Stil Gastro

Izazvala pomutnju

Trogirska misica otkrila čime se bavi nakon preseljenja: Sirovo, bez filtera... Ne mora u pećnicu, a kažu da je i zdravo!

Izazvala pomutnju

Otkako je zbog ljubavi preselila u London, Anita Dujić i nije naročito aktivna na društvenim mrežama. Tu i tamo javi se nekom kratkom 'živa sam i zdrava' objavom, ali očito se posvetila drugim stvarima. Potvrda je to, ako ne ništa, da ljubav sa škotskim producentom Duncanom Broadfootom još uvijek cvjeta.

Trogiranka je davno rodni grad zamijenila Zagrebom, a sad je i njemu rekla 'adio': zbog dečka seli van države, jer vrijeme je za 'nove životne pobjede'

Osim što se bacila, kako je sama rekla, na 'projekt ljubav', čini se da se Anita snašla i u svojoj novoj, londonskoj kužini. Napravila je kolač koji je jednostavno morala podijeliti sa svijetom.

"A u slobodno vrijeme radim kolače. Bez filtera. Sirove. One koji ne moraju u pećnicu, a kažu i da su zdravi... što vi radite u slobodno vrijeme?", napisala je lijepa Trogiranka uz objavu fotografije kolača koji je odmah izazvao opću pomutnju. Svi su, naime, htjeli recept, sada i odmah!

Dujić je iznenadila rapidnim odgovorom, a nije škrtarila ni s uputama...

"Podloga: namočiš 20 datulja 15min u vrelu vodu, nakon toga iscijediš i staviš u blender skupa sa mljevenim orašastim plodovima (110g - bilo koji, ja sam pomiješala lješnjake i bademe), te ju ravnomjerno utisneš u kalup.

Krema: staviš u blender narezani veliki avokado, prstohvat soli, malu zličicu kokosovog ulja, agavin sirup po želji, 10g gorkog kakaa u prahu i sve smiksaš. Premažeš preko podloge. Po izboru staviš voće gore (zaleđene bobice sam zagrijala u teći skupa s malo agavinog sirupa).

Kad si gotova, staviš na 1-2h u hladnjak i voila!", objasnila je detaljno Anita znatiželjnoj pratiteljici.

 

Subotom...🍓🍌 #londonlife #dayoff #sunshine

A post shared by Anita Dujic (@ani.ta.ta) on

 

Naslovnica Gastro