Stil Gastro

Šaljiva lakoća kuhanja

Ako vas veseli peraja morskog psa iz koje 'krvari' čaj u vašu šalicu, onda ćete uživati u ovim urnebesnim kuhinjskim pomagalima

Šaljiva lakoća kuhanja

Svim ljubiteljima dobre hrane i kuhanja, bilo da su u pitanju muškarci ili žene, u kuhinji uvijek dobro dođe pomoć u obliku malih, ali čudesnih napravica koje su toliko moćne da kada ih jednom isprobate, bez njih više ne možete. Riječ je o raznim oblicima sjeckalica, strojeva za pranje, tostera, otvarača konzervi, ukratko o svemu što nam uvelike olakšava svakodnevni posao.
Kako priprema ručka i večere ne bi bila dosadna, i čarobni gadgeti dobili su neke sasvim nove dimenzije i izdanja; šareni su, zabavni, korisni, a što je najbolje od svega i urnebesno smiješni. Dodatan plus je što su uglavnom i cijenom prihvatljivi, a ako ih naručite preko interneta vrlo brzo stižu na vašu kućnu adresu. Pa krenimo redom.
Dijete vam ne voli juhu? Nabavite kacijolu u obliku dinosaura, glava ove životinje koja viri iz lonca jedenje zdrave juhe približit će mališanima. Kada vam ne treba u loncu, odložiti je možete na veliku mrlju na radnoj površini, napravljenu od crvene plastike. Priznajte, to je dobar način za našaliti se, pogotovo ako ste među onima koji često prolijevaju.
Ako vaša majka, ili baka rado rade kolače izmamite im smiješak odvajačem bjelanjaka od žumanjaka i to u obliku slinavog lica.
I dozeri za čaj mogu biti zabavni, od morskog psa koji plovi u vašoj šalici, preko ronioca, do lika koji se opušta u toploj čajnoj kupki.
Gubite li često poklopce za lonce, izvrsna prilika je ˝one size˝ poklopac s malim brodićem na vrhu, kroz čije dimnjake izlazi para. Tortilje gostima poslužite u kamionu, a noževe neka vam oštri čeljust morskog psa. Pizzu možete razrezati kotačima noža u obliku bicikla. Zabavan je i držač za noževe, u obliku drvenog Spartanca. U glavi astronauta čuvajte luk ili kapulu.
Konačno, uz pomoć ovih napravica, kuhat ćete sa smiješkom pa sve što vam još možemo poželjeti je: dobar tek!

Naslovnica Gastro