Stil Ljepota

Novi trend

Na pragu sedamdesete izgleda kao lutka, a sve zahvaljujući ovoj 'beauty' tajni: Ujutro se ne umivajte, evo zašto...

Novi trend

U moru beauty tajni i trikova lako se pogubiti, ali pokušajte barem na trenutak zaboraviti na sve što znate, sve što su vas učile vaše mame i bake. I pustite zasad onu dobru, staru izreku 'voda je život'. Najnovija istraživanja pokazuju da u slučaju njege kože lica, voda i nije u svakome trenutku poželjna.

Hidratacija je iznimno važna, kako izvana, tako i iznutra, ali dok je vodu neizmjerno dobro piti u velikim količinama kako bismo osigurali pravilnu funkciju našega organizma, koža nam neće uvijek biti zahvalna što ju zalijevamo vodom. Zašto? Prečesto umivanje isušuje našu kožu i ostavlja ju 'nezaštićenom' od ulja koje sama proizvodi, ali i od kolagena koji nam je itekako poželjan. 

Upravo zato, mnoge su se 'celebrity' dame odlučile na ovaj 'trik'. Umivanje lica vodom ostavljaju za navečer, dok se ujutro -  ne umivaju. Ako vam se čini da bez jutarnjeg polijevanja vodom ne možete započeti dan, poslužite se nekim od ovih trikova:

- lice očistite vatom namočenom micelarnom vodicom

- u oči ukapajte nekoliko kapi umjetnih suza ili drugih kapi

- na podočnjake lagano prislonite ohlađenu čajnu žličicu

- popijte čašu vode s limunom

I dok gore navedeni prijedlozi nisu u potpunosti zamjena za umivanje koje brzinski razbuđuje, odličan su izbor ako želite sačuvati vašu kožu neželjenih 'napora'. Kamenac iz vode naročito je opasan za naše pore, pa je umivanje jednom dnevno sasvim dovoljna opcija. Preskočite ono jutarnje, jer vaša koža noću proizvodi najveću količinu kolagena.

Jedna od slavnih žena koja se kune u metodu jutranjega neumivanja prelijepa je Kim Basinger, koja tvrdi kako nikada nije imala potrebu za tim. Svoj prekrasni, porculanski ten, kaže, duguje upravo manjoj količini vode.

A ovo su njeni dodatni savjeti za mladolik izgled, prenosi atma.hr:

- ne izlažite kožu suncu

- ne jedite meso

- barem jednom mjesečno radite peeling morskom solju

- šminkajte se, ali umjereno

 

A post shared by * (@menessliesma) on

 

Naslovnica Ljepota