tako vidim svoj rad. Dizajniram za svakoga i neprestano me nadahnjuje svijet koji vidim oko sebe, tako da je bilo prirodno imati gradsko okruženje kao pozadinu događaja. I to je morao biti Pariz jer je taj grad dio moje DNK - izjavila je Isabel Marant.

- Ulična proslava bila je savršen način pokretanja kolekcije koja zrači energijom opuštenog pariškog stila. Proslava je bila optimistična i realna: odraz nadarenosti Isabel Marant za gradsku profinjenost i boemski stil. Mislim da kolekcija za žene, muškarce i tinejdžere sadrži njezin duh i nadam se da će kupci biti uzbuđeni koliko i mi zbog njezinog lansiranja  kazala je Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

U Hrvatskoj će nova kolekcija Isabel Marant za H&M biti dostupna u H&M prodavaonici na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

FOTO: H&M.com
Naslovnica Moda