Sezona je od grožđa, puni su ga banci na tržnicama, voćni odjeli u supermarketima. Ako ste od onih koji rade vino, upravo ga imate pune police u frižideru.
I koliko ga god obožavali, i guštali u njegovim rashlađenim zrnima između obroka, u nekom ćete trenutku poželjeti s njim napraviti nešto "konkretnije". Posebno u trenutku kada djeci dosadi jesti ga "onako".
Donosimo stoga odličan recept za brzi štrudel od grožđa, jer u ovoj ga varijanti radite s gotovim korama.
Ukoliko ćete se odlučiti izmijesiti i razvući svoje domaće, još bolje...
SASTOJCI ZA ŠEST OSOBA
1/2 kg kupovnih kora
3 jaja
1 vanilin šećer
22 žlice šećera
22 žlice mlijeka
22 žlice ulja
22 žlice brašna
1 prašak za pecivo
800 grama grožđa
krušne mrvice
POSTUPAK
Odvojite kore tako da ih sortirate po dvije. J...