Stil Gastro

Isprobali smo i oduševili se

Pronašli smo recept za najjednostavniji, najbrži i najukusniji štrudel od hit voća sezone

Isprobali smo i oduševili se

Potrebno:

- kilo i pol trešanja očišćenih od koštica

- tanke kore

- šećer (dvije do tri jušne žlice)

- prezla

- četiri vrećice vanilin šećer

- ulje

Priprema:

Prije svega, uključiti pećnicu na 170 stupnjeva Celzija.

Trešnje blago zašećeriti da malo puste sok.

Dvostruki ili trostruki sloj kora raširiti, poprskati ih uljem, posuti prezlom i po njima rasporediti trešnje (ni previše ni premalo), a po trešnjama posuti vanilin šećer.

Kore zamotati i premazati uljem.

Peći 35 do 40 minuta na 180 stupnjeva. Prohlađene posuti šećerom u prahu.

U slast!

Naslovnica Gastro