StoryEditorOCM
Hranakupujte oprezno

Dragocjeni savjeti stručnjaka: evo kako prepoznati svježe i kvalitetno meso u trgovini

Piše H
6. srpnja 2017. - 15:59
mesnice_luganige07-191216.JPG

Meso u prodavaonice stiže u raznim oblicima i nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i visokokvalitetno. 
Stručnjaci općenito predlažu da se kupuje meso iz regije u kojoj se živi. A osim informacija na pakiranju, i njegov izgled može biti indikator kvalitete. 

Unutarmišićna mast: Iako mnogo ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome, kaže Elisabeth Roesicke iz Njemačkog poljoprivrednog centra.

Kvalitetno meso bi moralo imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.  

Boja: Idealna boja ovisi o tome o kojoj se životinji radi. Teletina bi morala biti svijetla, ali ne bijela. Jednako kao i meso peradi. Govedina treba biti srednje crvena, ali ne pretamna. Svinjetina je idealno blijedoružičast...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:39