Stil Gastro

evo vam recept

Popularne blogerice 'tuku' po ovim palačinkama kao lude, a ne udebljaju se ni dekagrama, pa ako vam se jede slatko i zdravo...

evo vam recept

Jede vam se nešto slatko, ali ste se odlučili pripaziti na liniju. Donosimo vam ovaj sjani recept bezglutenskih palačinki koje blogrice i pobornice zdravoga života obožavaju.

Osim što ih je lako pripremiti, veoma su zdrave  i idealne za početak radnog dana kako biste se napunili energijom.  Recept je tu, a mi vam možemo zaželjeti dobar tek!

Sastojci:

200g heljdinog brašna
40g maslaca
1 žlica šećera
2 jaja
1 i pol žličica praška za pecivo
200ml mlijeka
prstohvat soli
malo kokosovog ulja

Postupak:

Rastopite maslac i ostavite ga kratko da se hladi. Jaja odvojite te bjelanjke istucite u snijeg dodajući šećer kad ste otprilike na pola puta do čvrstog snijega. Žumanjke tucite sa solju oko dvije minute pa dodajte rastopljeni maslac i nakon njega mlijeko. Pomiješajte heljdino brašno i prašak za pecivo pa im dodajte smjesu sa žumanjcima i promiješajte.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu. U zagrijanu tavu dodajte kokosovo ulje pa na njemu pecite malene palačinke po nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite uz med, jogurt, svježe voće ili bilo koji drugi dodatak koji volite. Dobar tek!
 
 

Naslovnica Gastro